E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Eurovision 2025: Ανακοινώθηκε η σειρά εμφάνισης των δύο Ημιτελικών

Σε ποιά θέση θα εμφανιστούν Ελλάδα και Κύπρος

Δημοσίευση 28/3/2025 | 09:48

Eurovision 2025: Ανακοινώθηκε η σειρά εμφάνισης των δύο Ημιτελικών

Με ενάμιση μήνα να απομένει για τη διεξαγωγή του πρώτου ημιτελικού της Eurovision 2025 στις 13 Μαΐου, η EBU ανακοίνωσε την Πέμπτη (27/03) τη σειρά εμφάνισης των τραγουδιών στους ημιτελικούς.

Ευνοϊκή σειρά εμφάνισης για Ελλάδα και Κύπρο

Η σειρά εμφάνισης καθορίστηκε από την EBU σε συνεργασία με τους Ελβετούς διοργανωτές, λαμβάνοντας υπόψιν σε ποιο μέρος κληρώθηκε η κάθε χώρα να εμφανιστεί (πρώτο ή δεύτερο), αλλά και με τέτοιο τρόπο ώστε το show να έχει μεγαλύτερο ενδιαφέρον.

Όπως είχε προκύψει από την κλήρωση της 28ης Ιανουαρίου, η Ελλάδα πρόκειται να εμφανιστεί στο πρώτο μισό του Β’ Ημιτελικού, ενώ η Κύπρος στο δεύτερο μισό του Α’ Ημιτελικού.

Μέσα, λοιπόν, από το επίσημο κανάλι της Eurovision στο YouTube ανακοινώθηκε η επίσημη σειρά εμφάνισης των τραγουδιών στους ημιτελικούς του φετινού διαγωνισμού.

Έτσι, η Ελλάδα και η Klavdia πρόκειται να εμφανιστούν στην 7η θέση το βράδυ της 15ης Μαΐου στην St. Jakobshalle. Η ελληνική συμμετοχή θα παρουσιαστεί μετά την αντίστοιχη της Αυστρίας και του Ηνωμένου Βασιλείου και πριν από εκείνη της Λιθουανίας.

Όσον αφορά την Κύπρο, ο Theo Evan θα διαγωνιστεί στις 13 Μαΐου έχοντας τη 15η σειρά εμφάνισης. Η συμμετοχή της Μεγαλόνησου θα παρουσιαστεί στον πρώτο ημιτελικό του 68ου Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision αμέσως μετά την Κροατία και τη διοργανώτρια Ελβετία, κλείνοντας έτσι τον πρώτο ημιτελικό του φετινού διαγωνισμού.

Η αναλυτική σειρά εμφάνισης:

Α’ Ημιτελικός – Τρίτη 13 Μαΐου

1.Ισλανδία
2.Πολωνία
3.Σλοβενία
4.Εσθονία
Ισπανία
5.Ουκρανία
6.Σουηδία
7.Πορτογαλία
8.Νορβηγία
9.Βέλγιο
Ιταλία
10.Αζερμπαϊτζάν
11.Άγιος Μαρίνος
12.Αλβανία
13.Ολλανδία
14.Κροατία
Ελβετία
15.Κύπρος

Β’ Ημιτελικός – Πέμπτη 15 Μαΐου

1.Αυστραλία
2.Μαυροβούνιο
3.Ιρλανδία
4.Λετονία
5.Αρμενία
6.Αυστρία
Ηνωμένο Βασίλειο
7.Ελλάδα
8.Λιθουανία
9.Μάλτα
10.Γεωργία
Γαλλία
11.Δανία
12.Τσεχία
13.Λουξεμβούργο
14.Ισραήλ
Γερμανία
15.Σερβία
16.Φινλανδία

Η Βασιλεία θα φιλοξενήσει τον 69ο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision από τις 13 έως τις 17 Μαΐου, στην St. Jakobshalle. Σύνθημα της φετινής διοργάνωσης, όπως επελέγη από τους διοργανωτές είναι «United by Music».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ο αρραβώνας που δεν κατέληξε ποτέ σε γάμο: Μάθαμε τα πάντα για τη σχέση, τίποτα για το χωρισμό

Celebrity Stories 24.01.2026
Όταν η καριέρα απογειώνεται και ο έρωτας μένει πίσω: Ο χωρισμός της Sydney Sweeney

Πριν γίνει σύζυγος δισεκατομμυριούχου, ήταν ήδη σταρ: Πώς μια Αυστραλή έφτασε στην κορυφή

Tabloid 24.01.2026
Σήμερα είναι χωρισμένη από τον δισεκατομμυριούχο συζυγό της

Συγκινεί η Μαριάννα Τουμασάτου για τον πατέρα της: «Φόρεσε παπούτσια 13 χρονών, μέχρι τότε ήταν ξυπόλητος»

Tabloid 24.01.2026
«Η αδερφή της γιαγιάς μου είχε παντρευτεί έναν εγκληματία που τη χτυπούσε. Ο μπαμπάς μου του επιτέθηκε»

Καίτη Γκρέυ: «Πλαστή η διαθήκη σύμφωνα με τα στοιχεία που έχω», δηλώνει η δικηγόρος του γιου της

Tabloid Χτες
Αγωγή προσβολής της διαθήκης κατέθεσε ο Φίλιππος Ηλιάδης

Eurovision 2026: «Καλπάζει» η Ελλάδα στα στοιχήματα – Η πρώτη γεύση από τη live ερμηνεία του Ακύλα

TV Buzz Χτες
11, 13 και 15 Φεβρουαρίου οι δύο ημιτελικοί και ο μεγάλος τελικός αντίστοιχα

Λάκης Γαβαλάς: «Θα σχεδιάσω ταφόπλακες από μάρμαρο»

TV Buzz Χτες
«Κόκκαλο» ο Γιώργος Λιάγκας

«Η Αννα Λιβαθυνού έπαθε μεγάλο σοκ και έκλαιγε με λυγμούς»

Media Χτες
Η Αννα Λιβαθυνού έκανε unfollow τον Παναγιώτη Στάθη μετά την αποχώρησή της από το «Καλημέρα Ελλάδα»

Η Κιάρα Φεράνι μετά το σκάνδαλο με το Pandoro, ποζάρει τόπλeς

Tabloid Χτες
Λίγες ημέρες μετά την απαλλαγή της από τις κατηγορίες για απάτη