E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Λήστεψε τράπεζα για να πάει φυλακή και να γλιτώσει από τη γυναίκα του, αλλά οι δικαστές του έπαιξαν άσχημο παιχνίδι

Πέτυχε το εντελώς αντίθετο αποτέλεσμα

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 28/3/2025 | 01:02

Λήστεψε τράπεζα για να πάει φυλακή και να γλιτώσει από τη γυναίκα του, αλλά οι δικαστές του έπαιξαν άσχημο παιχνίδι
@freepik.com

Ο Λόρενς Τζον Ρίπλ, 70 ετών, μπήκε στην Τράπεζα Εργασίας ακριβώς κάτω από το αρχηγείο της αστυνομίας στο Κάνσας Σίτι το 2017, με ένα σημείωμα που ζητούσε χρήματα ενώ είχε ένα όπλο.

Είχε γράψει το σημείωμα στο σπίτι μπροστά στη γυναίκα του αφού της είπε ότι «προτιμούσε να είναι στη φυλακή παρά στο σπίτι». Αφού ο ταμίας του παρέδωσε σχεδόν 3.000 δολάρια σε μετρητά, ο Ρίπλ περίμενε στο λόμπι μέχρι να φτάσει η αστυνομία.

Ο Ρίπλ είχε υποβληθεί σε πολλαπλή εγχείρηση καρδιάς bypass το 2015 και υπέφερε από κατάθλιψη που, σύμφωνα με τους δικηγόρους, παρέμεινε αδιάγνωστη. Πριν από τη ληστεία, έζησε μια κανονική, νομοταγή ζωή ως σύζυγος και θετός πατέρας τεσσάρων παιδιών. Ο δημόσιος συνήγορός του χαρακτήρισε τη ληστεία «κραυγή για βοήθεια».

Στη δίκη, ο Ρίπλ είπε ότι είχε ζητήσει ιατρική βοήθεια για την ψυχική του υγεία και είπε ότι «αισθάνεται σαν τον παλιό του εαυτό».

Ο αντιπρόεδρος της τράπεζας και ο ταμίας υποστήριξαν αμφότεροι ένα αίτημα επιείκειας για τον Ρίπλ δεδομένης της ψυχικής του κατάστασης. Είναι απίστευτα σπάνιο κάποιος που διαπράττει ληστεία τράπεζας να μην καταδικαστεί σε φυλάκιση και η ποινή του Ρίπλ θα μπορούσε να είναι έως και 37 μήνες σύμφωνα με την τοπική νομοθεσία.

Ωστόσο ο άνδρας που λήστεψε μια τράπεζα για να ξεφύγει από τη γυναίκα του, καταδικάστηκε σε κατ' οίκον περιορισμό, με τους δικαστές να του παίζουν «άσχημο» παιχνίδι.

Θα εκτίσει επίσης τρία χρόνια υπό επίβλεψη και πρέπει να κάνει 50 ώρες κοινωφελούς εργασίας. Ο Ρίπλ διατάχθηκε να πληρώσει 227,27 δολάρια στην τράπεζα, που αντιπροσωπεύει τις χρεώσιμες ώρες για τους τραπεζικούς υπαλλήλους που στάλθηκαν στο σπίτι την ημέρα της ληστείας. Επίσης, του επιβλήθηκε να δώσει 100 δολάρια σε ένα ταμείο θυμάτων από εγκλήματα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ροζ, ματωμένο και άλλα: Γιατί δίνουμε ονόματα στα φεγγάρια;

E-Daily 3.Left 20.06.2026
Το φεγγάρι δεν αλλάζει χρώμα – αλλά σίγουρα αλλάζει όνομα

Ο πιο «ενοχλητικός» ζωγράφος: Όταν η απομόνωση, η αρρώστια και οι κρίσεις γεννούν έργα που σοκάρουν

E-Daily 3.Left 20.06.2026
Από τους εφιάλτες τουμέχρι τη φρίκη του πολέμου – η τέχνη που δεν μπορεί να ειπωθεί με λόγια

Jasveen Sangha: Η «βασίλισσα της κεταμίνης» που συγκλόνισε το Χόλιγουντ

E-Daily 1.Hero 20.06.2026
Η γυναίκα που βρέθηκε στο επίκεντρο του θανάτου του Matthew Perry

Πόσους δορυφόρους διαθέτει ο Έλον Μασκ και γιατί;

E-Daily 3.Left 20.06.2026
Ποιος είναι ο σκοπός τους και τι επιδιώκει με αυτούς;

Kirsha Kaechele: H καλλιτέχνις που δεν ήθελε άνδρες στον χώρο της

E-Daily 3.Left 20.06.2026
Η καλλιτεχνική εγκατάσταση που εγινε σύμβολο

Η πρώτη φωτογραφία που «ανέβηκε» στο διαδίκτυο

E-Daily 3.Left 20.06.2026
Τι επίπτωση είχε στη ζωή του «δράστη»

Gentle Parenting: Τι είναι, και γιατί πλέον διχάζει τους νέους γονείς


ΡΕΠΟΡΤΑΖ E-Daily 3.Left 20.06.2026
Μια γονεϊκή φιλοσοφία που θέλει συζήτηση

National Geographic: Φωτογραφία με λιβελούλες πάνω από τον Ορινόκο μάγεψε το Instagram

E-Daily 3.Left Χτες
Η φωτογράφος Juanita Escobar αποτύπωσε εκατοντάδες λιβελούλες να φωτίζουν τον νυχτερινό ουρανό κοντά στον ποταμό Ορινόκο της Κολομβίας.

Τραγούδησε χωρίς χιτζάμπ και καταδικάστηκε σε 74 μαστιγώματα: Η υπόθεση της Parastoo Ahmadi προκαλεί παγκόσμιο σοκ

E-Daily 3.Left Χτες
Η είδηση κάνει τον γύρο του κόσμου και προκαλεί έντονες αντιδράσεις.

Πώς να καταλάβεις μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα αν η παραλία που διάλεξες είναι καθαρή ή μολυσμένη

E-Daily 3.Left Χτες
Αφρός, φύκια και ιριδισμοί: τι σημαίνει τελικά το καθένα για την ποιότητα των νερών που κολυμπάμε.