E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Πώς εξαρθρώθηκε κύκλωμα διακίνησης μεταναστών από την Τουρκία στην Ελλάδα

Το χρονικό της υπόθεσης

Δημοσίευση 24/3/2025 | 20:21

Πώς εξαρθρώθηκε κύκλωμα διακίνησης μεταναστών από την Τουρκία στην Ελλάδα

Στην εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης, που δραστηριοποιούταν στην παράνομη διακίνηση μεταναστών από την Τουρκία στην Ελλάδα μέσω της Κω, προχώρησαν αξιωματικοί του Λιμενικού Σώματος σε συνεργασία με στελέχη της ΕΥΠ.

Στο πλαίσιο ευρείας επιχείρησης, που διεξήχθη στην Κω και στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής, συνελήφθη στη Σαλαμίνα το ένα εκ των δύο ηγετικών στελεχών της εγκληματικής οργάνωσης.

Πρόκειται για ημεδαπό γεωργιανής καταγωγής, 44 ετών, ο οποίος μετά την απολογία του στον Ανακριτή κρίθηκε προφυλακιστέος.

Για το άλλο ηγετικό στέλεχος της οργάνωσης (αλλοδαπός, τουρκικής υπηκοότητας) έχει εκδοθεί από την Εισαγγελία της Κω ένταλμα σύλληψης και αναζητείται.

Το χρονικό της υπόθεσης

Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του αρχηγείου του Λιμενικού σε συνέχεια εντοπισμού θαλαμηγού με 74 αλλοδαπούς στον ‘'ΠΡΟΦΗΤΗ ΖΑΧΑΡΙΑ'' της Κω στις 15/03/2025 και της σύλληψης ενός 25χρονου αλλοδαπού εξ αυτών ως διακινητή, κατά τη διενεργηθείσα προανάκριση από το Λιμεναρχείο Κω προέκυψε ότι ο 25χρονος είναι μέλος εγκληματικής οργάνωσης, έχοντας τον ρόλο του κυβερνήτη στο συγκεκριμένο σκάφος που μετέφερε αλλοδαπούς από τα παράλια της Τουρκίας στα ελληνικά νησιά.

Κατόπιν κατάλληλης αξιοποίησης πληροφοριών από την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών (ΕΥΠ), την Διεύθυνση Ασφαλείας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων (ΔΑΠΘΑΣ) και του Τμ. Πληροφοριών του Κ.Λ. Πειραιά, εκδόθηκαν δύο εντάλματα σύλληψης από την Εισαγγελία της Κω για τα δύο ηγετικά στελέχη του κυκλώματος.

Οι ανωτέρω φέρονται να διευθύνουν από κοινού επιχειρησιακά δομημένη εγκληματική οργάνωση με διαρκή δράση, με σκοπό τη μεταφορά πολιτών τρίτων χωρών που δεν έχουν δικαίωμα εισόδου στην Ελλάδα, από τα παράλια της Τουρκίας στην ελληνική επικράτεια. Η οργάνωση αποτελείται από τουλάχιστον άλλα δώδεκα άτομα που βρίσκονται στην Τουρκία.

Ο ρόλος των ως άνω δύο ηγετικών στελεχών ήταν να συντονίζουν και να οργανώνουν τις μεταφορές πολιτών τρίτων χωρών, βρίσκοντας πλωτά μέσα στην Ελλάδα, τα οποία τα αγόραζαν και μετέφεραν στην Τουρκία, προκειμένου να πραγματοποιηθούν επιτυχώς οι παράνομες μεταφορές.

Χρησιμοποιούσαν επίσης οχήματα και σκάφη με οδηγούς και χειριστές αυτών άλλα μέλη της οργάνωσης, ενώ παρείχαν καταλύματα στην Τουρκία στους μεταφερόμενους μέχρι να ταξιδέψουν στην Ελλάδα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ρωγμές στην Κυψέλη από τα έργα του Μετρό: Τι αποκάλυψε ο καθηγητής Λέκκας για τα γεωλογικά προβλήματα

E-Daily 2.TopNews 17.07.2026
Ο καθηγητής γεωλογίας Ευθύμης Λέκκας μίλησε στην ΕΡΤ για τα γεωλογικά ζητήματα που δεν είχαν επισημανθεί στις αρχικές μελέτες, ενώ οι κάτοικοι της Κυψέλης ζητούν έγγραφες εγγυήσεις για τη στατική επάρκεια των κτιρίων τους.

Ποια ήταν η Νάκυ Αγάθου που έφυγε από τη ζωή και έγραψε ιστορία στην ελληνική τηλεόραση

E-Daily 3.Left 17.07.2026
Η πρωτοπόρος τηλεπαρουσιάστρια της κρατικής τηλεόρασης άφησε την τελευταία της πνοή σε ηλικία 86 ετών.

Σε μαρούλι αλυσίδας fast food οφείλεται το παράσιτο που προκαλεί «εκρηκτική» διάρροια

E-Daily 3.Left 17.07.2026
Πάνω από 1.600 κρούσματα κυκλοσπορίασης σε πέντε αμερικανικές πολιτείες έχουν συνδεθεί με κατανάλωση φαγητού από την αλυσίδα ταχυφαγείων, με το FDA να εκδίδει προειδοποίηση και την εταιρεία να προχωρά σε άμεση απόσυρση προϊόντος.

Ποιες γωνίες λήψης απαγόρευσαν EBU και Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Στίβου για τους αθλητές

E-Daily 3.Left 17.07.2026
Νέες κατευθυντήριες γραμμές από EBU και Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Στίβου θέτουν περιορισμούς σε 13 γωνίες λήψης για να αντιμετωπιστεί η σeξουαλικοποίηση των αθλητριών στις τηλεοπτικές μεταδόσεις.

Xάπι κατά της παχυσαρκίας μόλις πήρε το «πράσινο φως» στην Ευρώπη

E-Daily 3.Left 17.07.2026
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε για πρώτη φορά αγωνιστή GLP-1 σε μορφή χαπιού για τη διαχείριση του σωματικού βάρους σε ενήλικες με παχυσαρκία.

Μουντιάλ 2026: Ποιοι παίζουν στον μεγάλο τελικό και πού θα τον δείτε

E-Daily 3.Left 17.07.2026
Το πρόγραμμα του μικρού και του μεγάλου τελικού, με ώρες και κανάλια μετάδοσης για το ελληνικό κοινό.

Γνωστή Τουρκάλα τραγουδίστρια συνελήφθη για ναρκωτικά μαζί με άλλα διάσημα πρόσωπα

E-Daily 2.TopNews 17.07.2026
Η Σίλα Γκέντζογλου αναμένεται να αφεθεί ελεύθερη με περιοριστικούς όρους

Ραγδαίες εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ: Εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας Γεροβασίλη, Καλαματιανός, Ζαμπάρας

E-Daily 2.TopNews 17.07.2026
Με την αποχώρηση Γεροβασίλη, Ζαμπάρα και Καλαματιανού, ο ΣΥΡΙΖΑ συρρικνώνεται στους 11 βουλευτές - ισόπαλος με την Ελληνική Λύση.

Η Γαλλία νομιμοποίησε το «δικαίωμα στον θάνατο» και τι προβλέπει ο νέος νόμος

E-Daily 2.TopNews 17.07.2026
Η Εθνοσυνέλευση ενέκρινε με οριακή πλειοψηφία νόμο που επιτρέπει την «βοήθεια στον θάνατο» για ανίατα ασθενείς, υπό αυστηρές προϋποθέσεις.

Aγρια επίθεση από σκύλο έξω από φούρνο στα Βριλήσσια ‑ δείτε τι συνέβη

E-Daily 2.TopNews 17.07.2026
Ένας 66χρονος τραυματίστηκε σοβαρά και ο σκύλος του σκοτώθηκε, ενώ η 48χρονη ιδιοκτήτρια του ζώου συνελήφθη για επικίνδυνη σωματική βλάβη και ζωοκτονία.

Καιρός: Τι αλλάζει στη θερμοκρασία την επόμενη εβδομάδα ‑ Τι δείχνουν οι χάρτες GFS και ECMWF

E-Daily 2.TopNews 17.07.2026
Έντονη ζέστη έως τις αρχές της εβδομάδας και απότομη πτώση της θερμοκρασίας από τα μέσα της - τα μοντέλα συγκλίνουν.

Τσίπρας: Δεν κατανοώ τους τζάμπα μάγκες αριστερούς που διαμαρτύρονται χωρίς να αναλαμβάνουν κυβερνητική ευθύνη

E-Daily 2.TopNews 17.07.2026
Ο πρόεδρος της ΕΛΑΣ μίλησε σε διαδικτυακή συνάντηση με μέλη του κόμματος, αφήνοντας αιχμές κατά του ΚΚΕ και παρουσιάζοντας τους τρεις πυλώνες του οικονομικού προγράμματος.