E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Πώς εξαρθρώθηκε κύκλωμα διακίνησης μεταναστών από την Τουρκία στην Ελλάδα

Το χρονικό της υπόθεσης

Δημοσίευση 24/3/2025 | 20:21

Πώς εξαρθρώθηκε κύκλωμα διακίνησης μεταναστών από την Τουρκία στην Ελλάδα

Στην εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης, που δραστηριοποιούταν στην παράνομη διακίνηση μεταναστών από την Τουρκία στην Ελλάδα μέσω της Κω, προχώρησαν αξιωματικοί του Λιμενικού Σώματος σε συνεργασία με στελέχη της ΕΥΠ.

Στο πλαίσιο ευρείας επιχείρησης, που διεξήχθη στην Κω και στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής, συνελήφθη στη Σαλαμίνα το ένα εκ των δύο ηγετικών στελεχών της εγκληματικής οργάνωσης.

Πρόκειται για ημεδαπό γεωργιανής καταγωγής, 44 ετών, ο οποίος μετά την απολογία του στον Ανακριτή κρίθηκε προφυλακιστέος.

Για το άλλο ηγετικό στέλεχος της οργάνωσης (αλλοδαπός, τουρκικής υπηκοότητας) έχει εκδοθεί από την Εισαγγελία της Κω ένταλμα σύλληψης και αναζητείται.

Το χρονικό της υπόθεσης

Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του αρχηγείου του Λιμενικού σε συνέχεια εντοπισμού θαλαμηγού με 74 αλλοδαπούς στον ‘'ΠΡΟΦΗΤΗ ΖΑΧΑΡΙΑ'' της Κω στις 15/03/2025 και της σύλληψης ενός 25χρονου αλλοδαπού εξ αυτών ως διακινητή, κατά τη διενεργηθείσα προανάκριση από το Λιμεναρχείο Κω προέκυψε ότι ο 25χρονος είναι μέλος εγκληματικής οργάνωσης, έχοντας τον ρόλο του κυβερνήτη στο συγκεκριμένο σκάφος που μετέφερε αλλοδαπούς από τα παράλια της Τουρκίας στα ελληνικά νησιά.

Κατόπιν κατάλληλης αξιοποίησης πληροφοριών από την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών (ΕΥΠ), την Διεύθυνση Ασφαλείας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων (ΔΑΠΘΑΣ) και του Τμ. Πληροφοριών του Κ.Λ. Πειραιά, εκδόθηκαν δύο εντάλματα σύλληψης από την Εισαγγελία της Κω για τα δύο ηγετικά στελέχη του κυκλώματος.

Οι ανωτέρω φέρονται να διευθύνουν από κοινού επιχειρησιακά δομημένη εγκληματική οργάνωση με διαρκή δράση, με σκοπό τη μεταφορά πολιτών τρίτων χωρών που δεν έχουν δικαίωμα εισόδου στην Ελλάδα, από τα παράλια της Τουρκίας στην ελληνική επικράτεια. Η οργάνωση αποτελείται από τουλάχιστον άλλα δώδεκα άτομα που βρίσκονται στην Τουρκία.

Ο ρόλος των ως άνω δύο ηγετικών στελεχών ήταν να συντονίζουν και να οργανώνουν τις μεταφορές πολιτών τρίτων χωρών, βρίσκοντας πλωτά μέσα στην Ελλάδα, τα οποία τα αγόραζαν και μετέφεραν στην Τουρκία, προκειμένου να πραγματοποιηθούν επιτυχώς οι παράνομες μεταφορές.

Χρησιμοποιούσαν επίσης οχήματα και σκάφη με οδηγούς και χειριστές αυτών άλλα μέλη της οργάνωσης, ενώ παρείχαν καταλύματα στην Τουρκία στους μεταφερόμενους μέχρι να ταξιδέψουν στην Ελλάδα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Κρήτη: Θρίλερ με την εξαφάνιση της Ελευθερίας ‑ «Κλειδί» το σημείο που βρέθηκε νεκρός ο πρώην σύντροφός της

E-Daily 2.TopNews 22.04.2026
Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση εξαφάνισης της 43χρονης

Παράταση της εκεχειρίας μεταξύ Ιράν ‑ ΗΠΑ ανακοίνωσε ο Τραμπ

E-Daily 2.TopNews 22.04.2026
Συνεχίζεται ωστόσο ο αποκλεισμός των ιρανικών λιμανιών

Πρόστιμο σε μουσικούς του δρόμου: Ο δήμος Θεσσαλονίκης... ανακάλεσε

E-Daily 2.TopNews 22.04.2026
Ο δήμος «παίρνει πίσω» το πρόστιμο των 300 ευρώ στους Yilturum - «Δικαιωθήκαμε»

Τραμπ για Ιράν: Δεν θέλουμε να παρατείνουμε την εκεχειρία, θα καταλήξουμε σε σπουδαία συμφωνία

E-Daily 2.TopNews Χτες
Τόνισε σε συνέντευξή του ότι οι ΗΠΑ διατηρούν πλήρη έλεγχο των Στενών του Ορμούζ

Απεργία 24 Απριλίου: Ποιοι συμμετέχουν

E-Daily 2.TopNews Χτες
Θα γίνει συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας - Τι ώρα η συγκέντρωση

Ποντικοφάρμακο σε βρεφικές τροφές: Εκβιασμό καταγγέλλει η εταιρεία ‑ Τι ισχύει με τα προϊόντα στην Ελλάδα

E-Daily 2.TopNews Χτες
Βαζάκια βρεφικής τροφής μολυσμένα με ποντικοφάρμακο, βρέθηκαν σε Αυστρία, Τσεχία και Σλοβακία

Διεθνής Αμνηστία για Ελλάδα: «Ψήφισαν νόμο που αποκλείει ομόφυλα ζευγάρια ανδρών από την πρόσβαση στην παρένθετη μητρότητα»

E-Daily 2.TopNews Χτες
Η νομοθεσία αυτή, όπως επισημαίνεται στην ετήσια έκθεση που έδωσε στη δημοσιότητα η Διεθνής Αμνηστία, αφορά και τους άνδρες χωρίς σύντροφο

Το πλεόνασμα φέρνει νέα μέτρα στήριξης: Ανακοινώσεις ακόμα και αύριο από τον πρωθυπουργό

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος προανήγγειλε και νέα μέτρα στήριξης απέναντι στην κρίση

Αλλάζει το timologio της ΑΑΔΕ: Διαθέσιμη από αύριο νέα έκδοση της εφαρμογής

E-Daily 2.TopNews Χτες
Η νέα έκδοση θα είναι διαθέσιμη μετά την αναβάθμιση που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 22 Απριλίου 2026 (Ώρες: 7:30 - 9:30 π.μ.) - Kατά το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα η εφαρμογή δεν θα είναι διαθέσιμη