E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Τουρκία: Ο Ιμάμογλου στη φυλακή, χιλιάδες στους δρόμους

Το μέλλον της προεδρικής υποψηφιότητας

Δημοσίευση 24/3/2025 | 09:34

Τουρκία: Ο Ιμάμογλου στη φυλακή, χιλιάδες στους δρόμους

Σε γενικευμένη αντίδραση κατά της κυβέρνησης Ερντογάν εξελίσσεται πλέον η υπόθεση της σύλληψης και προφυλάκισης του Δημάρχου Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου για διαφθορά σε μία προσπάθεια να ανακοπεί η πορεία του προς την Προεδρία.

Για 5η νύχτα χιλιάδες άνθρωποι παρέμειναν στους δρόμους, καθώς χθες ο Εκρέμ Ιμάμογλου οδηγήθηκε στη φυλακή, ενώ ήταν σε εξέλιξη οι εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξή του σε προεδρικό υποψήφιο, εφόσον ήταν και ο μοναδικός διεκδικητής.

Σύμφωνα με το πρώτο μήνυμά του μέσα από τη φυλακή, 15 εκατομμύρια προσήλθαν στις κάλπες σε μία μαζική συμμετοχή, από τις υψηλότερες στο CHP.

Και ενώ οι διαμαρτυρίες συνεχίζονται, την ίδια ώρα με την Cumhuriyet πραγματοποιήθηκαν επιδρομές της αστυνομίας σε σπίτια στην Κωνσταντινούπολη τις πρώτες πρωινές ώρες. Ένας μεγάλος αριθμός ατόμων τέθηκε υπό κράτηση.

Οι συλλήψεις έγιναν με την αιτιολογία της «παραβίασης του νόμου αριθ. 2911, ο οποίος είναι ο νόμος για τις συγκεντρώσεις και τις διαδηλώσεις», οι οποίες έχουν απαγορευτεί έως και την Τετάρτη 26 Μαρτίου.

Μεταξύ των συλληφθέντων είναι ο δικηγόρος Deniz Demirdögen, μέλος της Κεντρικής Εκτελεστικής Επιτροπής του κόμματος SOL, και ο Barış İnce, επαρχιακός πρόεδρος του κόμματος SOL στη Σμύρνη και αρθρογράφος του BirGün.

Επίσης συνελήφθησαν και 5 μέλη του Κομμουνιστικού Κόμματος Τουρκίας (TKP), καθώς επίσης και η δημοσιογράφος Zeynep Kuray, ο φωτορεπόρτερ Bülent Kılıç και ο Yasin Akgül. Οι δύο πρώτοι κρατήθηκαν αρχικά στα σπίτια τους, και στη συνέχεια μεταφέρθηκαν στο αστυνομικό τμήμα Vatan.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Αποχωρεί ο Μάικ Γουόλτς από σύμβουλος εθνικής ασφάλειας του Τραμπ – Εμπλοκή με διαρροή απόρρητης συνομιλίας

Κόσμος Χτες
Σε αναταραχή ο Λευκός Οίκος μετά την αποχώρηση του συμβούλου εθνικής ασφάλειας Μάικ Γουόλτς, ο οποίος φέρεται να ενέπλεξε δημοσιογράφο σε απόρρητη συνομιλία για στρατιωτικά χτυπήματα στην Υεμένη.

Τραγωδία στο Κερατσίνι: Νεκρός ο Σπύρος Σέββος – Βρέθηκε απαγχονισμένος σε αποθήκη

Ελλάδα Χτες
Είχε εξαφανιστεί το μεσημέρι της περασμένης Δευτέρας (28/04) - Τον βρήκε νεκρό μέλος της οικογένειάς του ενώ είχε γράψει και σημείωμα

Η «μαύρη» φυλακή του Ταγκανρόγκ: Βασανιστήρια, εξευτελισμοί και ο θάνατος της δημοσιογράφου Βικτόρια Ρόσκινα

Ελλάδα Χτες
Η φυλακή Ταγκναρόγκ βρίσκεται κοντά στη Μαριούπολη - Τα βασανιστήρια είχε αναλάβει ειδική ομάδα της FSB - Οι συγκλονιστικές μαρτυρίες

Σύλληψη κατασκόπου στην Αλεξανδρούπολη: Οι οδηγίες μεταμφίεσης και ο ρόλος της «μαμάς Ρωσίας»

Ελλάδα Χτες
Σύμφωνα με πληροφορίες το υλικό που βρέθηκε στο κινητό του ήταν από τον τελευταίο μήνα

Καιρός: Καλοκαίρι... αγνοείται φέτος ‑ Τι δείχνει πρόβλεψη για την Ελλάδα

Καιρός Χτες
Με την ομπρέλα ανά... χείρας φαίνεται πως θα περάσουμε το φετινό καλοκαίρι

Τέμπη: Αυτός είναι ο λόγος της απόλυσης του Κώστα Γενηδουνιά από τη Hellenic Train

Ελλάδα Χτες
Οι αποκαλύψεις του μετά το οριστικό φινάλε

Ο Αρης Μουγκοπέτρος «καίει» τον φίλο του – Βίντεο‑σοκ από τη στιγμή που του φιλάει τα χέρια πριν του δώσει την κροτίδα

Ελλάδα Χτες
«Ήξερε τι μου έδινε, προσπάθησε άλλες δύο φορές να μου δώσει την κροτίδα»

ΗΠΑ και Ουκρανία υπέγραψαν τη συμφωνία για τις σπάνιες γαίες ‑ Τι κερδίζει η κάθε πλευρά

Κόσμος Χτες
Ο Τραμπ παίρνει αυτό που ζήτησε αλλά όχι στον βαθμό και με τους όρους που είχε προτείνει