E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Συγκλονίζει ο Φρανκ Ριμπερί: «Η μόλυνση μου έτρωγε τη σάρκα, λίγο έλειψε να χάσω το πόδι μου»

Τι είπε για Ζιντάν και την «κλεμμένη» Χρυσή Μπάλα

Δημοσίευση 23/3/2025 | 12:42

Συγκλονίζει ο Φρανκ Ριμπερί: «Η μόλυνση μου έτρωγε τη σάρκα, λίγο έλειψε να χάσω το πόδι μου»

Ο Φρανκ Ριμπερί, ένας από τους σπουδαιότερους Γάλλους ποδοσφαιριστές της γενιάς του, έσπασε την σιωπή του και έδωσε μια αποκαλυπτική συνέντευξη στο L’Equipe.

Δύο χρόνια μετά την αποχώρησή του από τα γήπεδα, ο πρώην αστέρας της Μπάγερν Μονάχου και της εθνικής Γαλλίας μίλησε για την καριέρα του, τον σοβαρό τραυματισμό που λίγο έλειψε να του στοιχίσει το πόδι του, τη σχέση του με τον Ζινεντίν Ζιντάν και την πικρία του για το Ballon d’Or του 2013 που θεωρεί ότι του «κλέψανε».

Η ζωή μετά το ποδόσφαιρο και η Μπάγερν

Ο Ριμπερί, που κρέμασε τα παπούτσια του το 2023 ενώ αγωνιζόταν στη Σαλερνιτάνα, επέστρεψε στο Μόναχο, την πόλη που αποκαλεί σπίτι του. Εκεί πέρασε 12 ένδοξα χρόνια με την Μπάγερν, κατακτώντας 23 τίτλους. «Από την πρώτη μέρα, το έδωσα όλα, δεν κορόιδεψα ποτέ. Έφερα τη δική μου νοοτροπία, να είμαστε ενωμένοι, να δημιουργούμε δεσμούς στην ομάδα, στον σύλλογο και στα αποδυτήρια. Με τους παίκτες, το προσωπικό, τους προπονητές, τη διοίκηση. Ακόμη και με τους οπαδούς. Στη Μπάγερν ήμουν κάτι παραπάνω από ένας παίκτης», είπε. Αναφέρθηκε ακόμα στη στενή σχέση του με τον Άριεν Ρόμπεν, με τον οποίο «τσακωνόμασταν, αλλά έγινε φίλος, σχεδόν αδερφός».


Η μάχη με τη μόλυνση: «Παραλίγο να μου κόψουν το πόδι»

Το τέλος της καριέρας του ήρθε νωρίτερα από ό,τι περίμενε, εξαιτίας προβλημάτων με το γόνατό του. «Δεν προπονιόμουν πια, μόνο αποθεραπεία για να κρατηθώ. Οι εξετάσεις έδειξαν ότι δεν είχα χόνδρο. Με χειρούργησαν στην Αυστρία, έβαλαν πλάκα, αλλά πέντε μήνες μετά ήρθε η μόλυνση», αφηγήθηκε. Η κατάσταση έγινε δραματική: «Η μόλυνση με έτρωγε, είχα τρύπες σε όλο το πόδι καθώς είχα προσβληθεί από σταφυλόκοκκο. Έμεινα 12 μέρες στο νοσοκομείο. Φοβήθηκα πολύ. Ήταν κοντά στο να μου κόψουν το πόδι».

«Λατρεύω τη Γαλλία, αλλά υπήρξαν αδικίες»

Ο Ριμπερί δεν ξεχνά την πατρίδα του. «Στη Γερμανία αισθάνομαι σαν στο σπίτι μου. Στην Ιταλία έζησα το πάθος που αγαπώ για το ποδόσφαιρο. Όπου κι αν πάω, οι άνθρωποι με υποδέχονται με υπερηφάνεια και αναγνώριση. Αλλά προσέξτε, λατρεύω τη Γαλλία, είναι η χώρα μου. Βέβαια, υπήρξαν δύσκολες καταστάσεις. Έκανα κάποια ανόητα πράγματα, το ξέρω. Αλλά ποιος δεν έκανε;
Υπήρξαν και αδικίες. Οι περισσότερες κριτικές που δέχθηκα ήρθαν από ανθρώπους που δεν γνωρίζουν το ποδόσφαιρο εκ των έσω. Όμως, οι ποδοσφαιριστές πάντα με σέβονταν. Ξέρουν τι σημαίνει να διατηρείσαι στο κορυφαίο επίπεδο και να κερδίζεις τίτλους για τόσο μεγάλο διάστημα. Έχω περάσει μεγάλες καταιγίδες, αλλά πάντα έμενα όρθιος. Τα έδωσα όλα για τη μπλε φανέλα, το 2006 και μετά για την πρόκριση στο Μουντιάλ της Βραζιλίας. Γι’ αυτό, κάποια πράγματα ήταν δύσκολο να τα αποδεχτώ».

Ζιντάν: «Ο καλύτερος για τη Γαλλία»

Όταν η κουβέντα πήγε στον Ζινεντίν Ζιντάν, ο Ριμπερί έλαμψε. «Είναι σαν μεγάλος αδερφός. Τον είδα πέρσι στη Μασσαλία, ήταν σαν να μην πέρασε μια μέρα. Είναι παράδειγμα με την απλότητα και τον σεβασμό του. Είναι ο ιδανικός για την εθνική. Ο Ζιζού είναι η πιο όμορφη εικόνα της Γαλλίας», δήλωσε, εκφράζοντας την ελπίδα να δει τον Ζιντάν προπονητή των «Les Bleus».

«Η αδικία της Χρυσής Μπάλας του 2013»

Τέλος, ο Ριμπερί δεν έκρυψε την απογοήτευσή του για τη Χρυσή Μπάλα του 2013, όταν τερμάτισε πίσω από τους Κριστιάνο Ρονάλντο και Λιονέλ Μέσι, παρά την κατάκτηση του τρεμπλ με την Μπάγερν.

«Ποτέ δεν θα καταλάβω γιατί η προθεσμία για την ψηφοφορία παρατάθηκε για περισσότερες από δύο εβδομάδες, ενώ ήμουν στην κορυφή μεταξύ των δημοσιογράφων», δηλώνει με παράπονο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Βροχή ελέγχων από την εφορία το 2026: Πάνω από 72.800 έρευνες της ΑΑΔΕ, ποιοι μπαίνουν στο στόχαστρο

Ελλάδα 05.01.2026
Σε πρώτο πλάνο οι υποθέσεις από το 2022 μέχρι και το 2025 - Στόχος φορολογικά έσοδα της τάξης των 2,5 δισ. ευρώ

Μετά τη Βενεζουέλα, η Κολομβία; «Καλή ιδέα» μια νέα επιχείρηση, λέει ο Τραμπ – Τι είπε για Κούβα και Γροιλανδία

Κόσμος 05.01.2026
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τραμπ απειλεί να διατάξει στρατιωτική επιχείρηση εναντίον της Κολομβίας

Σοκ στη Θεσσαλονίκη: Οδηγούσε στον περιφερειακό με 304 χιλιόμετρα και τραβούσε βίντεο για το TikTok!

Ελλάδα Χτες
Η ΕΛ.ΑΣ. έχει ταυτοποιήσει τον οδηγό και θα προβεί στις προβλεπόμενες ενέργειες

Νέα ανακοίνωση της ΥΠΑ: Αποκαταστάθηκε πλήρως το πρόβλημα ‑ Συνεχίζεται η έρευνα για τα αίτια

Ελλάδα Χτες
Η ΥΠΑ τονίζει ότι σε όλα τα στάδια της διαχείρισης του περιστατικού «διασφαλίστηκε πλήρως η ασφάλεια των πτήσεων»

Γιώργος Παπαδάκης: Η ανακοίνωση του Λαϊκού Νοσοκομείου για τον θάνατό του

Ελλάδα Χτες
Θρήνος για τον αδόκητο χαμό του γνωστού δημοσιογράφου

«Κατεβάζουν ρολά» οι λαϊκές αγορές από τις 7 Ιανουαρίου ‑ Το πρόγραμμα των απεργιακών κινητοποιήσεων

Ελλάδα Χτες
Τι αναφέρει σε ανάρτησή της η Παναττική Ομοσπονδία Σωματείων Πωλητών Λαϊκών Αγορών (ΠΟΣΠΛΑ)

Ανδραβίδα: Δεν άντεξε την απώλεια του γιου του σε τροχαίο και αυτοκτόνησε

Ελλάδα Χτες
Ο 50χρονος δεν άντεξε το βάρος της ανείπωτης απώλειας που κουβαλούσε τους τελευταίους μήνες και αυτοκτόνησε

Πέθανε ο Γιώργος Παπαδάκης

Ελλάδα Χτες
Έφυγε από τη ζωή ο δημοσιογράφος ύστερα από έμφραγμα

Υπέστη έμφραγμα ο Γιώργος Παπαδάκης

Ελλάδα Χτες
Μεταφέρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του στο Λαϊκό

Αγρότες από όλη την Ελλάδα κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις ‑ Σχέδια για 48ωρους αποκλεισμούς δρόμων

Ελλάδα Χτες
«Οι δρόμοι δεν είναι δικοί τους, είναι δικοί μας. Τους πληρώνουμε με τη δουλειά και τους φόρους μας» διαμηνύουν

Προβλήματα στο FIR Αθηνών: Ξεκινούν και πάλι οι αφίξεις στα ελληνικά αεροδρόμια

Ελλάδα Χτες
Δεκάδες ακυρώσεις πτήσεων με μεταθέσεις σε άλλες ημερομηνίες