E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Συγκλονίζει ο Φρανκ Ριμπερί: «Η μόλυνση μου έτρωγε τη σάρκα, λίγο έλειψε να χάσω το πόδι μου»

Τι είπε για Ζιντάν και την «κλεμμένη» Χρυσή Μπάλα

Δημοσίευση 23/3/2025 | 12:42

Συγκλονίζει ο Φρανκ Ριμπερί: «Η μόλυνση μου έτρωγε τη σάρκα, λίγο έλειψε να χάσω το πόδι μου»

Ο Φρανκ Ριμπερί, ένας από τους σπουδαιότερους Γάλλους ποδοσφαιριστές της γενιάς του, έσπασε την σιωπή του και έδωσε μια αποκαλυπτική συνέντευξη στο L’Equipe.

Δύο χρόνια μετά την αποχώρησή του από τα γήπεδα, ο πρώην αστέρας της Μπάγερν Μονάχου και της εθνικής Γαλλίας μίλησε για την καριέρα του, τον σοβαρό τραυματισμό που λίγο έλειψε να του στοιχίσει το πόδι του, τη σχέση του με τον Ζινεντίν Ζιντάν και την πικρία του για το Ballon d’Or του 2013 που θεωρεί ότι του «κλέψανε».

Η ζωή μετά το ποδόσφαιρο και η Μπάγερν

Ο Ριμπερί, που κρέμασε τα παπούτσια του το 2023 ενώ αγωνιζόταν στη Σαλερνιτάνα, επέστρεψε στο Μόναχο, την πόλη που αποκαλεί σπίτι του. Εκεί πέρασε 12 ένδοξα χρόνια με την Μπάγερν, κατακτώντας 23 τίτλους. «Από την πρώτη μέρα, το έδωσα όλα, δεν κορόιδεψα ποτέ. Έφερα τη δική μου νοοτροπία, να είμαστε ενωμένοι, να δημιουργούμε δεσμούς στην ομάδα, στον σύλλογο και στα αποδυτήρια. Με τους παίκτες, το προσωπικό, τους προπονητές, τη διοίκηση. Ακόμη και με τους οπαδούς. Στη Μπάγερν ήμουν κάτι παραπάνω από ένας παίκτης», είπε. Αναφέρθηκε ακόμα στη στενή σχέση του με τον Άριεν Ρόμπεν, με τον οποίο «τσακωνόμασταν, αλλά έγινε φίλος, σχεδόν αδερφός».


Η μάχη με τη μόλυνση: «Παραλίγο να μου κόψουν το πόδι»

Το τέλος της καριέρας του ήρθε νωρίτερα από ό,τι περίμενε, εξαιτίας προβλημάτων με το γόνατό του. «Δεν προπονιόμουν πια, μόνο αποθεραπεία για να κρατηθώ. Οι εξετάσεις έδειξαν ότι δεν είχα χόνδρο. Με χειρούργησαν στην Αυστρία, έβαλαν πλάκα, αλλά πέντε μήνες μετά ήρθε η μόλυνση», αφηγήθηκε. Η κατάσταση έγινε δραματική: «Η μόλυνση με έτρωγε, είχα τρύπες σε όλο το πόδι καθώς είχα προσβληθεί από σταφυλόκοκκο. Έμεινα 12 μέρες στο νοσοκομείο. Φοβήθηκα πολύ. Ήταν κοντά στο να μου κόψουν το πόδι».

«Λατρεύω τη Γαλλία, αλλά υπήρξαν αδικίες»

Ο Ριμπερί δεν ξεχνά την πατρίδα του. «Στη Γερμανία αισθάνομαι σαν στο σπίτι μου. Στην Ιταλία έζησα το πάθος που αγαπώ για το ποδόσφαιρο. Όπου κι αν πάω, οι άνθρωποι με υποδέχονται με υπερηφάνεια και αναγνώριση. Αλλά προσέξτε, λατρεύω τη Γαλλία, είναι η χώρα μου. Βέβαια, υπήρξαν δύσκολες καταστάσεις. Έκανα κάποια ανόητα πράγματα, το ξέρω. Αλλά ποιος δεν έκανε;
Υπήρξαν και αδικίες. Οι περισσότερες κριτικές που δέχθηκα ήρθαν από ανθρώπους που δεν γνωρίζουν το ποδόσφαιρο εκ των έσω. Όμως, οι ποδοσφαιριστές πάντα με σέβονταν. Ξέρουν τι σημαίνει να διατηρείσαι στο κορυφαίο επίπεδο και να κερδίζεις τίτλους για τόσο μεγάλο διάστημα. Έχω περάσει μεγάλες καταιγίδες, αλλά πάντα έμενα όρθιος. Τα έδωσα όλα για τη μπλε φανέλα, το 2006 και μετά για την πρόκριση στο Μουντιάλ της Βραζιλίας. Γι’ αυτό, κάποια πράγματα ήταν δύσκολο να τα αποδεχτώ».

Ζιντάν: «Ο καλύτερος για τη Γαλλία»

Όταν η κουβέντα πήγε στον Ζινεντίν Ζιντάν, ο Ριμπερί έλαμψε. «Είναι σαν μεγάλος αδερφός. Τον είδα πέρσι στη Μασσαλία, ήταν σαν να μην πέρασε μια μέρα. Είναι παράδειγμα με την απλότητα και τον σεβασμό του. Είναι ο ιδανικός για την εθνική. Ο Ζιζού είναι η πιο όμορφη εικόνα της Γαλλίας», δήλωσε, εκφράζοντας την ελπίδα να δει τον Ζιντάν προπονητή των «Les Bleus».

«Η αδικία της Χρυσής Μπάλας του 2013»

Τέλος, ο Ριμπερί δεν έκρυψε την απογοήτευσή του για τη Χρυσή Μπάλα του 2013, όταν τερμάτισε πίσω από τους Κριστιάνο Ρονάλντο και Λιονέλ Μέσι, παρά την κατάκτηση του τρεμπλ με την Μπάγερν.

«Ποτέ δεν θα καταλάβω γιατί η προθεσμία για την ψηφοφορία παρατάθηκε για περισσότερες από δύο εβδομάδες, ενώ ήμουν στην κορυφή μεταξύ των δημοσιογράφων», δηλώνει με παράπονο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Χανταϊός στην Ισπανία: Δεύτερος θετικός επιβάτης του MV Hondius εντοπίστηκε

E-Daily 2.TopNews Χτες
Το νέο κρούσμα είναι ο δεύτερος θετικός στον χανταϊό ανάμεσα στους 14 Ισπανούς που κατέβηκαν από το πολυτελές κρουαζιερόπλοιο

Coming out ακροδεξιού βουλευτή: Γκέι και σε σχέση με μουσουλμάνο μετανάστη

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ξέσπασε σε λυγμούς, μιλώντας στο βήμα της Βουλής

Πάρος: Ταλαιπωρία για 30 επιβάτες – Ο καταπέλτης του SUPERRUNNER JET χτύπησε στη δέστρα της προβλήτας

E-Daily 2.TopNews Χτες
Το πλοίο εκτελούσε δρομολόγιο από Ραφήνα με τελικό προορισμό τη Νάξο – Απαγορεύτηκε ο απόπλους

Η παγκόσμια πρωτεύουσα της εμπορίας ανθρώπων: Κορίτσια 11 ετών πωλούνται και βιάζονται επί 20 ώρες

E-Daily 2.TopNews Χτες
Με την υπόσχεση μιας καλύτερης ζωής, φτωχά κορίτσια παρασύρονται σε μια κόλαση σεξουαλικής δουλείας και κακοποίησης

Σταύρος Φλώρος: Η πορεία της υγείας του και τι είπε ο πατέρας του

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ο πρώην παίκτης του Survivor ενημέρωσε τους followers του για τα επόμενα βήματα της ανάρρωσής του

Σουηδία: Κάθειρξη 10 ετών ζητά η εισαγγελία για άνδρα που εκμεταλλευόταν τη σύζυγό του σε κύκλωμα σεξουαλικής κακοποίησης

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ο 62χρονος κατηγορείται ότι υποχρέωνε τη γυναίκα του να συνευρίσκεται με περίπου 120 άνδρες έναντι χρημάτων

Οπλισμένα τουρκικά F‑16 και ελληνικά μαχητικά σε εμπλοκή στο Αιγαίο – 10 παραβιάσεις εναέριου χώρου

E-Daily 2.TopNews Χτες
Τέσσερα τουρκικά αεροσκάφη παραβίασαν 10 φορές τον ελληνικό εναέριο χώρο

Κίνα: Βίντεο‑ντοκουμέντο από την ισχυρή έκρηξη σε ανθρακωρυχείο ‑ Τουλάχιστον 82 νεκροί

Κόσμος Χτες
Με ρομπότ ψάχνουν για επιζώντες οι Κινέζοι διασώστες

Τραγωδία στη Μυτιλήνη: Νεκροί ένας 18χρονος και ένας 16χρονος

E-Daily 2.TopNews Χτες
Το δίκυκλο όχημα στο οποίο επέβαιναν οι δύο νέοι εξετράπη της πορείας του και προσέκρουσε σε κολώνα φωτισμού, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό τους

Επίδομα 1.000 ευρώ: Οι δικαιούχοι και τα κριτήρια ένταξης

E-Daily 2.TopNews Χτες
Μόνιμο και διευρυμένο πλέον το επίδομα

Οι πλούσιοι Κινέζοι χάνουν 1,7 δισεκατομμύρια δολάρια σε μια μέρα

Κόσμος Χτες
Η Κίνα επιβάλλει πολύ αυστηρούς περιορισμούς στην κίνηση κεφαλαίων

Χανιά: Θρίλερ με την 25χρονη μητέρα της 3χρονης ‑ Έχουν δηλωθεί 2 γεννήσεις και τα παιδιά αγνοούνται

Ελλάδα Χτες
Θολό τοπίο με τα παιδιά της 25χρονης, φέρεται να έχει γεννήσει έξι - Στο νοσοκομείο είναι τα τέσσερα