E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Συγκλονίζει ο Φρανκ Ριμπερί: «Η μόλυνση μου έτρωγε τη σάρκα, λίγο έλειψε να χάσω το πόδι μου»

Τι είπε για Ζιντάν και την «κλεμμένη» Χρυσή Μπάλα

Δημοσίευση 23/3/2025 | 12:42

Συγκλονίζει ο Φρανκ Ριμπερί: «Η μόλυνση μου έτρωγε τη σάρκα, λίγο έλειψε να χάσω το πόδι μου»

Ο Φρανκ Ριμπερί, ένας από τους σπουδαιότερους Γάλλους ποδοσφαιριστές της γενιάς του, έσπασε την σιωπή του και έδωσε μια αποκαλυπτική συνέντευξη στο L’Equipe.

Δύο χρόνια μετά την αποχώρησή του από τα γήπεδα, ο πρώην αστέρας της Μπάγερν Μονάχου και της εθνικής Γαλλίας μίλησε για την καριέρα του, τον σοβαρό τραυματισμό που λίγο έλειψε να του στοιχίσει το πόδι του, τη σχέση του με τον Ζινεντίν Ζιντάν και την πικρία του για το Ballon d’Or του 2013 που θεωρεί ότι του «κλέψανε».

Η ζωή μετά το ποδόσφαιρο και η Μπάγερν

Ο Ριμπερί, που κρέμασε τα παπούτσια του το 2023 ενώ αγωνιζόταν στη Σαλερνιτάνα, επέστρεψε στο Μόναχο, την πόλη που αποκαλεί σπίτι του. Εκεί πέρασε 12 ένδοξα χρόνια με την Μπάγερν, κατακτώντας 23 τίτλους. «Από την πρώτη μέρα, το έδωσα όλα, δεν κορόιδεψα ποτέ. Έφερα τη δική μου νοοτροπία, να είμαστε ενωμένοι, να δημιουργούμε δεσμούς στην ομάδα, στον σύλλογο και στα αποδυτήρια. Με τους παίκτες, το προσωπικό, τους προπονητές, τη διοίκηση. Ακόμη και με τους οπαδούς. Στη Μπάγερν ήμουν κάτι παραπάνω από ένας παίκτης», είπε. Αναφέρθηκε ακόμα στη στενή σχέση του με τον Άριεν Ρόμπεν, με τον οποίο «τσακωνόμασταν, αλλά έγινε φίλος, σχεδόν αδερφός».


Η μάχη με τη μόλυνση: «Παραλίγο να μου κόψουν το πόδι»

Το τέλος της καριέρας του ήρθε νωρίτερα από ό,τι περίμενε, εξαιτίας προβλημάτων με το γόνατό του. «Δεν προπονιόμουν πια, μόνο αποθεραπεία για να κρατηθώ. Οι εξετάσεις έδειξαν ότι δεν είχα χόνδρο. Με χειρούργησαν στην Αυστρία, έβαλαν πλάκα, αλλά πέντε μήνες μετά ήρθε η μόλυνση», αφηγήθηκε. Η κατάσταση έγινε δραματική: «Η μόλυνση με έτρωγε, είχα τρύπες σε όλο το πόδι καθώς είχα προσβληθεί από σταφυλόκοκκο. Έμεινα 12 μέρες στο νοσοκομείο. Φοβήθηκα πολύ. Ήταν κοντά στο να μου κόψουν το πόδι».

«Λατρεύω τη Γαλλία, αλλά υπήρξαν αδικίες»

Ο Ριμπερί δεν ξεχνά την πατρίδα του. «Στη Γερμανία αισθάνομαι σαν στο σπίτι μου. Στην Ιταλία έζησα το πάθος που αγαπώ για το ποδόσφαιρο. Όπου κι αν πάω, οι άνθρωποι με υποδέχονται με υπερηφάνεια και αναγνώριση. Αλλά προσέξτε, λατρεύω τη Γαλλία, είναι η χώρα μου. Βέβαια, υπήρξαν δύσκολες καταστάσεις. Έκανα κάποια ανόητα πράγματα, το ξέρω. Αλλά ποιος δεν έκανε;
Υπήρξαν και αδικίες. Οι περισσότερες κριτικές που δέχθηκα ήρθαν από ανθρώπους που δεν γνωρίζουν το ποδόσφαιρο εκ των έσω. Όμως, οι ποδοσφαιριστές πάντα με σέβονταν. Ξέρουν τι σημαίνει να διατηρείσαι στο κορυφαίο επίπεδο και να κερδίζεις τίτλους για τόσο μεγάλο διάστημα. Έχω περάσει μεγάλες καταιγίδες, αλλά πάντα έμενα όρθιος. Τα έδωσα όλα για τη μπλε φανέλα, το 2006 και μετά για την πρόκριση στο Μουντιάλ της Βραζιλίας. Γι’ αυτό, κάποια πράγματα ήταν δύσκολο να τα αποδεχτώ».

Ζιντάν: «Ο καλύτερος για τη Γαλλία»

Όταν η κουβέντα πήγε στον Ζινεντίν Ζιντάν, ο Ριμπερί έλαμψε. «Είναι σαν μεγάλος αδερφός. Τον είδα πέρσι στη Μασσαλία, ήταν σαν να μην πέρασε μια μέρα. Είναι παράδειγμα με την απλότητα και τον σεβασμό του. Είναι ο ιδανικός για την εθνική. Ο Ζιζού είναι η πιο όμορφη εικόνα της Γαλλίας», δήλωσε, εκφράζοντας την ελπίδα να δει τον Ζιντάν προπονητή των «Les Bleus».

«Η αδικία της Χρυσής Μπάλας του 2013»

Τέλος, ο Ριμπερί δεν έκρυψε την απογοήτευσή του για τη Χρυσή Μπάλα του 2013, όταν τερμάτισε πίσω από τους Κριστιάνο Ρονάλντο και Λιονέλ Μέσι, παρά την κατάκτηση του τρεμπλ με την Μπάγερν.

«Ποτέ δεν θα καταλάβω γιατί η προθεσμία για την ψηφοφορία παρατάθηκε για περισσότερες από δύο εβδομάδες, ενώ ήμουν στην κορυφή μεταξύ των δημοσιογράφων», δηλώνει με παράπονο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Στέφανος Τσιτσιπάς: Φέρεται να πλήρωσε το πρόστιμο και να παρέδωσε το δίπλωμα αυτοκινήτου

Ελλάδα Χτες
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς δεν ενημέρωσε ποτέ τις αρχές για το ποιος οδηγούσε το βράδυ της Τετάρτης στην Αττική Οδό

«Ανεβαίνει» κι άλλο το σουβλάκι: Φτάνει και ξεπερνάει τα 5 ευρώ το τυλιχτό

Οικονομία Χτες
Το σουβλάκι το 2015 κόστιζε, μόλις, 2 ευρώ και 20 λεπτά

Παναθηναϊκός AKTOR: Ξανά στο χειρουργείο ο Λεσόρ, ταξιδεύει για Πορτογαλία

Αθλητικά Νέα Χτες
Δείτε την ανακοίνωση της ομάδας

Θεσσαλονίκη: Στην Ιταλία μεταφέρεται σήμερα το ζευγάρι που δηλητηριάστηκε από μανιτάρια

Ελλάδα Χτες
Το ζευγάρι νοσηλεύεται στο ΑΧΕΠΑ με οξεία ηπατική ανεπάρκεια έπειτα από κατανάλωση μανιταριών

Τραμπ για Ουκρανία: Διορία έως την επόμενη Πέμπτη για την αποδοχή ή όχι του σχεδίου 28 σημείων

Κόσμος Χτες
Εκτακτη συνεδρίαση του συμβουλίου ασφαλείας συγκάλεσε στη Μόσχα ο Πούτιν

Αυστρία: Απαγορεύεται η ισλαμική μαντίλα στα σχολεία από τη νέα σχολική χρονιά

Κόσμος Χτες
Πρόστιμα στους γονείς μαθητριών που θα παραβιάσουν το μέτρο

Ζελένσκι: Η Ουκρανία βρίσκεται σε δίλημμα είτε να χάσει τον βασικό της εταίρο ή την αξιοπρέπειά της

Κόσμος Χτες
«Είτε τα δύσκολα 28 σημεία, είτε ένας εξαιρετικά δύσκολος χειμώνας, ο δυσκολότερος, και περαιτέρω κίνδυνοι» είπε στους πολίτες

Συνολική κάθειρξη 8 ετών στον Παναγιώτη Ψωμιάδη

Ελλάδα Χτες
Λόγω ηλικίας, η ποινή εκτίεται κατ` οίκον - Με την ίδια απόφαση δόθηκε αναστέλλουσα δύναμη στην εκτέλεση της ποινής μέχρι το Εφετείο

Ελεύθερος ο πατέρας Φραγκιαδάκης ‑ Απαγορεύεται να πάει στα Βορίζια

Ελλάδα Χτες
Στον 58χρονο επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι