E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Αναστασία Γιάμαλη για τη δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη

«Δεν είναι η πρώτη φορά που ενοχοποιούνται τα θύματα σεξουαλικής κακοποίησης»

Δημοσίευση 22/3/2025 | 17:57

Αναστασία Γιάμαλη για τη δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη

«Κανένας τύπος εσωρούχου, ρούχου ή συμπεριφοράς δεν νομιμοποιεί κανέναν να απλώσει χέρι ή οτιδήποτε άλλο εφόσον δεν υπάρχει συναίνεση», λέει η Αναστασία Γιάμαλη.

Στις εξελίξεις της δίκης του Πέτρου Φιλιππίδη, εστίασε η Αναστασία Γιάμαλη, μεταξύ άλλων, το απόγευμα του Σαββάτου (22.03.2025) στον αέρα της εκπομπής Εξελίξεις τώρα. H γνωστή δημοσιογράφος εξέφρασε έντονα τις προσωπικές της διαφωνίες για την πρόσφατη εξέταση μάρτυρα στη δικαστική αίθουσα αλλά και για τα όσα ακούστηκαν κατά τη διάρκεια της δίκης.

«Είναι σε μια γεμάτη αίθουσα, ό,τι εμείς διαβάζουμε και σοκαριζόμαστε γίνεται με κόσμο. Αυτά που βλέπουμε και ακούμε, τα προβληματικά, γίνονται σε μια αίθουσα που υπάρχουν και όρθιοι ακόμη με τις καταγγέλλουσες, με τις επιζώσες, να νιώθουν πολλαπλά άσχημα», τόνισε αρχικά η δημοσιογράφος.

«Δεν είναι η πρώτη φορά που επιχειρείται η ενοχοποίηση των θυμάτων σeξουαλικής κακοποίησης, ούτε στη συγκεκριμένη δίκη ούτε στις ακροαματικές διαδικασίες γενικά και βέβαια ούτε στη δημόσια σφαίρα. Εγώ θέλω να το ξαναπώ. Κανένας τύπος εσωρούχου, ρούχου ή συμπεριφοράς δεν νομιμοποιεί κανέναν να απλώσει χέρι ή οτιδήποτε άλλο εφόσον δεν υπάρχει συναίνεση” πρόσθεσε η Αναστασία Γιάμαλη.

«Οτιδήποτε άλλο είναι αναπαραγωγή της κουλτούρας βιασμού. Και, ξέρετε, δεν θα έπρεπε να συμβαίνει αυτό μέσα σε δικαστικές αίθουσες από λειτουργούς της δικαιοσύνης. Γιατί προκαλεί αμφιβολίες τελικά για τις επαρκείς και ασφαλείς συνθήκες διαβίωσης διερεύνησης των καταγγελιών», συνέχισε η Αναστασία Γιάμαλη.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ο Χάρι και η Μέγκαν φέρεται να πέρασαν από εξονυχιστικό έλεγχο πριν δουν τον Κάρολο

E-Daily 3.Left 21.07.2026
Το ζευγάρι φέρεται να υπεβλήθη σε αυστηρούς ελέγχους ασφαλείας πριν από τη συνάντηση με τον Βασιλιά Κάρολο στο Χάιγκροουβ

Ποιες επαναλήψεις κυριάρχησαν στην τηλεθέαση ‑ Το top 10 της Nielsen

E-Daily 3.Left 21.07.2026
Ο ALPHA κυριάρχησε στις προτιμήσεις των τηλεθεατών, με «Οικογενειακές Ιστορίες» και «Μπαμπά Σ`Αγαπώ» να ξεχωρίζουν στη Δευτέρα.

Η χιουμοριστική ανάρτηση της Λίλας Μπακλέση για την εγκυμοσύνη της

E-Daily 3.Left 21.07.2026
Η ηθοποιός μοιράστηκε φωτογραφία με τη φουσκωμένη κοιλιά της, με έκδηλη ταλαιπωρία στο πρόσωπό της

Μπέτυ Αρβανίτη: Τι είχε πει για τον γιο της Αλέξη Σταμάτη – «Δεν υπήρξα ποτέ η κλασική μαμά»

E-Daily 3.Left 21.07.2026
Η σπουδαία ηθοποιός είχε μιλήσει με συγκίνηση για τη μοναδική σχέση που χτίστηκε ανάμεσά τους, αποκαλύπτοντας πως μεγάλωσαν ουσιαστικά μαζί.

Ραγίζει καρδιές ο γιος του Λορέντζο Καριέρε: Από τη μέρα που έφυγες, έφυγε μαζί σου κι ένα κομμάτι της ψυχής μου, τίποτα δεν είναι πια όπως πριν

E-Daily 3.Left 21.07.2026
Ο σύζυγος της Έλενας Κατραβά πέθανε στα 51 του χρόνια - Μαζί είχαν αποκτήσει δύο γιους

Η Γιολάντα Διαμαντή ποζάρει με την κόρη της ‑ Το συγκινητικό μήνυμα της

E-Daily 3.Left 21.07.2026
Η πρώην ραδιοφωνική παραγωγός μοιράστηκε τρυφερές φωτογραφίες με την κόρη της στο Instagram, συνοδεύοντάς τες με ένα μήνυμα αγάπης.

Χριστίνα Ανδρεάδου: Το πρώην μοντέλο του GNTM που έγινε ποpνοστάρ και το απίστευτο ποσό που αρνήθηκε για συγκεκριμένη σκηνή

E-Daily 3.Left 21.07.2026
Η πρώην συμμετέχουσα του GNTM που καριέρα στη βιομηχανία ενηλίκων αποκάλυψε τους λόγους που απέρριψε πρόταση-μαμούθ από την εταιρεία της.

Στη Σίφνο γιόρτασε η Ηλιάνα Παπαγεωργίου – Το δημόσιο «ευχαριστώ» και η φωτογραφία με μαγιό

E-Daily 3.Left 21.07.2026
«Κάνατε για άλλη μια φορά τη μέρα μου τόσο ξεχωριστή»

Ιερέας χάλασε τον αρραβώνα του γιου του επειδή η νύφη ακολουθούσε την Ιωάννα Τούνη

Tabloid 21.07.2026
Ο κληρικός διέλυσε τον αρραβώνα εξαιτίας της επαγγελματικής επιλογής της μελλοντικής νύφης, με τις δύο οικογένειες να οδεύουν πλέον προς τα δικαστήρια.

Έφυγε από την Αυστραλία για να έρθει διακοπές στην Ευρώπη και την απήγαγαν δύο φορές σε μία μέρα

E-Daily 3.Left 21.07.2026
Η 36χρονη Αυστραλή καταγγέλλει ότι έπεσε θύμα δύο απαγωγών μέσα στην ίδια νύχτα, κατάφερε να διαφύγει και από τις δύο, αλλά το όνειρό της για σπίτι στην Ιταλία έχασε τη λάμψη του.

Μάρω Κοντού: Η ερωτική σχέση του πρώτου της άντρα με την Αλίκη Βουγιουκλάκη

E-Daily 3.Left 21.07.2026
«Μου βάρεσε ένα ωραίο κερατάκι» - Η ηθοποιός μίλησε ανοιχτά για την απιστία, τη σχέση του Καρύδη-Φουκς με την εθνική σταρ και τη δική της αντίδραση.