E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Αναστασία Γιάμαλη για τη δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη

«Δεν είναι η πρώτη φορά που ενοχοποιούνται τα θύματα σεξουαλικής κακοποίησης»

Δημοσίευση 22/3/2025 | 17:57

Αναστασία Γιάμαλη για τη δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη

«Κανένας τύπος εσωρούχου, ρούχου ή συμπεριφοράς δεν νομιμοποιεί κανέναν να απλώσει χέρι ή οτιδήποτε άλλο εφόσον δεν υπάρχει συναίνεση», λέει η Αναστασία Γιάμαλη.

Στις εξελίξεις της δίκης του Πέτρου Φιλιππίδη, εστίασε η Αναστασία Γιάμαλη, μεταξύ άλλων, το απόγευμα του Σαββάτου (22.03.2025) στον αέρα της εκπομπής Εξελίξεις τώρα. H γνωστή δημοσιογράφος εξέφρασε έντονα τις προσωπικές της διαφωνίες για την πρόσφατη εξέταση μάρτυρα στη δικαστική αίθουσα αλλά και για τα όσα ακούστηκαν κατά τη διάρκεια της δίκης.

«Είναι σε μια γεμάτη αίθουσα, ό,τι εμείς διαβάζουμε και σοκαριζόμαστε γίνεται με κόσμο. Αυτά που βλέπουμε και ακούμε, τα προβληματικά, γίνονται σε μια αίθουσα που υπάρχουν και όρθιοι ακόμη με τις καταγγέλλουσες, με τις επιζώσες, να νιώθουν πολλαπλά άσχημα», τόνισε αρχικά η δημοσιογράφος.

«Δεν είναι η πρώτη φορά που επιχειρείται η ενοχοποίηση των θυμάτων σeξουαλικής κακοποίησης, ούτε στη συγκεκριμένη δίκη ούτε στις ακροαματικές διαδικασίες γενικά και βέβαια ούτε στη δημόσια σφαίρα. Εγώ θέλω να το ξαναπώ. Κανένας τύπος εσωρούχου, ρούχου ή συμπεριφοράς δεν νομιμοποιεί κανέναν να απλώσει χέρι ή οτιδήποτε άλλο εφόσον δεν υπάρχει συναίνεση” πρόσθεσε η Αναστασία Γιάμαλη.

«Οτιδήποτε άλλο είναι αναπαραγωγή της κουλτούρας βιασμού. Και, ξέρετε, δεν θα έπρεπε να συμβαίνει αυτό μέσα σε δικαστικές αίθουσες από λειτουργούς της δικαιοσύνης. Γιατί προκαλεί αμφιβολίες τελικά για τις επαρκείς και ασφαλείς συνθήκες διαβίωσης διερεύνησης των καταγγελιών», συνέχισε η Αναστασία Γιάμαλη.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

O Λάκης Λαζόπουλος ανακοίνωσε το τέλος της θεατρικής του διαδρομής – «Θέλω να βρω τον εαυτό μου»

E-Daily 3.Left 03.05.2026
Τον Λάκη Λαζόπουλο υποδέχτηκε η Νίκη Λυμπεράκη στην εκπομπή «Πάμε μια βόλτά;», το απόγευμα της Κυριακής 3 Μαΐου

Φειδίας Παναγιώτου – Στυλιάνα Αβερκίου: Ο παθιασμένος πρώτος χορός του γάμου και η τούμπα στον αέρα

E-Daily 3.Left 03.05.2026
Ο Φειδίας Παναγιώτου και η Στυλιάνα Αβερκίου ενώθηκαν με τα ιερά δεσμά του γάμου την περασμένη Πέμπτη 30 Απριλίου σε μία παραμυθένια τελετή στη Λεμεσό της Κύπρου

Ιουλία Καλλιμάνη: Αφιέρωσε στον Βασίλη Παπακωνσταντίνου τραγούδι του και αυτή ήταν η αντίδρασή του!

E-Daily 3.Left 03.05.2026
Στο νυχτερινό κέντρο όπου εμφανίζεται η Ιουλία Καλλιμάνη βρέθηκε ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου το βράδυ της Πρωτομαγιάς, με την καλλιτέχνιδα να ενθουσιάζεται ιδιαίτερα με την παρουσία του

Αφροδίτη Γραμμέλη: Η εξομολόγηση για τον σύντροφό της – «Ήταν κεραυνοβόλος έρωτας»

E-Daily 3.Left 03.05.2026
Η Αφροδίτη Γραμμέλη βρέθηκε καλεσμένη στην εκπομπή «Καλύτερα δε Γίνεται» με τη Ναταλία Γερμανού, το μεσημέρι της Κυριακής 3 Μαΐου

Στέλιος Ρόκκος: Έκανε τον ζητιάνο στην Ιταλία και έγινε viral

Tabloid 03.05.2026
Στην Ιταλία απολαμβάνει ο Στέλιος Ρόκκος όμορφες στιγμές χαλάρωσης και ξεκούρασης με τη σύζυγό του Λελέ Γκόφα και μεταξύ άλλων, σπάει και πλάκα με τον κόσμο!

J2US: Αγρια κόντρα ανάμεσα σε Θώδη και Φασουλή – Σκληρές κουβέντες!

E-Daily 3.Left 03.05.2026
Τι συνέβη στο χθεσινό επεισόδιο του J2US ανάμεσα στην Έφη Θώδη και τον Σταμάτη Φασουλή

Μαρία Αλιφέρη: Χόρεψε ζειμπέικο στη σκηνή του J2US

E-Daily 3.Left 03.05.2026
Η παρουσία της εκεί τράβηξε τα βλέμματα και όχι άδικα, αφού η “λεβεντιά” στον χορό της είναι το κάτι άλλο!

Έλα στην ομάδα μας: Δημοσιογράφος / Digital Content Editor ‑ Weekends (Part time, remote)

E-Daily 3.Left 03.05.2026
Ιδανικό για όσους θέλουν να μπουν στον χώρο των digital media ή να συνδυάσουν τη θέση με άλλη εργασία