E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Αναστασία Γιάμαλη για τη δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη

«Δεν είναι η πρώτη φορά που ενοχοποιούνται τα θύματα σεξουαλικής κακοποίησης»

Δημοσίευση 22/3/2025 | 17:57

Αναστασία Γιάμαλη για τη δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη

«Κανένας τύπος εσωρούχου, ρούχου ή συμπεριφοράς δεν νομιμοποιεί κανέναν να απλώσει χέρι ή οτιδήποτε άλλο εφόσον δεν υπάρχει συναίνεση», λέει η Αναστασία Γιάμαλη.

Στις εξελίξεις της δίκης του Πέτρου Φιλιππίδη, εστίασε η Αναστασία Γιάμαλη, μεταξύ άλλων, το απόγευμα του Σαββάτου (22.03.2025) στον αέρα της εκπομπής Εξελίξεις τώρα. H γνωστή δημοσιογράφος εξέφρασε έντονα τις προσωπικές της διαφωνίες για την πρόσφατη εξέταση μάρτυρα στη δικαστική αίθουσα αλλά και για τα όσα ακούστηκαν κατά τη διάρκεια της δίκης.

«Είναι σε μια γεμάτη αίθουσα, ό,τι εμείς διαβάζουμε και σοκαριζόμαστε γίνεται με κόσμο. Αυτά που βλέπουμε και ακούμε, τα προβληματικά, γίνονται σε μια αίθουσα που υπάρχουν και όρθιοι ακόμη με τις καταγγέλλουσες, με τις επιζώσες, να νιώθουν πολλαπλά άσχημα», τόνισε αρχικά η δημοσιογράφος.

«Δεν είναι η πρώτη φορά που επιχειρείται η ενοχοποίηση των θυμάτων σeξουαλικής κακοποίησης, ούτε στη συγκεκριμένη δίκη ούτε στις ακροαματικές διαδικασίες γενικά και βέβαια ούτε στη δημόσια σφαίρα. Εγώ θέλω να το ξαναπώ. Κανένας τύπος εσωρούχου, ρούχου ή συμπεριφοράς δεν νομιμοποιεί κανέναν να απλώσει χέρι ή οτιδήποτε άλλο εφόσον δεν υπάρχει συναίνεση” πρόσθεσε η Αναστασία Γιάμαλη.

«Οτιδήποτε άλλο είναι αναπαραγωγή της κουλτούρας βιασμού. Και, ξέρετε, δεν θα έπρεπε να συμβαίνει αυτό μέσα σε δικαστικές αίθουσες από λειτουργούς της δικαιοσύνης. Γιατί προκαλεί αμφιβολίες τελικά για τις επαρκείς και ασφαλείς συνθήκες διαβίωσης διερεύνησης των καταγγελιών», συνέχισε η Αναστασία Γιάμαλη.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Μάρω Κοντού: Η αδημοσίευτη φωτογραφία της με αφορμή τα 92α γενέθλιά της

E-Daily 3.Left 21.06.2026
Το Studio Κλεισθένης μοιράστηκε ένα στιγμιότυπο της ηθοποιού από το παρελθόν για να της ευχηθεί

Ποιος έδωσε στον Γιώργο Αλκαίο το καλλιτεχνικό του επώνυμο και γιατί

E-Daily 3.Left 21.06.2026
Ο τραγουδιστής αποκάλυψε την απρόσμενη στιγμή στο καμαρίνι που άλλαξε για πάντα το όνομά του, με τον Σάκη Ρουβά να είναι παρών.

Ποιος έκανε την έκπληξη στον Βασίλη Παπακωνσταντίνου στη σκηνή του Θεάτρου Βράχων για τα γενέθλιά του

E-Daily 3.Left 21.06.2026
Η Ελένη Ράντου ανέβηκε στη σκηνή με τούρτα μπροστά σε χιλιάδες θεατές, μετατρέποντας τη συναυλία σε αξέχαστη γιορτή.

Θάλεια Ματίκα: Τι αποκάλυψε για τη σχέση της με τον Τάσο Ιορδανίδη και τις μακροχρόνιες σχέσεις

E-Daily 3.Left 21.06.2026
Η ηθοποιός μίλησε ανοιχτά για τις δυσκολίες που έρχονται αντιμέτωπα τα ζευγάρια που είναι χρόνια μαζί.

Νίκος Οικονομόπουλος: Τραγούδησε σε συναυλία κρατώντας αγκαλιά ένα μικρό παιδί – Βίντεο

Tabloid 21.06.2026
Ο καλλιτέχνης χάρισε μία γλυκιά στιγμή στο κοινό που παρακολούθησε την εμφάνισή του στην Αλεξανδρούπολη

Φωτογραφίες από τα παρασκήνια του GNTM δημοσίευσε η Ηλιάνα Παπαγεωργίου

E-Daily 3.Left 21.06.2026
Η κριτική επιτροπή του νέου κύκλου φόρεσε περούκες και πόζαρε χαρούμενα σε διάλειμμα από τα γυρίσματα

Ημισκούμπρια: Πρόταση γάμου κατά τη διάρκεια της συναυλίας τους στην Πλατεία Νερού – δείτε το βίντεο

E-Daily 3.Left 21.06.2026
«Βάλε τι βαρεμένοι τώρα είναι για να της κάνει πρόταση γάμου στα Ημισκούμπρια», ακούστηκε από τη σκηνή, καθώς το κοινό σφύριζε και χειροκροτούσε

Τζένιφερ Λόπεζ: Viral το βίντεο που τραγουδά το «Everything`s Fine» μέσα στο αυτοκίνητό της

E-Daily 3.Left 21.06.2026
Ένα αυθόρμητο στιγμιότυπο μοιράστηκε η σταρ με τους fans της

Γιατί η Jessica Biel μίλησε στους γιους της για την περίοδό της

E-Daily 3.Left 21.06.2026
Και σου προτείνει να κάνεις το ίδιο στα παιδιά σου

Οι πρώτες φωτογραφίες από το γάμο της Dua Lipa

E-Daily 3.Left Χτες
Εκθαμβωτική νύφη

Φανή Χαλκιά: «Πίστευα ότι δεν θα κάνω ποτέ παιδιά» ‑ Η συγκλονιστική εξομολόγηση για τον σύζυγό της

E-Daily 3.Left Χτες
Η εξομολόγηση για την μητρότητα και το πρόβλημα υγείας του συζύγου της