E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Δίκη Φιλιππίδη: «Είχε σχέση με κοπέλες, θα μπορούσε να φτάσει σε ακατανόητες πράξεις λόγω χαρακτήρα» ‑ Η κατάθεση Μπιμπίλα

«Σε κάθε παράσταση δημιουργούσε και μια σχέση. Μετά οι κοπέλες εξαφανιζόταν. Κάποιες έχουν πάει εξωτερικό και δεν θέλουν να ξαναγυρίσουν» είπε ο Σ. Μπιμπίλας για τον Π. Φιλιππίδη

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 21/3/2025 | 20:30

Δίκη Φιλιππίδη: «Είχε σχέση με κοπέλες, θα μπορούσε να φτάσει σε ακατανόητες πράξεις λόγω χαρακτήρα» ‑ Η κατάθεση Μπιμπίλα

Με την κατάθεση του βουλευτή της Πλεύσης Ελευθερίας και πρώην προέδρου του Συλλόγου Ελλήνων Ηθοποιών, Σπύρου Μπιμπίλα, συνεχίστηκε στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο η δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη, που κατηγορείται για δύο υποθέσεις σεξουαλικής βίας σε βάρος δύο ηθοποιών.

Ο ηθοποιός και βουλευτής είπε στο δικαστήριο πως ο κατηγορούμενος συνάδελφός του τον κάλεσε μάρτυρα χωρίς ο ίδιος να το γνωρίζει γεγονός που, όπως ανέφερε ο κ. Μπιμπίλας, του προκάλεσε αμηχανία.

"Γνώρισα τον Φιλιππίδη το 1993 με 1994. Είχαμε άψογη συνεργασία και γίναμε καλοί φίλοι. Στη δίκη με κάλεσε χωρίς να το ξέρω. Ένιωσα αμηχανία. Τότε ήμουν πρόεδρος του ΣΕΗ, όταν δηλαδή ξέσπασε το #metoo. Από τη μια αγαπώ τον Πέτρο και από την άλλη ξέσπασαν διάφορα άσχημα πράγματα. Η ζυγαριά για εμένα ήταν προς τα πού θα πρέπει να γύρει. Υπέρ του αδύναμου που βίωσε για χρόνια κακοποίηση ή του φίλου μου; Τον αγαπώ τον Πέτρο πολύ, αλλά ξέρω πολύ καλά και όλες τις ατέλειές του... τα περισσότερα τα μάθαινα από τη σύζυγό του. Είχα πει ότι θα έφτανε αν από την αρχή είχε ζητήσει ένα συγνώμη, θα ήταν καλύτερα για όλους" ανέφερε ο κ. Μπιμπίλας.

Ο μάρτυρας περιέγραψε τον κατηγορούμενο ηθοποιό ως άνθρωπο με "τεράστιες εξάρσεις" που "δεν μπορούσες να ξέρεις πώς θα αντιδράσει- αν θα σου πετάξει κανένα τραπέζι στο κεφάλι". Ανέφερε επίσης πως ο επιφανής ηθοποιός "είχε σχέση με κοπέλες εν γνώσει της συζύγου του. Συναντιόμασταν με την κυρία Νίνου και μου τα έλεγε με πικρία".

Όπως είπε ο κ. Μπιμπίλας, τις δύο καταγγέλλουσες τις γνώριζε λίγο, και συνέχισε: "Δεν έκαναν τις καταγγελίες για να φανούν. Δεν είδα να πάρουν καμία δουλειά δεν ακούστηκε το όνομά τους κάπου...".

Πρόεδρος: Ο κατηγορούμενος λέει ότι όλα έγιναν για να αλλάξει η πίτα στο χώρο του θεάτρου. Σαν να υπήρχε μια συνωμοσία σε βάρος του.

Σπύρος Μπιμπίλας: Δεν έχει πάρει κανείς τη θέση του Πέτρου στο θέατρο, ήταν άλλωστε πολύ υψηλή.

Ο μάρτυρας δέχθηκε την εξής ερώτηση από τον Εισαγγελέα: "Είναι αθέατα εγκλήματα και εμείς καλούμαστε να τα δικάσουμε. Τον θεωρείτε ικανό να φτάσει σε ακατανόητες πράξεις που καταγγέλλονται εδώ;".

Όπως απάντησε ο κ. Μπιμπίλας: "Ναι θα μπορούσε να φτάσει σε αυτό το σημείο με τέτοια οξύτητα χαρακτήρα … Με είχε πάρει τηλέφωνο να με ρωτήσει αν υπάρχουν καταγγελίες. Μου ζήτησε να πάρω μια συγκεκριμένη κοπέλα και να της πω να μην πει κάτι. Δεν μπορώ να πω το όνομά της. Την πήρα τηλέφωνο, την είχα πάει εγώ στον Πέτρο και τη ρώτησα τι συμβαίνει, αναλύθηκε σε κλάματα και μου είπε κάποια πράγματα. Αυτό μου κόστισε πολύ. Δεν ήθελα να δω εγώ τον Πέτρο στη φυλακή αλλά πήγε…".

Όπως ανέφερε συγκινημένος ο βουλευτής: "Η προσωπικότητα του Πέτρου από τη μία είναι πολύ καλή και από την άλλη έχει άλλα προβλήματα. Δεν θα ξεχάσω ποτέ πώς μου συμπαραστάθηκε ο Πέτρος σε ένα χωρισμό μου, σαν πατέρας".

Αναφερόμενος στην προσωπικότητα του Πέτρου Φιλιππίδη ο κ. Μπιμπίλας είπε επίσης: "Σε κάθε παράσταση δημιουργούσε και μια σχέση... μετά την παράσταση οι κοπέλες αυτές εξαφανιζόταν. Κάποιες βοηθοί έχουν φύγει, έχουν πάει εξωτερικό και δεν θέλουν να ξαναγυρίσουν. Είναι πράγματα οδυνηρά αυτά".

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Υπερχείλιση φρεατίου λόγω της κακοκαιρίας στην Καλλιθέα – Η απάντηση του Δήμου

Ελλάδα 05.12.2025
Το γεγονός κατέγραψαν πολίτες σε βίντεο που αναρτήθηκαν στα κοινωνικά δίκτυα

Εγκρίθηκε η Νομική του πανεπιστημίου Λευκωσίας UNIC Athens ‑ Ποιες κόπηκαν

Ελλάδα 05.12.2025
Με ένα ναι και δύο όχι από την Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης (ΕΘΑΑΕ) ολοκληρώθηκε η διαδικασία αξιολόγησης των Νομικών Σχολών των μη κρατικών πανεπιστημίων

Γιάννης Σμαραγδής: Τιμήθηκε στη Νέα Υόρκη όπου έκανε παγκόσμια πρεμιέρα η ταινία του, «Καποδίστριας»

Ελλάδα 05.12.2025
Στο Museum of the Moving Image στην Αστόρια έγινε η πρώτη παγκόσμια προβολή της ταινίας του Γιάννη Σμαραγδή, «Καποδίστριας»

Κακοκαιρία Byron: Αυτοκίνητα επέπλεαν σε δρόμους στον Αλιμο, απίστευτο βίντεο

Ελλάδα 05.12.2025
Bίντεο που αναρτήθηκαν στα social media ανέδειξαν το μέγεθος των προβλημάτων

Κακοκαιρία Byron: Έγκυος εγκλωβίστηκε σε πλημμυρισμένο σπίτι στη Νέα Πέραμο

Ελλάδα 05.12.2025
Εγκλωβισμένοι οι κάτοικοι στη Νέα Πέραμο από το νερό

Kακοκαιρία Byron – Πού καταγράφονται τα μεγαλύτερα ύψη βροχής

Καιρός 05.12.2025
Διαδοχικά κύματα ισχυρών καταιγίδων εξακολουθούν να προκαλούν σημαντικά προβλήματα

Ξανά στο προσκήνιο ο θάνατος της «Ανθρώπινης Barbie»: Η οικογένεια μιλά για δολοφονία μετά την ιατροδικαστική εξέταση

Κόσμος 05.12.2025
Οι γονείς της influencer από το Βραζιλία και το Γραφείο του Εισαγγελέα υποστηρίζουν ότι τα στοιχεία δείχνουν ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας

Ανεστάλη η απεργία των ταξί λόγω της κακοκαιρίας Byron ‑ Κανονικά στους δρόμους

Ελλάδα 05.12.2025
Αποφασισμένο να συνεχίσει τις κινητοποιήσεις το ΣΑΤΑ, τι λέει σε ανακοίνωσή του

Μαρουσάκης: Πού στρέφεται τώρα η κακοκαιρία Byron

Καιρός 05.12.2025
Δύσκολη μέρα με καταιγίδες και κίνδυνο για νέες πλημμύρες

Διαγραφές φοιτητών: Απεργία‑αποχή κήρυξαν οι υπάλληλοι των ΑΕΙ ‑ «Δεν είναι η δουλειά μας να διαγράφουμε τα παιδιά»

Ελλάδα 05.12.2025
Σοβαρή αναστάτωση έρχεται στα δημόσια πανεπιστήμια λόγω της διαγραφής φοιτητών