E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Δίκη Φιλιππίδη: «Είχε σχέση με κοπέλες, θα μπορούσε να φτάσει σε ακατανόητες πράξεις λόγω χαρακτήρα» ‑ Η κατάθεση Μπιμπίλα

«Σε κάθε παράσταση δημιουργούσε και μια σχέση. Μετά οι κοπέλες εξαφανιζόταν. Κάποιες έχουν πάει εξωτερικό και δεν θέλουν να ξαναγυρίσουν» είπε ο Σ. Μπιμπίλας για τον Π. Φιλιππίδη

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 21/3/2025 | 20:30

Δίκη Φιλιππίδη: «Είχε σχέση με κοπέλες, θα μπορούσε να φτάσει σε ακατανόητες πράξεις λόγω χαρακτήρα» ‑ Η κατάθεση Μπιμπίλα

Με την κατάθεση του βουλευτή της Πλεύσης Ελευθερίας και πρώην προέδρου του Συλλόγου Ελλήνων Ηθοποιών, Σπύρου Μπιμπίλα, συνεχίστηκε στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο η δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη, που κατηγορείται για δύο υποθέσεις σεξουαλικής βίας σε βάρος δύο ηθοποιών.

Ο ηθοποιός και βουλευτής είπε στο δικαστήριο πως ο κατηγορούμενος συνάδελφός του τον κάλεσε μάρτυρα χωρίς ο ίδιος να το γνωρίζει γεγονός που, όπως ανέφερε ο κ. Μπιμπίλας, του προκάλεσε αμηχανία.

"Γνώρισα τον Φιλιππίδη το 1993 με 1994. Είχαμε άψογη συνεργασία και γίναμε καλοί φίλοι. Στη δίκη με κάλεσε χωρίς να το ξέρω. Ένιωσα αμηχανία. Τότε ήμουν πρόεδρος του ΣΕΗ, όταν δηλαδή ξέσπασε το #metoo. Από τη μια αγαπώ τον Πέτρο και από την άλλη ξέσπασαν διάφορα άσχημα πράγματα. Η ζυγαριά για εμένα ήταν προς τα πού θα πρέπει να γύρει. Υπέρ του αδύναμου που βίωσε για χρόνια κακοποίηση ή του φίλου μου; Τον αγαπώ τον Πέτρο πολύ, αλλά ξέρω πολύ καλά και όλες τις ατέλειές του... τα περισσότερα τα μάθαινα από τη σύζυγό του. Είχα πει ότι θα έφτανε αν από την αρχή είχε ζητήσει ένα συγνώμη, θα ήταν καλύτερα για όλους" ανέφερε ο κ. Μπιμπίλας.

Ο μάρτυρας περιέγραψε τον κατηγορούμενο ηθοποιό ως άνθρωπο με "τεράστιες εξάρσεις" που "δεν μπορούσες να ξέρεις πώς θα αντιδράσει- αν θα σου πετάξει κανένα τραπέζι στο κεφάλι". Ανέφερε επίσης πως ο επιφανής ηθοποιός "είχε σχέση με κοπέλες εν γνώσει της συζύγου του. Συναντιόμασταν με την κυρία Νίνου και μου τα έλεγε με πικρία".

Όπως είπε ο κ. Μπιμπίλας, τις δύο καταγγέλλουσες τις γνώριζε λίγο, και συνέχισε: "Δεν έκαναν τις καταγγελίες για να φανούν. Δεν είδα να πάρουν καμία δουλειά δεν ακούστηκε το όνομά τους κάπου...".

Πρόεδρος: Ο κατηγορούμενος λέει ότι όλα έγιναν για να αλλάξει η πίτα στο χώρο του θεάτρου. Σαν να υπήρχε μια συνωμοσία σε βάρος του.

Σπύρος Μπιμπίλας: Δεν έχει πάρει κανείς τη θέση του Πέτρου στο θέατρο, ήταν άλλωστε πολύ υψηλή.

Ο μάρτυρας δέχθηκε την εξής ερώτηση από τον Εισαγγελέα: "Είναι αθέατα εγκλήματα και εμείς καλούμαστε να τα δικάσουμε. Τον θεωρείτε ικανό να φτάσει σε ακατανόητες πράξεις που καταγγέλλονται εδώ;".

Όπως απάντησε ο κ. Μπιμπίλας: "Ναι θα μπορούσε να φτάσει σε αυτό το σημείο με τέτοια οξύτητα χαρακτήρα … Με είχε πάρει τηλέφωνο να με ρωτήσει αν υπάρχουν καταγγελίες. Μου ζήτησε να πάρω μια συγκεκριμένη κοπέλα και να της πω να μην πει κάτι. Δεν μπορώ να πω το όνομά της. Την πήρα τηλέφωνο, την είχα πάει εγώ στον Πέτρο και τη ρώτησα τι συμβαίνει, αναλύθηκε σε κλάματα και μου είπε κάποια πράγματα. Αυτό μου κόστισε πολύ. Δεν ήθελα να δω εγώ τον Πέτρο στη φυλακή αλλά πήγε…".

Όπως ανέφερε συγκινημένος ο βουλευτής: "Η προσωπικότητα του Πέτρου από τη μία είναι πολύ καλή και από την άλλη έχει άλλα προβλήματα. Δεν θα ξεχάσω ποτέ πώς μου συμπαραστάθηκε ο Πέτρος σε ένα χωρισμό μου, σαν πατέρας".

Αναφερόμενος στην προσωπικότητα του Πέτρου Φιλιππίδη ο κ. Μπιμπίλας είπε επίσης: "Σε κάθε παράσταση δημιουργούσε και μια σχέση... μετά την παράσταση οι κοπέλες αυτές εξαφανιζόταν. Κάποιες βοηθοί έχουν φύγει, έχουν πάει εξωτερικό και δεν θέλουν να ξαναγυρίσουν. Είναι πράγματα οδυνηρά αυτά".

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Αφρικανική σκόνη «σκεπάζει» την Ελλάδα: Ποιες περιοχές θα πληγούν περισσότερο και πότε θα υποχωρήσει

E-Daily 2.TopNews Χτες
Το φαινόμενο αναμένεται να κορυφωθεί την Τρίτη 21 και Τετάρτη 22 Ιουλίου, με τις μεγαλύτερες επιβαρύνσεις στη δυτική και νότια Ελλάδα.

Ρόδος: Το σπαρακτικό μήνυμα του πατέρα του 19χρονου ΕΠΟΠ ‑ «Ήρθαμε, όμως εσύ έλειπες»

E-Daily 2.TopNews Χτες
Η οικογένεια του 19χρονου έφτασε στο νησί για το ταξίδι που σχεδίαζαν να κάνουν όλοι μαζί, πριν από τη μοιραία στρατιωτική εκπαίδευση

Καιρός: Μπουρίνι απόψε στη Βόρεια Ελλάδα – Στο «στόχαστρο» και η Θεσσαλονίκη

Καιρός Χτες
Ο Σάκης Αρναούτογλου προειδοποιεί για σύντομο αλλά τοπικά έντονο πέρασμα καταιγίδων με απότομη ενίσχυση ανέμων και αυξημένη ηλεκτρική δραστηριότητα.

Φωτιά σε διαμέρισμα στον Πειραιά – Μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής

Ελλάδα Χτες
Η φωτιά εκδηλώθηκε στον πρώτο όροφο πολυκατοικίας στην οδό Καλλιγά – Αγνωστο αν υπάρχουν εγκλωβισμένοι.

Πρόστιμο 550 εκατ. ευρώ στην AliExpress από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για παράνομα προϊόντα

E-Daily 2.TopNews Χτες
Η Κομισιόν διαπίστωσε ότι η πλατφόρμα απέτυχε να εντοπίσει και να αφαιρέσει έγκαιρα παράνομα, μη ασφαλή και απομιμητικά προϊόντα από τη διάθεσή της.

Ryanair: Τι αποκάλυψε ο CEO για το ατύχημα με το σπασμένο παράθυρο στην πτήση από Θεσσαλονίκη

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ο Μάικλ Ο`Λίρι δήλωσε ότι τα αρχικά ευρήματα παραπέμπουν σε «ζημιά από ξένο αντικείμενο» στον κινητήρα κατά την απογείωση από τη Θεσσαλονίκη.

Τραγωδία στη Θεσσαλονίκη: Νεκρή 71χρονη που παρασύρθηκε από τουριστικό λεωφορείο

Ελλάδα Χτες
Το δυστύχημα σημειώθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας στη λεωφόρο Κωνσταντίνου Καραμανλή - ο οδηγός του λεωφορείου συνελήφθη.

Πέθανε ο Κέβιν Κίγκαν: Έφυγε από τη ζωή ο θρύλος του αγγλικού ποδοσφαίρου σε ηλικία 75 ετών

E-Daily 3.Left Χτες
Ο δις νικητής της Χρυσής Μπάλας είχε αποκαλύψει τον Ιούνιο ότι έπασχε από καρκίνο σταδίου 4.

Διανομέας φαγητού κέρδισε ένα από τα σημαντικότερα λογοτεχνικά βραβεία της Κίνας

E-Daily 3.Left Χτες
Ο 56χρονος Ουάνγκ Τζιμπίνγκ έγραφε ποιήματα σε χαρτάκια ανάμεσα στις παραδόσεις και κέρδισε το Λογοτεχνικό Βραβείο Λου Σιν με τη συλλογή «Low Flight».

ΑΑΔΕ: Δήλωνε άστεγη και έμενε σε βίλα 280 τ.μ. με πισίνα!

E-Daily 2.TopNews Χτες
Τρεις συλλήψεις από τους ελεγκτές του ΔΕΟΣ - εντοπίστηκαν εικονικά τιμολόγια και συναλλαγές άνω των 40 εκατ. ευρώ.

Guardian: Τι κινδύνους κρύβει για τη Μεσσηνία η «Οδύσσεια» του Νόλαν;

E-Daily 2.TopNews Χτες
Η κινηματογραφική αίγλη που απέκτησε η Μεσσηνία, αφού επιλέχθηκε για τα γυρίσματα της νέας «Οδύσσειας» του Κρίστοφερ Νόλαν, έφερε τη Βοϊδοκοιλιά στο επίκεντρο του διεθνούς ενδιαφέροντος

Νέοι αυστηροί κανόνες για τα πατίνια: Ποιοι δεν θα μπορούν πλέον να τα οδηγούν

E-Daily 2.TopNews Χτες
Νομοσχέδιο που έρχεται προς ψήφιση περιορίζει τη χρήση ηλεκτρικών πατινιών