E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Δίκη Φιλιππίδη: «Είχε σχέση με κοπέλες, θα μπορούσε να φτάσει σε ακατανόητες πράξεις λόγω χαρακτήρα» ‑ Η κατάθεση Μπιμπίλα

«Σε κάθε παράσταση δημιουργούσε και μια σχέση. Μετά οι κοπέλες εξαφανιζόταν. Κάποιες έχουν πάει εξωτερικό και δεν θέλουν να ξαναγυρίσουν» είπε ο Σ. Μπιμπίλας για τον Π. Φιλιππίδη

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 21/3/2025 | 20:30

Δίκη Φιλιππίδη: «Είχε σχέση με κοπέλες, θα μπορούσε να φτάσει σε ακατανόητες πράξεις λόγω χαρακτήρα» ‑ Η κατάθεση Μπιμπίλα

Με την κατάθεση του βουλευτή της Πλεύσης Ελευθερίας και πρώην προέδρου του Συλλόγου Ελλήνων Ηθοποιών, Σπύρου Μπιμπίλα, συνεχίστηκε στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο η δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη, που κατηγορείται για δύο υποθέσεις σεξουαλικής βίας σε βάρος δύο ηθοποιών.

Ο ηθοποιός και βουλευτής είπε στο δικαστήριο πως ο κατηγορούμενος συνάδελφός του τον κάλεσε μάρτυρα χωρίς ο ίδιος να το γνωρίζει γεγονός που, όπως ανέφερε ο κ. Μπιμπίλας, του προκάλεσε αμηχανία.

"Γνώρισα τον Φιλιππίδη το 1993 με 1994. Είχαμε άψογη συνεργασία και γίναμε καλοί φίλοι. Στη δίκη με κάλεσε χωρίς να το ξέρω. Ένιωσα αμηχανία. Τότε ήμουν πρόεδρος του ΣΕΗ, όταν δηλαδή ξέσπασε το #metoo. Από τη μια αγαπώ τον Πέτρο και από την άλλη ξέσπασαν διάφορα άσχημα πράγματα. Η ζυγαριά για εμένα ήταν προς τα πού θα πρέπει να γύρει. Υπέρ του αδύναμου που βίωσε για χρόνια κακοποίηση ή του φίλου μου; Τον αγαπώ τον Πέτρο πολύ, αλλά ξέρω πολύ καλά και όλες τις ατέλειές του... τα περισσότερα τα μάθαινα από τη σύζυγό του. Είχα πει ότι θα έφτανε αν από την αρχή είχε ζητήσει ένα συγνώμη, θα ήταν καλύτερα για όλους" ανέφερε ο κ. Μπιμπίλας.

Ο μάρτυρας περιέγραψε τον κατηγορούμενο ηθοποιό ως άνθρωπο με "τεράστιες εξάρσεις" που "δεν μπορούσες να ξέρεις πώς θα αντιδράσει- αν θα σου πετάξει κανένα τραπέζι στο κεφάλι". Ανέφερε επίσης πως ο επιφανής ηθοποιός "είχε σχέση με κοπέλες εν γνώσει της συζύγου του. Συναντιόμασταν με την κυρία Νίνου και μου τα έλεγε με πικρία".

Όπως είπε ο κ. Μπιμπίλας, τις δύο καταγγέλλουσες τις γνώριζε λίγο, και συνέχισε: "Δεν έκαναν τις καταγγελίες για να φανούν. Δεν είδα να πάρουν καμία δουλειά δεν ακούστηκε το όνομά τους κάπου...".

Πρόεδρος: Ο κατηγορούμενος λέει ότι όλα έγιναν για να αλλάξει η πίτα στο χώρο του θεάτρου. Σαν να υπήρχε μια συνωμοσία σε βάρος του.

Σπύρος Μπιμπίλας: Δεν έχει πάρει κανείς τη θέση του Πέτρου στο θέατρο, ήταν άλλωστε πολύ υψηλή.

Ο μάρτυρας δέχθηκε την εξής ερώτηση από τον Εισαγγελέα: "Είναι αθέατα εγκλήματα και εμείς καλούμαστε να τα δικάσουμε. Τον θεωρείτε ικανό να φτάσει σε ακατανόητες πράξεις που καταγγέλλονται εδώ;".

Όπως απάντησε ο κ. Μπιμπίλας: "Ναι θα μπορούσε να φτάσει σε αυτό το σημείο με τέτοια οξύτητα χαρακτήρα … Με είχε πάρει τηλέφωνο να με ρωτήσει αν υπάρχουν καταγγελίες. Μου ζήτησε να πάρω μια συγκεκριμένη κοπέλα και να της πω να μην πει κάτι. Δεν μπορώ να πω το όνομά της. Την πήρα τηλέφωνο, την είχα πάει εγώ στον Πέτρο και τη ρώτησα τι συμβαίνει, αναλύθηκε σε κλάματα και μου είπε κάποια πράγματα. Αυτό μου κόστισε πολύ. Δεν ήθελα να δω εγώ τον Πέτρο στη φυλακή αλλά πήγε…".

Όπως ανέφερε συγκινημένος ο βουλευτής: "Η προσωπικότητα του Πέτρου από τη μία είναι πολύ καλή και από την άλλη έχει άλλα προβλήματα. Δεν θα ξεχάσω ποτέ πώς μου συμπαραστάθηκε ο Πέτρος σε ένα χωρισμό μου, σαν πατέρας".

Αναφερόμενος στην προσωπικότητα του Πέτρου Φιλιππίδη ο κ. Μπιμπίλας είπε επίσης: "Σε κάθε παράσταση δημιουργούσε και μια σχέση... μετά την παράσταση οι κοπέλες αυτές εξαφανιζόταν. Κάποιες βοηθοί έχουν φύγει, έχουν πάει εξωτερικό και δεν θέλουν να ξαναγυρίσουν. Είναι πράγματα οδυνηρά αυτά".

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τραγωδία σε χωριό της Λάρισας: Νεκρός 58χρονος που καταπλακώθηκε από το τρακτέρ του

E-Daily 2.TopNews 12.05.2026
Ο άτυχος άνδρας έκανε αγροτικές εργασίες στο χωράφι του με το τρακτέρ

Ηλιούπολη: Οι δύο 17χρονες ήθελαν να αυτοκτονήσουν ‑ Το σημείωμα πριν την πτώση

E-Daily 2.TopNews 12.05.2026
Σοκ από την κοινή βουτιά θανάτου των δύο 17χρονων συμμαθητριών – Το χρονικό της τραγωδίας, το αποχαιρετιστήριο μήνυμα - Στο μικροσκόπιο οι συνθήκες που τις ώθησαν στο απονενοημένο διάβημα

21χρονη θα υποβληθεί σε ακρωτηριασμό των ποδιών της που «κλείδωσαν» στην ευθεία και λυγίζουν ανάποδα

E-Daily 2.TopNews 12.05.2026
Παρά τη δύσκολη κατάσταση, προσπαθεί να παραμείνει αισιόδοξη

Κέρκυρα: 56χρονος βρέθηκε νεκρός μετά την απολογία του για υπόθεση παιδικής πoρνoγραφίας

E-Daily 2.TopNews 12.05.2026
Δίπλα στον 56χρονο εντοπίστηκε κυνηγετικό όπλο

ΟΗΕ: Έρχεται παγκόσμια επισιτιστική κρίση, αν παραμείνουν κλειστά τα Στενά του Ορμούζ

E-Daily 2.TopNews 12.05.2026
Δεκάδες εκατομμύρια άνθρωποι κινδυνεύουν με λιμό, καθώς η κρίση στο Ορμούζ εμποδίζει την παραγωγή λιπασμάτων, προειδόποιε ο ΟΗΕ

Φρίκη στο Σαράγεβο: Μέλος βασιλικής οικογένειας έκανε σαφάρι ανθρώπων από... ελικόπτερο!

E-Daily 2.TopNews 12.05.2026
Νέες αποκαλύψεις για τα όσα συνέβαιναν στη Βοσνία

Ηλιούπολη: Έπεσαν από τον 6ο όροφο δύο 17χρονες ‑ Νεκρή η μία, διασωληνωμένη η φίλη της

E-Daily 2.TopNews 12.05.2026
Τα δύο νεαρά κορίτσια βρέθηκαν στο κενό κάτω από άγνωστες, μέχρι στιγμής, συνθήκες

Δίκη για θάνατο 3χρονου Αγγελου: «Το μυαλό της κόρης μου είναι 10χρονου» είπε η μητέρα της 27χρονης

E-Daily 2.TopNews 12.05.2026
Η διαδικασία ενώπιον του δικαστηρίου ξεκίνησε με την κατάθεση της μητέρας της 27χρονης, σχετικά με όσα γνωρίζει για την υπόθεση και τη σχέση της κόρης της με τα εμπλεκόμενα πρόσωπα, σε ένα κλίμα ιδιαίτερα φορτισμένο μέσα στην αίθουσα

Πληρωμές: Τα ποσά που θα πάρουν αγρότες και κτηνοτρόφοι έως τα τέλη του 2026

Οικονομία 12.05.2026
Τι ανέφερε ο Μαργαρίτης Σχοινάς

Γεωργιάδης για την ψεύτικη φωτογραφία με το «φιλί»: «Η Ευγενία κατάλαβε αμέσως ότι ήταν ψέμα»

Ελλάδα 12.05.2026
«Δεν σας κρύβω ότι με εντυπωσίασε το πόσο εύκολα ο κόσμος πίστεψε ότι θα πήγαινα σε μια ταβέρνα και θα χαριεντιζόμουν με μια γυναίκα. Σκέφτομαι πώς μπορείς να πιστέψεις κάτι τέτοιο;»

Θεσσαλονίκη: Φορτηγό έπεσε πάνω σε περίπτερο στον πεζόδρομο της Αγίας Σοφίας

Ελλάδα 12.05.2026
Τη στιγμή του ατυχήματος, το οποίο προκλήθηκε από την κακή εκτίμηση του οδηγού του έχασε τον έλεγχο κι έπεσε στο περίπτερο, μια κοπέλα ψώνιζε, όμως πρόλαβε κι απομακρύνθηκε