E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Λονδίνο: Παγκόσμιο χάος από τη φωτιά στον υποσταθμό του Χίθροου

Επιβάτες 36 πτήσεων «εγκλωβίστηκαν» στον αέρα

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 21/3/2025 | 10:10

Λονδίνο: Παγκόσμιο χάος από τη φωτιά στον υποσταθμό του Χίθροου

«Παραλύουν» τα αεροδρόμια των ευρωπαϊκών χωρών από τις εκτροπές των πτήσεων. Σε πλήρη εξέλιξη η φωτιά που καίει ανεξέλεγκτα τον υποσταθμό

Αναστάτωση σε εκατομμύρια επιβάτες, προκάλεσε η φωτιά που ξέσπασε τα μεσάνυχτα (21.03.2025) στον ηλεκτρικό υποσταθμό του μεγαλύτερου αεροδρομίου της Ευρώπης, το Χίθροου στο Λονδίνο.

Αν και από την πρώτη στιγμή που ξέσπασε η φωτιά στον υποσταθμό του αεροδρομίου Χίθρρου, έσπευσαν δυνάμεις της πυροσβεστικής του Λονδίνου, μετά από τουλάχιστον 8 ώρες, οι φλόγες συνεχίζουν και καίνε ανεξέλεκτες.

Οι αρχές κάνουν έκκληση σε όσους μένουν ή εργάζονται στο Λονδίνο, να κλείσουν τα παράθυρα και τις πόρτες τους ώστε να προφυλαχθούν από τους καπνούς. Την ίδια στιγμή όλο και αυξάνονται τα σπίτια στα οποία το ρεύμα έχει κοπεί. Μέχρι και τις 09:30 το πρωί, σχεδόν 17.000 νοικοκυριά ήταν στο απόλυτο σκοτάδι.

Οι εικόνες που βγαίνουν στο φως από την πύρινη λαίλαπα στον ηλεκτρικό υποσταθμό, προκαλούν σοκ. Οι φλόγες είναι τεράστιες ενώ ο ουρανός του Λονδίνου έχει καλυφθεί από μαύρο και πυκνό καπνό.

Φωτιά στον υποσταθμό του αεροδρομίου Χίθροου

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστή η αίτια που προκάλεσε την φωτιά στον υποσταθμό του αεροδρομίου Χίθροου, που βρίσκεται 1.5 μίλι μακριά από το αεροδρόμιο.

Το μόνο που έχει ανακοινωθεί είναι το γεγονός πως μέχρι και τις 11:59 το βράδυ της Παρασκευής, κανένα αεροπλάνο δεν θα απογειωθεί ή δεν θα προσγειωθεί στο 5ο μεγαλύτερο αεροδρόμιο του κόσμου.

Αυτή η εξέλιξη ήταν αναμενόμενη αλλά κανένας δεν μπορεί να φανταστεί την «παράλυση» που θα προκαλέσει στα αεροδρόμια των χώρων του εξωτερικού, που οι πτήσεις τους πετούν απευθείας στο συγκεκριμένο αεροδρόμιο του Λονδίνου.

Δείτε εδώ τις πτήσεις που είχαν προορισμό το Χίθροου αλλά εκτράπηκαν:

Οι αεροπορικές εταιρείες σε όλο τον κόσμο θα αντιμετωπίσουν έναν «εφιάλτη» για τη μεταφορά των πελατών σε αεροδρόμια εκτροπής αλλά και για τη διαχείριση καυσίμων και του προσωπικού.

Υπολογίζεται πως το Χίθροου εξυπηρετεί καθημερινά περισσότερες από 1.300 πτήσεις, με τους επιβάτες πλέον να ψάχνουν τρόπο για το πώς θα φτάσουν στον προορισμό τους.

Το απίστευτο είναι πως τη στιγμή που οι αρχές έδωσαν εντολή για εκκένωση, περίπου 120 πτήσεις ήταν ήδη καθ’ οδόν, με τις 36 από αυτές να εγκλωβίζονται στον αέρα, αναφέρουν οι New York Times.

Κατά την εντολή εκκένωσης, στο αεροδρόμιο του Χίθροου βρίσκονταν σχεδόν 100 επιβάτες.

Υπάρχουν αναφορές πως ταξιδιώτες από το Λος Άντζελες, την Αυστραλία ή την Ιρλανδία είτε επέστρεψαν στην πατρίδα τους, είτε μεταφέρθηκαν σε κάποιο αεροδρόμιο άλλων ευρωπαϊκών χωρών μέχρι να ανοίξει και πάλι το αεροδρόμιο του Λονδίνου.

Η πιο πιθανή λύση για την καλύτερη εξυπηρετήση των επιβατών είναι η άφιξή τους στο αεροδρόμιο του Εδιμβούργου ή της Γλασκώβης καθώς τα δυο αεροδρόμια που βρίσκονται στο Λονδίνο, το Gatwick και το Stansted, είναι αρκετά μικρότερα και δεν έχουν τον εξοπλισμό να εξυπηρετήσουν τόσους επιβάτες ή τόσα αεροπλάνα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Λέσβος: Εικόνες καταστροφής από τη σφοδρή κακοκαιρία ‑ Δείτε φωτογραφίες

Ελλάδα 11.11.2025
Τα έντονα καιρικά φαινόμενα οδήγησαν σε υπερχείλιση των ποταμών της περιοχής - Δεκάδες σπίτια και επιχειρήσεις πλημμύρισαν - Στην περιοχή επιχειρούν 15 οχήματα της Πυροσβεστικής

Αττική: Συνελήφθη 19χρονος για εκδικητική ποpνογραφία και απειλές σε ανήλικη

Ελλάδα 11.11.2025
Η Δίωξη Κυβερνοεγκλήματος, μετά από ενδελεχή έρευνα και ψηφιακή ανάλυση, εντόπισε τον 19χρονο και προχώρησε στη σύλληψή του

Αθήνα: Αγριος καβγάς υπό καταρρακτώδη βροχή στη μέση του δρόμου – Οδηγός ΙΧ χτύπησε ταξιτζή

Ελλάδα 11.11.2025
Το επεισόδιο έγινε μπροστά στα μάτια άλλων διερχόμενων οδηγών και πεζών

Ο Βραζιλιάνος Ρονάλντο «δίκασε» τον Κριστιάνο: Είναι στους δέκα καλύτερους όλων των εποχών, αλλά όχι δα κι ο κορυφαίος

Αθλητικά Νέα 11.11.2025
Ο Βραζιλιάνος θρύλος του ποδοσφαίρου αναγνώρισε τη σπουδαία καριέρα του Πορτογάλου επιθετικού, ωστόσο τόνισε πως δεν τον θεωρεί τον κορυφαίο όλων των εποχών

Σάλος στην Ουκρανία: Φίλος του Ζελένσκι διέφυγε από τη χώρα, εμπλέκεται σε υπόθεση με μίζες 100 εκατ. δολαρίων

Κόσμος 11.11.2025
Μεγάλη επιχείρηση της υπηρεσίας καταπολέμησης της διαφθοράς για τον ενεργειακό τομέα – Ακόμη και παραίτηση της κυβέρνησης ζητά η αντιπολίτευση

Μεταναστευτικό: Μόλις ένας στους 10 που δήλωνε «ανήλικος» αποδείχθηκε τελικά ανήλικος

Ελλάδα 11.11.2025
Τα πρώτα στοιχεία από το νέο πλαίσιο εξετάσεων, που εφαρμόζεται από τα τέλη Αυγούστου, δείχνουν εκτεταμένες ψευδείς δηλώσεις ηλικίας από παράνομους μετανάστες. Από τους 104, 59 άτομα ήταν ενήλικες,10 ήταν πράγματι ανήλικοι,35 φάκελοι παραμένουν σε εξέλιξη και το αποτέλεσμά τους αναμένεται.

Πρόβλεψη – «εφιάλτης» από ΟΟΣΑ: Το ΑΕΠ θα μειωθεί κατά 14% έως το 2060

Οικονομία 11.11.2025
Τρεις άξονες πολιτικής προτείνει ο οργανισμός

Τουρκία: Απαγόρευση του CHP και φυλάκιση έως 2.352 χρόνια για Ιμάμογλου ζητεί ο εισαγγελέας

Κόσμος 11.11.2025
Υπενθυμίζεται ότι ο Ιμάμογλου βρίσκεται στη φυλακή από τον Μάρτιο εν αναμονή της δίκης του

Συνετρίβη τουρκικό μεταγωγικό C‑130 στη Γεωργία – Επιχειρήσεις διάσωσης σε εξέλιξη, δείτε βίντεο

Κόσμος 11.11.2025
Τουρκικό μεταγωγικό αεροσκάφος C-130, σε πτήση από το Αζερμπαϊτζάν, συνετρίβη στα σύνορα Αζερμπαϊτζάν-Γεωργίας, σύμφωνα με τουρικά ΜΜΕ

Απόβαση αγροτών και κτηνοτρόφων στο κέντρο της Αθήνας: Συγκέντρωση στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης

Ελλάδα 11.11.2025
Διεκδικούν την άμεση καταβολή των αποζημιώσεων από τον ΟΠΕΚΕΠΕ, καθώς και τη στήριξη της κτηνοτροφίας που βρίσκεται σε κρίση λόγω της ευλογιάς των αιγοπροβάτων