E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

ΔΟΕ: Νέα πρόεδρος η Κίρστι Κόβεντρι ‑ Η πρώτη γυναίκα επικεφαλής της Επιτροπής

Ένας γύρος ψηφοφορίας ήταν αρκετός για να αναδειχθεί η πρώτη γυναίκα επικεφαλής της Επιτροπής

Δημοσίευση 20/3/2025 | 18:39

ΔΟΕ: Νέα πρόεδρος η Κίρστι Κόβεντρι ‑ Η πρώτη γυναίκα επικεφαλής της Επιτροπής

Η Κίρστι Κόβεντρι εξελέγη πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, κατά την 144η σύνοδο της ΔΟΕ, που διεξάγεται στη Μεσσηνία.

Η 41χρονη Ολυμπιονίκης της κολύμβησης από τη Ζιμπάμπουε, η οποία έλαβε την απόλυτη πλειοψηφία από την πρώτη ψηφοφορία, διαδέχεται τον Τόμας Μπαχ και γίνεται η δέκατη πρόεδρος στα 130 χρόνια της Επιτροπής. Πρόκειται για μία ιστορική στιγμή για το Ολυμπιακό κίνημα καθώς η Κόβεντρι έγινε η πρώτη γυναίκα που εκλέγεται πρόεδρος της ΔΟΕ. Παράλληλα, είναι η πρώτη φορά που ο/η επικεφαλής της ΔΟΕ δεν προέρχεται από την Ευρώπη ή τις ΗΠΑ αλλά από την Αφρική.

Τα θερμά του συγχαρητήρια στη νέα Πρόεδρο της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, Κίρστι Κόβεντρι, αμέσως μετά την εκλογή της, έδωσε στο ύπατο αξίωμα του Ολυμπισμού ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Ισίδωρος Κούβελος.

«Είναι απίστευτη τιμή και συγκίνηση που εκλέγομαι πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής. Θέλω να ευχαριστήσω ειλικρινά τους συναδέλφους μου για την εμπιστοσύνη και την υποστήριξή τους», ανέφερε αρχικά στην ομιλία της η Κόβεντρι. «Το νεαρό κορίτσι που ξεκίνησε για πρώτη φορά να κολυμπά στη Ζιμπάμπουε πριν από τόσα χρόνια, δεν θα μπορούσε ποτέ να ονειρευτεί αυτή τη στιγμή. Είμαι ιδιαίτερα περήφανη που είμαι η πρώτη γυναίκα πρόεδρος της ΔΟΕ, και επίσης η πρώτη από την Αφρική. Ελπίζω ότι αυτή η ψηφοφορία θα αποτελέσει έμπνευση για πολλούς ανθρώπους. Οι γυάλινες οροφές έχουν σπάσει σήμερα και έχω πλήρη επίγνωση των ευθυνών μου ως πρότυπο», συνέχισε η νέα επικεφαλής της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής.

Και κατέληξε: «Ο αθλητισμός έχει μια απαράμιλλη δύναμη να ενώνει, να εμπνέει και να δημιουργεί ευκαιρίες για όλους και δεσμεύομαι να διασφαλίσω ότι θα αξιοποιήσουμε αυτή τη δύναμη στο έπακρο. Μαζί με ολόκληρη την Ολυμπιακή οικογένεια, συμπεριλαμβανομένων των αθλητών, των φιλάθλων και των χορηγών, θα χτίσουμε πάνω στα ισχυρά μας θεμέλια, θα αγκαλιάσουμε την καινοτομία και θα υπερασπιστούμε τις αξίες της φιλίας, της αριστείας και του σεβασμού. Το μέλλον του Ολυμπιακού Κινήματος είναι λαμπρό και ανυπομονώ να ξεκινήσω».

Ο απερχόμενος πρόεδρος, Τόμας Μπαχ, αφού συνεχάρη τη διάδοχό του, επισήμανε: «Χαιρετίζω θερμά την απόφαση των μελών της ΔΟΕ και προσβλέπω σε ισχυρή συνεργασία, ιδιαίτερα κατά τη μεταβατική περίοδο. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το μέλλον για το Ολυμπιακό μας Κίνημα είναι λαμπρό και ότι οι αξίες που πρεσβεύουμε θα συνεχίσουν να μας καθοδηγούν τα επόμενα χρόνια».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τραμπ για Ιράν: Τους χτυπήσαμε πιο σκληρά από ό,τι έχει χτυπηθεί ποτέ χώρα – Δεν έχουμε τελειώσει

Κόσμος 11.03.2026
Σε νέες δηλώσεις προχώρησε ο Αμερικανός πρόεδρος σε δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο

Θεσσαλονίκη: 10χρονο παιδί υπέστη καρδιακή ανακοπή σε κολυμβητήριο

Ελλάδα 11.03.2026
Χάρη στην άμεση και συντονισμένη παρέμβαση των διασωστών, το παιδί επανήλθε και στη συνέχεια διακομίστηκε στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο

Κορονοϊός: Νέα μελέτη υποστηρίζει ότι η πραγματική προέλευση του ίσως δεν είναι αυτή που πιστεύαμε

Κόσμος 11.03.2026
Τα πρώτα περιστατικά της νόσου καταγράφηκαν στα τέλη του 2019 στην κινεζική πόλη Wuhan, κοντά σε μια μεγάλη αγορά θαλασσινών και ζωντανών ζώων

ΔΟΕ: Γιατί χρησιμοποίησε το «μπαζούκα» των 400 εκατ. βαρελιών πετρελαίου

Ελλάδα 11.03.2026
Οι αγορές παρέμειναν απαθείς, τουλάχιστον προς το παρόν, στην ανακοίνωση του ΔΟΕ

Τροχαίο στην Εύβοια: Σφοδρή σύγκρουση οχημάτων, δύο τραυματίες

Ελλάδα 11.03.2026
Δύο αυτοκίνητα συγκρούστηκαν, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν δύο επιβαίνοντες

Σπείρα Ρομά στη Λάρισα: Απέσπασαν 710.000 ευρώ από πατέρα βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας

Ελλάδα 11.03.2026
Δόλωμα σε όλες τις περιπτώσεις, σε Θεσσαλία, Κυκλάδες κι περιοχές της Αττικής, ήταν η δήθεν πώληση χρυσών λιρών σε τιμή ιδιαίτερα χαμηλή

Βομβαρδίστηκε το data center κρατικής τράπεζας στο Ιράν, στόχος να μην πληρωθούν στρατός και Φρουροί της Επανάστασης

Κόσμος 11.03.2026
Η ίδια τράπεζα, όπως και άλλη μία κρατική, υπέστησαν χθες μεγάλης κλίμακας κυβερνοεπίθεση

Στη φυλακή η Ελένη Ζαρούλια, καταδικάστηκε και σε δεύτερο βαθμό με πέντε χρόνια για τη Χρυσή Αυγή

Ελλάδα 11.03.2026
Είχε αφεθεί ελεύθερη αλλά μετά την απόφαση του Εφετείου η σύζυγος του Νίκου Μιχαλολιάκου οδηγείται στη φυλακή - Απορρίφθηκε το αίτημά της για μετατροπή της ποινής της σε χρηματική

Η Ισπανία αποσύρει τον πρέσβη της στο Ισραήλ

Κόσμος 11.03.2026
Η Ισπανία αποσύρει τον πρέσβη της στο Ισραήλ, μετά την κλιμάκωση της αντιπαράθεσης μεταξύ των δύο χωρών.

Κιμ Γιονγκ Ουν: Επέβλεψε δοκιμαστική εκτόξευση πυραύλων cruise από αντιτορπιλικό ‑ Βίντεο

Κόσμος 11.03.2026
Πρόκειται για τη δεύτερη τέτοια δοκιμή που παρακολουθεί ο Κιμ Γιονγκ Ουν την τελευταία εβδομάδα