E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Νέα υπόθεση Πελικό στη Γαλλία: 34χρονος κηπουρός ομολόγησε πως νάρκωσε και βίασε 15 γυναίκες

Παραδέχθηκε πως ανάμεσα στα θύματά του ήταν και ανήλικα κορίτσια

Δημοσίευση 20/3/2025 | 16:27

Νέα υπόθεση Πελικό στη Γαλλία: 34χρονος κηπουρός ομολόγησε πως νάρκωσε και βίασε 15 γυναίκες

Μια νέα «υπόθεση Πελικό» ήρθε πρόσφατα στο «φως», στη νότια Γαλλία. Συγκεκριμένα, 34χρονος κηπουρός συνελήφθη την Τρίτη 11 Μαρτίου από αστυνομικούς στη μικρή πόλη Καστελνώ-λε-Λε (Castelnau-le-Lez) έπειτα από καταγγελίες δύο γυναικών για βιασμό με «χημική υποταγή». Ο άνδρας, ο οποίος προφυλακίστηκε τρεις μέρες αργότερα, ομολόγησε ότι βίασε περίπου δεκαπέντε γυναίκες, μεταξύ των οποίων και ανήλικα κορίτσια, αφού προηγουμένως είχε ναρκώσει τα θύματά του.

Η αστυνομία βρέθηκε στα ίχνη του «μιμητή» του Πελικό μετά από τις καταγγελίες δύο γυναικών στην τοπική χωροφυλακή στις 24 Ιανουαρίου. Η μία εξ αυτών ανέφερε ότι λίγες μέρες νωρίτερα έπινε καφέ με τον κηπουρό στο σπίτι των γονιών της και ενώ συζητούσαν, εκείνος της ζήτησε παρακεταμόλη ισχυριζόμενος πως είχε πονοκέφαλο.

Η γυναίκα πήγε για να βρει το φάρμακο, όμως μετά δεν θυμάται τίποτα παρά μόνο πως ξύπνησε στο κρεβάτι της. Ανήσυχη για την απώλεια μνήμης, επισκέφθηκε το νοσοκομείο. Εκεί υπεβλήθη σε εξετάσεις και στα ούρα της εντοπίστηκαν βενζοδιαζεπίνες -λειτουργούν ως ηρεμιστικά / αγχολυτικά φάρμακα- τα οποία δεν έπαιρνε η καταγγέλλουσα.

Η δεύτερη γυναίκα που κατήγγειλε τον 34χρονο κηπουρό επισκέφθηκε την τοπική χωροφυλακή την ίδια μέρα με την πρώτη καταγγέλλουσα και ανέφερε ακριβώς τα ίδια γεγονότα, σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα η εισαγγελία του Μονπελιέ, την Τρίτη 18 Μαρτίου.

Κατά τη διάρκεια των ερευνών για την υπόθεση, η τοπική χωροφυλακή ανακάλυψε πως μια τρίτη γυναίκα είχε κάνει παρόμοια καταγγελία για τον 34χρονο, τον Οκτώβριο του 2024. Η γυναίκα είχε καταγγείλει πως βρέθηκε στο κρεβάτι της σκεπασμένη μόνο με ένα σεντόνι λίγες ώρες αργότερα από την επίσκεψη του νεαρού κηπουρού στην οικία της για να πραγματοποιήσει κάποιες εργασίες.

Μετά την σύλληψή του, ο 34χρονος παραδέχθηκε τις πράξεις του και ομολόγησε ότι βίασε περίπου δεκαπέντε γυναίκες -μεταξύ των οποίων και ανήλικες- χορηγώντας στα θύματα αλπραζολάμη, ένα φάρμακο που ανήκει στην κατηγορία των βενζοδιαζεπινών και είναι διαθέσιμο με την εμπορική ονομασία Xanax. Ο ίδιος παραδέχθηκε επίσης ότι βιντεοσκόπησε τους βιασμούς και ανέφερε πως έδρασε υπό την επήρεια κοκαΐνης.

Η αστυνομία αναζητά τώρα τα θύματα του δράστη, ενώ ο ίδιος αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον της δικαιοσύνης με τις κατηγορίες «του βιασμού με χορήγηση ουσίας στο θύμα εν αγνοία του με σκοπό να αλλοιώσει την κρίση ή τον έλεγχο των πράξεών του και για προμελετημένη χορήγηση επιβλαβούς ουσίας, η οποία έθεσε σε κίνδυνο την σωματική ακεραιότητα ενός ατόμου». Ο δράστης κρίθηκε προφυλακιστέος στις 14 Μαρτίου και για τις κατηγορίες που τον βαρύνουν θα μπορούσε να βρεθεί αντιμέτωπος με ποινή κάθειρξης μέχρι και 20 έτη.

Μιμητής του Πελικό ο 34χρονος κηπουρός - Οι κατά συρροή βιασμοί της Ζιζέλ με χημική υποταγή

Το γαλλικό δίκτυο BFMTV ανέφερε την είδηση του βιαστή - κηπουρού κάνοντας λόγο για «νέα υπόθεση της Μαζάν» στο Ερώ της νότιας Γαλλίας (πρωτεύουσα είναι το Μονπελιέ).

Υπενθυμίζεται ότι στις 19 Δεκεμβρίου ολοκληρώθηκε η μαραθώνια δίκη του Ντομινίκ Πελικό και των πενήντα συγκατηγορούμενων του για τους κατά συρροή βιασμούς της πρώην συζύγου του, Ζιζέλ, επί δέκα χρόνια.

Ο συνταξιούχος ηλεκτρολόγος νάρκωνε την ανυποψίαστη Ζιζέλ για να τη βιάζει ή προσκαλούσε στην οικία τους στο μικρό χωριό Μαζάν της νότιας Γαλλίας άγνωστους άνδρες, κάθε ηλικίας και επαγγέλματος, τους οποίους «ψάρευε» από πλατφόρμα για swingers στο διαδίκτυο για να ασελγούν στο αναίσθητο σώμα της συζύγου του. Ο Πελικό καθοδηγούσε τους βιαστές της Ζιζέλ και παράλληλα, βιντεοσκοπούσε τους βιασμούς της.

Η Ζιζέλ Πελικό με την απόφασή της να μην διεξαχθεί η πολύκροτη δίκη κεκλεισμένων των θυρών αναδείχθηκε σε παγκόσμιο σύμβολο κατά του σεξισμού και της σeξουαλικής βίας, ενώ η «υπόθεση Πελικό» έφερε στο προσκήνιο το ελάχιστα γνωστό φαινόμενο των βιασμών με χημική υποταγή.

Η δίκη για τους βιασμούς της Ζιζέλ ξεκίνησε στο ποινικό δικαστήριο της Αβινιόν στις 2 Σεπτεμβρίου και ολοκληρώθηκε στις 19 Δεκεμβρίου. Το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον 72χρονο συνταξιούχο ηλεκτρολόγο και του επέβαλε ποινή κάθειρξης 20 ετών -τη μέγιστη των ποινών που προβλέπει το γαλλικό ποινικό δίκαιο για το αδίκημα- ενώ ένοχοι κρίθηκαν και οι συνεργοί του Πελικό, στους οποίους το δικαστήριο επέβαλε ποινές φυλάκισης από τρία μέχρι 15 έτη.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

«Γ@μ@@@ παιδόφιλε»: Συγκλονίζει βίντεο με 3 εφήβους να χτυπούν 49χρονο μέχρι θανάτου

E-Daily 2.TopNews Χτες
Το ψεύτικο ραντεβού στα social media και η «παγίδα θανάτου» που έστησαν στον 49χρονο

Βοιωτία: Φωτιά σε εργοστάσιο – Συναγερμός στην Πυροσβεστική

Ελλάδα Χτες
Στο σημείο έχει σπεύσει και επιχειρεί ισχυρή δύναμη της Πυροσεβστικής

«Αγλαΐτσα μας… καλό ταξίδι στο φως»: Πένθος στη Μεσαρά για τη 12χρονη που κατέληξε μετά από τροχαίο

E-Daily 2.TopNews Χτες
Σήμερα το απόγευμα πραγματοποιήθηκε το τελευταίο αντίο στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου στις Μοίρες

Επέστρεψαν σπίτι η μητέρα με τον 5χρονο που είχε αφήσει μόνο του ‑ «Πήγε επειγόντως στο νοσοκομείο» λέει ο δικηγόρος

E-Daily 2.TopNews Χτες
Είχε χτυπήσει το χέρι της και είχε ακατάσχετη αιμορραγία, είπε ο συνήγορός της , είχε ειδοποιήσει άνθρωπο να πάει σπίτι να μείνει με το παιδί

«Ανεπίτρεπτη παρέμβαση»: Η Ενωση Εισαγγελέων απαντά στο αίτημα ΔΣΑ για παραίτηση Τζαβέλλα

E-Daily 2.TopNews Χτες
Σε ανακοίνωσή της, η Ενωση Εισαγγελέων καταδικάζει την απόφαση του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, κάνοντας λόγο για αίτημα εκτός κάθε συνταγματικά και νομοθετικά προβλεπόμενου πλαισίου

Αίγινα: 16χρονη πήγε στο σχολείο της με σουγιά γιατί δεν άντεχε το bullying των συμμαθητών της

E-Daily 2.TopNews Χτες
Μετά τη σύλληψή της, φέρεται να δήλωσε στις Αρχές πως δεν είχε πρόθεση να τραυματίσει κανέναν, αλλά ήθελε να βάλει τέλος στην πίεση που δεχόταν

Αμπελόκηποι: Σφραγίστηκε παράνομος οίκος ευγηρίας – Συνελήφθη η ιδιοκτήτρια

E-Daily 2.TopNews Χτες
Παράνομος οίκος ευγηρίας σφραγίστηκε στους Αμπελόκηπους

Θεσσαλονίκη: Στο νοσοκομείο δύο αστυνομικοί μετά από σύγκρουση αυτοκινήτου με μηχανή ΔΙ.ΑΣ.

Ελλάδα Χτες
Οι τραυματίες αστυνομικοί διακομίστηκαν σε νοσοκομείο της πόλης για την παροχή πρώτων βοηθειών

Ισραήλ: «Οι προσαχθέντες του στολίσκου της Γάζας θα αποβιβαστούν στην Ελλάδα – Την ευχαριστούμε»

E-Daily 2.TopNews Χτες
Όλοι οι συμμετέχοντες στον στολίσκο που απομακρύνθηκαν από τα πλοία μεταφέρθηκαν χωρίς να υποστούν τραυματισμούς, επισημαίνει το υπουργείο Εξωτερικών του Ισραήλ

Απίστευτη απάτη σε εστιατόριο fast food στο Τέξας: Υπάλληλος κατάφερε και έκλεψε $80.000 παραγγέλνοντας 800 μερίδες Mac n cheese

E-Daily 3.Left Χτες
Είχε απολυθεί τον Νοέμβριο, αλλά συνέχισε να πηγαίνει στο κατάστημα, όπου καταχωρούσε ψεύτικες παραγγελίες φαγητού στο ταμείο και τις επέστρεφε στην προσωπική του πιστωτική κάρτα

Συγκλονιστικό βίντεο: Η τρομακτική στιγμή που καρχαρίας καταδιώκει σέρφερ στην Καλιφόρνια

E-Daily 3.Left Χτες
Σε βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου φαίνεται η στιγμή που το πτερύγιο του καρχαρία κάνει την εμφάνισή του ακολουθώντας τον σέρφερ για αρκετά μεγάλη απόσταση

Από ποια ηλικία επιτρέπεται το ηλεκτρικό πατίνι; Τι προβλέπει ο ΚΟΚ για τους οδηγούς

E-Daily 2.TopNews Χτες
Τι προβλέπει ο νόμος για την ηλικία των οδηγών και τις προδιαγραφές οδήγησης