E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Τροχαίο στο Περιστέρι: «Ο νόμος δεν είναι αυστηρός για την 22χρονη οδηγό» λέει ο δικηγόρος της οικογένειας του 47χρονου θύματος

«Όταν το διακύβευμα είναι η ανθρώπινη ζωή ή η ελευθερία, δεν συγκρίνεται»

Δημοσίευση 20/3/2025 | 10:23

Τροχαίο στο Περιστέρι: «Ο νόμος δεν είναι αυστηρός για την 22χρονη οδηγό» λέει ο δικηγόρος της οικογένειας του 47χρονου θύματος

«Η οικογένεια καταστράφηκε καθώς ούτε ψυχολογικά ούτε οικονομικά μπορεί να αντικατασταθεί ο άτυχος 47χρονος», είπε ο Δημήτρης Μιμιγιάννης, δικηγόρος οικογένειας θύματος το πρωί της Πέμπτης.

Ο ίδιος μιλώντας στον ΑΝΤ1 αναφέρθηκε μεταξύ άλλων, στο πώς είναι η οικογένεια μετά την τραγική απώλεια αλλά και το τι δείχνουν τα στοιχεία σχετικά με τη σύγκρουση αλλά και την απόφαση να αφεθεί ελεύθερη η 22χρονη οδηγός του άλλου οχήματος με περιοριστικούς όρους.

«Επειδή η οικογένεια κήδεψε τον άνθρωπο εχθές είναι στη φάση που θρηνεί», είπε στη συνέχεια και τόνισε ότι σήμερα θα λάβει τη δικογραφία και θα δουν και τα ειδικότερα στάδια.

«Από τα στοιχεία που υπάρχουν και από την κρίση του ανακριτή και του εισαγγελέα που εξέτασε τα στοιχεία, εξετάστηκαν, αναλύθηκαν και για αυτό επιβλήθηκαν και κάποιοι περιοριστικοί όροι», είπε σχετικά με τα στοιχεία που υπάρχουν για το πώς συγκρούστηκε με το ταξί η 22χρονη.

Στη συνέχεια, όσον αφορά το ποιος παραβίασε ερυθρό σηματοδότη, καθώς η 22χρονη φέρεται να το αμφισβήτησε, είπε ότι υπάρχει βιντεοληπτικό υλικό που δείχνει, όχι μόνο το ταξί του άτυχου άνδρα αλλά και άλλα οχήματα που προπορεύονταν αυτού, να περιμένουν και όταν ο σηματοδότης γίνει πράσινος να περνούν τον δρόμο.

«Υπάρχουν τόσα σημεία με κάμερες που πλέον η έννοια του “περνάω, δεν περνάω” ερυθρό σηματοδότη, αποδεικνύεται», τόνισε ακόμη.

Σχετικά με το κατηγορητήριο, εφόσον υπάρχει χρήση αλκοόλ, είπε «ακούμε και λέμε οι νόμοι είναι σκληροί και αυστηροί. Στη συγκεκριμένη περίπτωση ο νόμος δεν είναι αυστηρός. Γιατί όταν το διακύβευμα είναι η ανθρώπινη ζωή ή η ελευθερία, νομίζω ότι δεν συγκρίνεται».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Σύμη: Σοκάρουν οι καταγγελίες για αποπλάνηση ανηλίκων από αλλοδαπούς εργαζόμενους

E-Daily 2.TopNews 05.05.2026
Η υπόθεση έχει προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση αλλά και οργή στην τοπική κοινωνία

Πρωτοφανή πρωτόκολλα ασφαλείας για τον Πούτιν – Απομονωμένος σε καταφύγια υπό τον φόβο δολοφονίας

E-Daily 2.TopNews 05.05.2026
Μάγειρες, φωτογράφοι και σωματοφύλακες απαγορεύεται να χρησιμοποιούν δημόσιες συγκοινωνίες και ηλεκτρονικές συσκευές κοντά του, ενώ τα σπίτια τους παρακολουθούνται

Τα μακάβρια ευρήματα στο στομάχι κροκόδειλου που κατασπάραξε 59χρονο στη Νότια Αφρική

E-Daily 2.TopNews 05.05.2026
Ταυτοποιήθηκε ο επιχειρηματίας που βρέθηκε σε στομάχι κροκόδειλου

Οι αεροπορικές εταιρείες καταργούν 2 εκατομμύρια θέσεις από τα δρομολόγια του Μαΐου

Κόσμος 05.05.2026
Οι αεροπορικές εταιρείες καταργούν 2 εκατομμύρια θέσεις από τα δρομολόγια του Μαΐου, καθώς οι προμήθειες καυσίμων για αεροπλάνα ενδέχεται να μειωθούν σε «ανησυχητικά χαμηλά επίπεδα»

Στη ΜΕΘ 40χρονος έπειτα από τροχαίο με πατίνι στην Κρήτη

E-Daily 2.TopNews 05.05.2026
Η κατάσταση της υγείας του χαρακτηρίζεται κρίσιμη

Κηφισιά: Χτύπησε με μία μεγάλη πέτρα την κόρη μου στον θώρακα, λέει η μητέρα 15χρονης

E-Daily 2.TopNews 05.05.2026
Ο ντελιβεράς που είχε γίνει εφιάλτης για περαστικούς στην Κηφισιά

Ιστορική ομιλία Βαρθολομαίου στη Βουλή: Βαρθολομαίος στη Βουλή

E-Daily 2.TopNews 05.05.2026
«Ποτέ η ειρήνη δεν υπήρξε αυτονόητη κατάσταση»

Κοινωνικός Τουρισμός: Πότε θα βγουν τα αποτελέσματα

E-Daily 2.TopNews 05.05.2026
Κατατέθηκαν περισσότερες από 800.000 αιτήσεις - Η υπηρεσία θα διαθέσει συνολικά 300.000 επιταγές

Σύρος: Διάρρηξη σε κοσμηματοπωλείο στην Ερμούπολη – Αφαίρεσαν κοσμήματα μεγάλης αξίας

Ελλάδα 05.05.2026
Οι δράστες «χτύπησαν» με κουκούλες τα ξημερώματα της Δευτέρας