E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Τροχαίο στο Περιστέρι: «Ο νόμος δεν είναι αυστηρός για την 22χρονη οδηγό» λέει ο δικηγόρος της οικογένειας του 47χρονου θύματος

«Όταν το διακύβευμα είναι η ανθρώπινη ζωή ή η ελευθερία, δεν συγκρίνεται»

Δημοσίευση 20/3/2025 | 10:23

Τροχαίο στο Περιστέρι: «Ο νόμος δεν είναι αυστηρός για την 22χρονη οδηγό» λέει ο δικηγόρος της οικογένειας του 47χρονου θύματος

«Η οικογένεια καταστράφηκε καθώς ούτε ψυχολογικά ούτε οικονομικά μπορεί να αντικατασταθεί ο άτυχος 47χρονος», είπε ο Δημήτρης Μιμιγιάννης, δικηγόρος οικογένειας θύματος το πρωί της Πέμπτης.

Ο ίδιος μιλώντας στον ΑΝΤ1 αναφέρθηκε μεταξύ άλλων, στο πώς είναι η οικογένεια μετά την τραγική απώλεια αλλά και το τι δείχνουν τα στοιχεία σχετικά με τη σύγκρουση αλλά και την απόφαση να αφεθεί ελεύθερη η 22χρονη οδηγός του άλλου οχήματος με περιοριστικούς όρους.

«Επειδή η οικογένεια κήδεψε τον άνθρωπο εχθές είναι στη φάση που θρηνεί», είπε στη συνέχεια και τόνισε ότι σήμερα θα λάβει τη δικογραφία και θα δουν και τα ειδικότερα στάδια.

«Από τα στοιχεία που υπάρχουν και από την κρίση του ανακριτή και του εισαγγελέα που εξέτασε τα στοιχεία, εξετάστηκαν, αναλύθηκαν και για αυτό επιβλήθηκαν και κάποιοι περιοριστικοί όροι», είπε σχετικά με τα στοιχεία που υπάρχουν για το πώς συγκρούστηκε με το ταξί η 22χρονη.

Στη συνέχεια, όσον αφορά το ποιος παραβίασε ερυθρό σηματοδότη, καθώς η 22χρονη φέρεται να το αμφισβήτησε, είπε ότι υπάρχει βιντεοληπτικό υλικό που δείχνει, όχι μόνο το ταξί του άτυχου άνδρα αλλά και άλλα οχήματα που προπορεύονταν αυτού, να περιμένουν και όταν ο σηματοδότης γίνει πράσινος να περνούν τον δρόμο.

«Υπάρχουν τόσα σημεία με κάμερες που πλέον η έννοια του “περνάω, δεν περνάω” ερυθρό σηματοδότη, αποδεικνύεται», τόνισε ακόμη.

Σχετικά με το κατηγορητήριο, εφόσον υπάρχει χρήση αλκοόλ, είπε «ακούμε και λέμε οι νόμοι είναι σκληροί και αυστηροί. Στη συγκεκριμένη περίπτωση ο νόμος δεν είναι αυστηρός. Γιατί όταν το διακύβευμα είναι η ανθρώπινη ζωή ή η ελευθερία, νομίζω ότι δεν συγκρίνεται».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ηρώδειο: Κλειστό τα επόμενα τρία χρόνια λόγω φθοράς του μνημείου

Ελλάδα 24.02.2026
Προχωρούν οι μελέτες της ολικής αποκατάστασής του

Ιράν: Στρατιωτικό ελικόπτερο κατέπεσε σε αγορά φρούτων, τέσσερις νεκρoί

Ελλάδα 24.02.2026
Νεκροί είναι ο κυβερνήτης και ο συγκυβερνήτης του ελικοπτέρου καθώς και δύο έμποροι

Ζελένσκι: «Ο Πούτιν δεν πέτυχε τους στόχους του – Δεν λύγισε τους Ουκρανούς»

Κόσμος 24.02.2026
Στις 09:00 το πρωί στην Ουκρανία τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή για την επέτειο των 4 ετών από την εισβολή της Ρωσίας.

Καισαριανή: Η συγκινητική ιστορία του Κώστα Ρουσόπουλου που πήρε τη θέση άλλου στο απόσπασμα

Ελλάδα 24.02.2026
Ο Κώστας Ρουσόπουλος φώναξε «παρών» όταν άκουσε το όνομα συγκρατούμενού του που είχε οικογένεια - «Ζήσε εσύ Γιώργη, έχεις οικογένεια και παιδιά, εγώ μόνο τη μάνα μου έχω και τ`αδέρφια»

Ελληνίδα στο Μεξικό περιγράφει την κατάσταση μετά την εξόντωση του «Ελ Μέντσο»: «Ηταν η πρώτη φορά που ένιωσα φόβο»

Κόσμος 24.02.2026
Σε πολλές πόλεις ξέσπασαν επεισόδια με αποκλεισμούς δρόμων και πυρπολήσεις οχημάτων και καταστημάτων

Βίντεο: Γραμματέας λυκείου στις ΗΠΑ ομολογεί με δάκρυα στα μάτια σχέση με μαθητή

Κόσμος 24.02.2026
Ο σύζυγός της κατέθεσε αίτηση διαζυγίου και επιμέλειας των παιδιών, την έπιασε την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου στο κρεβάτι με τον 18χρονο – Η ίδια αρνείται σχέση με 17χρονο που την κατηγορεί

Το χωριό της Ρωσίας που έχασε σχεδόν όλους τους άνδρες του στον πόλεμο στην Ουκρανία

Κόσμος 24.02.2026
Σήμερα συμπληρώνονται 4 χρόνια από την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία

Κυψέλη: Συγκλονίζει η κόρη του 64χρονου ‑ «Με είχε βιάσει στα 7 μου ‑ Η μητέρα μου το γνώριζε»

Ελλάδα 24.02.2026
Εξακολουθεί να αναζητείται από τις Αρχές ο 64χρονος που αποπειράθηκε να κακοποιήσει σeξουαλικά την 25χρονη κοπέλα με αναπηρία

Ποιοι σταθμοί του Μετρό κλείνουν νωρίτερα λόγω έργων

Ελλάδα 24.02.2026
Δείτε αναλυτικά τα τελευταία δρομολόγια