E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Μαίρη Συνατσάκη: Οι γυναίκες δεν πρέπει να είναι αναγκαστικά στο σπίτι ή να παλεύουν για μια καριέρα, να μας επιτραπεί να είμαστε ό,τι θέλουμε

Φεμινισμός είναι ότι στηρίζω την απόφασή σου όποια κι αν είναι αυτή, σχολίασε μετά τις δηλώσεις Χρηστίδου και Βαρθακούρη

Δημοσίευση 20/3/2025 | 09:28

Μαίρη Συνατσάκη: Οι γυναίκες δεν πρέπει να είναι αναγκαστικά στο σπίτι ή να παλεύουν για μια καριέρα, να μας επιτραπεί να είμαστε ό,τι θέλουμε

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει μια δήλωση που έκανε ο Χάρης Βαρθακούρης για τη σύζυγό του, Αντελίνα, με πολλά δημόσια πρόσωπα να τη σχολιάζουν ποικιλοτρόπως. Ο τραγουδιστής πρόσφατα, ανέφερε στην εκπομπή «Breakfast@Star», πως η σύζυγός του «πρέπει να είναι στο σπίτι, γιατί τη χρειάζονται οι κόρες τους».

Η Σίσσυ Χρηστίδου ήταν από τους πρώτους, που σχολίασαν τη δήλωση του τραγουδιστή. Την Κυριακή 16 Μαρτίου τόνισε μέσα από την εκπομπή της «Χαμογέλα και Πάλι», πως πολλές γυναίκες δεν έχουν τη δυνατότητα να μείνουν για ένα διάστημα μακριά από την εργασία τους, με αποτέλεσμα η τοποθέτηση του Χάρη Βαρθακούρη να τη φέρνει σε άβολη θέση.

Αναφορικά με τα λεγόμενά τους, τοποθετήθηκε στην εκπομπή «Happy Day» η Μαίρη Συνατσάκη. Η παρουσιάστρια τόνισε πως είναι προβληματικό να θεωρείται δεδομένο ότι η γυναίκα πρέπει να μένει στο σπίτι, αλλά εξίσου προβληματικό είναι και το να κρίνεται μια γυναίκα που το επιλέγει. Αναφερόμενη στη διαφωνία των δύο γυναικών, σημείωσε ότι η Σίσσυ Χρηστίδου ανασκεύασε τις δηλώσεις της και εξήγησε τη θέση της.

«Είναι προβληματικό το θέσφατο το ότι η γυναίκα είναι μόνο για το σπίτι, αλλά είναι προβληματικό το να κρίνεις μία γυναίκα που θέλει όντως να κάτσει σπίτι της. Δεν ξέρω στα αλήθεια τι έχει γίνει με τις δύο κυρίες. Νομίζω ότι η Σίσσυ κάπως ανακάλεσε και το εξήγησε. Η παντιέρα του είμαι ελεύθερη, χειραφετημένη κι ανεξάρτητη, δεν πρέπει να γίνει ένα στεγανό για τη γυναίκα, απλά πρέπει να μας επιτραπεί να είμαστε αυτό που θέλουμε», είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι ο φεμινισμός αφορά την ελευθερία επιλογής μίας γυναίκας, είτε αυτή αφορά την παραμονή στο σπίτι, είτε την επαγγελματική καταξίωση. Σύμφωνα με την ίδια, η ουσία είναι να επιτρέπεται στις γυναίκες να είναι αυτό που πραγματικά θέλουν. «Ούτε αναγκαστικά στο σπίτι και στην κουζίνα κι ούτε αναγκαστικά εκεί έξω να παλεύεις για μία καριέρα, που μπορεί να μη θέλεις σαν άνθρωπος. Για εμένα αυτό είναι φεμινισμός ότι στηρίζω την απόφασή σου όποια κι αν είναι αυτή», σχολίασε κλείνοντας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

O Λάκης Λαζόπουλος ανακοίνωσε το τέλος της θεατρικής του διαδρομής – «Θέλω να βρω τον εαυτό μου»

E-Daily 3.Left 03.05.2026
Τον Λάκη Λαζόπουλο υποδέχτηκε η Νίκη Λυμπεράκη στην εκπομπή «Πάμε μια βόλτά;», το απόγευμα της Κυριακής 3 Μαΐου

Φειδίας Παναγιώτου – Στυλιάνα Αβερκίου: Ο παθιασμένος πρώτος χορός του γάμου και η τούμπα στον αέρα

E-Daily 3.Left 03.05.2026
Ο Φειδίας Παναγιώτου και η Στυλιάνα Αβερκίου ενώθηκαν με τα ιερά δεσμά του γάμου την περασμένη Πέμπτη 30 Απριλίου σε μία παραμυθένια τελετή στη Λεμεσό της Κύπρου

Ιουλία Καλλιμάνη: Αφιέρωσε στον Βασίλη Παπακωνσταντίνου τραγούδι του και αυτή ήταν η αντίδρασή του!

E-Daily 3.Left 03.05.2026
Στο νυχτερινό κέντρο όπου εμφανίζεται η Ιουλία Καλλιμάνη βρέθηκε ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου το βράδυ της Πρωτομαγιάς, με την καλλιτέχνιδα να ενθουσιάζεται ιδιαίτερα με την παρουσία του

Αφροδίτη Γραμμέλη: Η εξομολόγηση για τον σύντροφό της – «Ήταν κεραυνοβόλος έρωτας»

E-Daily 3.Left 03.05.2026
Η Αφροδίτη Γραμμέλη βρέθηκε καλεσμένη στην εκπομπή «Καλύτερα δε Γίνεται» με τη Ναταλία Γερμανού, το μεσημέρι της Κυριακής 3 Μαΐου

Στέλιος Ρόκκος: Έκανε τον ζητιάνο στην Ιταλία και έγινε viral

Tabloid 03.05.2026
Στην Ιταλία απολαμβάνει ο Στέλιος Ρόκκος όμορφες στιγμές χαλάρωσης και ξεκούρασης με τη σύζυγό του Λελέ Γκόφα και μεταξύ άλλων, σπάει και πλάκα με τον κόσμο!

J2US: Αγρια κόντρα ανάμεσα σε Θώδη και Φασουλή – Σκληρές κουβέντες!

E-Daily 3.Left 03.05.2026
Τι συνέβη στο χθεσινό επεισόδιο του J2US ανάμεσα στην Έφη Θώδη και τον Σταμάτη Φασουλή

Μαρία Αλιφέρη: Χόρεψε ζειμπέικο στη σκηνή του J2US

E-Daily 3.Left 03.05.2026
Η παρουσία της εκεί τράβηξε τα βλέμματα και όχι άδικα, αφού η “λεβεντιά” στον χορό της είναι το κάτι άλλο!

Έλα στην ομάδα μας: Δημοσιογράφος / Digital Content Editor ‑ Weekends (Part time, remote)

E-Daily 3.Left 03.05.2026
Ιδανικό για όσους θέλουν να μπουν στον χώρο των digital media ή να συνδυάσουν τη θέση με άλλη εργασία