E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Μαίρη Συνατσάκη: Οι γυναίκες δεν πρέπει να είναι αναγκαστικά στο σπίτι ή να παλεύουν για μια καριέρα, να μας επιτραπεί να είμαστε ό,τι θέλουμε

Φεμινισμός είναι ότι στηρίζω την απόφασή σου όποια κι αν είναι αυτή, σχολίασε μετά τις δηλώσεις Χρηστίδου και Βαρθακούρη

Δημοσίευση 20/3/2025 | 09:28

Μαίρη Συνατσάκη: Οι γυναίκες δεν πρέπει να είναι αναγκαστικά στο σπίτι ή να παλεύουν για μια καριέρα, να μας επιτραπεί να είμαστε ό,τι θέλουμε

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει μια δήλωση που έκανε ο Χάρης Βαρθακούρης για τη σύζυγό του, Αντελίνα, με πολλά δημόσια πρόσωπα να τη σχολιάζουν ποικιλοτρόπως. Ο τραγουδιστής πρόσφατα, ανέφερε στην εκπομπή «Breakfast@Star», πως η σύζυγός του «πρέπει να είναι στο σπίτι, γιατί τη χρειάζονται οι κόρες τους».

Η Σίσσυ Χρηστίδου ήταν από τους πρώτους, που σχολίασαν τη δήλωση του τραγουδιστή. Την Κυριακή 16 Μαρτίου τόνισε μέσα από την εκπομπή της «Χαμογέλα και Πάλι», πως πολλές γυναίκες δεν έχουν τη δυνατότητα να μείνουν για ένα διάστημα μακριά από την εργασία τους, με αποτέλεσμα η τοποθέτηση του Χάρη Βαρθακούρη να τη φέρνει σε άβολη θέση.

Αναφορικά με τα λεγόμενά τους, τοποθετήθηκε στην εκπομπή «Happy Day» η Μαίρη Συνατσάκη. Η παρουσιάστρια τόνισε πως είναι προβληματικό να θεωρείται δεδομένο ότι η γυναίκα πρέπει να μένει στο σπίτι, αλλά εξίσου προβληματικό είναι και το να κρίνεται μια γυναίκα που το επιλέγει. Αναφερόμενη στη διαφωνία των δύο γυναικών, σημείωσε ότι η Σίσσυ Χρηστίδου ανασκεύασε τις δηλώσεις της και εξήγησε τη θέση της.

«Είναι προβληματικό το θέσφατο το ότι η γυναίκα είναι μόνο για το σπίτι, αλλά είναι προβληματικό το να κρίνεις μία γυναίκα που θέλει όντως να κάτσει σπίτι της. Δεν ξέρω στα αλήθεια τι έχει γίνει με τις δύο κυρίες. Νομίζω ότι η Σίσσυ κάπως ανακάλεσε και το εξήγησε. Η παντιέρα του είμαι ελεύθερη, χειραφετημένη κι ανεξάρτητη, δεν πρέπει να γίνει ένα στεγανό για τη γυναίκα, απλά πρέπει να μας επιτραπεί να είμαστε αυτό που θέλουμε», είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι ο φεμινισμός αφορά την ελευθερία επιλογής μίας γυναίκας, είτε αυτή αφορά την παραμονή στο σπίτι, είτε την επαγγελματική καταξίωση. Σύμφωνα με την ίδια, η ουσία είναι να επιτρέπεται στις γυναίκες να είναι αυτό που πραγματικά θέλουν. «Ούτε αναγκαστικά στο σπίτι και στην κουζίνα κι ούτε αναγκαστικά εκεί έξω να παλεύεις για μία καριέρα, που μπορεί να μη θέλεις σαν άνθρωπος. Για εμένα αυτό είναι φεμινισμός ότι στηρίζω την απόφασή σου όποια κι αν είναι αυτή», σχολίασε κλείνοντας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

5 συγκλονιστικές διασώσεις που κόβουν την ανάσα – Δείτε τα βίντεο

Παράξενα 17.07.2026
Από έναν σέρφερ που έμεινε 20 ώρες στη θάλασσα μέχρι παγιδευμένα δελφίνια, έναν λύκο και ένα αρνί, πέντε δραματικές επιχειρήσεις διάσωσης καταγράφηκαν σε βίντεο.

Ποια είναι η Ελληνοαμερικανίδα δημοσιογράφος που άφησε τον Αντετοκούνμπο να μιλήσει ελληνικά στη συνέντευξη Τύπου

E-Daily 3.Left 17.07.2026
Η Trish Christakis του NBC 6 έκανε ερώτηση στα ελληνικά στην παρουσίαση του Greek Freak από τους Μαϊάμι Χιτ, με τον Γιάννη να αστειεύεται πως «της είπε ότι δεν τη συμπαθεί».

Παραμυθένιος γάμος για την ομογενή και συνεργάτιδα του Τραμπ, Αλεξάνδρα Βελέτση, στη Μύκονο

E-Daily 3.Left 17.07.2026
Η Αλεξάνδρα Βελέτση, διευθύντρια του Γραφείου Επισκεπτών του Λευκού Οίκου, ανέβηκε τα σκαλιά της εκκλησίας στο «νησί των ανέμων» με τον εκλεκτό της καρδιάς της.

Γιώργος Ελεύθερας: Τι έγραψε για τον Λορέντζο Καριέρε που συγκλόνισε το διαδίκτυο

E-Daily 3.Left 17.07.2026
Ο μουσικός αποχαιρέτησε τον παλιό του φίλο και συνεργάτη με συγκινητικές αναρτήσεις στα social media.

Πέθανε η μητέρα της Κρις Τζένερ

E-Daily 3.Left 17.07.2026
Η Κρις Τζένερ ανακοίνωσε τον θάνατο της 91χρονης μητέρας της, Μέρι Τζο Σάνον, με συγκινητική ανάρτηση στα social media.

Σάκης Κατσούλης: Τι συνέβη με την πεθερά του και γιατί βρέθηκε στο νοσοκομείο της Χαλκίδας

E-Daily 3.Left 17.07.2026
Ο νικητής του Survivor συνόδεψε τη μητέρα της Μαριαλένας Ρουμελιώτη σε εξετάσεις

Κατερίνα Καινούργιου: Δείτε τις νέες φωτογραφίες από τις διακοπές της οικογένειάς της στην Πάρο

E-Daily 3.Left 17.07.2026
Η παρουσιάστρια απολαμβάνει το πρώτο της οικογενειακό καλοκαίρι στην Πάρο μαζί με τον Παναγιώτη Κουτσουμπή και τη μικρή Ξένια.

Η Ιωάννα Τούνη στο Μπαλί: Δείτε τις πόζες της μέσα σε καταπράσινο τοπίο

Social 17.07.2026
Η Instagrammer συνεχίζει να μοιράζεται εικόνες από το πρόσφατο ταξίδι της στο Μπαλί, με φόντο εντυπωσιακό κατάφυτο τοπίο.

H πρώτη ανάρτηση της Σίας Κοσιώνη μετά το νέο της συμβόλαιο

E-Daily 3.Left 17.07.2026
Η έμπειρη δημοσιογράφος αποχαιρετά τον ΣΚΑΪ και ανακοινώνει επίσημα την ένταξή της στην οικογένεια του ΑΝΤ1 με ένα συγκινητικό μήνυμα στα social media.

Μάρω Κοντού: Σήμερα το τελευταίο «αντίο» στην σπουδαία ηθοποιό

E-Daily 3.Left 17.07.2026
Που και πότε θα γίνει η κηδεία

Ο Νικήτας Κακλαμάνης έκανε πράξη την τελευταία επιθυμία της Μάρως Κοντού: «Ένα ποτήρι ουίσκι και ένα τσιγάρο…»

E-Daily 3.Left 17.07.2026
Η σχέση της Μάρως Κοντού με τον Νικήτα Κακλαμάνη ξεπερνούσε τα όρια της πολιτικής