E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

«Κιτ επιβίωσης» με νερό, κονσέρβες και φάρμακα στη Γαλλία

Οδηγίες προς τους πολίτες ακόμα και για πυρηνική απειλή

Δημοσίευση 19/3/2025 | 17:35

«Κιτ επιβίωσης» με νερό, κονσέρβες και φάρμακα στη Γαλλία

Μετά τις σκανδιναβικές χώρες, τη Δανία αλλά και την Πολωνία, η κυβέρνηση της Γαλλίας σχεδιάζει να στείλει «εγχειρίδια επιβίωσης» στα νοικοκυριά της χώρας, με οδηγίες προετοιμασίας για επικείμενες απειλές όπως ένοπλες συγκρούσεις, υγειονομικές κρίσεις ή φυσικές καταστροφές.

Εάν εγκριθεί από τον πρωθυπουργό Φρανσουά Μπαϊρού, το 20σέλιδο φυλλάδιο θα σταλεί στα νοικοκυριά πριν από το καλοκαίρι, σύμφωνα με γαλλικά μέσα ενημέρωσης. Το φυλλάδιο θα χωρίζεται σε τρία μέρη με συμβουλές για το πώς οι πολίτες μπορούν να προστατεύσουν «τον εαυτό τους και τους γύρω σας», τι πρέπει να κάνουν εάν μια απειλή είναι επικείμενη ενώ θα αναγράφονται αριθμοί έκτακτης ανάγκης, ραδιοφωνικοί σταθμοί καθώς επίσης και η συμβουλή να παραμένουν κλειστές οι πόρτες και τα παράθυρα αν ελοχεύει πυρηνική απειλή, γράφει ο Guardian.

Επίσης, στο φυλλάδιο θα αναγράφονται λεπτομέρειες για το πώς μπορούν οι πολίτες να συμμετέχουν στην υπεράσπιση της κοινότητάς τους, συμπεριλαμβανομένης της εγγραφής σε εφεδρικές μονάδες ή ομάδες πυρόσβεσης.

Το «κιτ επιβίωσης»

Όπως αναφέρει το Europe 1, στο φυλλάδιο θα υπάρχουν συμβουλές για ένα «κιτ επιβίωσης» που θα αποτελείται από τουλάχιστον έξι λίτρα νερό, 12 κονσέρβες τροφίμων, μπαταρίες και έναν φακό, καθώς και βασικά ιατρικά εφόδια, όπως παρακεταμόλη, κομπρέσες και φυσιολογικό ορό.

«Σκοπός του εγγράφου αυτού είναι να διασφαλιστεί η ανθεκτικότητα των πληθυσμών απέναντι σε κάθε είδους κρίση, είτε πρόκειται για φυσική, τεχνολογική, κυβερνοχώρο ή κρίση που σχετίζεται με την ασφάλεια», αναφέρει εκπρόσωπος από το γραφείο του Γάλλου πρωθυπουργού.

Το γραφείο του Γάλλου πρωθυπουργού δεν απάντησε στο αίτημα του Guardian για επιβεβαίωση των πληροφοριών.

Το δημοσίευμα έρχεται μετά τη δήλωση του Εμανουέλ Μακρόν ότι η Γαλλία θα επιταχύνει και θα αυξήσει τις παραγγελίες για τα μαχητικά αεροσκάφη Rafale, ενισχύοντας την πολεμική αεροπορία της χώρας «για να προετοιμαστούμε αν θέλουμε να αποφύγουμε τον πόλεμο».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Σμήναρχος ‑ κατάσκοπος της Κίνας: Είχε πρόσβαση σε κινήσεις αεροσκαφών και σε κρίσιμες αποστολές

Ελλάδα 08.02.2026
Τα τελευταία χρόνια είχε επίσης επισκεφτεί στρατόπεδα της Ασίας, είχε συμμετάσχει σε προγράμματα ανταλλαγής γνώσεων, και είχε εξοικειωθεί με προηγμένες τεχνολογίες επικοινωνίας

Λεωφόρος Βασιλίσσης Σοφίας: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σήμερα έως τις 3 το μεσημέρι

Ελλάδα 08.02.2026
Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛΑΣ θα πραγματοποιηθούν τεχνικές εργασίες

Αλλαγές στη κόκκινη γραμμή του Μετρό: Κλείνουν 4 σταθμοί

Ελλάδα 08.02.2026
Οι σταθμοί Σύνταγμα, Ακρόπολη, Συγγρού – Φιξ και Νέος Κόσμος θα ολοκληρώσουν τη λειτουργία τους

Λειψυδρία στην Αττική: Πόσο βοήθησαν οι πρόσφατες βροχές

Ελλάδα 08.02.2026
Tα αποθέματα στους ταμιευτήρες για την Αττική φτάνουν σήμερα στα 560 εκατ. κυβικά, έναντι 667 εκατ. κυβικά ένα χρόνο πριν και πάνω από 900 εκατ. κυβικά πριν δύο χρόνια

Δύο νεκροί μετανάστες στον Έβρο: Ερευνάται αν προσπάθησαν να διασχίσουν το ποτάμι

Ελλάδα 08.02.2026
Ο ένας διακομίστηκε ήδη νεκρός, ενώ ο δεύτερος έφερε αρχικά σημεία ζωής

«Ρουβίκωνας»: Μπορεί να έσπασαν λάθος επιχείρηση, όμως... πλήρωσαν τη ζημιά

Ελλάδα Χτες
Aναλαμβάνοντας δημόσια την ευθύνη για το περιστατικό

Φρικτός θάνατος για 21χρονη βασίλισσα ομορφιάς

Κόσμος Χτες
Αν και κατόρθωσε να ειδοποιήσει τις πρώτες βοήθειες, κατέληξε λίγο αργότερα

Κάρτα Καυσαερίων: Έρχονται αλλαγές ‑ Από πού θα εκδίδεται, τα πρόστιμα αν δεν την βγάλετε

Ελλάδα Χτες
Με το άρθρο 7 του νομοσχεδίου του υπουργείου Μεταφορών τροποποιείται το πλαίσιο χορήγησης της Κάρτας Ελέγχου Καυσαερίων

Βιολάντα: Κατασκευαστικό λάθος φαίνεται να προκάλεσε τη φονική έκρηξη

Ελλάδα Χτες
Εξασθενεί το σενάριο της κακοκαιρίας «Ντάνιελ» ως αίτιο της διάβρωσης - Αποκάλυψαν τρία σημεία διαρροής προπανίου κοντά στο υπόγειο

Καρυστιανού: «Δεν μίλησα για εισβολείς» – «Οι ζωές των μεταναστών ίδιες με αυτές που κόπηκαν στα Τέμπη»

Ελλάδα Χτες
Υποστήριξε πως η Ελλάδα έχει γίνει «επί πληρωμή αποθήκη ψυχών»

Λέσβος: Τα «κομμένα» 37 λεπτά της κάμερας που γεννούν νέα ερωτήματα για τον θάνατο του λιμενικού

Ελλάδα Χτες
Ανάλυση καρέ-καρέ με τη συνδρομή τεχνητής νοημοσύνης