E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ισραήλ: Μαζική διαδήλωση κατά του Νετανιάχου στην Ιερουσαλήμ

Στη διαδήλωση, που πραγματοποιήθηκε μπροστά από το ισραηλινό κοινοβούλιο, έλαβαν μέρος και οργανώσεις οικογενειών και συγγενών των ομήρων που κρατούνται ακόμη από τη Χαμάς

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 19/3/2025 | 14:17

Ισραήλ: Μαζική διαδήλωση κατά του Νετανιάχου στην Ιερουσαλήμ

Χιλιάδες άνθρωποι κατέκλυσαν σήμερα (19/03) τους δρόμους της Ιερουσαλήμ εναντίον του Πρωθυπουργού του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, κατηγορώντας τον για αντιδημοκρατική παρέκκλιση και ότι συνεχίζει τον πόλεμο στη Λωρίδα της Γάζας χωρίς να σκέφτεται τους 58 ομήρους που εξακολουθεί να κρατά η Χαμάς στον θύλακα.

Η διαδήλωση, η μεγαλύτερη που έχει πραγματοποιηθεί στην πρωτεύουσα του Ισραήλ τους τελευταίους μήνες, οργανώθηκε από ομάδες αντιπάλων του Νετανιάχου που διαμαρτύρονταν για την απόφαση να αποπέμψει τον Ρονέν Μπαρ, επικεφαλής της υπηρεσίας εσωτερικής ασφάλειας (Σιν Μπετ).

Μετά την ανακοίνωση της αποπομπής του Μπαρ ξεκίνησαν και πάλι τα ισραηλινά πλήγματα στη Γάζα. Στη διαδήλωση, που πραγματοποιήθηκε μπροστά από την Κνεσέτ, έλαβαν μέρος και οργανώσεις οικογενειών και συγγενών των ομήρων.

«Εσύ είσαι ο αρχηγός, δικό σου είναι το λάθος» και «έχεις αίμα στα χέρια σου», φώναζαν οι συγκεντρωμένοι, απευθυνόμενοι στον Νετανιάχου. Άλλοι κρατούσαν πανό με το σύνθημα «Είμαστε όλοι όμηροι», ενώ, κάποιοι ζητούσαν από τις Ηνωμένες Πολιτείες, ιστορικό σύμμαχο του εβραϊκού κράτους, «να σώσουν το Ισραήλ από το Νετανιάχου».

Εγκρίνοντας νέα πλήγματα στη Λωρίδα της Γάζας ο Νετανιάχου, όπως εκτιμούν οι συγγενείς των ομήρων, τους «θυσίασε», καθώς ενδέχεται να είναι και εκείνοι μεταξύ των δεκάδων ανθρώπων που έχουν χάσει τη ζωή τους τις δύο τελευταίες ημέρες στον παλαιστινιακό θύλακα.

Από τους 251 ανθρώπους που απήχθησαν στην επίθεση της Χαμάς εναντίον του Ισραήλ την 7η Οκτωβρίου 2023, 58 παραμένουν στη Γάζα, εκ των οποίων οι 34 είναι νεκροί, σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό.

Οι διαδηλωτές κατηγόρησαν τον Νετανιάχου ότι εκμεταλλεύεται τον πόλεμο εναντίον της Χαμάς για να φιμώσει τους εσωτερικούς του επικριτές και για να συγκεντρώσει περισσότερες εξουσίες.

Σχέδιο μεταρρύθμισης του δικαστικού συστήματος, το οποίο προέβλεπε τον περιορισμό των εξουσιών του Ανώτατου Δικαστηρίου, είχε προκαλέσει στις αρχές του 2023 τεράστιες κινητοποιήσεις και είχε διχάσει το Ισραήλ.

Ο Πρωθυπουργός του Ισραήλ ανακοίνωσε την Κυριακή ότι πρόκειται να αποπέμψει τον επικεφαλής της Σιν Μπετ, ισχυριζόμενος ότι δεν του έχει πλέον «εμπιστοσύνη» μετά την αποτυχία της υπηρεσίας να εμποδίσει την αιματηρή επίθεση της 7ης Οκτωβρίου. Η κυβέρνηση Νετανιάχου έχει αρχίσει, εξάλλου, διαδικασία καθαίρεσης της γενικής εισαγγελέως της χώρας, η οποία εξέφρασε επιφυλάξεις για την πολιτική που ακολουθεί.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Φόροι και εισφορές «τρώνε» τα εισοδήματα σχεδόν έξι μηνών

Οικονομία 26.06.2025
Δουλεύουμε 175 ημέρες το χρόνο για τις υποχρεώσεις μας στο κράτος

Kαύσωνας: Στους 41 βαθμούς η θερμοκρασία

Καιρός 26.06.2025
Αύριο Παρασκευή αναμένεται νέα άνοδος της θερμοκρασίας

Ανήσυχοι οι παραγωγοί καρπουζιών: Μεγάλα τα προβλήματα στις εξαγωγές

Ελλάδα 26.06.2025
Ηλεία, Αχαΐα και Μεσσηνία σε απόγνωση

Όταν η Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας «γράφει» εξαντλητικά ωράρια

Ελλάδα 26.06.2025
7ήμερη απασχόληση χωρίς ρεπό και μη τήρηση του 11ωρου ανάπαυσης

Πάνω από 3.000 σελίδες η δικογραφία για ΟΠΕΚΕΠΕ ‑ Περιλαμβάνει συνομιλίες στελεχών με βουλευτές

Ελλάδα 26.06.2025
Βουλευτές ζητούσαν εξυπηρετήσεις για ψηφοφόρους

Ακίνητα: Ανατροπές σε μισθώσεις, μεταβιβάσεις και Airbnb φέρνει το νέο φορολογικό νομοσχέδιο

Οικονομία 26.06.2025
Νέες υποχρεώσεις για ιδιοκτήτες και ενοικιαστές - Υποχρεωτικές πληρωμές μέσω τραπεζών, νέο μητρώο περιουσίας και φόρος σε «σπίτια-υποκαταστήματα»

Θεσσαλονίκη: Τον μαχαίρωσαν, τον ξυλοκόπησαν και έβαλαν τον σκύλο να τον δαγκώσει

Ελλάδα 26.06.2025
Καταδικάστηκαν νεαροί για την άγρια επίθεση

O Μάρτιν Κόουβ του Cobra Kai δάγκωσε συμπρωταγωνίστριά του ‑ Το βίντεο της αστυνομίας

Κόσμος 26.06.2025
Η ηθοποιός Αλίσια Χάνα-Κιμ ζήτησε από την αστυνομία να επέμβει και να καταγράψει το συμβάν

Πέθανε η γνωστή Ιταλίδα ηθοποιός Λέα Μασάρι

Κόσμος Χτες
Μεσουράνησε στον ιταλικό και τον γαλλικό κινηματογράφο

ΗΠΑ, Ισραήλ και Ιράν διαφωνούν για το μέγεθος της καταστροφής στο πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης

Κόσμος Χτες
H ιρανική Βουλή επιτάχυνε διαδικασίες για περιορισμό της συνεργασίας με τη Διεθνή Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας

Κάνει απεργία πείνας ο Αζέρος που κατηγορείται για κατασκοπεία στη Σούδα

Ελλάδα Χτες
Αρνείται να συνεργαστεί με τις Αρχές

Μητέρα οπαδός θεωριών συνομωσιών έπεισε την καρκινοπαθή κόρη της να μην κάνει χημειοθεραπείες: Πέθανε 7 μήνες μετά

Κόσμος Χτες
Τον Ιούλιο του 2024, η Παλόμα τέθηκε σε μηχανική υποστήριξη ζωής μετά από καρδιακή ανακοπή - Λίγες ημέρες αργότερα, σε ηλικία μόλις 23 ετών, απεβίωσε