E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ισραήλ: Μαζική διαδήλωση κατά του Νετανιάχου στην Ιερουσαλήμ

Στη διαδήλωση, που πραγματοποιήθηκε μπροστά από το ισραηλινό κοινοβούλιο, έλαβαν μέρος και οργανώσεις οικογενειών και συγγενών των ομήρων που κρατούνται ακόμη από τη Χαμάς

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 19/3/2025 | 14:17

Ισραήλ: Μαζική διαδήλωση κατά του Νετανιάχου στην Ιερουσαλήμ

Χιλιάδες άνθρωποι κατέκλυσαν σήμερα (19/03) τους δρόμους της Ιερουσαλήμ εναντίον του Πρωθυπουργού του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, κατηγορώντας τον για αντιδημοκρατική παρέκκλιση και ότι συνεχίζει τον πόλεμο στη Λωρίδα της Γάζας χωρίς να σκέφτεται τους 58 ομήρους που εξακολουθεί να κρατά η Χαμάς στον θύλακα.

Η διαδήλωση, η μεγαλύτερη που έχει πραγματοποιηθεί στην πρωτεύουσα του Ισραήλ τους τελευταίους μήνες, οργανώθηκε από ομάδες αντιπάλων του Νετανιάχου που διαμαρτύρονταν για την απόφαση να αποπέμψει τον Ρονέν Μπαρ, επικεφαλής της υπηρεσίας εσωτερικής ασφάλειας (Σιν Μπετ).

Μετά την ανακοίνωση της αποπομπής του Μπαρ ξεκίνησαν και πάλι τα ισραηλινά πλήγματα στη Γάζα. Στη διαδήλωση, που πραγματοποιήθηκε μπροστά από την Κνεσέτ, έλαβαν μέρος και οργανώσεις οικογενειών και συγγενών των ομήρων.

«Εσύ είσαι ο αρχηγός, δικό σου είναι το λάθος» και «έχεις αίμα στα χέρια σου», φώναζαν οι συγκεντρωμένοι, απευθυνόμενοι στον Νετανιάχου. Άλλοι κρατούσαν πανό με το σύνθημα «Είμαστε όλοι όμηροι», ενώ, κάποιοι ζητούσαν από τις Ηνωμένες Πολιτείες, ιστορικό σύμμαχο του εβραϊκού κράτους, «να σώσουν το Ισραήλ από το Νετανιάχου».

Εγκρίνοντας νέα πλήγματα στη Λωρίδα της Γάζας ο Νετανιάχου, όπως εκτιμούν οι συγγενείς των ομήρων, τους «θυσίασε», καθώς ενδέχεται να είναι και εκείνοι μεταξύ των δεκάδων ανθρώπων που έχουν χάσει τη ζωή τους τις δύο τελευταίες ημέρες στον παλαιστινιακό θύλακα.

Από τους 251 ανθρώπους που απήχθησαν στην επίθεση της Χαμάς εναντίον του Ισραήλ την 7η Οκτωβρίου 2023, 58 παραμένουν στη Γάζα, εκ των οποίων οι 34 είναι νεκροί, σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό.

Οι διαδηλωτές κατηγόρησαν τον Νετανιάχου ότι εκμεταλλεύεται τον πόλεμο εναντίον της Χαμάς για να φιμώσει τους εσωτερικούς του επικριτές και για να συγκεντρώσει περισσότερες εξουσίες.

Σχέδιο μεταρρύθμισης του δικαστικού συστήματος, το οποίο προέβλεπε τον περιορισμό των εξουσιών του Ανώτατου Δικαστηρίου, είχε προκαλέσει στις αρχές του 2023 τεράστιες κινητοποιήσεις και είχε διχάσει το Ισραήλ.

Ο Πρωθυπουργός του Ισραήλ ανακοίνωσε την Κυριακή ότι πρόκειται να αποπέμψει τον επικεφαλής της Σιν Μπετ, ισχυριζόμενος ότι δεν του έχει πλέον «εμπιστοσύνη» μετά την αποτυχία της υπηρεσίας να εμποδίσει την αιματηρή επίθεση της 7ης Οκτωβρίου. Η κυβέρνηση Νετανιάχου έχει αρχίσει, εξάλλου, διαδικασία καθαίρεσης της γενικής εισαγγελέως της χώρας, η οποία εξέφρασε επιφυλάξεις για την πολιτική που ακολουθεί.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Εξώδικο–φωτιά για τα Τέμπη: Ρούτσι & Καρυστιανού σε μάχη για την εκταφή θυμάτων

Ελλάδα Χτες
Το παρασκήνιο πίσω από το εξώδικο Ρούτσι και Καρυστιανού για τις εκταφές

Αιτωλοακαρνανία: Σοβαρό περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας– Γρονθοκόπησε τη γυναίκα και την κόρη του

Ελλάδα Χτες
Ο δράστης πέρασε αυτόφωρο και στη συνέχεια εξετάστηκε και από ψυχίατρους

Τραγωδία στη Βρετανία: Λάθος σύλληψη άνδρα οδήγησε τη σύντροφό του σε αυτοκτονία ‑ Μετά πέθανε κι εκείνος

Κόσμος Χτες
Η έφοδος ενόπλων αστυνομικών και η σύλληψη του άνδρα προκάλεσε ισχυρό σοκ στη σύντροφό του - Ήταν μαζί από 13 ετών, λένε οι δικοί τους

Σουηδία: Συμμορίες στρατολογούν ανήλικα κορίτσια ως δολοφόνους ‑ «Διψούν για αίμα»

Ελλάδα Χτες
Ανήλικα κορίτσια, στην εφηβεία, από 14 έως 17 ετών στρατολογούνται στην Δουηδία ως πληρωμένες δολοφόνοι

Ο 32χρονος που συνελήφθη για τις επιθέσεις στο Αιγάλεω είναι ο εμπρηστής του Υμηττού

Ελλάδα Χτες
Μπροστά σε μία έκπληξη έφτασαν οι αστυνομικές αρχές

Ιδρύεται Ελληνικό Ταμείο Καινοτομίας & Υποδομών ‑ Συνάντηση Μητσοτάκη με αντιπρόεδρο της BlackRock

Οικονομία Χτες
Κατά τη διάρκεια του Athens International Investors Summit, που διοργανώνεται από το Υπερταμείο και τη BlackRock, ανακοινώθηκε η ίδρυση του Ελληνικού Ταμείου Καινοτομίας & Υποδομών

Επίθεση του Ισραήλ και στην Υεμένη

Κόσμος Χτες
Ισραηλινό πλήγμα στο λιμάνι Χοντέιντα - Βίντεο

Marian Izaguirre: Η 23χρονη influencer βρέθηκε νεκρή

Κόσμος Χτες
H αινιγματική τελευταία ανάρτηση στο TikTok

Πέθανε ο σπουδαίος ηθοποιός Ρόμπερτ Ρέντφορντ σε ηλικία 89 ετών

Κόσμος Χτες
Η 7η τέχνη θρηνεί την απώλεια ενός από τους μεγαλύτερους σταρ, του σπουδαίου ηθοποιού Ρόμπερτ Ρέντφορντ

Πρωταθλητές οι Έλληνες στη δυσπιστία για το πολιτικό σύστημα

Πολιτική Χτες
Έρευνα του αμερικανικού ινστιτούτου Pew Research Center