E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ισραήλ: Μαζική διαδήλωση κατά του Νετανιάχου στην Ιερουσαλήμ

Στη διαδήλωση, που πραγματοποιήθηκε μπροστά από το ισραηλινό κοινοβούλιο, έλαβαν μέρος και οργανώσεις οικογενειών και συγγενών των ομήρων που κρατούνται ακόμη από τη Χαμάς

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 19/3/2025 | 14:17

Ισραήλ: Μαζική διαδήλωση κατά του Νετανιάχου στην Ιερουσαλήμ

Χιλιάδες άνθρωποι κατέκλυσαν σήμερα (19/03) τους δρόμους της Ιερουσαλήμ εναντίον του Πρωθυπουργού του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, κατηγορώντας τον για αντιδημοκρατική παρέκκλιση και ότι συνεχίζει τον πόλεμο στη Λωρίδα της Γάζας χωρίς να σκέφτεται τους 58 ομήρους που εξακολουθεί να κρατά η Χαμάς στον θύλακα.

Η διαδήλωση, η μεγαλύτερη που έχει πραγματοποιηθεί στην πρωτεύουσα του Ισραήλ τους τελευταίους μήνες, οργανώθηκε από ομάδες αντιπάλων του Νετανιάχου που διαμαρτύρονταν για την απόφαση να αποπέμψει τον Ρονέν Μπαρ, επικεφαλής της υπηρεσίας εσωτερικής ασφάλειας (Σιν Μπετ).

Μετά την ανακοίνωση της αποπομπής του Μπαρ ξεκίνησαν και πάλι τα ισραηλινά πλήγματα στη Γάζα. Στη διαδήλωση, που πραγματοποιήθηκε μπροστά από την Κνεσέτ, έλαβαν μέρος και οργανώσεις οικογενειών και συγγενών των ομήρων.

«Εσύ είσαι ο αρχηγός, δικό σου είναι το λάθος» και «έχεις αίμα στα χέρια σου», φώναζαν οι συγκεντρωμένοι, απευθυνόμενοι στον Νετανιάχου. Άλλοι κρατούσαν πανό με το σύνθημα «Είμαστε όλοι όμηροι», ενώ, κάποιοι ζητούσαν από τις Ηνωμένες Πολιτείες, ιστορικό σύμμαχο του εβραϊκού κράτους, «να σώσουν το Ισραήλ από το Νετανιάχου».

Εγκρίνοντας νέα πλήγματα στη Λωρίδα της Γάζας ο Νετανιάχου, όπως εκτιμούν οι συγγενείς των ομήρων, τους «θυσίασε», καθώς ενδέχεται να είναι και εκείνοι μεταξύ των δεκάδων ανθρώπων που έχουν χάσει τη ζωή τους τις δύο τελευταίες ημέρες στον παλαιστινιακό θύλακα.

Από τους 251 ανθρώπους που απήχθησαν στην επίθεση της Χαμάς εναντίον του Ισραήλ την 7η Οκτωβρίου 2023, 58 παραμένουν στη Γάζα, εκ των οποίων οι 34 είναι νεκροί, σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό.

Οι διαδηλωτές κατηγόρησαν τον Νετανιάχου ότι εκμεταλλεύεται τον πόλεμο εναντίον της Χαμάς για να φιμώσει τους εσωτερικούς του επικριτές και για να συγκεντρώσει περισσότερες εξουσίες.

Σχέδιο μεταρρύθμισης του δικαστικού συστήματος, το οποίο προέβλεπε τον περιορισμό των εξουσιών του Ανώτατου Δικαστηρίου, είχε προκαλέσει στις αρχές του 2023 τεράστιες κινητοποιήσεις και είχε διχάσει το Ισραήλ.

Ο Πρωθυπουργός του Ισραήλ ανακοίνωσε την Κυριακή ότι πρόκειται να αποπέμψει τον επικεφαλής της Σιν Μπετ, ισχυριζόμενος ότι δεν του έχει πλέον «εμπιστοσύνη» μετά την αποτυχία της υπηρεσίας να εμποδίσει την αιματηρή επίθεση της 7ης Οκτωβρίου. Η κυβέρνηση Νετανιάχου έχει αρχίσει, εξάλλου, διαδικασία καθαίρεσης της γενικής εισαγγελέως της χώρας, η οποία εξέφρασε επιφυλάξεις για την πολιτική που ακολουθεί.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Σάλος με το Grok: Κατηγορείται για ακατάλληλες ΑΙ εικόνες διασημοτήτων μεταξύ των οποίων η Κέιτ Μίντλετον

Κόσμος 08.01.2026
Η πριγκίπισσα της Ουαλίας, μία ηθοποιός από το «Stranger Things» και μία δημοσιογράφος του BBC είναι μόνο μερικά από τα θύματα δημιουργίας ψεύτικων ακατάλληλων φωτογραφιών

Χαλκίδα: Μαθητής αυτοκτόνησε πέφτοντας από την Υψηλή Γέφυρα

Ελλάδα 08.01.2026
«Δεχόταν απειλές, τον έδερναν»

Κήρυγμα του μητροπολίτη Κοζάνης για τους νεκρούς στην Ελβετία: «Όταν δεν επιλέγεις τον δρόμο της αρετής»

Ελλάδα 08.01.2026
Στο Χριστουγεννιάτικο κήρυγμά του, ο μητροπολίτης κ. Παύλος είχε ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων όταν επιτέθηκε κατά όσων έχουν κατοικίδια

Ο Tekashi 6ix9ine στη φυλακή όπου κρατείται ο Μαδούρο – Εκεί είναι και ο Μαντζιόνε

Κόσμος 08.01.2026
Στο παρελθόν, έχουν περάσει από εκεί κι άλλοι γνωστοί κρατούμενοι, όπως οι R. Kelly, Sean «Diddy» Combs και η Γκισλέιν Μάξγουελ

Αλλάζει και τη διατροφική πυραμίδα ο Τραμπ: Στην κορυφή η πρωτεΐνη και τα γαλακτοκομικά με πλήρη λιπαρά

Κόσμος 08.01.2026
Ο Ρόμπερτ Κένεντι Τζούνιορ και η κυβέρνηση Τραμπ προτείνουν αλλαγές στη διατροφή των Αμερικανών για τη μείωση των χρόνιων ασθενειών και την περαιτέρω μείωση του κόστους υγειονομικής περίθαλψης

Καιρός ‑ Μαρουσάκης: Έρχεται «πολική φωτοβολίδα»

Καιρός 08.01.2026
Διπλή χειμωνιάτικη εισβολή τα επόμενα 24ωρα, πότε θα δούμε χιόνια και στα βόρεια προάστια

Τραμπ στους NYT: «Η αμερικανική εποπτεία στη Βενεζουέλα θα μπορούσε να διαρκέσει για χρόνια»

Κόσμος 08.01.2026
Σε μια εκτενή συνέντευξη στους New York Times, ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι «μόνο ο χρόνος θα δείξει» πόσο καιρό οι Ηνωμένες Πολιτείες στοχεύουν να «μείνουν» στη Βενεζουέλα