E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ισραήλ: Μαζική διαδήλωση κατά του Νετανιάχου στην Ιερουσαλήμ

Στη διαδήλωση, που πραγματοποιήθηκε μπροστά από το ισραηλινό κοινοβούλιο, έλαβαν μέρος και οργανώσεις οικογενειών και συγγενών των ομήρων που κρατούνται ακόμη από τη Χαμάς

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 19/3/2025 | 14:17

Ισραήλ: Μαζική διαδήλωση κατά του Νετανιάχου στην Ιερουσαλήμ

Χιλιάδες άνθρωποι κατέκλυσαν σήμερα (19/03) τους δρόμους της Ιερουσαλήμ εναντίον του Πρωθυπουργού του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, κατηγορώντας τον για αντιδημοκρατική παρέκκλιση και ότι συνεχίζει τον πόλεμο στη Λωρίδα της Γάζας χωρίς να σκέφτεται τους 58 ομήρους που εξακολουθεί να κρατά η Χαμάς στον θύλακα.

Η διαδήλωση, η μεγαλύτερη που έχει πραγματοποιηθεί στην πρωτεύουσα του Ισραήλ τους τελευταίους μήνες, οργανώθηκε από ομάδες αντιπάλων του Νετανιάχου που διαμαρτύρονταν για την απόφαση να αποπέμψει τον Ρονέν Μπαρ, επικεφαλής της υπηρεσίας εσωτερικής ασφάλειας (Σιν Μπετ).

Μετά την ανακοίνωση της αποπομπής του Μπαρ ξεκίνησαν και πάλι τα ισραηλινά πλήγματα στη Γάζα. Στη διαδήλωση, που πραγματοποιήθηκε μπροστά από την Κνεσέτ, έλαβαν μέρος και οργανώσεις οικογενειών και συγγενών των ομήρων.

«Εσύ είσαι ο αρχηγός, δικό σου είναι το λάθος» και «έχεις αίμα στα χέρια σου», φώναζαν οι συγκεντρωμένοι, απευθυνόμενοι στον Νετανιάχου. Άλλοι κρατούσαν πανό με το σύνθημα «Είμαστε όλοι όμηροι», ενώ, κάποιοι ζητούσαν από τις Ηνωμένες Πολιτείες, ιστορικό σύμμαχο του εβραϊκού κράτους, «να σώσουν το Ισραήλ από το Νετανιάχου».

Εγκρίνοντας νέα πλήγματα στη Λωρίδα της Γάζας ο Νετανιάχου, όπως εκτιμούν οι συγγενείς των ομήρων, τους «θυσίασε», καθώς ενδέχεται να είναι και εκείνοι μεταξύ των δεκάδων ανθρώπων που έχουν χάσει τη ζωή τους τις δύο τελευταίες ημέρες στον παλαιστινιακό θύλακα.

Από τους 251 ανθρώπους που απήχθησαν στην επίθεση της Χαμάς εναντίον του Ισραήλ την 7η Οκτωβρίου 2023, 58 παραμένουν στη Γάζα, εκ των οποίων οι 34 είναι νεκροί, σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό.

Οι διαδηλωτές κατηγόρησαν τον Νετανιάχου ότι εκμεταλλεύεται τον πόλεμο εναντίον της Χαμάς για να φιμώσει τους εσωτερικούς του επικριτές και για να συγκεντρώσει περισσότερες εξουσίες.

Σχέδιο μεταρρύθμισης του δικαστικού συστήματος, το οποίο προέβλεπε τον περιορισμό των εξουσιών του Ανώτατου Δικαστηρίου, είχε προκαλέσει στις αρχές του 2023 τεράστιες κινητοποιήσεις και είχε διχάσει το Ισραήλ.

Ο Πρωθυπουργός του Ισραήλ ανακοίνωσε την Κυριακή ότι πρόκειται να αποπέμψει τον επικεφαλής της Σιν Μπετ, ισχυριζόμενος ότι δεν του έχει πλέον «εμπιστοσύνη» μετά την αποτυχία της υπηρεσίας να εμποδίσει την αιματηρή επίθεση της 7ης Οκτωβρίου. Η κυβέρνηση Νετανιάχου έχει αρχίσει, εξάλλου, διαδικασία καθαίρεσης της γενικής εισαγγελέως της χώρας, η οποία εξέφρασε επιφυλάξεις για την πολιτική που ακολουθεί.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Το FBI έκανε έφοδο στο σπίτι δημοσιογράφου της Washington Post τα ξημερώματα

Κόσμος Χτες
Ομοσπονδιακοί πράκτορες έφτασαν χωρίς προειδοποίηση, έψαξαν το σπίτι και κατέσχεσαν ηλεκτρονικές συσκευές

Ταξί: Παρατείνεται η απεργία των οδηγών

Ελλάδα Χτες
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, οι οδηγοί θα πραγματοποιήσουν πορεία προς τη Βουλή

Κύπρος: Θρίλερ με σορό άνδρα που εντοπίστηκε σε παραλία

Ελλάδα Χτες
Ανοιχτό το ενδεχόμενο να πρόκειται για Ρώσο επιχειρηματία

Ολυμπιακός ‑ ΠΑΟΚ 0‑2: «Αλωσε» το Καραϊσκάκη και προκρίθηκε στα ημιτελικά

Αθλητικά Νέα Χτες
Ο Δικέφαλος του Βορρά «καθάρισε» την πρόκριση από το πρώτο τέταρτο και περιμένει πλέον Παναθηναϊκό ή Αρη

Η Σουηδία στέλνει στη Γροιλανδία στρατιωτικό προσωπικό μετά από αίτημα της Δανίας

Κόσμος Χτες
Νωρίτερα σήμερα η Δανία ανακοίνωσε ότι ενισχύει «ξεκινώντας από σήμερα» τη στρατιωτική της παρουσία στη Γροιλανδία

Το Ιράν απειλεί τον Τραμπ: «Αυτή τη φορά η σφαίρα δεν θα αστοχήσει»

Κόσμος Χτες
Η απειλή έρχεται καθώς ετοιμάζεται επίθεση κατά του θεοκρατικού καθεστώτος της Τεχεράνης

Οι ΗΠΑ «παγώνουν» την έκδοση βίζας για τους υπηκόους 75 χωρών

Κόσμος Χτες
Αναλυτικά η λίστα με τις χώρες

ΑΕΚ ‑ ΟΦΗ 0‑1: «Μπαλωθιά» πρόκρισης στη Νέα Φιλαδέλφεια με υπογραφή Σαλσέδο

Αθλητικά Νέα Χτες
Μεγάλη νίκη για τους Κρητικούς που άφησαν εκτός συνέχειας την Ένωση και «πέταξαν» για τους «4» του Κυπέλλου.

Ευρωπαίος αξιωματούχος: Εντός 24 ωρών πιθανή αμερικανική επίθεση στο Ιράν

Κόσμος Χτες
Αντίστροφη μέτρηση για χτύπημα των ΗΠΑ στο Ιράν

Φον ντερ Λάιεν: Η Ευρώπη θα γίνει πέρα από οικονομική και στρατιωτική υπερδύναμη

Κόσμος Χτες
«Γνωρίζουμε ότι πρέπει να είμαστε ισχυροί και τι σημαίνει ισχύς, δεν είμαστε στρατιωτική υπερδύναμη, αλλά χτίζουμε βήμα-βήμα για να γίνουμε μία τέτοια» τόνισε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

Νέο πρόγραμμα ΔΥΠΑ για 10.000 άνεργες μητέρες με μισθό έως 1.004 ευρώ, επιδοτείται και η μερική απασχόληση

Ελλάδα Χτες
Θα δημιουργηθούν 5.000 νέες θέσεις εργασίας πλήρους απασχόλησης και 5.000 νέες θέσεις εργασίας μερικής απασχόλησης - Έμφαση σε μητέρες ανήλικων παιδιών ηλικίας έως 15 ετών