E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ισραήλ: Μαζική διαδήλωση κατά του Νετανιάχου στην Ιερουσαλήμ

Στη διαδήλωση, που πραγματοποιήθηκε μπροστά από το ισραηλινό κοινοβούλιο, έλαβαν μέρος και οργανώσεις οικογενειών και συγγενών των ομήρων που κρατούνται ακόμη από τη Χαμάς

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 19/3/2025 | 14:17

Ισραήλ: Μαζική διαδήλωση κατά του Νετανιάχου στην Ιερουσαλήμ

Χιλιάδες άνθρωποι κατέκλυσαν σήμερα (19/03) τους δρόμους της Ιερουσαλήμ εναντίον του Πρωθυπουργού του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, κατηγορώντας τον για αντιδημοκρατική παρέκκλιση και ότι συνεχίζει τον πόλεμο στη Λωρίδα της Γάζας χωρίς να σκέφτεται τους 58 ομήρους που εξακολουθεί να κρατά η Χαμάς στον θύλακα.

Η διαδήλωση, η μεγαλύτερη που έχει πραγματοποιηθεί στην πρωτεύουσα του Ισραήλ τους τελευταίους μήνες, οργανώθηκε από ομάδες αντιπάλων του Νετανιάχου που διαμαρτύρονταν για την απόφαση να αποπέμψει τον Ρονέν Μπαρ, επικεφαλής της υπηρεσίας εσωτερικής ασφάλειας (Σιν Μπετ).

Μετά την ανακοίνωση της αποπομπής του Μπαρ ξεκίνησαν και πάλι τα ισραηλινά πλήγματα στη Γάζα. Στη διαδήλωση, που πραγματοποιήθηκε μπροστά από την Κνεσέτ, έλαβαν μέρος και οργανώσεις οικογενειών και συγγενών των ομήρων.

«Εσύ είσαι ο αρχηγός, δικό σου είναι το λάθος» και «έχεις αίμα στα χέρια σου», φώναζαν οι συγκεντρωμένοι, απευθυνόμενοι στον Νετανιάχου. Άλλοι κρατούσαν πανό με το σύνθημα «Είμαστε όλοι όμηροι», ενώ, κάποιοι ζητούσαν από τις Ηνωμένες Πολιτείες, ιστορικό σύμμαχο του εβραϊκού κράτους, «να σώσουν το Ισραήλ από το Νετανιάχου».

Εγκρίνοντας νέα πλήγματα στη Λωρίδα της Γάζας ο Νετανιάχου, όπως εκτιμούν οι συγγενείς των ομήρων, τους «θυσίασε», καθώς ενδέχεται να είναι και εκείνοι μεταξύ των δεκάδων ανθρώπων που έχουν χάσει τη ζωή τους τις δύο τελευταίες ημέρες στον παλαιστινιακό θύλακα.

Από τους 251 ανθρώπους που απήχθησαν στην επίθεση της Χαμάς εναντίον του Ισραήλ την 7η Οκτωβρίου 2023, 58 παραμένουν στη Γάζα, εκ των οποίων οι 34 είναι νεκροί, σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό.

Οι διαδηλωτές κατηγόρησαν τον Νετανιάχου ότι εκμεταλλεύεται τον πόλεμο εναντίον της Χαμάς για να φιμώσει τους εσωτερικούς του επικριτές και για να συγκεντρώσει περισσότερες εξουσίες.

Σχέδιο μεταρρύθμισης του δικαστικού συστήματος, το οποίο προέβλεπε τον περιορισμό των εξουσιών του Ανώτατου Δικαστηρίου, είχε προκαλέσει στις αρχές του 2023 τεράστιες κινητοποιήσεις και είχε διχάσει το Ισραήλ.

Ο Πρωθυπουργός του Ισραήλ ανακοίνωσε την Κυριακή ότι πρόκειται να αποπέμψει τον επικεφαλής της Σιν Μπετ, ισχυριζόμενος ότι δεν του έχει πλέον «εμπιστοσύνη» μετά την αποτυχία της υπηρεσίας να εμποδίσει την αιματηρή επίθεση της 7ης Οκτωβρίου. Η κυβέρνηση Νετανιάχου έχει αρχίσει, εξάλλου, διαδικασία καθαίρεσης της γενικής εισαγγελέως της χώρας, η οποία εξέφρασε επιφυλάξεις για την πολιτική που ακολουθεί.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

«Έπεσαν» Facebook και Messenger ‑ Προβλήματα και στο Instagram

E-Daily 2.TopNews 12.06.2026
Δεν «φορτώνουν» οι σελίδες

Αίγιο: «Να ανοίξουν τηλέφωνα και υπολογιστές» ζητά η πλευρά του Ιταλού – Επιμένει στην αθωότητα του

E-Daily 2.TopNews 12.06.2026
Ο 65χρονος Ιταλός θα απολογηθεί το Σάββατο για τη δολοφονία της 54χρονης συντρόφου του και του 26χρονου γιου της

Κίνα: Συναγερμός για θαλάσσιες χελώνες και ψάρια κατασκόπους

E-Daily 2.TopNews 12.06.2026
Ζώα εξοπλισμένα με αισθητήρες «από ξένες υπηρεσίες συλλέγουν ευαίσθητα θαλάσσια δεδομένα»

Οι Βρυξέλλες απαγορεύουν τα ηλεκτρικά πατίνια από το 2027

E-Daily 2.TopNews 12.06.2026
Η πρωτεύουσα του Βελγίου τους κάνει «έξωση» ύστερα από τα εκατοντάδες ατυχήματα

Χίος: Καυγάς με μαχαίρι στοίχισε τη ζωή σε 31χρονο – Ρήξη σπλήνας από τα τραύματα

E-Daily 2.TopNews 12.06.2026
Ο τραυματίας χειρουργήθηκε αμέσως, ωστόσο δεν κατάφερε να επιζήσει από τα τραύματά του

Ο Βρετανός ζωγράφος Ντέιβιντ Χόκνεϊ έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 88 χρόνων ‑ Το έργο και η πορεία του

E-Daily 2.TopNews 12.06.2026
Ο Ντέιβιντ Χόκνεϊ, μια από τις πλέον επιδραστικές φιγούρες της σύγχρονης τέχνης και σημαντικός Βρετανός καλλιτέχνης, απεβίωσε σε ηλικία 88 ετών

Θεσσαλονίκη: Δήμος μήνυσε νεκρή οδηγό για απείθεια 8 χρόνια μετά τον θάνατό της

E-Daily 2.TopNews 12.06.2026
Η άνευ προηγουμένου υπόθεση έφτασε στο ακροατήριο του Γ` Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης, όπου η νεκρή… αθωώθηκε

Ιράν – ΗΠΑ: Ποιοι είναι οι 14 όροι που προβλέπει η μυστική συμφωνία ειρήνευσης

Πολιτική 12.06.2026
Κρατικά μέσα ενημέρωσης του Ιράν δημοσιοποίησαν το κείμενο του μνημονίου συνεννόησης 14 σημείων με τις ΗΠΑ, που προβλέπει παύση εχθροπραξιών, άρση κυρώσεων και αποδέσμευση δισεκατομμυρίων.

Θεσσαλονίκη: Τραγικό τέλος για ηλικιωμένο στο νοσοκομείο Παπανικολάου – Τι ερευνούν οι αρχές

Ελλάδα 12.06.2026
Ο 79χρονος έπεσε από τον πρώτο όροφο του νοσοκομείου υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες και υπέκυψε στα τραύματά του.

Κοζάνη: Νεκρό αρκουδάκι 2,5 ετών – Το πυροβόλησαν τρεις φορές στο κεφάλι

Ελλάδα 12.06.2026
Το ζώο εντοπίστηκε στην περιοχή Πυλωρί του δήμου Βοΐου

Αεροδρόμιο Αμβούργου: Εκκενώθηκε τμήμα του λόγω μεγάλης αστυνομικής επιχείρησης

Κόσμος 12.06.2026
Ύποπτο αντικείμενο στον έλεγχο επιβατών προκάλεσε συναγερμό στο αεροδρόμιο του Αμβούργου - η αστυνομία εκκένωσε την περιοχή και ανεστάλησαν απογειώσεις και επιβιβάσεις.