E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Συνελήφθη ο Εκρέμ Ιμάμογλου στην Κωνσταντινούπολη

20 οχήματα με αστυνομικούς στάλθηκαν στο σπίτι του

Δημοσίευση 19/3/2025 | 07:41

Συνελήφθη ο Εκρέμ Ιμάμογλου στην Κωνσταντινούπολη

Ενταλμα σύλληψης εκδόθηκε για τον δήμαρχο Εκρέμ Ιμάμογλου και τον σύμβουλό του στον τομέα του Τύπου Μουράτ Ονγκούν μετά από μια μεγάλη επιχείρηση κατά της διαφθοράς που ξεκίνησε στην Κωνσταντινούπολη.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο βουλευτής του CHP İstanbul Τουράν Τασκίν Οζέρ, 20 οχήματα γεμάτα με αστυνομικούς στην Κωνσταντινούπολη, στάλθηκαν στο σπίτι του Εκρέμ Ιμάμογλου, ο οποίος κρατείται. Μαζί με τον Ιμάμογλου έχουν συλληφθεί 105 άτομα.

Σε βίντεο που ανέβασε ο Εκρέμ Ιμάμογλου στο Χ αναφέρει ότι «η βούληση του λαού δέχεται πλήγμα». Στο βίντεο ο Ιμάμογλου είναι μέσα στο σπίτι του, δηλώνει ότι ετοιμάζεται για τη σύλληψή του, τονίζοντας ότι δεν θα υποκύψει και θα συνεχίσει τη μάχη κατά του Ερντογάν. Πρόσθεσε μάλιστα ότι είχαν συγκεντρωθεί μπροστά στο σπίτι του εκατοντάδες αστυνομικοί.

Δεκάδες αστυνομικοί βρίσκονταν γύρω από το σπίτι του δημάρχου, ηγετικής μορφής της αντιπολίτευσης, επιβεβαίωσαν πλάνα που μετέδωσε το CNN Türk. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, αστυνομικοί έκαναν έρευνα στην κατοικία του κ. Ιμάμογλου και ο ίδιος στη συνέχεια τέθηκε υπό κράτηση.

Σε βάρος του αναμένεται να ασκηθούν βαριές κατηγορίες, πάντα κατά το CNN Türk: του προσάπτεται πως είναι επικεφαλής εγκληματικής οργάνωσης, ενέχεται σε δωροληψία, ότι έστησε μειοδοτικούς διαγωνισμούς και πως παρείχε υποστήριξη σε «τρομοκρατική» οργάνωση.

«Είμαι υπό κράτηση. Νομίζουν ότι με το να μας φιμώσουν, θα μας εμποδίσουν να υπερασπιστούμε και να υποστηρίξουμε τον Εκρέμ Ιμάμογλου. Καλώ τους πολίτες μας που έχουν λογαριασμούς σε όλες τις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης: Από τώρα και στο εξής, ο Εκρέμ Ιμάμογλου έχει ανατεθεί στο τουρκικό έθνος. Προστατέψτε, φροντίστε, υποστηρίξτε! Δεν μπορούν να νικήσουν το έθνος. Όλα θα πάνε καλά» έγραψε με τη σειρά του στο X ο Μουράτ Ονγκούν, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Media Inc. και σύμβουλος Τύπου του Ιμάμογλου.

Μεταξύ των συλληφθέντων είναι δημοσιογράφοι και επιχειρηματίες, που φέρεται να εμπλέκονται σε σκάνδαλα διαφθοράς και παρατυπιών.

Να σημειωθεί ότι ο Ιμάμογλου κατηγορείται ότι έδωσε διαγωνισμό σχεδόν 400 εκατομμυρίων λιρών στην εταιρεία του Acun Ilıcalı που ονομάζεται Creative Media στο Λονδίνο, μέσω του IMM Media AŞ. Επικεφαλής της εταιρείας είναι ο Merthan Açıl, ο πρώην κουνιάδος του Acun Ilıcalı, για τον οποίο ξεκίνησε έρευνα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Συναγερμός για την αρπαγή 5χρονου από την Αθήνα

Ελλάδα 18.09.2025
Το παιδί το άρπαξε η μητέρα του και εξαφανίσθηκαν - Η ανακοίνωση του «Χαμόγελου του Παιδιού»

Η Τουρκία απειλεί την Κύπρο: «Οι εξοπλισμοί από το Ισραήλ ενέχουν επικίνδυνες συνέπειες»

Ελλάδα 18.09.2025
Σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου Anadolu, το τουρκικό υπουργείο Αμυνας δήλωσε ότι «η Αγκυρα παρακολουθεί στενά τις αναφορές για προμήθεια αντιαεροπορικού συστήματος από το Ισραήλ στην Ελληνοκυπριακή Διοίκηση».

Βίντεο‑ντοκουμέντο από το τροχαίο δυστύχημα στη Θεσσαλονίκη

Ελλάδα 18.09.2025
Η στιγμή που ο 29χρονος μοτοσικλετιστής συγκρούεται με την νταλίκα

Η γερμανική κυβέρνηση μοιράζει χρήματα που δεν έχει, παραδέχεται ο Μερτς

Κόσμος 18.09.2025
Κρίσιμη η μεταρρύθμιση των συντάξεων

Σπάει ρεκόρ η τιμή του καφέ – Πιο ακριβός με delivery

Οικονομία 18.09.2025
Οι τιμές του καφέ παρουσιάζουν συνεχείς ανατιμήσεις

Θρίλερ στα Σπάτα με επιδειξία: Επιτέθηκε σε μητέρες με παιδιά

Ελλάδα 18.09.2025
Πανικός σε κεντρικά σημεία της περιοχής για άνδρα κυκλοφορούσε γυμνός και παρενοχλούσε γυναίκες με παιδιά

Της έκλεψαν το φαγητό στο γραφείο και έγινε χαμός: Το σημείωμα που άφησε έγινε viral

Κόσμος 18.09.2025
Μια 33χρονη υπάλληλος βρήκε το γεύμα της κλεμμένο και άφησε σημείωμα που έγινε viral. Η ιστορία της δίχασε το Reddit και ξεσήκωσε χιλιάδες σχόλια

Μακρόν: Στο δικαστήριο για να αποδείξουν ότι η Μπριζίτ γεννήθηκε γυναίκα!

Κόσμος 18.09.2025
Καταθέτουν φωτογραφίες και επιστημονικά στοιχεία

Ο ΕΟΦ απαγορεύει τη διακίνηση και τη διάθεση συμπληρώματος διατροφής

Ελλάδα 18.09.2025
Στο συμπλήρωμα διατροφής ανιχνεύτηκε η μη εγκεκριμένη ουσία alphaglycerylphosphorylcholine (GPC) (novel food)