E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Σχεδόν 13.000 Σύροι εγκατέλειψαν τη χώρα τους προς τον βόρειο Λίβανο για να γλιτώσουν από τις σφαγές

Ολόκληρες οικογένειες ξεκληρίστηκαν

Δημοσίευση 18/3/2025 | 19:25

Σχεδόν 13.000 Σύροι εγκατέλειψαν τη χώρα τους προς τον βόρειο Λίβανο για να γλιτώσουν από τις σφαγές

Σχεδόν 13.000 Σύροι εγκατέλειψαν τη χώρα τους προς το βόρειο τμήμα του γειτονικού Λιβάνου εξαιτίας των σφαγών που διαπράχθηκαν στη συριακή πλευρά, στις αρχές Μαρτίου, έγινε σήμερα γνωστό από τις λιβανικές αρχές.

Σύμφωνα με έκθεση που περιήλθε στην κατοχή του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων (AFP), το Κέντρο Διαχείρισης Καταστροφών κατέγραψε την άφιξη 12.798 Σύρων, σε 23 περιοχές στο κυβερνείο Ακάρ, όπου διαμένουν σε οικογένειες ή σε υπόστεγα.

Οι εντάσεις στο δυτικό τμήμα της Συρίας ξεκίνησαν την 6η Μαρτίου σε ένα χωριό πλειονότητας αλαουιτών στην επαρχία Λαττάκεια, μετά τη σύλληψη ενός ανθρώπου τον οποίο αναζητούσαν οι δυνάμεις ασφαλείας.

Συγκρούσεις ξέσπασαν, όταν ένοπλοι άνδρες της μειονότητας των αλουιτών μουσουλμάνων, τους οποίους οι Αρχές χαρακτηρίζουν «πιστούς υποστηρικτές» του Μπασάρ αλ Άσαντ, άνοιξαν πυρ εναντίον θέσεων των δυνάμεων ασφαλείας.

Ολόκληρες οικογένειες ξεκληρίστηκαν στις σφαγές που διαπράχθηκαν στο περιθώριο αυτών των συγκρούσεων, στοιχίζοντας τη ζωή σε περισσότερους από 1.500 αμάχους, στην πλειονότητά τους αλαουίτες, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Χιλιάδες κάτοικοι βρήκαν καταφύγιο στη ρωσική αεροπορική βάση Χμεϊμίν, την ώρα που εκατοντάδες οικογένειες διέφυγαν προς τον βόρειο Λίβανο.

Οι λιβανικές αρχές προειδοποίησαν για τη «μεγάλη αύξηση» του αριθμού των προσφύγων που έφτασαν σε χωριά του Ακάρ.

Αυτή η κατάσταση θέτει «πολυάριθμες προκλήσεις, ιδίως στο θέμα της διαμονής, της προμήθειας τροφίμων και απαραίτητων υπηρεσιών υγείας» κι ενώ οι δήμοι και οι κοινότητες υποδοχής έχουν στη διάθεσή τους περιορισμένους πόρους, σύμφωνα με το Σώμα Διαχείρισης Καταστροφών.

Ο Λίβανος φιλοξενεί ήδη, σύμφωνα με επίσημες εκτιμήσεις, 1,5 εκατ. σύρους πρόσφυγες, εκ των οποίων 755.426 έχουν ήδη καταγραφεί από τον ΟΗΕ. Έφυγαν για να γλιτώσουν από τον εμφύλιο πόλεμο που ξέσπασε στη Συρία, το 2011.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Με δάκρυα στα μάτια αποχαιρετά κτηνοτρόφος τα 450 πρόβατά του, όλα ντόπιας ιστορικής φυλής

Ελλάδα 06.12.2025
Εκατοντάδες ζώα της φυλής του Ρουμλουκίου θα θανατωθούν λόγω της ευλογιάς

Βρετανία: Διαδηλωτές πέταξαν φαγητό στο Αυτοκρατορικό Στέμμα του Κράτους‑ Tέσσερις συλλήψεις

Κόσμος 06.12.2025
Πρόκειται για το στέμμα που φόρεσε ο βασιλιάς Κάρολος Γ΄ καθώς έφευγε από την τελετή στέψης του το 2023

Οργή Μασκ μετά το πρόστιμο στο X: Καταργήστε την Ευρωπαϊκή Ένωση

Κόσμος 06.12.2025
Tι έγραψε ο δισεκατομμυριούχος

Τι ακολουθεί μετά τον Byron: Ερχεται έντονος και επίμονος αντικυκλώνας, λέει ο Θ. Κολυδάς

Καιρός 06.12.2025
Η προοπτική του καιρού την ερχόμενη εβδομάδα

Τροχαίο για την Πηγή Δεβετζή με αυτοκίνητο που τούμπαρε στην Εγνατία Οδό

Ελλάδα 06.12.2025
Μεταφέρθηκε προληπτικά στο νοσοκομείο - Το ατύχημα σημειώθηκε σε τούνελ πάνω από το Παληό Καβάλας

Επέτειος Γρηγορόπουλου: Κλειστοί οι σταθμοί του Μετρό Σύνταγμα και Πανεπιστήμιο

Ελλάδα 06.12.2025
Οι συρμοί θα διέρχονται από τους σταθμούς που έκλεισαν με εντολή ΕΛ.ΑΣ. χωρίς στάση

Τραγωδία στην Ζάκυνθο: Νεκρό παιδί 18 μηνών μετά από επίθεση σκύλου

Ελλάδα 06.12.2025
Το παιδί βρισκόταν στην αυλή του σπιτιού του

Οικογενειάρχης μετά από 3,5 χρόνια ο μοναχικός κύκνος της Καστοριάς που είχε χάσει το ταίρι του

Ελλάδα 06.12.2025
Ο κύκνος της Καστοριάς βρήκε ξανά την ελπίδα και την αγάπη στην Ιωάννινα με τη νέα του οικογένεια

Λαμία: Σοβάδες έπεσαν στο κεφάλι περαστικού ‑ Διακομίστηκε στο νοσοκομείο

Ελλάδα 06.12.2025
Η συνεχή βροχή έφερε προβλήματα στα παλιά κτήρια

Τραγωδία στα Χανιά: Νεκρός αθλητής μπάσκετ με αμαξίδιο σε θανατηφόρο τροχαίο στη Σούδα

Ελλάδα 06.12.2025
Ο 45χρονος που κινούνταν με το αναπηρικό του αμαξίδιο, στην οδό Αγίου Νικολάου, στην Σούδα, φαίνεται πως έχασε τον έλεγχο και προσέκρουσε σε σταθμευμένο ΙΧ