E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ποια ταινία είναι ο χειρότερος εφιάλτης του Κέβιν Μπέικον

Ο ηθοποιός ακόμα... φοβάται αυτή την ταινία.

Γράφει ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Δημοσίευση 20/3/2025 | 00:42

Ποια ταινία είναι ο χειρότερος εφιάλτης του Κέβιν Μπέικον
instagram

Έχουν περάσει 41 χρόνια από τότε που το «Footloose» προβλήθηκε στους κινηματογράφους, αλλά ο Κέβιν Μπέικον εξακολουθεί να το... τρέμει.

Όσοι είναι άνω των 45 σίγουρα θυμούνται καλά την ταινία. Ήταν μία από τις πιο εμβληματικές teen movies της δεκαετίας του ’80, με αξέχαστο soundtrack και χορευτικές κινήσεις που πολλοί προσπάθησαν να μιμηθούν στα σαλόνια τους. Παράλληλα, το «Footloose» ήταν η ταινία που έκανε τον Κέβιν Μπέικον παγκοσμίως γνωστό.Θα περίμενε κανείς ότι ο 66χρονος ηθοποιός θα είχε το πόστερ της ταινίας σε περίοπτη θέση, μιας και χάρη σε αυτήν απογειώθηκε η καριέρα του. Ωστόσο, για εκείνον, το «Footloose» είναι μια ανάμνηση που μοιάζει με... εφιάλτη.

Σε πρόσφατη συνέντευξή του στο SXSW στο Τέξας, αποκάλυψε πως ο χειρότερος φόβος του είναι να βρεθεί σε έναν γάμο, να παίξει το διάσημο κομμάτι της ταινίας και όλοι να γυρίσουν προς το μέρος του, περιμένοντας να επαναλάβει τις εμβληματικές χορευτικές κινήσεις. Μάλιστα, παραδέχτηκε πως όταν παρευρίσκεται σε εκδηλώσεις, ζητάει διακριτικά από τον DJ να μην παίξει το τραγούδι. «Δεν είναι ότι δεν μου αρέσει», διευκρίνισε.

Για όσους δεν έχουν δει την ταινία, το «Footloose» αφηγείται την ιστορία του Ρεν ΜακΚόρμακ, ενός μαθητή λυκείου που μετακομίζει με τη μητέρα του σε μια μικρή πόλη της Γιούτα, όπου η μουσική και ο χορός είναι απαγορευμένα. Εκείνος, όμως, λατρεύει και τα δύο, με αποτέλεσμα να ξεκινήσει τη δική του επανάσταση. Και αυτή είναι η σκηνή που ο Κέβιν Μπέικον ελπίζει να μη χρειαστεί ποτέ να ξαναπαίξει.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Έσκασε η βόμβα! Οι Iron Maiden έρχονται στην Ελλάδα το 2026

Μουσική 18.09.2025
Η παγκόσμια περιοδεία του θρυλικού συγκροτήματος ξεκινάει στις 23 Μαΐου με μία μεγάλη συναυλία στην Αθήνα

Mom: Ένα animation 12 λεπτών για τη μητρότητα που θα σε κάνει να δακρύσεις

Σινεμά Προχτές
Ένα οπτικό ποίημα για την αγάπη, τη θυσία και την τρυφερότητα

Η Nicole Kidman απέρριψε αυτόν τον ρόλο και έχασε ένα Όσκαρ

Σινεμά 14.09.2025
Το μιούζικαλ που δεν της έκανε εντύπωση αλλά...

Ο λόγος που ο Μπρους Γουίλις ζει σε διαφορετικό σπίτι από την οικογένειά του

Σινεμά 13.09.2025
Έχει διαγνωστεί με μετωποκροταφική άνοια

Ποιος θυμάται τους O.P.A.; Πώς είναι σήμερα το θρυλικό συγκρότημα των 90s

Μουσική 13.09.2025
Οpα, όpα, όpα, κάτσε, κάτσε, κάτσε!

5 ταινίες που ακολούθησαν πιστά τα αληθινά γεγονότα

Σινεμά 13.09.2025
Η ιστορική ακρίβεια είναι κάποιες φορές πολύ σημαντική

Η Τζούλια Γκάρνερ επιβεβαιώνει: Θα υποδυθεί τη Madonna στη βιογραφική ταινία

Σινεμά 05.09.2025
Το σχόλιο της ηθοποιού για το πολυαναμενόμενο βιογραφικό φιλμ της Μαντόνα.

Βενετία 2025: Η «Αρκουδότρυπα» των Παπαδάκη – Ντινόπουλου κέρδισε το Europa Cinemas Venice Label

Σινεμά 05.09.2025
Η κριτική επιτροπή χαρακτήρισε την ταινία «φρέσκο και ενεργητικό ντεμπούτο»