E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

«Βόμβα»: Τον… τελείωσε με μία κίνηση η Μαρία Καρυστιανού

Σοβαρές αιχμές κατά του Ειδικού Εφέτη Ανακριτή, Σωτήρη Μπακαΐμη, εξέφρασε η πρόεδρος του Συλλόγου Συγγενών Πληγέντων Δυστυχήματος Τεμπών, Μαρία Καρυστιανού, μετά την έξοδό της από το Δικαστικό Μέγαρο Λάρισας, το μεσημέρι της Δευτέρας 17 Μαρτίου.

Δημοσίευση 17/3/2025 | 20:09

«Βόμβα»: Τον… τελείωσε με μία κίνηση η Μαρία Καρυστιανού

Σοβαρές αιχμές κατά του Ειδικού Εφέτη Ανακριτή, Σωτήρη Μπακαΐμη, εξέφρασε η πρόεδρος του Συλλόγου Συγγενών Πληγέντων Δυστυχήματος Τεμπών, Μαρία Καρυστιανού, μετά την έξοδό της από το Δικαστικό Μέγαρο Λάρισας, το μεσημέρι της Δευτέρας 17 Μαρτίου.

Η μήνυση και οι καταγγελίες

Νωρίτερα, η ίδια μαζί με τον Σωτήρη Μήτσκα, επίσης γονέα θύματος του πολύνεκρου δυστυχήματος, είχαν καταθέσει στο πλαίσιο της μήνυσης που υπέβαλαν σε βάρος του Εφέτη Ανακριτή. Σύμφωνα με την καταγγελία τους, ο κ. Μπακαΐμης δεν ενσωμάτωσε στη δικογραφία 649.000 ηχητικά και βιντεοσκοπημένα αρχεία, τα οποία αφορούσαν τις κρίσιμες ημερομηνίες της 28ης Φεβρουαρίου και της 1ης Μαρτίου.

Επιπλέον, οι συγγενείς των θυμάτων καταγγέλλουν ότι, με εντολή του εισαγγελικού λειτουργού, καταστράφηκε πολύτιμο βιολογικό υλικό από τα θύματα του δυστυχήματος, το οποίο θα μπορούσε να συμβάλει καθοριστικά στην αποκάλυψη της αλήθειας.

Μαρία Καρυστιανού: Οι δηλώσεις κατα του Εφέτη Ανακριτή

Με σκληρές εκφράσεις η κ. Καρυστιανού κατηγόρησε τον κ. Μπακαΐμη πως «δεν τον ενδιαφέρει καθόλου η αλήθεια, αντίθετα έχει μπει εκεί με ένα συγκεκριμένο σκοπό και στόχο».

Μεταξύ άλλων ανέφερε: «Σήμερα καταθέσαμε για τη μήνυση που έχουμε υποβάλει στον κ. Μπακαΐμη. Θέσαμε ξανά τα ίδια ερωτήματα. Για ποιο λόγο ο ανακριτής ενώ 15 ημέρες μετά κατάσχεσε τα ηχητικά και τα βίντεο, στη συνέχεια δεν τα έβαλε (σ.σ. στη δικογραφία) κι ακόμα και σήμερα που μιλάμε έχει ενσωματωθεί στη δικογραφία μέρος αυτού και φυσικά κανένα βίντεο. Τι έχουν άραγε αυτά τα βίντεο που δεν πρέπει να δει κανένας μας; Ο ίδιος αναφέρει ότι δεν του τα παρέδωσαν. Οπότε γεννάται το ερώτημα, αφού δεν του τα παρέδωσαν γιατί δεν προέβη στις ενέργειες που έπρεπε καθώς η παραγγελία του δεν εκτελέστηκε σωστά; Περιμένουμε λοιπόν από την Εισαγγελέα να καλέσει και τους εισαγγελικούς λειτουργούς οι οποίοι ήταν παρόντες στην κατάσχεση να μιλήσουν επ’ αυτού.

Είναι πραγματικά λυπηρό, θλιβερό, να βλέπουμε έναν άνθρωπο ο οποίος με τόσους πολλούς τρόπους μας έχει δείξει ότι δεν τον ενδιαφέρει καθόλου η αλήθεια, αντίθετα έχει μπει εκεί με ένα συγκεκριμένο σκοπό και στόχο. Να μην αντιδρά κανένας από το δικαστικό σύστημα. Κανένας. Ελπίζω κάποια στιγμή – στην υπόθεσή μας τουλάχιστον- η δικαιοσύνη να αρχίσει να εφαρμόζει τους νόμους».

Δείτε τις δηλώσεις της κυρίας Καρυστιανού στο onlarissa.gr:

Από την πλευρά του ο κ. Μήτσκας ζήτησε από τον κ. Μπακαΐμη «Να μας δείξει επιτέλους τα βίντεο, γιατί τα βίντεο υπάρχουν. Αν είναι αθώος και καθαρός όπως μας λέει, αύριο το πρωί να μας δείξει τα βίντεο».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η γρίπη των πτηνών εντοπίστηκε για πρώτη φορά στο πιο απρόσμενο μέρος της Ευρώπης

E-Daily 2.TopNews Χτες
Η παγκόσμια εξάπλωση της γρίπης των πτηνών έχει ήδη προκαλέσει ευρεία ανησυχία μεταξύ κυβερνήσεων και παραγωγών πουλερικών

Le Monde: «Παράθυρο» επιστροφής θραυσμάτων του Παρθενώνα από το Λούβρο ανοίγει νέα γαλλική νομοθεσία

E-Daily 2.TopNews Χτες
Με τη νέα γαλλική νομοθεσία επιτρέπεται η επιστροφή θραυσμάτων του Παρθενώνα από το Λούβρο, υποστηρίζει σε άρθρο της στη Monde η δικηγόρος Κατερίνα Τιτή

Πάτρα: «Φώναζα `πάρτε τα λεφτά και αφήστε μου τα χαρτιά`» λέει η αθλήτρια Ανδριάνα Φωτακοπούλου που έπεσε θύμα ξυλοδαρμού

E-Daily 2.TopNews Χτες
«Και ενώ πήγαινα προς τον καταυλισμό, σταματώ. Μπροστά μου βλέπω 50 – 60 Ρομά και λέω ‘ώπα, δεν θα σε βρούνε ποτέ εδώ’» περιγράφει η πρώην πρωταθλήτρια στίβου

«Δεν είχαμε ιδέα»: Το κανόνι από τον «Καλό, τον Κακό και τον Ασχημο» βρέθηκε σε μουσείο της Ισπανίας

E-Daily 3.Left Χτες
Πρόκειται για το κανόνι που χρησιμοποιείται σε μία από τις πιο γνωστές σκηνές της ταινίας, όταν ο χαρακτήρας του Κλιντ Ίστγουντ ανάβει ατάραχος το φυτίλι με το πούρο του για να σταματήσει τον Τούκο (Ίλαϊ Γουάλακ)

Παραλήρημα της Αγκυρας για την γενοκτονία των Ποντίων: Η Ελλάδα διαστρεβλώνει τα γεγονότα, εσείς σφάξατε Τούρκους στην Τριπολιτσά

E-Daily 2.TopNews Χτες
«Οι ελληνικές αρχές θα πρέπει να σταματήσουν να εκμεταλλεύονται την ιστορία για πολιτικό όφελος και να αναγνωρίσουν τις φρικαλεότητες που διαπράχθηκαν εναντίον Τούρκων και άλλων εθνοτικών ομάδων» σημειώνεται, μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωση

X: Περιορίζει τους χρήστες χωρίς μπλε τικ σε 50 δημοσιεύσεις την ημέρα

Κόσμος Χτες
Οι οι επικριτές αυτού του περιορισμού προειδοποιούν ότι μια τέτοια αλλαγή ενδέχεται να οδηγήσει σε μαζικότερη αποχώρηση χρηστών

Καρκίνος: Κοινό φάρμακο για το άσθμα ίσως βοηθά στην αντιμετώπιση επιθετικών μορφών του

Tech + Science Χτες
Η μελέτη δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Nature Cancer

Κεραμέως: Στα βαρέα και ανθυγιεινά νοσηλευτές, διασώστες και οδηγοί ασθενοφόρων ‑ Τι ανέφερε για συντάξεις χηρείας

Ελλάδα Χτες
Η υπουργός Εργασίας προανήγγειλε μια σημαντική ρύθμιση για τους υγειονομικούς αλλά και νομοσχέδιο για την ισότητα των αμοιβών μεταξύ γυναικών και ανδρών με την ίδια εργασιακή θέση

Ζωή Κωνσταντοπούλου: Έκανε μήνυση σε Κουσουλό και Γεωργιάδη – Για ποιο λόγο

E-Daily 3.Left Χτες
Πληρεξούσιος δικηγόρος κατέθεσε μήνυση στο Αστυνομικό Τμήμα Εξαρχείων κατά της Αννας Καρακίτσου, του Πέτρου Κουσουλού, του Χαράλαμπου Κούτρα και του Αδωνι Γεωργιάδη

Μήνυση Καρυστιανού και Αυγερινού σε Καραχάλιο, μετά τις αναφορές περί «εντολής ίδρυσης κόμματος»

E-Daily 2.TopNews Χτες
Καταγγέλλουν το Νίκο Καραχάλιο για «ψευδείς και δυσφημιστικούς ισχυρισμούς»