E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Κότσανι: 20 συλλήψεις για τη φωτιά που ξέσπασε στο κλαμπ – Κηρύχθηκε 7ήμερο εθνικό πένθος

Υπόθεση διαφθοράς εξετάζουν οι αρχές

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 17/3/2025 | 08:12

Κότσανι: 20 συλλήψεις για τη φωτιά που ξέσπασε στο κλαμπ – Κηρύχθηκε 7ήμερο εθνικό πένθος

Υπόθεση διαφθοράς εξετάζουν οι αρχές. Μέσα στην ημέρα αναμένονται και άλλοι τραυματίες να μεταφερθούν στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης και της Αθήνας

Ανείπωτος ο θρήνος για τον χαμό 59 νεαρών ηλικίας 16 με 21 χρόνων, λόγω της τρομακτικής φωτιάς που ξέσπασε σε κλαμπ στην περιοχή Κότσανι τα ξημερώματα της Κυριακής (16/03/2025).

Αν και έχουν περάσει 24 ώρες από τη στιγμή που ξέσπασε η φονική φωτιά, η κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή είναι τραγική. Πολλές οικογένειες δεν έχουν ακόμα νέα για την τύχη των παιδιών τους, κάνοντας το κλίμα ακόμα πιο τραγικό από ότι είναι. Στη χώρα κηρύχθηκε επταήμερο εθνικό πένθος.

Από τις 59 σορούς, έχουν αναγνωριστεί μόνο οι 35.

Ένα από τα θύματα είναι και μέλος του συγκροτήματος DNK, ένας αστυνομικός της δίωξης ναρκωτικών που ήταν σε αποστολή κατά τη διάρκεια της συναυλίας και ο 25χρονος ποδοσφαιριστής Αντρέι Λαζάροφ που έπαιζε στην ομάδα Shkupi.

Για την υπόθεση έχουν ήδη συλληφθεί τουλάχιστον 20 άτομα, ανάμεσά τους και υπάλληλοι του υπουργείου Οικονομίας. Όσον αφορά τους υπόπτους, αυτοί ανέρχονται στους 20.

Δυστυχώς κάποιοι από αυτούς νοσηλεύονται ή περιλαμβάνονται στους νεκρούς.

Οι αρχές της Βόρειας Μακεδονίας ανέφεραν από τη πρώτη στιγμή πως το συγκεκριμένο κλαμπ δεν είχε άδεια λειτουργίας, ξεκινώντας μία τεράστια έρευνα για το αν υπάρχει υπόθεση διαφθοράς.

Για αυτόν ακριβώς το λόγο συνελήφθησαν και οι υπάλληλοι του υπουργείου Οικονομικών.

«Αυτή η εταιρεία δεν έχει νόμιμη άδεια λειτουργίας. Αυτή η άδεια, όπως και πολλά άλλα πράγματα στο παρελθόν, συνδέεται με την διαφθορά», δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Κότσανι, τον τόπο όπου συνέβη η τραγωδία κατά την διάρκεια συναυλίας σε κλαμπ την περασμένη νύκτα.

Όσον αφορά τους τραυματίες, η Ελλάδα ανέλαβε να παράσχει κάθε βοήθεια για να λάβουν οι τραυματίες και οι εγκαυματίες την καλύτερη δυνατή φροντίδα.

Μέχρι στιγμής έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο Παπανικολάου 3 σοβαρά τραυματίες ηλικίας 25 με 19 χρόνων.

Ο ένας από αυτούς υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση.

Το βράδυ της Κυριακής μεταφέρθηκαν άλλοι 2 στο 401. Μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να νοσηλευτούν συνολικά 18 τραυματίες στη χώρα μας.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Αποχωρεί ο Μάικ Γουόλτς από σύμβουλος εθνικής ασφάλειας του Τραμπ – Εμπλοκή με διαρροή απόρρητης συνομιλίας

Κόσμος Χτες
Σε αναταραχή ο Λευκός Οίκος μετά την αποχώρηση του συμβούλου εθνικής ασφάλειας Μάικ Γουόλτς, ο οποίος φέρεται να ενέπλεξε δημοσιογράφο σε απόρρητη συνομιλία για στρατιωτικά χτυπήματα στην Υεμένη.

Τραγωδία στο Κερατσίνι: Νεκρός ο Σπύρος Σέββος – Βρέθηκε απαγχονισμένος σε αποθήκη

Ελλάδα Χτες
Είχε εξαφανιστεί το μεσημέρι της περασμένης Δευτέρας (28/04) - Τον βρήκε νεκρό μέλος της οικογένειάς του ενώ είχε γράψει και σημείωμα

Η «μαύρη» φυλακή του Ταγκανρόγκ: Βασανιστήρια, εξευτελισμοί και ο θάνατος της δημοσιογράφου Βικτόρια Ρόσκινα

Ελλάδα Χτες
Η φυλακή Ταγκναρόγκ βρίσκεται κοντά στη Μαριούπολη - Τα βασανιστήρια είχε αναλάβει ειδική ομάδα της FSB - Οι συγκλονιστικές μαρτυρίες

Σύλληψη κατασκόπου στην Αλεξανδρούπολη: Οι οδηγίες μεταμφίεσης και ο ρόλος της «μαμάς Ρωσίας»

Ελλάδα Χτες
Σύμφωνα με πληροφορίες το υλικό που βρέθηκε στο κινητό του ήταν από τον τελευταίο μήνα

Καιρός: Καλοκαίρι... αγνοείται φέτος ‑ Τι δείχνει πρόβλεψη για την Ελλάδα

Καιρός Χτες
Με την ομπρέλα ανά... χείρας φαίνεται πως θα περάσουμε το φετινό καλοκαίρι

Τέμπη: Αυτός είναι ο λόγος της απόλυσης του Κώστα Γενηδουνιά από τη Hellenic Train

Ελλάδα Χτες
Οι αποκαλύψεις του μετά το οριστικό φινάλε

Ο Αρης Μουγκοπέτρος «καίει» τον φίλο του – Βίντεο‑σοκ από τη στιγμή που του φιλάει τα χέρια πριν του δώσει την κροτίδα

Ελλάδα Χτες
«Ήξερε τι μου έδινε, προσπάθησε άλλες δύο φορές να μου δώσει την κροτίδα»

ΗΠΑ και Ουκρανία υπέγραψαν τη συμφωνία για τις σπάνιες γαίες ‑ Τι κερδίζει η κάθε πλευρά

Κόσμος Χτες
Ο Τραμπ παίρνει αυτό που ζήτησε αλλά όχι στον βαθμό και με τους όρους που είχε προτείνει