E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Τηλεφωνική επικοινωνία Τραμπ ‑ Ερντογάν ‑ «Η Τουρκία στηρίζει πλήρως τη στάση των ΗΠΑ απέναντι στον πόλεμο στην Ουκρανία»

Τηλεφωνική επικονωνία με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ είχε ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν

Δημοσίευση 16/3/2025 | 17:19

Τηλεφωνική επικοινωνία Τραμπ ‑ Ερντογάν ‑ «Η Τουρκία στηρίζει πλήρως τη στάση των ΗΠΑ απέναντι στον πόλεμο στην Ουκρανία»

Κατά την επικοινωνία του με τον Τραμπ, ο Ερντογάν δήλωσε ότι οι ΗΠΑ πρέπει να τερματίσουν τις κυρώσεις που έχουν επιβληθεί στην Τουρκία, να ολοκληρώσουν τη διαδικασία αγοράς F-16 και να επανεντάξουν την Τουρκία στο πρόγραμμα των μαχητικών F-35.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε η Διεύθυνση Επικοινωνίας του Προέδρου, την οποία παραθέτει το ειδησεογραφικό μέσο NTV, ο Ερντογάν εξέφρασε την πλήρη εμπιστοσύνη του ότι η Τουρκία και οι Ηνωμένες Πολιτείες, ως δύο σύμμαχοι, θα προωθήσουν τη συνεργασία τους με αλληλεγγύη, προσανατολισμό στα αποτελέσματα και ειλικρίνεια κατά τη νέα αυτή περίοδο.

Επιπλέον, ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε ότι οι περιφερειακές και παγκόσμιες εξελίξεις κατέστησαν αναγκαία την αύξηση των διαβουλεύσεων μεταξύ της Τουρκίας και των ΗΠΑ για όλα τα θέματα, καθώς και ότι υποστηρίζουν τις «άμεσες και αποφασιστικές πρωτοβουλίες του Τραμπ για τον τερματισμό του πολέμου μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανία».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της τουρκικής προεδρίας, ο Ερντογάν είπε, επίσης, στον Τραμπ ότι οι ΗΠΑ πρέπει να τερματίσουν τις κυρώσεις που έχουν επιβληθεί στην Τουρκία βάσει του νόμου CAATSA, να ολοκληρώσουν τη διαδικασία αγοράς μαχητικών αεροσκαφών F-16 και να επανεντάξουν την Τουρκία στο πρόγραμμα των μαχητικών F-35, ώστε να αναπτύξουν τη συνεργασία των δύο χωρών στον τομέα της αμυντικής βιομηχανίας.

Τέλος, κατά την επικοινωνία του με τον Αμερικανό πρόεδρο, ο Ερντογάν φέρεται να δήλωσε ότι η Τουρκία έχει προσπαθήσει για μια δίκαιη και διαρκή ειρήνη από την αρχή του πολέμου στην Ουκρανία και θα συνεχίσει να πράττει με τον ίδιο τρόπο.

Νωρίτερα, το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών -με αφορμή την 11η επέτειο από την προσάρτηση της Κριμαίας από τη Μόσχα - τόνισε πως δεν αναγνωρίζει την κατοχή της χερσονήσου από τη Ρωσία και πως υποστηρίζει την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας.

«Στην επέτειο της προσάρτησης της Αυτόνομης Δημοκρατίας της Κριμαίας από τη Ρωσική Ομοσπονδία μέσω ενός παράνομου δημοψηφίσματος πριν από έντεκα χρόνια σήμερα (16 Μαρτίου), επαναλαμβάνουμε ότι η Τουρκία δεν αναγνωρίζει την κατάσταση στην Κριμαία, η οποία αποτελεί παραβίαση του διεθνούς δικαίου, και υποστηρίζει την εδαφική ακεραιότητα και κυριαρχία της Ουκρανίας», τόνισε το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Καλλιθέα: Η συγκλονιστική στιγμή που ένοικος φλεγόμενου σπιτιού πήδηξε από το μπαλκόνι

E-Daily 2.TopNews Χτες
Η 75χρονη πήδηξε από το μπαλκόνι κατόπιν παρότρυνσης περαστικών και διασώθηκε χωρίς σοβαρό τραυματισμό.

Σοκ στην Κύπρο: Δύο παιδιά 8 και 10 ετών βρέθηκαν νεκρά, κλειδωμένα μέσα σε αυτοκίνητο

E-Daily 2.TopNews Χτες
Σύμφωνα με πληροφορίες Φέρεται να είχαν αφεθεί για αρκετές ώρες μέσα στο όχημα χωρίς επίβλεψη

Λιβαδειά: Σπαραγμός από τον σύζυγο της 35χρονης που πέθανε μετά τη γέννα – «Αν υπάρχει αμέλεια, θα το φτάσω μέχρι τέλους»

E-Daily 2.TopNews Χτες
Η 35χρονη γέννησε ένα υγιές αγοράκι, αλλά λίγες ώρες μετά τον τοκετό κατέληξε εξαιτίας σοβαρών επιπλοκών

Το άδοξο τέλος του «Αίολος Κεντέρης»: Η στιγμή που καταλήγει σε διαλυτήριο της Τουρκίας για παλιοσίδερα, δείτε βίντεο

E-Daily 2.TopNews Χτες
Το ταχύπλοο που άλλαξε την ακτοπλοΐα και πήρε το όνομά του από τον χρυσό Ολυμπιονίκη Κώστα Κεντέρη, ρυμουλκήθηκε στο τελευταίο του ταξίδι με προορισμό την παράλια πόλη Αλί Αγά, έξω από τη Σμύρνη

Νέο εντυπωσιακό βίντεο του Παναθηναϊκού από τα έργα στον Βοτανικό: «Βήμα‑βήμα προς το σπίτι»

Αθλητικά Νέα Χτες
Στο νέο επεισόδιο της σειράς «Inside the Build» με τίτλο «Step by Step Towards Home», αποκαλύπτονται οι κερκίδες του νέου γηπέδου που σταδιακά παίρνουν μορφή και οδεύουν προς την ολοκλήρωσή τους

Φωτιά στην Καλλιθέα: Ο γιος του ηλικιωμένου ζευγαριού έσπασε σε κλάματα ‑ φοβόταν ότι οι γονείς του είχαν πάθει κακό

E-Daily 2.TopNews Χτες
Με ένα μικρόσωμο σκυλί αγκαλιά και απαρηγόρητος, ο γιος έφτασε στη συμβολή Αριστείδου και Αγίων Πάντων όπου φλεγόταν το κτίριο

«Βράζουν» στις Βρυξέλλες με την Ούρσουλα: Κλιματισμός στο κτήριο της Κομισιόν μόνο στα γραφεία της

E-Daily 2.TopNews Χτες
Για «επιστροφή στη φεουδαρχία» κατηγορούν την Ευρωπαία Επίτροπο οι εργαζόμενοι

Φωτιά τώρα σε διώροφο κτίριο στην Καλλιθέα, γυναίκα πήδηξε από το μπαλκόνι για να σωθεί, δείτε βίντεο και φωτογραφίες

E-Daily 2.TopNews Χτες
Επιχειρούν 24 πυροσβέστες με οχτώ οχήματα - Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην περιοχή - Αυτή τη στιγμή διεξάγονται έρευνες για να διαπιστωθεί αν υπάρχουν εγκλωβισμένοι μέσα στο κτίριο

«Εγώ ζήτησα από την Τζάκρη να παραιτηθεί» λέει ο Κασσελάκης και δηλώνει ότι πλέον οι Δημοκράτες κινούνται στο φιλελεύθερο κέντρο

E-Daily 2.TopNews Χτες
Και επίσημα επήλθε το πολιτικό διαζύγιο Κασσελάκη - Τζάκρη - Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema ο πρόεδρος των Δημοκρατών είχε ζητήσει εδώ και ημέρες από την αντιπρόεδρό του να παραιτηθεί

Δύο συλλήψεις για τον αυτοπυροβολισμό της 43χρονης στο Σκοπευτήριο Μαλεβιζίου – «Το είχε προσχεδιάσει» λέει ο εκπαιδευτής

E-Daily 2.TopNews Χτες
Υπό εξέταση το προσωρινό δελτίο αθλητικής ιδιότητας της γυναίκας – Διατάχθηκε γραφολογική πραγματογνωμοσύνη για την υπογραφή

Πυρκαγιά σε δάσος στο Αμμόνι Κορινθίας – Επίγειες και εναέριες δυνάμεις στη μάχη με τις φλόγες

Ελλάδα Χτες
Εξήντα δύο πυροσβέστες, επτά αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα συμμετέχουν στην επιχείρηση κατάσβεσης

Υπό έλεγχο η φωτιά σε ξενοδοχείο στην πλατεία Κάνιγγος ‑ Ξεκίνησε από ηλεκτρικό πατίνι που εξερράγη

Ελλάδα Χτες
Συντονισμένες προσπάθειες για τον ασφαλή απεγκλωβισμό των ενοίκων - 40χρονος παρελήφθη από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ με εγκαύματα στα άκρα