E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Τηλεφωνική επικοινωνία Τραμπ ‑ Ερντογάν ‑ «Η Τουρκία στηρίζει πλήρως τη στάση των ΗΠΑ απέναντι στον πόλεμο στην Ουκρανία»

Τηλεφωνική επικονωνία με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ είχε ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν

Δημοσίευση 16/3/2025 | 17:19

Τηλεφωνική επικοινωνία Τραμπ ‑ Ερντογάν ‑ «Η Τουρκία στηρίζει πλήρως τη στάση των ΗΠΑ απέναντι στον πόλεμο στην Ουκρανία»

Κατά την επικοινωνία του με τον Τραμπ, ο Ερντογάν δήλωσε ότι οι ΗΠΑ πρέπει να τερματίσουν τις κυρώσεις που έχουν επιβληθεί στην Τουρκία, να ολοκληρώσουν τη διαδικασία αγοράς F-16 και να επανεντάξουν την Τουρκία στο πρόγραμμα των μαχητικών F-35.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε η Διεύθυνση Επικοινωνίας του Προέδρου, την οποία παραθέτει το ειδησεογραφικό μέσο NTV, ο Ερντογάν εξέφρασε την πλήρη εμπιστοσύνη του ότι η Τουρκία και οι Ηνωμένες Πολιτείες, ως δύο σύμμαχοι, θα προωθήσουν τη συνεργασία τους με αλληλεγγύη, προσανατολισμό στα αποτελέσματα και ειλικρίνεια κατά τη νέα αυτή περίοδο.

Επιπλέον, ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε ότι οι περιφερειακές και παγκόσμιες εξελίξεις κατέστησαν αναγκαία την αύξηση των διαβουλεύσεων μεταξύ της Τουρκίας και των ΗΠΑ για όλα τα θέματα, καθώς και ότι υποστηρίζουν τις «άμεσες και αποφασιστικές πρωτοβουλίες του Τραμπ για τον τερματισμό του πολέμου μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανία».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της τουρκικής προεδρίας, ο Ερντογάν είπε, επίσης, στον Τραμπ ότι οι ΗΠΑ πρέπει να τερματίσουν τις κυρώσεις που έχουν επιβληθεί στην Τουρκία βάσει του νόμου CAATSA, να ολοκληρώσουν τη διαδικασία αγοράς μαχητικών αεροσκαφών F-16 και να επανεντάξουν την Τουρκία στο πρόγραμμα των μαχητικών F-35, ώστε να αναπτύξουν τη συνεργασία των δύο χωρών στον τομέα της αμυντικής βιομηχανίας.

Τέλος, κατά την επικοινωνία του με τον Αμερικανό πρόεδρο, ο Ερντογάν φέρεται να δήλωσε ότι η Τουρκία έχει προσπαθήσει για μια δίκαιη και διαρκή ειρήνη από την αρχή του πολέμου στην Ουκρανία και θα συνεχίσει να πράττει με τον ίδιο τρόπο.

Νωρίτερα, το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών -με αφορμή την 11η επέτειο από την προσάρτηση της Κριμαίας από τη Μόσχα - τόνισε πως δεν αναγνωρίζει την κατοχή της χερσονήσου από τη Ρωσία και πως υποστηρίζει την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας.

«Στην επέτειο της προσάρτησης της Αυτόνομης Δημοκρατίας της Κριμαίας από τη Ρωσική Ομοσπονδία μέσω ενός παράνομου δημοψηφίσματος πριν από έντεκα χρόνια σήμερα (16 Μαρτίου), επαναλαμβάνουμε ότι η Τουρκία δεν αναγνωρίζει την κατάσταση στην Κριμαία, η οποία αποτελεί παραβίαση του διεθνούς δικαίου, και υποστηρίζει την εδαφική ακεραιότητα και κυριαρχία της Ουκρανίας», τόνισε το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Χωρίς λεωφορεία η Αθήνα την Τετάρτη για έξι ώρες

Ελλάδα 14.12.2025
Σε στάση εργασίας προχωρούν οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία την Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου - Ποιες ώρες δε θα κυκλοφορούν

Αυτή είναι η πρώτη χώρα στο κόσμο που προσφέρει δωρεάν το γυμναστήριο για τους νέους 16‑21 ετών

Κόσμος 14.12.2025
Στόχος είναι η ενίσχυση της φυσικής δραστηριότητας και η προώθηση ενός πιο υγιεινού τρόπου ζωής στη νεότερη γενιά, σύμφωνα με την κυβέρνηση

Τρομοκρατική επίθεση με πυροβολισμούς σε διάσημη παραλία του Σίδνεϊ

Κόσμος 14.12.2025
10 οι νεκροί, οι δράστες στόχευαν παιδιά

ΟΠΕΚΕΠΕ: Στην ευρωπαϊκή εισαγγελία οι 15 συλληφθέντες για το σκάνδαλο των παράνομων επιδοτήσεων

Ελλάδα 14.12.2025
Αρνούνται όλες τις κατηγορίες και δηλώνουν ότι το κατηγορητήριο θα καταπέσει

Συνωμοσιολόγος έβγαλε στη φόρα sms του Τσάρλι Κερκ για τις πρώην του ‑ Έκρηξη της χήρας του

Κόσμος Χτες
Η Κάντας Οουενς προκαλεί αντιδράσεις με αποκαλύψεις για τον Τσάρλι Κερκ, ενώ η Έρικα ζητά να σταματήσουν οι θεωρίες.

Το Reddit μήνυσε την Αυστραλία για την απαγόρευση των social media στους κάτω των 16

Κόσμος Χτες
Το Reddit κατέθεσε αγωγή εναντίον της Αυστραλίας χαρακτηρίζοντας την απαγόρευση των social media παρέμβαση στην ελεύθερη πολιτική έκφραση.

Ευβοια: Μεθυσμένη οδηγός μετά από τρελή πορεία συγκρούστηκε με σταθμευμένα οχήματα

Ελλάδα Χτες
Το περιστατικό σημειώθηκε σε κεντρικό σημείο του Μαρμαρίου

Αυτή είναι η λίστα με τα αιτήματα των αγροτών για τον πρωθυπουργό: Ενισχύουν τα μπλόκα τους

Ελλάδα Χτες
Οι αγρότες έχουν μία σειρά αιτημάτων προς τον πρωθυπουργό και μόνο εάν υπάρξουν απαντήσεις σε αυτά, θα πάνε σε διάλογο μαζί του.

Μερτς: «Αν ο Πούτιν κατακτούσε την Ουκρανία, θα έβαζε στο στόχαστρο την ΕΕ»

Κόσμος Χτες
Ο Γερμανός καγκελάριος Φρίντριχ Μερτς έκανε λόγο για «πραγματική τεκτονική μετατόπιση των πολιτικών και οικονομικών κέντρων εξουσίας».

Θεσσαλονίκη: Δίχρονο παιδί περιπλανιόταν μόνο στους δρόμους – Συνελήφθη ο θείος που το άφησε μόνο

Ελλάδα Χτες
Στη Θεσσαλονίκη, περαστικοί βρήκαν ένα ανήλικο παιδί να περιπλανιέται μόνο του στους δρόμους, προκαλώντας σοκ με το αδιανόητο περιστατικό

Η τεταμένη στιγμή ανάμεσα στον Τζέικομπ Ελόρντι και φωτογράφο: Μου το κάνετε πραγματικά πολύ δύσκολο να ζήσω

Αθλητικά Νέα Χτες
«Τζέικομπ, σε αγαπάμε», είπε παπαράτσι στον ηθοποιό με εκείνον να απαντά «Εγώ δεν σας αγαπώ»