E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Τηλεφωνική επικοινωνία Τραμπ ‑ Ερντογάν ‑ «Η Τουρκία στηρίζει πλήρως τη στάση των ΗΠΑ απέναντι στον πόλεμο στην Ουκρανία»

Τηλεφωνική επικονωνία με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ είχε ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν

Δημοσίευση 16/3/2025 | 17:19

Τηλεφωνική επικοινωνία Τραμπ ‑ Ερντογάν ‑ «Η Τουρκία στηρίζει πλήρως τη στάση των ΗΠΑ απέναντι στον πόλεμο στην Ουκρανία»

Κατά την επικοινωνία του με τον Τραμπ, ο Ερντογάν δήλωσε ότι οι ΗΠΑ πρέπει να τερματίσουν τις κυρώσεις που έχουν επιβληθεί στην Τουρκία, να ολοκληρώσουν τη διαδικασία αγοράς F-16 και να επανεντάξουν την Τουρκία στο πρόγραμμα των μαχητικών F-35.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε η Διεύθυνση Επικοινωνίας του Προέδρου, την οποία παραθέτει το ειδησεογραφικό μέσο NTV, ο Ερντογάν εξέφρασε την πλήρη εμπιστοσύνη του ότι η Τουρκία και οι Ηνωμένες Πολιτείες, ως δύο σύμμαχοι, θα προωθήσουν τη συνεργασία τους με αλληλεγγύη, προσανατολισμό στα αποτελέσματα και ειλικρίνεια κατά τη νέα αυτή περίοδο.

Επιπλέον, ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε ότι οι περιφερειακές και παγκόσμιες εξελίξεις κατέστησαν αναγκαία την αύξηση των διαβουλεύσεων μεταξύ της Τουρκίας και των ΗΠΑ για όλα τα θέματα, καθώς και ότι υποστηρίζουν τις «άμεσες και αποφασιστικές πρωτοβουλίες του Τραμπ για τον τερματισμό του πολέμου μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανία».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της τουρκικής προεδρίας, ο Ερντογάν είπε, επίσης, στον Τραμπ ότι οι ΗΠΑ πρέπει να τερματίσουν τις κυρώσεις που έχουν επιβληθεί στην Τουρκία βάσει του νόμου CAATSA, να ολοκληρώσουν τη διαδικασία αγοράς μαχητικών αεροσκαφών F-16 και να επανεντάξουν την Τουρκία στο πρόγραμμα των μαχητικών F-35, ώστε να αναπτύξουν τη συνεργασία των δύο χωρών στον τομέα της αμυντικής βιομηχανίας.

Τέλος, κατά την επικοινωνία του με τον Αμερικανό πρόεδρο, ο Ερντογάν φέρεται να δήλωσε ότι η Τουρκία έχει προσπαθήσει για μια δίκαιη και διαρκή ειρήνη από την αρχή του πολέμου στην Ουκρανία και θα συνεχίσει να πράττει με τον ίδιο τρόπο.

Νωρίτερα, το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών -με αφορμή την 11η επέτειο από την προσάρτηση της Κριμαίας από τη Μόσχα - τόνισε πως δεν αναγνωρίζει την κατοχή της χερσονήσου από τη Ρωσία και πως υποστηρίζει την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας.

«Στην επέτειο της προσάρτησης της Αυτόνομης Δημοκρατίας της Κριμαίας από τη Ρωσική Ομοσπονδία μέσω ενός παράνομου δημοψηφίσματος πριν από έντεκα χρόνια σήμερα (16 Μαρτίου), επαναλαμβάνουμε ότι η Τουρκία δεν αναγνωρίζει την κατάσταση στην Κριμαία, η οποία αποτελεί παραβίαση του διεθνούς δικαίου, και υποστηρίζει την εδαφική ακεραιότητα και κυριαρχία της Ουκρανίας», τόνισε το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ταϊλάνδη: Συνελήφθη Βρετανίδα που φέρεται να μαχαίρωσε θανάσιμα τον σύντροφό της

E-Daily 2.TopNews 04.07.2026
Η Βρετανίδα υποστήριξε ότι ο σύντροφός της είχε αυτοτραυματιστεί, κάτι που δεν μπορούσε να διασταυρωθεί

Θρίλερ στη Χαλκιδική: 13χρονος τουρίστας τραυματίστηκε σοβαρά σε θαλάσσιο πάρκο

E-Daily 2.TopNews 04.07.2026
13χρονος υπήκοος Ρουμανίας τραυματίστηκε σε θαλάσσιο πάρκο του Αγίου Νικολάου και διακομίστηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Παπαγεωργίου.

Φωτιά στη Νέα Καλλικράτεια της Χαλκιδικής: Ήχησε το 112 για εκκένωση περιοχών – Kοντά σε σπίτια οι φλόγες

E-Daily 2.TopNews 04.07.2026
Για την κατάσβεση από αέρος επιχειρούν περιοδικά 5 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα

Ζελένσκι ειρωνεύεται τη Μόσχα: Αν ελέγχουν την Κονταντίνοφκα, τότε ο Πούτιν δεν θα είχε πρόβλημα να με συναντήσει εκεί

E-Daily 2.TopNews 04.07.2026
«Αν η Κονταντίνοφκα βρισκόταν υπό ρωσικό έλεγχο, τότε ίσως ο (Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ) Πούτιν να μην είχε κανένα πρόβλημα να με συναντήσει εκεί», δήλωσε ο Ζελένσκι

Καιρός: Έρχεται και νέα επιδείνωση του καιρού για 48 ώρες ‑ Προειδοποίηση Αρναούτογλου

E-Daily 2.TopNews 04.07.2026
Βροχές σήμερα σε όλη τη χώρα ωστόσο θα έρθει και νέα κακοκαιρία τις επόμενες ώρες

Το μοναδικό ηφαίστειο στη Γη που εκτοξεύει μικροσκοπικούς κρυστάλλους χρυσού ‑ 80 gr κάθε μέρα

E-Daily 3.Left 04.07.2026
Περισσότερες από τρεις δεκαετίες αργότερα οι επιστήμονες εξακολουθούν να μην γνωρίζουν ακριβώς πώς σχηματίζονται οι κρύσταλλοι χρυσού στο όρος Έρεβος

Η Μαρία Σάκκαρη έμεινε μακριά από τον καλό της εαυτό, έχασε 2‑0 από την Παολίνι και αποχαιρέτισε το Wimbledon

E-Daily 2.TopNews 04.07.2026
Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια δεν μπόρεσε σε κανένα σημείο να απειλήσει την Ιταλίδα αντίπαλο της η οποία επικράτησε με 6-1, 6-2 και προκρίθηκε στους 16 του λονδρέζικου open

Τι ήταν η Συμφωνία Plaza και γιατί δημιουργεί «ρήγμα» στις σχέσεις Ευρώπης‑Κίνας

E-Daily 3.Left 04.07.2026
Για το Πεκίνο, οι σημερινές εμπορικές αντιπαραθέσεις με τη Δύση θυμίζουν έντονα την αντιπαράθεση ΗΠΑ-Ιαπωνίας πριν από τέσσερις δεκαετίες.

Πέθανε ο ηθοποιός Γιάννης Δενδρινός σε ηλικία 43 ετών

E-Daily 2.TopNews 04.07.2026
«Αυλαία», έγραψε η μητέρα του σε ανάρτησή της στο Facebook - Η απώλειά του βύθισε στην θλίψη τον καλλιτεχνικό κόσμο

Συνελήφθη ο αγροτικός γιατρός στο Καστελόριζο ‑ Έχει παραιτηθεί, το νησί δεν θα μείνει ακάλυπτο, λέει ο Γεωργιάδης

E-Daily 2.TopNews 04.07.2026
Ο κ. Γεωργιάδης ξεκαθαρίζει ότι η σύλληψη του ιατρού δεν έχει «καμμία σχέση ούτε με το ΕΣΥ, ούτε με το σύστημα Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης»