E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

ΗΠΑ: Τουλάχιστον 33 νεκροί από τους ανεμοστρόβιλους και τις καταστροφικές καταιγίδες

Εικόνες καταστροφής στο κεντρικό και νότιο τμήμα των ΗΠΑ

Δημοσίευση 16/3/2025 | 10:49

ΗΠΑ: Τουλάχιστον 33 νεκροί από τους ανεμοστρόβιλους και τις καταστροφικές καταιγίδες

Τουλάχιστον 33 άνθρωποι βρήκαν τον θάνατο και δεκάδες τραυματίστηκαν εξαιτίας των ανεμοστρόβιλων και των σφοδρών καταιγίδων που έπληξαν το κεντρικό και νότιο τμήμα των Ηνωμένων Πολιτειών, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό.

Περίπου 250.000 νοικοκυριά είχαν μείνει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα το απόγευμα του Σαββάτου, ανέφερε ο ιστότοπος Poweroutage.

Οι αρχές του Μισούρι ενημέρωσαν για «12 θανάτους που συνδέονται με τις καταιγίδες» μέσω ανάρτησης στην πλατφόρμα Χ (πρώην Twitter), συμπληρώνοντας πως «εργάζονται αδιάκοπα για να βοηθήσουν όσους έχουν ανάγκη και να αποτιμήσουν τις ζημιές» που έχουν προκληθεί.

Έξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην κομητεία Γουέιν, τρεις στην κομητεία Όζαρκ, ένας στην κομητεία Μπάτλερ, ένας στην κομητεία Σεντ Λούις κι ένας στην κομητεία Τζέφερσον, διευκρίνισαν οι αρχές αναφέροντας «ανεμοστρόβιλους, καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις».

Την Παρασκευή, ο κυβερνήτης Μάικ Κίχο είχε κηρύξει την πολιτεία σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ενόψει των προβλεπόμενων ανεμοστρόβιλων.

Σε εικόνες από τις πληγείσες περιοχές διακρίνονται κατεστραμμένα σπίτια και αναποδογυρισμένα οχήματα στους δρόμους.

«Δεν έχω ζήσει ποτέ κάτι τόσο τρομακτικό. Όλα έγιναν τόσο γρήγορα, είχαμε την αίσθηση ότι θα σπάσουν τα τύμπανα των αυτιών μας. Έχω ένα παιδί δύο ετών και είμαι σχεδόν σίγουρη πως χάσαμε το σπίτι και τα αυτοκίνητά μας», δήλωσε η Αλίσια Γουίλσον, κάτοικος της κοινότητας Βίλα Ριτζ, στο τηλεοπτικό δίκτυο KSDK.

Στο Κάνσας, τουλάχιστον οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν σε τροχαία που αποδίδονται σε «σφοδρή αμμοθύελλα» η οποία περιόρισε σημαντικά την ορατότητα, ανέφεραν οι αρχές επιβολής του νόμου.

Τροχαία δυστυχήματα που αποδίδονται στην ίδια αιτία προκλήθηκαν επίσης στο Τέξας, όπου τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.

Στο Μισούρι, έξι άνθρωποι βρήκαν τον θάνατο και τρεις αγνοούνται, ανακοίνωσε ο κυβερνήτης Τέιτ Ριβς.

Τρεις νεκροί και 29 τραυματίες είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός των καταιγίδων στο Άρκανσο, όπου η κυβερνήτρια Σάρα Χάκαμπι Σάντερς ανέφερε πως ενημέρωσε τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ για την κατάσταση στην πολιτεία της.

Η εθνική μετεωρολογική υπηρεσία (NWS) έχει προειδοποιήσει πως ανεμοστρόβιλοι αναμένεται να πλήξουν τις επόμενες ώρες τις πολιτείες Λουιζιάνα, Μισισίπι, Αλαμπάμα και Τενεσί.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ιράν: Σε κατάσταση «συναγερμού» το Ισραήλ για την πιθανότητα επέμβασης Τραμπ στη χώρα

Κόσμος 11.01.2026
Ο Νετανιάχου και ο Ρούμπιο συζήτησαν το Σάββατο το ενδεχόμενο αμερικανικής επέμβασης στη χώρα, την ίδια ημέρα που ο Τραμπ δήλωσε ότι οι ΗΠΑ είναι «έτοιμες να βοηθήσουν» τους διαδηλωτές

Τραμπ: Ζήτησε «σχέδιο εισβολής» στη Γροιλανδία – Αντιδρούν στρατηγοί

Κόσμος 11.01.2026
Τι αναφέρει ρεπορτάζ της Mail on Sunday σχετικά με τις επιδιώξεις του Ντόναλντ Τραμπ για το νησί της Αρκτικής

Στέφανος Κασσελάκης: «Έχασα μια κομματική μάχη σε μπουζουξίδικο με μπράβους της νύχτας»

Πολιτική 11.01.2026
Ο Στέφανος Κασσελάκης υπογράμμισε επανειλημμένα ότι ο ίδιος δεν λειτουργεί ως ιδιοκτήτης πολιτικού φορέα, αλλά ως εκλεγμένος εκπρόσωπος των μελών

ΑΑΔΕ: Έξι νέα ψηφιακά «όπλα» κατά της φοροδιαφυγής το 2026

Οικονομία 11.01.2026
Στόχος 72.800 έλεγχοι και πρόσθετα έσοδα 2,5 δισ. ευρώ με Τεχνητή Νοημοσύνη, real-time παρακολούθηση και προληπτικό risk analysis

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ καλεί τους Αμερικανούς να εγκαταλείψουν τη Βενεζουέλα

Κόσμος 11.01.2026
Το μήνυμα που φέρεται να έστειλε μέσω των δικηγόρων του στον γιο του, Νικολάς Μαδούρο Γκέρα

Ανατροπή στο διπλό φονικό της Φοινικούντας: Κατηγορείται ως φυσικός αυτουργός ο 22χρονος που δήλωνε συνεργός

Ελλάδα Χτες
Η ανακρίτρια του Πρωτοδικείου Καλαμάτας που χειρίζεται την υπόθεση αποδίδει στον 22χρονο τον ρόλο του φυσικού αυτουργού της διπλής δολοφονίας, καθώς φέρεται να ήταν το πρόσωπο που εισήλθε το μοιραίο βράδυ στη σκηνή του εγκλήματος, παρά το γεγονός ότι ο ίδιος το είχε αρνηθεί στην πρώτη του απολογία

Τουλάχιστον 100 κλήσεις στην Πυροσβεστική λόγω της κακοκαιρίας

Ελλάδα Χτες
Οι κλήσεις αφορούν κυρίως κοπές δέντρων, αφαιρέσεις αντικειμένων και αντλήσεις υδάτων

Τριήμερο ψυχρής εισβολής στη χώρα με βουτιά της θερμοκρασίας, σε ποιες περιοχές θα χιονίσει

Καιρός Χτες
Σύμφωνα με τον Θοδωρή Κολυδά, η αλλαγή του καιρού που ξεκινά από αύριο, Κυριακή, σηματοδοτεί πτώση της θερμοκρασίας, η οποία θα γίνει αρχικά αισθητή στα βόρεια και σταδιακά θα επεκταθεί και στην υπόλοιπη χώρα