E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Λεωνίδας Καβάκος για τα γιουχαΐσματα στον Τζέι Ντι Βανς: Σοκαριστικό αυτό που συνέβη, ήταν ένα μάθημα για μένα

«Δεν συμφωνώ με τις διαμαρτυρίες μέσα σε αίθουσες συναυλιών αλλά καταλαβαίνω ότι στην Αμερική οι άνθρωποι δεν είναι συνηθισμένοι σε κρατικές παρεμβάσεις»

Δημοσίευση 15/3/2025 | 11:53

Λεωνίδας Καβάκος για τα γιουχαΐσματα στον Τζέι Ντι Βανς: Σοκαριστικό αυτό που συνέβη, ήταν ένα μάθημα για μένα

Σοκαρισμένος δηλώνει ο Λεωνίδας Καβάκος από τις έντονες αποδοκιμασίες στον Αμερικανό αντιπρόεδρο Τζέι Ντι Βανς κατά τη διάρκεια συναυλίας στο Kennedy Center της Ουάσινγκτον το βράδυ της Πέμπτης (13.3.25).

Λίγο πριν βγει στη σκηνή του Kennedy Center στην Ουάσινγκτον ο διεθνούς φήμης βιολονίστας, Λεωνίδας Καβάκος, για να ερμηνεύσει το Δεύτερο Κοντσέρτο για βιολί του Σοστακόβιτς, άκουσε φωνές και γιουχαΐσματα από το κοινό, τη στιγμή που ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Τζέι Ντι Βανς, εμφανίστηκε στα θεωρεία του κέντρου με τη σύζυγό του, Ούσα Βανς.

«Ξέραμε ότι θα έρθει ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ και γι’ αυτό υπήρχαν αυξημένα μέτρα ασφαλείας από την αίθουσα. Η στιγμή πριν από την έναρξη μιας συναυλίας είναι σημαντική για την αυτοσυγκέντρωση ενός καλλιτέχνη και όταν συμβαίνει κάτι τέτοιο σε αποσυντονίζει», αναφέρει ο μουσικός στην «Καθημερινή».

Μόλις ο Τζέις Ντι Βανς κάθισε στη θέση του, μερίδα του κοινού τον αντιλήφθηκε και ξέσπασε σε αποδοκιμασίες, οι οποίες διήρκεσαν περίπου 30 δευτερόλεπτα.

Στα βίντεο που έκαναν τον γύρο του διαδικτύου ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ φαίνεται να απαντά στις αποδοκιμασίες με έναν ειρωνικό χαιρετισμό και χαμόγελο.

«Οι σκέψεις που έκανα ήταν η μεγάλη αντίθεση μεταξύ της διαμαρτυρίας του κοινού και της αρνητικής ενέργειας που εκπέμπει και της σύνδεσης των ανθρώπων μέσω της σιωπής όταν παίζαμε στη σκηνή και της θετικής ενέργειας της ίδιας της συναυλίας.

Ήταν ένα μάθημα για μένα», τονίζει και επισημαίνει: «Δεν συμφωνώ με τις διαμαρτυρίες μέσα σε αίθουσες συναυλιών, όπου ερχόμαστε για να ακούσουμε τη μουσική, την οποία σεβόμαστε για την αξία της, αλλά καταλαβαίνω ότι στην Αμερική οι άνθρωποι δεν είναι συνηθισμένοι σε κρατικές παρεμβάσεις, όπως αυτή που έγινε στο Kennedy Center και αυτός ίσως ήταν ένας παράγοντας που συνέβαλε σε αυτή τη διαμαρτυρία.

Η πολιτική πολλές φορές δημιουργεί προβληματισμό και θυμό, αλλά πρέπει να σεβαστούμε κάποιον που είναι δημοκρατικά εκλεγμένος». Σημειώνεται ότι τον Φεβρουάριο, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, απομάκρυνε τον επικεφαλής του Kennedy Center, Ντέιβιντ Μ. Ρούμπενσταϊν, ο οποίος υπήρξε και βασικός χρηματοδότης του και ανέλαβε ο ίδιος καθήκοντα προέδρου.

Μάλιστα, ως μέλος του νέου διοικητικού συμβουλίου -το οποίο μέχρι πρότινος είχε διακομματικό χαρακτήρα- ορίστηκε και η Ούσα Βανς, η οποία έχει διατελέσει μέλος της διοίκησης της Συμφωνικής Ορχήστρας του Σινσινάτι, ενώ ως προσωρινός εκτελεστικός διευθυντής επελέγη ο συνεργάτης του Αμερικανού προέδρου, Ρίτσαρντ Γκρένελ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΗΠΑ – Ιράν: Τι ανακοίνωσε ο Τραμπ για τη συμφωνία που αλλάζει τα δεδομένα στη Μέση Ανατολή

E-Daily 2.TopNews 15.06.2026
Ο πρωθυπουργός του Πακιστάν ανακοίνωσε παύση των στρατιωτικών επιχειρήσεων, με την επίσημη υπογραφή να προγραμματίζεται στη Γενεύη στις 19 Ιουνίου.

Μουντιάλ 2026: Η Γερμανία διέλυσε 7‑1 το Κουρασάο στην πρεμιέρα – Δείτε τα γκολ

E-Daily 2.TopNews Χτες
Η Εθνική Γερμανίας επικράτησε με συντριπτικό σκορ του Κουρασάο, το οποίο πανηγύρισε ιστορικό γκολ στο πρώτο του Παγκόσμιο Κύπελλο.

Ο Κομενένσια έγραψε ιστορία στο Μουντιάλ 2026: Πέτυχε το παρθενικό γκολ του Κουρασάο στη διοργάνωση, δείτε βίντεο

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ο Λιβάνο Κομενένσια στο 21ο λεπτό ισοφάρισε το σκορ που είχε ανοίξει ο Ενμέτσα της Γερμανίας στο 5ο λεπτό

Ανακαινίζω 2026: Από αύριο οι βεβαιώσεις επιλεξιμότητας ‑ Ποιοι θα λάβουν επιδότηση έως 36.000 ευρώ

E-Daily 2.TopNews Χτες
Όσα πρέπει να γνωρίζετε για το πρόγραμμα «Ανακαινίζω 2026»

Χαλάνδρι: Ελεύθερος υπό όρους και εγγύηση €50.000 ο φαρμακοποιός για τα παράνομα χάπια αδυνατίσματος

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ο φαρμακοποιός φέρεται να υποστήριξε στην απολογία του ότι οι πράξεις του ήταν νόμιμες, καθώς όπως ισχυρίστηκε για ό,τι παρασκεύαζε στο εργαστήριο υπήρχαν ιατρικές συνταγές

Νέα Siri με AI: Ποια iPhone, iPad και Mac θα υποστηρίζουν τη νέα Siri

E-Daily 2.TopNews Χτες
Η Apple ετοιμάζεται να διαθέσει το μεγαλύτερο ανασχεδιασμό της Siri μέχρι σήμερα μαζί με το iOS 27, το macOS Golden Gate, το watchOS 27 και τις υπόλοιπες νέες εκδόσεις των λειτουργικών της συστημάτων

Formula 1: Ο Χάμιλτον για πρώτη φορά νικητής με τη Ferrari

E-Daily 2.TopNews Χτες
Το μέγα όνειρο του Λιούις Χάμιλτον για την πρώτη του νίκη με τα κόκκινα και με το cavallino στο στήθος πραγματοποιήθηκε στο σημερινό GP Βαρκελώνης-Καταλονίας.

Τραμπ σε Ισραήλ: «Μην το χαλάσουμε τώρα που είμαστε κοντά σε συμφωνία με το Ιράν»

Κόσμος Χτες
Σε ανάρτηση του, ο Αμερικανός πρόεδρος επεσήμανε ότι δεν πρέπει να γίνουν επιθέσεις ούτε από την πλευρά της Χεζμπολάχ

Χαλάνδρι: «Υπήρχαν συνταγές που μου είχαν χορηγηθεί από γιατρούς», ισχυρίστηκε ο φαρμακοποιός

E-Daily 2.TopNews Χτες
Σε εξέλιξη βρίσκονται οι απολογίες του φαρμακοποιού και οκτώ ατόμων για παράνομη παραγωγή και διακίνηση φαρμακευτικών σκευασμάτων και ουσιών ντόπινγκ στο Χαλάνδρι

Γιώργος Μυλωνάκης: Πήρε εξιτήριο και επέστρεψε σπίτι του

Πολιτική Χτες
Μεταφέρθηκε σε εξειδικευμένο κέντρο αποκατάστασης στη Γερμανία και στη συνέχεια γύρισε στην Ελλάδα

Φρίκη για 12χρονη στην Τσεχία: Γέννησε το παιδί του 16χρονου αδερφού της

Κόσμος Χτες
Οι γονείς δεν είχαν αντιληφθεί τι συνέβαινε έναν χρόνο μέσα στο σπίτι

Βρετανοί πεζοναύτες κάνουν ρεσάλτο σε ρωσικό δεξαμενόπλοιο του «σκιώδους στόλου» στη Μάγχη

Κόσμος Χτες
«Φέρεται να βοηθούσε μυστικά στη χρηματοδότηση του πολέμου του Πούτιν στην Ουκρανία», αναφέρει το βρετανικό υπουργείο Αμυνας - Η επιχείρηση διήρκεσε συνολικά έξι ώρες