E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Λεωνίδας Καβάκος για τα γιουχαΐσματα στον Τζέι Ντι Βανς: Σοκαριστικό αυτό που συνέβη, ήταν ένα μάθημα για μένα

«Δεν συμφωνώ με τις διαμαρτυρίες μέσα σε αίθουσες συναυλιών αλλά καταλαβαίνω ότι στην Αμερική οι άνθρωποι δεν είναι συνηθισμένοι σε κρατικές παρεμβάσεις»

Δημοσίευση 15/3/2025 | 11:53

Λεωνίδας Καβάκος για τα γιουχαΐσματα στον Τζέι Ντι Βανς: Σοκαριστικό αυτό που συνέβη, ήταν ένα μάθημα για μένα

Σοκαρισμένος δηλώνει ο Λεωνίδας Καβάκος από τις έντονες αποδοκιμασίες στον Αμερικανό αντιπρόεδρο Τζέι Ντι Βανς κατά τη διάρκεια συναυλίας στο Kennedy Center της Ουάσινγκτον το βράδυ της Πέμπτης (13.3.25).

Λίγο πριν βγει στη σκηνή του Kennedy Center στην Ουάσινγκτον ο διεθνούς φήμης βιολονίστας, Λεωνίδας Καβάκος, για να ερμηνεύσει το Δεύτερο Κοντσέρτο για βιολί του Σοστακόβιτς, άκουσε φωνές και γιουχαΐσματα από το κοινό, τη στιγμή που ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Τζέι Ντι Βανς, εμφανίστηκε στα θεωρεία του κέντρου με τη σύζυγό του, Ούσα Βανς.

«Ξέραμε ότι θα έρθει ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ και γι’ αυτό υπήρχαν αυξημένα μέτρα ασφαλείας από την αίθουσα. Η στιγμή πριν από την έναρξη μιας συναυλίας είναι σημαντική για την αυτοσυγκέντρωση ενός καλλιτέχνη και όταν συμβαίνει κάτι τέτοιο σε αποσυντονίζει», αναφέρει ο μουσικός στην «Καθημερινή».

Μόλις ο Τζέις Ντι Βανς κάθισε στη θέση του, μερίδα του κοινού τον αντιλήφθηκε και ξέσπασε σε αποδοκιμασίες, οι οποίες διήρκεσαν περίπου 30 δευτερόλεπτα.

Στα βίντεο που έκαναν τον γύρο του διαδικτύου ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ φαίνεται να απαντά στις αποδοκιμασίες με έναν ειρωνικό χαιρετισμό και χαμόγελο.

«Οι σκέψεις που έκανα ήταν η μεγάλη αντίθεση μεταξύ της διαμαρτυρίας του κοινού και της αρνητικής ενέργειας που εκπέμπει και της σύνδεσης των ανθρώπων μέσω της σιωπής όταν παίζαμε στη σκηνή και της θετικής ενέργειας της ίδιας της συναυλίας.

Ήταν ένα μάθημα για μένα», τονίζει και επισημαίνει: «Δεν συμφωνώ με τις διαμαρτυρίες μέσα σε αίθουσες συναυλιών, όπου ερχόμαστε για να ακούσουμε τη μουσική, την οποία σεβόμαστε για την αξία της, αλλά καταλαβαίνω ότι στην Αμερική οι άνθρωποι δεν είναι συνηθισμένοι σε κρατικές παρεμβάσεις, όπως αυτή που έγινε στο Kennedy Center και αυτός ίσως ήταν ένας παράγοντας που συνέβαλε σε αυτή τη διαμαρτυρία.

Η πολιτική πολλές φορές δημιουργεί προβληματισμό και θυμό, αλλά πρέπει να σεβαστούμε κάποιον που είναι δημοκρατικά εκλεγμένος». Σημειώνεται ότι τον Φεβρουάριο, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, απομάκρυνε τον επικεφαλής του Kennedy Center, Ντέιβιντ Μ. Ρούμπενσταϊν, ο οποίος υπήρξε και βασικός χρηματοδότης του και ανέλαβε ο ίδιος καθήκοντα προέδρου.

Μάλιστα, ως μέλος του νέου διοικητικού συμβουλίου -το οποίο μέχρι πρότινος είχε διακομματικό χαρακτήρα- ορίστηκε και η Ούσα Βανς, η οποία έχει διατελέσει μέλος της διοίκησης της Συμφωνικής Ορχήστρας του Σινσινάτι, ενώ ως προσωρινός εκτελεστικός διευθυντής επελέγη ο συνεργάτης του Αμερικανού προέδρου, Ρίτσαρντ Γκρένελ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Μήνυση κατά του Charlie Hebdo για σκίτσο που σατιρίζει την τραγωδία του Κραν Μοντανά

Κόσμος 13.01.2026
Το σκίτσο δημοσιεύτηκε στις 9 Ιανουαρίου, ημέρα εθνικού πένθους για την Ελβετία στη μνήμη των 40 νεκρών

Νέες ταυτότητες: Μπλακ άουτ στην πλατφόρμα – Υπομονή για ραντεβού από το… καλοκαίρι

Ελλάδα 13.01.2026
Έλλειψη ραντεβού παρατηρείται στην ψηφιακή πλατφόρμα

Σε πορεία σύγκρουσης η κυβέρνηση με τα μπλόκα που λένε όχι στο διάλογο ‑Στις 3 η συνάντηση Μητσοτάκη με αγρότες

Πολιτική 13.01.2026
Μητσοτάκης: «Όλοι κρίνονται για τη στάση τους απέναντι στον διάλογο»

Εξαφάνιση 16χρονης: Μυστικές πωλήσεις, συνάντηση με άγνωστο και ταξί για Αθήνα

Ελλάδα 13.01.2026
Ολα τα σκοτεινά σημεία που εξετάζονται

Xωρίς ταξί η Αθήνα σήμερα και αύριο λόγω 48ωρης απεργίας

Ελλάδα 13.01.2026
Χειρόφρενο τραβούν σήμερα και αύριο τα ταξί στην Αττική, λόγω της νέας απεργίας των αυτοκινητιστών.

Καρυστιανού: Την παραίτησή της από την προεδρία του Συλλόγου των Τεμπών ζητά το ΔΣ ‑ Είναι παράτυπο, απαντά

Ελλάδα 13.01.2026
`Περιμένω να μου ζητηθεί επισήμως να αποχωρήσω - Εφόσον μου ζητηθεί, ωστόσο, θα παραμέινω` είχε πει η Μαρία Καρυστιανού

Η Γροιλανδία δεν πρόκειται να δεχθεί εξαγορά από τον Τραμπ: «Θα αμυνθούμε μέσω του NATO»

Κόσμος 13.01.2026
«Το νησί αποτελεί «μέρος του βασιλείου της Δανίας» και, υπό αυτή την ιδιότητα, είναι «ως μέρος της δανικής κοινοπολιτείας, μέλος του ΝΑΤΟ»

Καιρός: Τελειώνει το τσουχτερό κρύο, άνοδος της θερμοκρασίας πάνω από τα κανονικά

Καιρός 13.01.2026
Κολυδάς, Τσατραφύλλιας και Καλλιάνος εξηγούν την εξέλιξη του καιρού

Τα Best of της 16ης αγωνιστικής στη Super League: Γκολ, Ασίστ και Αποκρούσεις

Αθλητικά Νέα Χτες
Δείτε τα καλύτερα Γκολ, τις Ασίστ και τις Αποκρούσεις του διημέρου

«Ναυάγησε» η συνάντηση των αγροτών με τον πρωθυπουργό – Καταγγέλλουν την κυβέρνηση για απόπειρα διάσπασης

Ελλάδα Χτες
«Παγώνει» ο διάλογος με ευθύνη της κυβέρνησης – Η στρατηγική των δύο ραντεβού δυναμίτισε το κλίμα, μιλούν για πολιτικό παιχνίδι με τα μπλόκα

Θεσσαλονίκη: Εισαγγελική παρέμβαση για τον τραυματισμό γυναίκας από πτώση οροφής

Ελλάδα Χτες
Δικογραφία για παραβίαση κανόνων οικοδομικής και κοινώς επικίνδυνη βλάβη – Έλεγχοι σε όλα τα καταστήματα εστίασης