E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Λεωνίδας Καβάκος για τα γιουχαΐσματα στον Τζέι Ντι Βανς: Σοκαριστικό αυτό που συνέβη, ήταν ένα μάθημα για μένα

«Δεν συμφωνώ με τις διαμαρτυρίες μέσα σε αίθουσες συναυλιών αλλά καταλαβαίνω ότι στην Αμερική οι άνθρωποι δεν είναι συνηθισμένοι σε κρατικές παρεμβάσεις»

Δημοσίευση 15/3/2025 | 11:53

Λεωνίδας Καβάκος για τα γιουχαΐσματα στον Τζέι Ντι Βανς: Σοκαριστικό αυτό που συνέβη, ήταν ένα μάθημα για μένα

Σοκαρισμένος δηλώνει ο Λεωνίδας Καβάκος από τις έντονες αποδοκιμασίες στον Αμερικανό αντιπρόεδρο Τζέι Ντι Βανς κατά τη διάρκεια συναυλίας στο Kennedy Center της Ουάσινγκτον το βράδυ της Πέμπτης (13.3.25).

Λίγο πριν βγει στη σκηνή του Kennedy Center στην Ουάσινγκτον ο διεθνούς φήμης βιολονίστας, Λεωνίδας Καβάκος, για να ερμηνεύσει το Δεύτερο Κοντσέρτο για βιολί του Σοστακόβιτς, άκουσε φωνές και γιουχαΐσματα από το κοινό, τη στιγμή που ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Τζέι Ντι Βανς, εμφανίστηκε στα θεωρεία του κέντρου με τη σύζυγό του, Ούσα Βανς.

«Ξέραμε ότι θα έρθει ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ και γι’ αυτό υπήρχαν αυξημένα μέτρα ασφαλείας από την αίθουσα. Η στιγμή πριν από την έναρξη μιας συναυλίας είναι σημαντική για την αυτοσυγκέντρωση ενός καλλιτέχνη και όταν συμβαίνει κάτι τέτοιο σε αποσυντονίζει», αναφέρει ο μουσικός στην «Καθημερινή».

Μόλις ο Τζέις Ντι Βανς κάθισε στη θέση του, μερίδα του κοινού τον αντιλήφθηκε και ξέσπασε σε αποδοκιμασίες, οι οποίες διήρκεσαν περίπου 30 δευτερόλεπτα.

Στα βίντεο που έκαναν τον γύρο του διαδικτύου ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ φαίνεται να απαντά στις αποδοκιμασίες με έναν ειρωνικό χαιρετισμό και χαμόγελο.

«Οι σκέψεις που έκανα ήταν η μεγάλη αντίθεση μεταξύ της διαμαρτυρίας του κοινού και της αρνητικής ενέργειας που εκπέμπει και της σύνδεσης των ανθρώπων μέσω της σιωπής όταν παίζαμε στη σκηνή και της θετικής ενέργειας της ίδιας της συναυλίας.

Ήταν ένα μάθημα για μένα», τονίζει και επισημαίνει: «Δεν συμφωνώ με τις διαμαρτυρίες μέσα σε αίθουσες συναυλιών, όπου ερχόμαστε για να ακούσουμε τη μουσική, την οποία σεβόμαστε για την αξία της, αλλά καταλαβαίνω ότι στην Αμερική οι άνθρωποι δεν είναι συνηθισμένοι σε κρατικές παρεμβάσεις, όπως αυτή που έγινε στο Kennedy Center και αυτός ίσως ήταν ένας παράγοντας που συνέβαλε σε αυτή τη διαμαρτυρία.

Η πολιτική πολλές φορές δημιουργεί προβληματισμό και θυμό, αλλά πρέπει να σεβαστούμε κάποιον που είναι δημοκρατικά εκλεγμένος». Σημειώνεται ότι τον Φεβρουάριο, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, απομάκρυνε τον επικεφαλής του Kennedy Center, Ντέιβιντ Μ. Ρούμπενσταϊν, ο οποίος υπήρξε και βασικός χρηματοδότης του και ανέλαβε ο ίδιος καθήκοντα προέδρου.

Μάλιστα, ως μέλος του νέου διοικητικού συμβουλίου -το οποίο μέχρι πρότινος είχε διακομματικό χαρακτήρα- ορίστηκε και η Ούσα Βανς, η οποία έχει διατελέσει μέλος της διοίκησης της Συμφωνικής Ορχήστρας του Σινσινάτι, ενώ ως προσωρινός εκτελεστικός διευθυντής επελέγη ο συνεργάτης του Αμερικανού προέδρου, Ρίτσαρντ Γκρένελ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Καιρός: Νέο έκτακτο δελτίο επιδείνωσης από την ΕΜΥ ‑ Σε ποιες περιοχές θα «χτυπήσει» η κακοκαιρία

E-Daily 2.TopNews 24.07.2026
Βροχές, καταιγίδες και μεγάλη συχνότητα κεραυνών τις επόμενες ώρες

ΗΠΑ: Πανικός για την Τεχνητή Νοημοσύνη ‑ Ζητούν «διακόπτη έκτακτης ανάγκης»

E-Daily 2.TopNews 24.07.2026
Η διακομματική πρόταση νόμου «AI Kill Switch Act» κατατέθηκε έπειτα από το σοβαρό περιστατικό στο οποίο αυτόνομος AI agent διέφυγε από ελεγχόμενο περιβάλλον δοκιμών και εξαπέλυσε κυβερνοεπίθεση

Στις φλόγες η Αγία Πετρούπολη ‑ Βίντεο από τις ουκρανικές επιθέσεις

E-Daily 2.TopNews 24.07.2026
Ουκρανικά drones έπληξαν εκ νέου κόμβους logistics της Wildberries - μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε στην Αγία Πετρούπολη

Καρυστιανού: «Το ενοίκιο του γραφείου μας το πληρώνω εγώ» – Τι είπε για Τεμπή, απειλές και δημοσκοπήσεις

E-Daily 2.TopNews 24.07.2026
Η πρόεδρος της «Ελπίδας για τη Δημοκρατία» μίλησε στον ΣΚΑΪ για τη χρηματοδότηση του κόμματος, το ξυλόλιο, την εισαγγελική πρόταση για Τριαντόπουλο-Αγοραστό και την απειλή που λέει ότι δέχθηκε μέσω δικαστή.

Συνέντευξη Μητσοτάκη: «Οι εκλογές δεν θα γίνουν το φθινόπωρο» – Τι είπε για ΔΕΘ, στέγη και Σαμαρά

E-Daily 2.TopNews 24.07.2026
Ο πρωθυπουργός αποκλείει εκλογές το φθινόπωρο και εξαγγέλλει φοροελαφρύνσεις για μικρομεσαίους και ελεύθερους επαγγελματίες από τον Σεπτέμβριο.

Δημογλίδου για τον θάνατο της 41χρονης στη Σύρο: Κυνηγήθηκε από το ζευγάρι και τραυματίστηκε εκ νέου

E-Daily 2.TopNews 24.07.2026
«Αναζητούμε βιντεοληπτικό υλικό και πρόσθετες μαρτυρίες»

Νομοσχέδιο για τα ύδατα: Τι αλλάζει για τα τιμολόγια, τους εργαζόμενους και τον κίνδυνο ιδιωτικοποίησης

E-Daily 2.TopNews 24.07.2026
Το ΥΠΕΝ απαντά σε 13 κρίσιμες ερωτήσεις για τη μεταρρύθμιση που επεκτείνει ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ σε νέες περιοχές και αλλάζει το τοπίο στη διαχείριση υδάτων.

Νεκρή 41χρονη στη Σύρο: Στο μικροσκόπιο και πιθανές οικονομικές διαφορές

E-Daily 2.TopNews 24.07.2026
Νέα στοιχεία εξετάζουν οι Αρχές για τον θάνατο της 41χρονης διασώστριας του ΕΚΑΒ στη Σύρο, με τις έρευνες να στρέφονται τόσο στις συνθήκες της αιματηρής συμπλοκής όσο και στο ενδεχόμενο οικονομικών διαφορών με το ζευγάρι που έχει συλληφθεί

Βάσεις 2026: Εκτόξευση στα πολυτεχνεία, άνοδος στις ιατρικές – Ποιες σχολές «βυθίζονται»

E-Daily 2.TopNews 24.07.2026
Από τις 70.593 αιτήσεις υποψηφίων αναδύεται ο νέος χάρτης της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, με εντυπωσιακές ανατροπές σε αρκετά τμήματα.

Η σχολή που ξεπέρασε τα 20.000 μόρια και άφησε πίσω ακόμη και την Ιατρική

E-Daily 2.TopNews 24.07.2026
Ποιες είναι οι σχολές με τις υψηλότερες βάσεις εισαγωγής το 2026

Τραμπ: Νέοι δασμοί σε πάνω από 80 χώρες

Κόσμος 24.07.2026
Ο ενιαίος δασμός 10% που έληγε τα μεσάνυχτα (ώρα ΗΠΑ) αντικαθίσταται από νέο πακέτο μέτρων της κυβέρνησης Τραμπ