E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ο πόλεμος του αλκοόλ: O Τραμπ απειλεί την ΕΕ με δασμό 200% στο κρασί ως αντίποινα για το ουίσκι

«Εάν αυτός ο δασμός δεν αφαιρεθεί αμέσως, οι ΗΠΑ θα επιβάλουν σύντομα δασμό 200% σε όλα τα κρασιά, τις σαμπάνιες και τα αλκοολούχα ποτά που προέρχονται από την Γαλλία και άλλες χώρες της Ε.Ε.», είπε ο Τραμπ

Δημοσίευση 13/3/2025 | 15:07

Ο πόλεμος του αλκοόλ: O Τραμπ απειλεί την ΕΕ με δασμό 200% στο κρασί ως αντίποινα για το ουίσκι

Ο Ντόναλντ Τραμπ απείλησε την Πέμπτη να επιβάλει έναν τεράστιο δασμό στα ευρωπαϊκά αλκοολούχα ποτά, ως απάντηση στα αντίποινα της Ευρωπαϊκής Ένωσης στους δασμούς του για τον χάλυβα και το αλουμίνιο.

Σε ανάρτηση στο Truth Social, ο Τραμπ είπε ότι η κυβέρνησή του θα επιβάλει δασμό 200% στα αλκοολούχα ποτά από την ΕΕ, εκτός εάν ανακαλέσει τον δασμό 50% που επέβαλε η ευρωπαϊκή κυβέρνηση την Τετάρτη στο αμερικανικό ουίσκι.

«Εάν αυτός ο δασμός δεν αφαιρεθεί αμέσως, οι ΗΠΑ θα επιβάλουν σύντομα δασμό 200% σε όλα τα κρασιά, τις σαμπάνιες και τα αλκοολούχα ποτά που προέρχονται από την Γαλλία και άλλες χώρες της Ε.Ε.», είπε ο Τραμπ και πρόσθεσε «Αυτό θα είναι υπέροχο για τις επιχειρήσεις κρασιού και σαμπάνιας στις ΗΠΑ».

Η απάντηση της Αμερικής στην απάντηση της Ευρώπης στους δασμούς της Αμερικής μέσα σε 36 ώρες δείχνει πώς οι εμπορικοί πόλεμοι μπορούν γρήγορα να ξεφύγουν από τον έλεγχο. Αφού οι δασμοί 25% του Τραμπ στο αλουμίνιο και τον χάλυβα τέθηκαν σε ισχύ τα μεσάνυχτα της Τετάρτης το πρωί, η ΕΕ απάντησε αμέσως σε αυτό που αποκάλεσε «αδικαιολόγητη» εμπορική δράση. Τα αντίμετρα της ΕΕ περιελάμβαναν δασμούς σε αμερικανικά αγαθά αξίας 26 δισεκατομμυρίων ευρώ (28 δισεκατομμυρίων δολαρίων), συμπεριλαμβανομένων δασμών σε σκάφη, μπέρμπον και μοτοσικλέτες. Τα μέτρα, τα οποία πρόκειται να τεθούν σε ισχύ τον Απρίλιο, είναι «άμεσα και αναλογικά», ανέφερε σε δήλωσή της.

Η αμερικανική βιομηχανία οινοπνευματωδών ποτών είπε την Τετάρτη ότι προετοιμαζόταν για τους δασμούς αντιποίνων.

Οι δασμοί 50% της ΕΕ στα αμερικανικά οινοπνευματώδη ποτά είναι «βαθιά απογοητευτικοί και θα υπονομεύσουν σοβαρά τις επιτυχημένες προσπάθειες για την ανοικοδόμηση των εξαγωγών αμερικανικών οινοπνευματωδών ποτών στις χώρες της ΕΕ», δήλωσε ο Κρις Σουόνγκερ, διευθύνων σύμβουλος του Συμβουλίου Αποσταγμένων Οινοπνευματωδών Ποτών των Ηνωμένων Πολιτειών (DISCUS), σε δήλωση που δημοσιεύθηκε την Τετάρτη.

Ο Τραμπ είπε την Τετάρτη στο Οβάλ Γραφείο ότι θα απαντούσε στους δασμούς αντιποίνων της ΕΕ. «Φυσικά και θα απαντήσω», είπε ο Τραμπ.

Την Πέμπτη, ο Τραμπ αποκάλεσε την ΕΕ «μία από τις πιο εχθρικές και καταχρηστικές φορολογικές και δασμολογικές αρχές στον κόσμο, η οποία δημιουργήθηκε με μοναδικό σκοπό να εκμεταλλευτεί τις Ηνωμένες Πολιτείες» και αποκάλεσε τον δασμό αντιποίνων που επέβαλε στο αμερικανικό μπέρμπον «άθλιο».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η φρεγάτα «Ψαρά» φέρεται να αναχαίτισε σμήνος drones στην Κύπρο

Ελλάδα 12.03.2026
Χωρίς να εκτοξεύσει ούτε έναν αναχαιτιστικό πύραυλο

Tραμπ: Οι ΗΠΑ κερδίζουν από το πετρέλαιο, αλλά δεν θα αφήσω το Ιράν να αποκτήσει πυρηνικά

Κόσμος 12.03.2026
Οι Ηνωμένες Πολιτείες αποτελούν μακράν τον μεγαλύτερο παραγωγό πετρελαίου παγκοσμίως

Λαριτζανί: Αν ο Τραμπ κόψει το ρεύμα στο Ιράν σε μια ώρα, θα το κόψουμε σε όλη τη Μέση Ανατολή σε μισή

Κόσμος 12.03.2026
«Το σκοτάδι θα γινόταν μια κατάλληλη ευκαιρία για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των Αμερικανών στρατιωτών που διέφυγαν στην περιοχή»

Εκτός ελέγχου η κατάσταση στη Μέση Ανατολή: «Θα γεμίσουμε τον Περσικό Κόλπο με το αίμα των εισβολέων» λέει το Ιράν

Κόσμος 12.03.2026
Η ένταση στον Περσικό Κόλπο αυξάνεται, με το Ιράν να απειλεί ανοιχτά τις ΗΠΑ για τα νησιά του

Κούρεψε τη 16χρονη κόρη της επειδή ήταν άτακτη: Στο αυτόφωρο 33χρονη μητέρα στη Θεσσαλονίκη, συνελήφθη και ο 19χρονος γιος της

Ελλάδα 12.03.2026
Η 16χρονη μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ και τέθηκε σε καθεστώς προστατευτικής φύλαξης

Ισχυρός σεισμός στην Ευρυτανία

Ελλάδα 12.03.2026
Το εστιακό βάθος του σεισμού υπολογίστηκε στα 10 χιλιόμετρα

Τι ζητούν το Ιράν και οι ΗΠΑ για να λήξει ο πόλεμος

Κόσμος 12.03.2026
Το Ιράν ζητά αναγνώριση δικαιωμάτων και διεθνείς εγγυήσεις, οι ΗΠΑ απαιτούν πλήρη υποταγή και η ειρήνη μοιάζει πιο μακρινή από ποτέ

Τουρκικό υπουργείο Αμυνας για Patriot στην Κάρπαθο: «Παράνομες ενέργειες, έχουμε λάβει τα απαραίτητα μέτρα»

Ελλάδα 12.03.2026
Δεν έχουν τέλος οι προκλήσεις των Τούρκων με αφορμή την συστοιχία Patriot που έχει αναπτυχθεί στην Κάρπαθο, μετά τις επιθέσεις που δέχτηκε η Κύπρος

Γυναίκες στα χακί: Εθελοντική στράτευση για ηλικίες 20‑26 ετών, τα κριτήρια και οι παροχές

Ελλάδα 12.03.2026
«Η ευθύνη για την πατρίδα αφορά όλους» είναι το μήνυμα από το Γενικό Επιτελείο Στρατού - Έως τις 31 Μαρτίου οι αιτήσεις

Η Ελλάδα εξετάζει την απαγόρευση της μπούρκας – Τι ισχύει στην υπόλοιπη Ευρώπη

Ελλάδα 12.03.2026
Στο τραπέζι η πιθανότητα ρύθμισης για τη μπούργκα και τη νικάμπ στην Ελλάδα