E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ένταση στη δίκη για το Μάτι: Αστυνομικοί μπήκαν στη δικαστική αίθουσα

Εγκαυματίες και συγγενείς βρέθηκαν από νωρίς έξω από το Εφετείο ώστε να βροντοφωνάξουν για δικαιοσύνη

Δημοσίευση 13/3/2025 | 10:44

Ένταση στη δίκη για το Μάτι: Αστυνομικοί μπήκαν στη δικαστική αίθουσα

Με φωνές και αρκετή ένταση συνεχίζεται σήμερα (13.03.2025) η δίκη για την πολύνεκρη φωτιά στο Μάτι.

Το Εφετείο Αθηνών (στο οποίο διεξάγεται η δίκη) είναι γεμάτο είτε από ανθρώπους που έζησαν τη φρίκη της φωτιάς στο Μάτι, είτε από συγγενείς των θυμάτων που χάθηκαν στην τραγωδία.

Και ενώ όλοι περιμένουν την αγόρευση της εισαγγελέως η οποία θα δείξει τους ενόχους για το δυστύχημα με τους 104 νεκρούς, ξέσπασε ένταση όταν το ακροατήριο ξεκίνησε να φωνάζει στην πρόεδρο της δίκης, με αποτέλεσμα να παρέμβει μέσα στη δικαστική αίθουσα η αστυνομία.

Από νωρίς το πρωί, έξω από το Εφετείο έχουν μαζευτεί οι συγγενείς των θυμάτων, που κρατώντας πλακάτ με τις λέξεις «κακούργημα» και «δικαιοσύνη», ζητούν αυστηρότερες ποινές σε όσους εμπλέκονται στην υπόθεση.

«Εγκαυματίας και η ίδια και εκπροσωπώ και τους συγγενείς των θανόντων και τους εγκαυματίες. Εμάς ό,τι ήταν να δείξει η ιστορία το έχει ήδη υποδείξει. Είμαστε καμένες ψυχές, σωματικά και πνευματικά. Αυτό που ζητάμε και ευχόμαστε είναι μια αγαλλίαση. Μια αγαλλίαση στις ψυχές μας και μια απονομή δικαιοσύνης η οποία θα βοηθήσει να μη ξανασυμβεί οτιδήποτε άλλο κακό», είπε αρχικά η Κάλλι Αναγνώστου, εγκαυματίας στο Μάτι και πρόεδρος του Συλλόγου Συγγενών Θανόντων και Εγκαυματιών κατά τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι.


Έχουμε θρηνήσει πάρα πολύ αίμα, έχουμε θρηνήσει πάρα πολλές ψυχές και ζωές. Είναι κρίμα πραγματικά να είμαστε έρμαια ενός οποιουδήποτε κρατικού φορέα που δεν μπορεί να λειτουργήσει», συνέχισε.

Δυστυχώς οι μαρτυρίες των συγγενών είναι σπαρακτικές.

Στη δικαστική αίθουσα βρίσκονται γονείς που έχασαν τα παιδιά τους και που μετά από 7 χρόνια από την τραγωδία συνεχίζουν να ζητούν απονομή δικαιοσύνης.

«Έχασα το παιδί μου στο Μάτι, 25 χρόνων στη θάλασσα. Δεν πνίγηκε, ήξερε κολύμπι. Κουράστηκε; Δεν τα κατάφερε. Τρεις ώρες ήμασταν μαζί, μιλούσαμε. Μετά τις τρεις ώρες εγκατέλειψε, δεν τα κατάφερε, οι συνθήκες ήταν… Δεν μπορούσε να αναπνεύσει το παιδί, δεν μπορούσε να δει. Πάθαινε κράμπες, κουραζόταν, τα κύματα ήταν τεράστια μας κουκούλωναν, δεν ήταν συνθήκες “μπαίνουμε στη θάλασσα και κάνουμε μπάνιο”, ήταν κινηματογραφικές συνθήκες» δήλωσε η Αθηνά Μουτάφη λίγο πριν μπει στην αίθουσα του Εφετείου.

Σε ερώτηση για τις κινήσεις τους εκείνη την ημέρα είπε:

«Ήμασταν μαζί και εγώ και η αδερφή μου. Φύγαμε από το σπίτι 18.20 και αναγκαστικά αφήσαμε το αμάξι και η μόνη επιλογή ήταν η θάλασσα. Και να θέλαμε να πάμε αλλού δεν γινόταν. Πήγαμε στη θάλασσα και μάλλον ήταν η χειρότερη ώρα. Φυσομανούσε, ερχόταν κάπνα πάνω μας, ήταν πολύ άσχημη κατάσταση. Τα κύματα μας πήραν μέσα. Το παιδί μου παραπονιόταν. “Δεν αντέχω μάνα, δεν αντέχω”. Και συναισθηματικά φορτίστηκε γιατί πριν από το παιδί μου έφυγε και μια φίλη μου που ήταν μαζί μας, εγκατέλειψε κι αυτή. Και η εικόνα αυτή όλη δεν ξέρω τι έκανε στο παιδί μου. […] Σας τα λέω γρήγορα και χάνουν την αξία τους αυτά».

Συνεχίζοντας τόνισε ότι «το μέλημά μου ήταν να μη χαθούμε. Τα κύματα που έρχονταν και μας χτυπούσαν… Κοιτούσα πάντα “πού είναι τα παιδιά, πού είναι τα παιδιά”. Σε κάποια φάση είδα τη Βάσια, δεν είδα τον Βίκτωρα. Σε δυο τρεις απλωτές που έκανα τον είδα μπρούμυτα, επέπλεε. […] Στις 11-12 το βράδυ ήρθε ένα ψαροκάικο μας μάζεψε, στην τύχη…».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Σχεδόν 3.000 άτομα κατέληξαν στο νοσοκομείο έπειτα από δάγκωμα σκύλου μέσα σε ένα χρόνο

Ελλάδα 08.12.2025
Τι δείχνουν τα στοιχεία για τις επιθέσεις σκύλων στη χώρα μας

«Mάζεψα το πίτμπουλ γιατί ήταν ετοιμοθάνατο και αυτό σκότωσε τον γιο μου»

Ελλάδα 08.12.2025
Συντετριμμένος ο πατέρας του 2χρονου Λίο στη Ζάκυνθο

Ανεβαίνει η στάθμη του Πηνειού ‑ Σε αυξημένη επιφυλακή ο Δήμος Λάρισας

Ελλάδα Χτες
Τα θυροφράγματα έχουν κλείσει στο σύνολό τους, προκειμένου να περιοριστεί ο κίνδυνος εισροών

Τραγωδία στην Ηλεία: Εργάτης γης στο Καπελέτο έβαλε τέλος στη ζωή του σε θερμοκήπιο

Ελλάδα Χτες
Ο εργάτης εντοπίστηκε νεκρός από άλλους εργάτες μέσα σε θερμοκήπιο

Τρόμος για 3 ανήλικες στο Καματερό: Μεθυσμένος Ινδός τις απείλησε με χαρτοκόπτη

Ελλάδα Χτες
Το συμβάν σημειώθηκε αργά το βράδυ του Σαββάτου

Περού: Δύτης έχει «φυσαλίδες αζώτου» στο σώμα εδώ και 11 χρόνια – «Ζω σαν φουσκωμένο μπαλόνι»

Κόσμος Χτες
«Ζω σαν φουσκωμένο μπαλόνι και περιμένω μία λύση», αποκαλύπτει ο Αλεχάντρο Ράμος Μαρτίνες

Πήρε εξιτήριο ο κτηνοτρόφος που κατέρρευσε – «Πέρασε εγκεφαλικό», αναφέρει η γυναίκα του

Ελλάδα Χτες
Αναρρώνει στο σπίτι του, κοντά στην οικογένειά του, ο κτηνοτρόφος που κατέρρευσε όταν είδε το κοπάδι του να θανατώνεται έπειτα από κρούσματα ευλογιάς των προβάτων

Έκπληξη στο Επίδομα Θέρμανσης: Ξεκινούν άμεσα οι πληρωμές – Δείτε πότε μπαίνουν τα χρήματα!

Οικονομία Χτες
Το επίδομα θέρμανσης δικαιούνται φυσικά πρόσωπα που χρησιμοποιούν πετρέλαιο, φυσικό αέριο, υγραέριο, καυσόξυλα, πέλετ, τηλεθέρμανση ή ηλεκτρική ενέργεια, και πληρούν συγκεκριμένα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια

Συντάξεις Ιανουαρίου 2026: Προκαταβολικά οι πληρωμές – Οι ημερομηνίες καταβολής

Οικονομία Χτες
Νωρίτερα θα πληρωθούν οι συνταξιούχοι ενόψει των γιορτών

Σε ποια ηλικία είναι οι πιο μοναχικοί άνθρωποι σύμφωνα με νέα έρευνα

Κόσμος Χτες
Η έρευνα έκανε διάκριση μεταξύ της αντιληπτής μοναξιάς, πόσο συχνά κάποιος δηλώνει ότι αισθάνεται μοναξιά ή απομόνωση, και της «πραγματικής μοναξιάς»

Χάος στο αεροδρόμιο Χίθροου: Αγνωστοι ψέκασαν ταξιδιώτες με σπρέι – Μία σύλληψη

Κόσμος Χτες
Ισχυρή αστυνομική παρουσία στο μεγαλύτερο αεροδρόμιο της Μεγάλης Βρετανίας, έπειτα από ειδοποίηση για βίαιο περιστατικό στον τερματικό σταθμό 3 – Μία σύλληψη