E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ένταση στη δίκη για το Μάτι: Αστυνομικοί μπήκαν στη δικαστική αίθουσα

Εγκαυματίες και συγγενείς βρέθηκαν από νωρίς έξω από το Εφετείο ώστε να βροντοφωνάξουν για δικαιοσύνη

Δημοσίευση 13/3/2025 | 10:44

Ένταση στη δίκη για το Μάτι: Αστυνομικοί μπήκαν στη δικαστική αίθουσα

Με φωνές και αρκετή ένταση συνεχίζεται σήμερα (13.03.2025) η δίκη για την πολύνεκρη φωτιά στο Μάτι.

Το Εφετείο Αθηνών (στο οποίο διεξάγεται η δίκη) είναι γεμάτο είτε από ανθρώπους που έζησαν τη φρίκη της φωτιάς στο Μάτι, είτε από συγγενείς των θυμάτων που χάθηκαν στην τραγωδία.

Και ενώ όλοι περιμένουν την αγόρευση της εισαγγελέως η οποία θα δείξει τους ενόχους για το δυστύχημα με τους 104 νεκρούς, ξέσπασε ένταση όταν το ακροατήριο ξεκίνησε να φωνάζει στην πρόεδρο της δίκης, με αποτέλεσμα να παρέμβει μέσα στη δικαστική αίθουσα η αστυνομία.

Από νωρίς το πρωί, έξω από το Εφετείο έχουν μαζευτεί οι συγγενείς των θυμάτων, που κρατώντας πλακάτ με τις λέξεις «κακούργημα» και «δικαιοσύνη», ζητούν αυστηρότερες ποινές σε όσους εμπλέκονται στην υπόθεση.

«Εγκαυματίας και η ίδια και εκπροσωπώ και τους συγγενείς των θανόντων και τους εγκαυματίες. Εμάς ό,τι ήταν να δείξει η ιστορία το έχει ήδη υποδείξει. Είμαστε καμένες ψυχές, σωματικά και πνευματικά. Αυτό που ζητάμε και ευχόμαστε είναι μια αγαλλίαση. Μια αγαλλίαση στις ψυχές μας και μια απονομή δικαιοσύνης η οποία θα βοηθήσει να μη ξανασυμβεί οτιδήποτε άλλο κακό», είπε αρχικά η Κάλλι Αναγνώστου, εγκαυματίας στο Μάτι και πρόεδρος του Συλλόγου Συγγενών Θανόντων και Εγκαυματιών κατά τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι.


Έχουμε θρηνήσει πάρα πολύ αίμα, έχουμε θρηνήσει πάρα πολλές ψυχές και ζωές. Είναι κρίμα πραγματικά να είμαστε έρμαια ενός οποιουδήποτε κρατικού φορέα που δεν μπορεί να λειτουργήσει», συνέχισε.

Δυστυχώς οι μαρτυρίες των συγγενών είναι σπαρακτικές.

Στη δικαστική αίθουσα βρίσκονται γονείς που έχασαν τα παιδιά τους και που μετά από 7 χρόνια από την τραγωδία συνεχίζουν να ζητούν απονομή δικαιοσύνης.

«Έχασα το παιδί μου στο Μάτι, 25 χρόνων στη θάλασσα. Δεν πνίγηκε, ήξερε κολύμπι. Κουράστηκε; Δεν τα κατάφερε. Τρεις ώρες ήμασταν μαζί, μιλούσαμε. Μετά τις τρεις ώρες εγκατέλειψε, δεν τα κατάφερε, οι συνθήκες ήταν… Δεν μπορούσε να αναπνεύσει το παιδί, δεν μπορούσε να δει. Πάθαινε κράμπες, κουραζόταν, τα κύματα ήταν τεράστια μας κουκούλωναν, δεν ήταν συνθήκες “μπαίνουμε στη θάλασσα και κάνουμε μπάνιο”, ήταν κινηματογραφικές συνθήκες» δήλωσε η Αθηνά Μουτάφη λίγο πριν μπει στην αίθουσα του Εφετείου.

Σε ερώτηση για τις κινήσεις τους εκείνη την ημέρα είπε:

«Ήμασταν μαζί και εγώ και η αδερφή μου. Φύγαμε από το σπίτι 18.20 και αναγκαστικά αφήσαμε το αμάξι και η μόνη επιλογή ήταν η θάλασσα. Και να θέλαμε να πάμε αλλού δεν γινόταν. Πήγαμε στη θάλασσα και μάλλον ήταν η χειρότερη ώρα. Φυσομανούσε, ερχόταν κάπνα πάνω μας, ήταν πολύ άσχημη κατάσταση. Τα κύματα μας πήραν μέσα. Το παιδί μου παραπονιόταν. “Δεν αντέχω μάνα, δεν αντέχω”. Και συναισθηματικά φορτίστηκε γιατί πριν από το παιδί μου έφυγε και μια φίλη μου που ήταν μαζί μας, εγκατέλειψε κι αυτή. Και η εικόνα αυτή όλη δεν ξέρω τι έκανε στο παιδί μου. […] Σας τα λέω γρήγορα και χάνουν την αξία τους αυτά».

Συνεχίζοντας τόνισε ότι «το μέλημά μου ήταν να μη χαθούμε. Τα κύματα που έρχονταν και μας χτυπούσαν… Κοιτούσα πάντα “πού είναι τα παιδιά, πού είναι τα παιδιά”. Σε κάποια φάση είδα τη Βάσια, δεν είδα τον Βίκτωρα. Σε δυο τρεις απλωτές που έκανα τον είδα μπρούμυτα, επέπλεε. […] Στις 11-12 το βράδυ ήρθε ένα ψαροκάικο μας μάζεψε, στην τύχη…».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Συνωμοσιολόγος έβγαλε στη φόρα sms του Τσάρλι Κερκ για τις πρώην του ‑ Έκρηξη της χήρας του

Κόσμος 13.12.2025
Η Κάντας Οουενς προκαλεί αντιδράσεις με αποκαλύψεις για τον Τσάρλι Κερκ, ενώ η Έρικα ζητά να σταματήσουν οι θεωρίες.

Το Reddit μήνυσε την Αυστραλία για την απαγόρευση των social media στους κάτω των 16

Κόσμος 13.12.2025
Το Reddit κατέθεσε αγωγή εναντίον της Αυστραλίας χαρακτηρίζοντας την απαγόρευση των social media παρέμβαση στην ελεύθερη πολιτική έκφραση.

Ευβοια: Μεθυσμένη οδηγός μετά από τρελή πορεία συγκρούστηκε με σταθμευμένα οχήματα

Ελλάδα 13.12.2025
Το περιστατικό σημειώθηκε σε κεντρικό σημείο του Μαρμαρίου

Αυτή είναι η λίστα με τα αιτήματα των αγροτών για τον πρωθυπουργό: Ενισχύουν τα μπλόκα τους

Ελλάδα 13.12.2025
Οι αγρότες έχουν μία σειρά αιτημάτων προς τον πρωθυπουργό και μόνο εάν υπάρξουν απαντήσεις σε αυτά, θα πάνε σε διάλογο μαζί του.

Μερτς: «Αν ο Πούτιν κατακτούσε την Ουκρανία, θα έβαζε στο στόχαστρο την ΕΕ»

Κόσμος 13.12.2025
Ο Γερμανός καγκελάριος Φρίντριχ Μερτς έκανε λόγο για «πραγματική τεκτονική μετατόπιση των πολιτικών και οικονομικών κέντρων εξουσίας».

Θεσσαλονίκη: Δίχρονο παιδί περιπλανιόταν μόνο στους δρόμους – Συνελήφθη ο θείος που το άφησε μόνο

Ελλάδα 13.12.2025
Στη Θεσσαλονίκη, περαστικοί βρήκαν ένα ανήλικο παιδί να περιπλανιέται μόνο του στους δρόμους, προκαλώντας σοκ με το αδιανόητο περιστατικό

Η τεταμένη στιγμή ανάμεσα στον Τζέικομπ Ελόρντι και φωτογράφο: Μου το κάνετε πραγματικά πολύ δύσκολο να ζήσω

Αθλητικά Νέα 13.12.2025
«Τζέικομπ, σε αγαπάμε», είπε παπαράτσι στον ηθοποιό με εκείνον να απαντά «Εγώ δεν σας αγαπώ»

Αποκάλυψη BBC για τα «μωρά των Βίκινγκ»: Βιομηχανία 2 δισ. δολαρίων πίσω από τον Δανό δότη σπέρματος

Κόσμος 13.12.2025
Πώς εξηγείται η δημοφιλία του δανέζικου ή λεγόμενου «σπέρματος των Βίκινγκ» και χρειάζεται τελικά αυστηρότερος έλεγχος του κλάδου, αναρωτιέται το BBC

Αγρια επεισόδια στην Ινδία: Οπαδοί τα έκαναν γης μαδιάμ επειδή ο Μέσι εμφανίστηκε μόνο για λίγα λεπτά

Κόσμος 13.12.2025
Καταγγέλλουν ότι είχαν πληρώσει έναν μισθό για να δουν τον Αργεντίνο σταρ που έμεινε μόνο για 20 λεπτά στο γήπεδο

Καιρός ‑ Τσατραφύλλιας: «Σκληρό καρύδι ο αντικυκλώνας»

Καιρός 13.12.2025
Τι προβλέπει για τα Χριστούγεννα