E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ένταση στη δίκη για το Μάτι: Αστυνομικοί μπήκαν στη δικαστική αίθουσα

Εγκαυματίες και συγγενείς βρέθηκαν από νωρίς έξω από το Εφετείο ώστε να βροντοφωνάξουν για δικαιοσύνη

Δημοσίευση 13/3/2025 | 10:44

Ένταση στη δίκη για το Μάτι: Αστυνομικοί μπήκαν στη δικαστική αίθουσα

Με φωνές και αρκετή ένταση συνεχίζεται σήμερα (13.03.2025) η δίκη για την πολύνεκρη φωτιά στο Μάτι.

Το Εφετείο Αθηνών (στο οποίο διεξάγεται η δίκη) είναι γεμάτο είτε από ανθρώπους που έζησαν τη φρίκη της φωτιάς στο Μάτι, είτε από συγγενείς των θυμάτων που χάθηκαν στην τραγωδία.

Και ενώ όλοι περιμένουν την αγόρευση της εισαγγελέως η οποία θα δείξει τους ενόχους για το δυστύχημα με τους 104 νεκρούς, ξέσπασε ένταση όταν το ακροατήριο ξεκίνησε να φωνάζει στην πρόεδρο της δίκης, με αποτέλεσμα να παρέμβει μέσα στη δικαστική αίθουσα η αστυνομία.

Από νωρίς το πρωί, έξω από το Εφετείο έχουν μαζευτεί οι συγγενείς των θυμάτων, που κρατώντας πλακάτ με τις λέξεις «κακούργημα» και «δικαιοσύνη», ζητούν αυστηρότερες ποινές σε όσους εμπλέκονται στην υπόθεση.

«Εγκαυματίας και η ίδια και εκπροσωπώ και τους συγγενείς των θανόντων και τους εγκαυματίες. Εμάς ό,τι ήταν να δείξει η ιστορία το έχει ήδη υποδείξει. Είμαστε καμένες ψυχές, σωματικά και πνευματικά. Αυτό που ζητάμε και ευχόμαστε είναι μια αγαλλίαση. Μια αγαλλίαση στις ψυχές μας και μια απονομή δικαιοσύνης η οποία θα βοηθήσει να μη ξανασυμβεί οτιδήποτε άλλο κακό», είπε αρχικά η Κάλλι Αναγνώστου, εγκαυματίας στο Μάτι και πρόεδρος του Συλλόγου Συγγενών Θανόντων και Εγκαυματιών κατά τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι.


Έχουμε θρηνήσει πάρα πολύ αίμα, έχουμε θρηνήσει πάρα πολλές ψυχές και ζωές. Είναι κρίμα πραγματικά να είμαστε έρμαια ενός οποιουδήποτε κρατικού φορέα που δεν μπορεί να λειτουργήσει», συνέχισε.

Δυστυχώς οι μαρτυρίες των συγγενών είναι σπαρακτικές.

Στη δικαστική αίθουσα βρίσκονται γονείς που έχασαν τα παιδιά τους και που μετά από 7 χρόνια από την τραγωδία συνεχίζουν να ζητούν απονομή δικαιοσύνης.

«Έχασα το παιδί μου στο Μάτι, 25 χρόνων στη θάλασσα. Δεν πνίγηκε, ήξερε κολύμπι. Κουράστηκε; Δεν τα κατάφερε. Τρεις ώρες ήμασταν μαζί, μιλούσαμε. Μετά τις τρεις ώρες εγκατέλειψε, δεν τα κατάφερε, οι συνθήκες ήταν… Δεν μπορούσε να αναπνεύσει το παιδί, δεν μπορούσε να δει. Πάθαινε κράμπες, κουραζόταν, τα κύματα ήταν τεράστια μας κουκούλωναν, δεν ήταν συνθήκες “μπαίνουμε στη θάλασσα και κάνουμε μπάνιο”, ήταν κινηματογραφικές συνθήκες» δήλωσε η Αθηνά Μουτάφη λίγο πριν μπει στην αίθουσα του Εφετείου.

Σε ερώτηση για τις κινήσεις τους εκείνη την ημέρα είπε:

«Ήμασταν μαζί και εγώ και η αδερφή μου. Φύγαμε από το σπίτι 18.20 και αναγκαστικά αφήσαμε το αμάξι και η μόνη επιλογή ήταν η θάλασσα. Και να θέλαμε να πάμε αλλού δεν γινόταν. Πήγαμε στη θάλασσα και μάλλον ήταν η χειρότερη ώρα. Φυσομανούσε, ερχόταν κάπνα πάνω μας, ήταν πολύ άσχημη κατάσταση. Τα κύματα μας πήραν μέσα. Το παιδί μου παραπονιόταν. “Δεν αντέχω μάνα, δεν αντέχω”. Και συναισθηματικά φορτίστηκε γιατί πριν από το παιδί μου έφυγε και μια φίλη μου που ήταν μαζί μας, εγκατέλειψε κι αυτή. Και η εικόνα αυτή όλη δεν ξέρω τι έκανε στο παιδί μου. […] Σας τα λέω γρήγορα και χάνουν την αξία τους αυτά».

Συνεχίζοντας τόνισε ότι «το μέλημά μου ήταν να μη χαθούμε. Τα κύματα που έρχονταν και μας χτυπούσαν… Κοιτούσα πάντα “πού είναι τα παιδιά, πού είναι τα παιδιά”. Σε κάποια φάση είδα τη Βάσια, δεν είδα τον Βίκτωρα. Σε δυο τρεις απλωτές που έκανα τον είδα μπρούμυτα, επέπλεε. […] Στις 11-12 το βράδυ ήρθε ένα ψαροκάικο μας μάζεψε, στην τύχη…».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Χάσαμε έναν άγγελο, θα την ντύσουμε νύφη, λέει ο πατέρας της Χριστίνας που έχασε τη ζωή της στην Ανω Γλυφάδα

Ελλάδα 23.01.2026
Η Χριστίνα «ήταν φοβερή φιλόλογος, αγαπούσε τη δουλειά της» λέει ο πατέρας της

«Κακή ιδέα η σύγκρουση με Τραμπ»: Οι προειδοποιήσεις Μελόνι στους Ευρωπαίους

Κόσμος 23.01.2026
Η Ιταλίδα πρωθυπουργός κάλεσε τους ηγέτες να διατηρήσουν την ψυχραιμία τους και να μην αντιμετωπίζουν τον Τραμπ ως «παράλογο» ή «απρόβλεπτο» - Η Ευρώπη έχει κατανοήσει πως έχει φτάσει σε σημείο καμπής και πρέπει να δράσει γρήγορα, λένε διπλωμάτες

Αίσιο τέλος στην εξαφάνιση 13χρονης – Συνελήφθησαν 3 νεαροί για αρπαγή ανηλίκου

Ελλάδα 23.01.2026
Η ανήλικη εντοπίστηκε σε διαμέρισμα στην Κυψέλη – Είχε αποχωρήσει από το σπίτι της στις 16 Ιανουαρίου

Η κόρη του Ντένις Ρόντμαν έγινε η πιο ακριβοπληρωμένη ποδοσφαιρίστρια στον κόσμο

Αθλητικά Νέα 23.01.2026
Η 23χρονη Τρίνιτι Ρόντμαν υπέγραψε μυθικό συμβόλαιο άνω του 1 εκατομμυρίου δολαρίων ετησίως με την Ουάσινγκτον Σπίριτ, αναγκάζοντας το NWSL να αλλάξει τους κανόνες του

Εξαφάνιση Λόρας: Το «μυστήριο Αννα» που κρύβει η 16χρονη από την Πάτρα

Ελλάδα 23.01.2026
Μέχρι στιγμής, οι έρευνες στην Αχαΐα και την Αττική δεν έχουν αποδώσει καρπούς, με το θρίλερ της εξαφάνισης να παραμένει σε πλήρη εξέλιξη

Σοκ στη Euroleague: «Η Ρεάλ αποχωρεί από την Euroleague και πάει στο NBA Europe»

Αθλητικά Νέα 23.01.2026
Προφορική δέσμευση της «βασίλισσας» στο Λονδίνο για το νέο πρότζεκτ αποκαλύπτει η ισπανική εφημερίδα

Η Ευρωπαική Ένωση στέλνει 447 γεννήτριες στην Ουκρανία για να μην «παγώσουν» πάνω ένα εκατομμύριο πολίτες

Κόσμος 23.01.2026
Στόχος είναι η αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης σε νοσοκομεία, καταφύγια και άλλες κρίσιμες υπηρεσίες

Σε κατάσταση συναγερμού η Πορτογαλία λόγω κακοκαιρίας, τα κύματα θα φτάσουν τα 15 μέτρα

Κόσμος 23.01.2026
Έκλεισαν δρόμοι και σχολεία ενώ περιορίζεται η λειτουργία των δημοσίων υπηρεσιών

Μαρτυρίες φρίκης από τις μυστικές φυλακές της Υεμένης: Απίστευτα βασανιστήρια μέχρι το τέλος

Κόσμος 23.01.2026
«Δεν υπήρχε χώρος για να ξαπλώσεις», είπε ένας πρώην κρατούμενος στο BBC. «Αν κάποιος κατέρρεε, οι άλλοι έπρεπε να τον κρατήσουν ψηλά».

Bενετία: «Καταραμένο» παλάτι του 15ου αιώνα βγήκε στο σφυρί για 20 εκατομμύρια ευρώ ‑ Συνδέθηκε με φρικτά εγκλήματα

Κόσμος 23.01.2026
Ένα ιστορικό παλάτι του 15ου αιώνα στη Βενετία, που σύμφωνα με τους θρύλους είναι «στοιχειωμένο» βγαίνει προς πώληση για 19 εκατομμύρια δολάρια

Ισπανία: Πρώτη έκθεση για τη σιδηροδρομική τραγωδία ‑ Πώς εκτροχιάστηκαν τα τρένα

Κόσμος 23.01.2026
Πρώτα συμπεράσματα των αρμόδιων αρχών για το τι προκάλεσε τον εκτροχιασμό των δύο τρένων στην Ισπανία - Σπασμένη η ράγα πριν περάσει το τρένο Iryo