E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Πέθανε στα 55 του ο πρώην NBAer Όλιβερ Μίλερ που είχε παίξει και στην Ελλάδα

Ο Όλιβερ Μίλερ έδινε μάχη με τον καρκίνο

Δημοσίευση 13/3/2025 | 07:37

Πέθανε στα 55 του ο πρώην NBAer Όλιβερ Μίλερ που είχε παίξει και στην Ελλάδα

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 55 ετών ο πρώην NBAer Όλιβερ Μίλερ, ο οποίος πέρασε για ένα μικρό χρονικό διάστημα από την Ελλάδα και συγκεκριμένα την ομάδα του Ηρακλείου.

Ο Όλιβερ Μίλερ, ο οποίος αγωνίστηκε εννέα χρόνια στο NBA έχοντας επιλεγεί στο νούμερο «22» του draft το 1992, έδινε μάχη με τον καρκίνο.

Την είδηση για τον θάνατό του αποκάλυψε ο παλαίμαχος μπασκετμπολίστας (και) του Ολυμπιακού, Έντι Τζόνσον ο οποίος είναι αναλυτής στα παιχνίδια των Φοίνιξ Σανς, την πρώτη ομάδα του αείμνηστου «Big O» στο NBA μετά το κολέγιο του Αρκάνσας.


Η καριέρα του Όλιβερ Μίλερ

Ήταν μέλος της μεγάλης ομάδας των Φοίνιξ Σανς του «prime» Τσαρλς Μπάρκλεϊ, με τους οποίους έφτασε έως και τους τελικούς του 1993 κόντρα στους Σικάγο Μπουλς. Επίσης φόρεσε στο NBA τις φανέλες των Πίστονς, Ράπτορς, Μάβερικς, Κινγκς και Τίμπεργουλβς έχοντας στο σύνολο 493 ματς με 7.4 πόντους, 5.9 ριμπάουντ και 2.2 ασίστ.

Κατά τη διάρκεια της σεζόν 1998-99 ο Όλιβερ Μίλερ είχε περάσει τον Ατλαντικό προκειμένου να αγωνιστεί στο ελληνικό πρωτάθλημα τη φανέλα του Ηράκλειου. Βέβαια δεν έμεινε για μεγάλο χρονικό διάστημα στην Κρήτη καθώς πρόλαβε να αγωνιστεί σε όλα και όλα πέντε ματς στην Α1 με 10.2 πόντους, 7.0 ριμπάουντ και 3.0 τάπες κατά μέσο όρο, καθώς ο αστικός μύθος τον ήθελε να αποχωρεί για τον πιο... τρελό λόγο.

Συγκεκριμένα ένα βράδυ είχε πάει να παρακολουθήσει τους αναστενάρηδες ωστόσο δεν έμεινε μόνο στο να τους βλέπει, αλλά ήθελε και να δοκιμάσει να τους μιμηθεί! Αποτέλεσμα; Να πάθει σοβαρά εγκαύματα έως το γόνατο και να μην μπορεί να προπονηθεί καθώς είχε κρύψει τα όσα ειχε πάθει! Δεν πήγε ποτέ στο νοσοκομείο και αποχώρησε άδοξα από το Ηράκλειο. Στη συνέχεια έγινε γυρολόγος καθώς βρέθηκε να αγωνίζεται σε Πουέρτο Ρίκο, Κίνα και σε μικρότερες λίγκες των ΗΠΑ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πτώση δέντρου στο Ίλιον πάνω σε ταξί μετά το μπουρίνι στην Αττική – Πληροφορίες για εγκλωβισμένο άτομο

E-Daily 2.TopNews Χτες
Σε εξέλιξη βρίσκεται η επιχείρηση της Πυροσβεστικής για τον απεγκλωβισμό ατόμου

Συναγερμός στην Ιταλία για δαγκώματα από ψάρι σε λουόμενους

E-Daily 2.TopNews Χτες
«Έχασε πολύ αίμα» – Γιατί οι αρχές αποκλείουν τον λαγοκέφαλο

Ανατροπή στο NBA: Ο ΛεΜπρόν Τζέιμς υπογράφει με τη Φιλαδέλφεια

E-Daily 3.Left Χτες
Θα αγωνιστεί στην τέταρτη ομάδα της καριέρας του στο NBA

Η κακοκαιρία σφυροκοπά τη χώρα με μπουρίνια, χαλάζι και πάνω από 100.000 κεραυνούς σε μία ώρα – Σε ετοιμότητα η Αττική

E-Daily 2.TopNews Χτες
Οι καταιγίδες αναμένεται να συνοδεύονται από έντονη κεραυνική δραστηριότητα

Η εκκένωση του Καπ Φερέ στη Γαλλία, ένα πρωτοφανές σχέδιο, που είχε εκπονηθεί από το 2023

E-Daily 2.TopNews Χτες
Η πυρκαγιά έχει ήδη κάψει περισσότερα από 125.000 στρέμματα, μια επιφάνεια μεγαλύτερη εκείνης του Παρισιού και οδήγησε στην εκκένωση 44.000 ανθρώπων σε διάστημα δύο ημερών

Συγκλονίζει η ναυαγοσώστρια που έσωσε το κοριτσάκι: «Ήταν παγωμένο, μελανιασμένο, με πρησμένα μάτια»

E-Daily 2.TopNews Χτες
«Όλα γίνονται εντελώς μηχανικά. Βγαίνουν χωρίς να το σκεφτούμε καν»

ΟΠΕΚΕΠΕ: Παραπέμπεται σε δίκη για ψευδή κατάθεση ο «Φραπές»

E-Daily 2.TopNews Χτες
Εκκρεμεί επίσης δεύτερη δίκη για απείθεια, η οποία έχει οριστεί για τον ερχόμενο Οκτώβριο

Φωτιά στον Μαρμαρά Χαλκιδικής – Χαμός στην περιοχή από τους κεραυνούς

Ελλάδα Χτες
Η Πυροσβεστική βρίσκεται ήδη στο σημείο

«Τσουχτερό» πρόστιμο 1.312 ευρώ σε οδηγό για αποτσίγαρο

E-Daily 2.TopNews Χτες
Υπάλληλοι του κλιμακίου αντιμετώπισης εγκλημάτων εμπρησμού της Πυροσβεστικής επέβαλαν χρηματική ποινή 1.312 ευρώ στον οδηγό.