E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Donald Dashers: Σταρ του Χόλιγουντ και πάμπλουτοι Αμερικανοί «δραπετεύουν» στο Λονδίνο για να… σωθούν από τον Τραμπ

Κορυφαία επιλογή το Νότινγκ Χιλ

Δημοσίευση 12/3/2025 | 21:43

Donald Dashers: Σταρ του Χόλιγουντ και πάμπλουτοι Αμερικανοί «δραπετεύουν» στο Λονδίνο για να… σωθούν από τον Τραμπ

«Donald Dashers» ονομάζει η Deutsche Welle τους διάσημους ή/και πάμπλουτους Αμερικανούς, που εγκαταλείπουν τις ΗΠΑ προκειμένου να «σωθούν» από τη θητεία Τραμπ, μετά τις τελευταίες αμερικανικές εκλογές.

Τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης δεν άργησαν να το κάνουν είδηση, καθώς καταγράφεται αύξηση 40% των αμερικανικών αιτήσεων για βρετανική υπηκοότητα μέσα σε 12 μήνες.

Δεν είναι μικρό το ποσοστό, ιδιαιτέρως σε μια χρονική στιγμή που το Ηνωμένο Βασίλειο ανησυχούσε ιδιαίτερα για την έξοδο των πλούσιων κατοίκων του μετά το Brexit. Άρα, μπορούμε να πούμε ότι είναι μία σχέση win – win. Οι αριθμοί είναι συγκεκριμένοι. Σύμφωνα με έρευνα του γνωστού μεσιτικού γραφείου Knight Frank, κατά τη διάρκεια των τελευταίων τριών μηνών του 2024 οι Αμερικανοί αντιπροσώπευαν το 11,6% των ξένων αγοραστών στο κεντρικό Λονδίνο, ενώ ξεπέρασαν τους αντίστοιχους αγοραστές από την Κίνα, οι οποίοι βρίσκονταν στο 8,1%.

Αντλώντας μάλιστα κάποιος επίσημα στοιχεία από το Βρετανικό υπουργείο Εσωτερικών, θα δει ότι για το 2024, 6.131 Αμερικανοί έκαναν αιτήσεις για βρετανική υπηκοότητα, αριθμός - ρεκόρ για την καταγραφή. Μόλις το 2023 ο αριθμός αυτός ήταν στους 4.881.

Τομ Φορντ, Ράιαν Γκόσλινγκ και Εύα Μέντες είναι πια κάτοικοι Λονδίνου
Ανάμεσα σε αυτούς τους αγοραστές βρίσκονται επιφανή ονόματα, όπως ο Αμερικανός σχεδιαστής Τομ Φορντ, ο οποίος ξόδεψε σχεδόν 80 εκατομμύρια λίρες για να αγοράσει μια έπαυλη στην περιοχή Τσέλσι του δυτικού Λονδίνου το περασμένο Νοέμβριο. Αλλά και οι ηθοποιοί Ράιαν Γκόσλινγκ και Εύα Μέντες. Οι δυο τους αποφάσισαν να αγοράσουν σπίτι στο διάσημο Νότινγκ Χιλ, το οποίο αναδεικνύεται κορυφαία επιλογή για όσους Αμερικανούς επιλέγουν να διασχίσουν τον Ατλαντικό.

Η επιστροφή Τραμπ στον Λευκό Οίκο θεωρείται βασικός παράγοντας της μετανάστευσης των πλουσίων.

Ποιοι είναι οι λόγοι όμως που παρακινούν τους Αμερικανούς να επιλέξουν τη βροχερή πρωτεύουσα της Μεγάλης Βρετανίας;

Σύμφωνα με το μεσιτικό γραφείο η ενδυνάμωση του δολαρίου μπορεί επίσης να έπαιξε ρόλο, καθώς οι αγοραστές απολαμβάνουν 38% έκπτωση στις προνομιούχες περιοχές του Λονδίνου σε σχέση με μια δεκαετία πριν, ενώ τυχαίνει και η μέση τιμή των κατοικιών στις περιοχές αυτές να έχει μειωθεί κατά 1,1% τους τελευταίους μήνες.

Παράλληλα, σύμφωνα με δικηγόρο που επικαλούνται οι Times, το αξιόπιστο νομοθετικό πλαίσιο της χώρας είναι ένας ακόμα παράγοντας που προσελκύει Αμερικανούς και δεν τους στέλνει σε χώρες που μπορεί να μοιάζουν πιο ελκυστικές, όπως η Ιταλία, η Πορτογαλία, η Ισπανία και το Ντουμπάι.

Οι άμεσα ενδιαφερόμενοι για τις απολαβές των υπερ-πλουσίων, όπως ο επικεφαλής της βρετανικής έρευνας αγοράς για την Knight Frank, Τομ Μπιλ, ανησυχεί ωστόσο ότι οι πολιτικές της νέας κυβέρνησης ίσως χαλάσουν αυτόν τον συνδυασμό.

«Νομίζω ότι είναι ατυχής συγκυρία να αντικαταστήσουμε την πολιτική της χώρας σε ό,τι αφορά τους κατοίκους που έχουν τη φορολογική τους έδρα στο εξωτερικό με κάτι λιγότερο ανταγωνιστικό» ανέφερε, ενώ πρόσθεσε ότι η υπουργός Οικονομικών Ρέιτσελ Ριβς θα πρέπει να είναι πιο επιεικής στον Εαρινό Προϋπολογισμό και στα μηνύματα που θα δώσει στους ξένους επενδυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

«Δεν κατέθεσε κανένα ποσό στον τηλεμαραθώνιο του ΑΝΤ1», είπε ο Λιάγκας για τον Μαζωνάκη

TV Buzz 29.12.2025
«Για να αποκατασταθεί η αλήθεια», πρόσθεσε ο παρουσιαστής του ΑΝΤ1

Καινούργιου σε Συνατσάκη: «Γιατί το κάνεις τώρα που διανύω τον 6ο μήνα της εγκυμοσύνης μου;»

TV Buzz 29.12.2025
Την δική της απάντηση θέλησε να δώσει η Κατερίνα Καινούργιου

Η Αντζυ Σαμίου έδειξε το νέο look στα μαλλιά της, δείτε βίντεο

Social 29.12.2025
Νέο κούρεμα, έγραψε η τραγουδίστρια σε ανάρτησή της

Ο Σάκης Ρουβάς σήκωσε τη Νατάσσα Θεοδωρίδου και του σκίστηκε το παντελόνι, δείτε βίντεο

Social 29.12.2025
«Ένα παντελόνι παραπάνω, ξέρετε πόσα έχω σκίσει...» σχολίασε ο Σάκης Ρουβάς

Σκοτεινά Χριστούγεννα στο Χόλιγουντ: Η νύχτα που ο Charlie Sheen έχασε τον έλεγχο

Celebrity Stories 29.12.2025
Ένα χριστουγεννιάτικο ξέσπασμα, ένα μαχαίρι και ένα διαζύγιο-σοκ

Ποιες Ελληνίδες celebrities έγιναν μαμάδες το 2025

Tabloid 29.12.2025
Ποιες ήταν οι γυναίκες της εγχώριας showbiz που έζησαν το δικό τους baby boom μέσα στο 2025;

Σώτης Βολάνης: «Μπορεί να μου έφυγαν και 600.000 ευρώ για ένα αυτοκίνητο, αλλά δεν το μετανιώνω»

Tabloid Χτες
«Αλλαζα αυτοκίνητα κάθε δύο εβδομάδες, οι γονείς μου αγανάκτησαν», είπε ο τραγουδιστής

Η Νίνα Ντόμπρεβ ποζάρει με μαγιό σε σάουνα και δηλώνει ότι είναι... σε «λειτουργία πτήσης»

Social Χτες
Η ηθοποιός έδειξε πώς περνάει τις ημέρες των Χριστουγέννων