E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Donald Dashers: Σταρ του Χόλιγουντ και πάμπλουτοι Αμερικανοί «δραπετεύουν» στο Λονδίνο για να… σωθούν από τον Τραμπ

Κορυφαία επιλογή το Νότινγκ Χιλ

Δημοσίευση 12/3/2025 | 21:43

Donald Dashers: Σταρ του Χόλιγουντ και πάμπλουτοι Αμερικανοί «δραπετεύουν» στο Λονδίνο για να… σωθούν από τον Τραμπ

«Donald Dashers» ονομάζει η Deutsche Welle τους διάσημους ή/και πάμπλουτους Αμερικανούς, που εγκαταλείπουν τις ΗΠΑ προκειμένου να «σωθούν» από τη θητεία Τραμπ, μετά τις τελευταίες αμερικανικές εκλογές.

Τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης δεν άργησαν να το κάνουν είδηση, καθώς καταγράφεται αύξηση 40% των αμερικανικών αιτήσεων για βρετανική υπηκοότητα μέσα σε 12 μήνες.

Δεν είναι μικρό το ποσοστό, ιδιαιτέρως σε μια χρονική στιγμή που το Ηνωμένο Βασίλειο ανησυχούσε ιδιαίτερα για την έξοδο των πλούσιων κατοίκων του μετά το Brexit. Άρα, μπορούμε να πούμε ότι είναι μία σχέση win – win. Οι αριθμοί είναι συγκεκριμένοι. Σύμφωνα με έρευνα του γνωστού μεσιτικού γραφείου Knight Frank, κατά τη διάρκεια των τελευταίων τριών μηνών του 2024 οι Αμερικανοί αντιπροσώπευαν το 11,6% των ξένων αγοραστών στο κεντρικό Λονδίνο, ενώ ξεπέρασαν τους αντίστοιχους αγοραστές από την Κίνα, οι οποίοι βρίσκονταν στο 8,1%.

Αντλώντας μάλιστα κάποιος επίσημα στοιχεία από το Βρετανικό υπουργείο Εσωτερικών, θα δει ότι για το 2024, 6.131 Αμερικανοί έκαναν αιτήσεις για βρετανική υπηκοότητα, αριθμός - ρεκόρ για την καταγραφή. Μόλις το 2023 ο αριθμός αυτός ήταν στους 4.881.

Τομ Φορντ, Ράιαν Γκόσλινγκ και Εύα Μέντες είναι πια κάτοικοι Λονδίνου
Ανάμεσα σε αυτούς τους αγοραστές βρίσκονται επιφανή ονόματα, όπως ο Αμερικανός σχεδιαστής Τομ Φορντ, ο οποίος ξόδεψε σχεδόν 80 εκατομμύρια λίρες για να αγοράσει μια έπαυλη στην περιοχή Τσέλσι του δυτικού Λονδίνου το περασμένο Νοέμβριο. Αλλά και οι ηθοποιοί Ράιαν Γκόσλινγκ και Εύα Μέντες. Οι δυο τους αποφάσισαν να αγοράσουν σπίτι στο διάσημο Νότινγκ Χιλ, το οποίο αναδεικνύεται κορυφαία επιλογή για όσους Αμερικανούς επιλέγουν να διασχίσουν τον Ατλαντικό.

Η επιστροφή Τραμπ στον Λευκό Οίκο θεωρείται βασικός παράγοντας της μετανάστευσης των πλουσίων.

Ποιοι είναι οι λόγοι όμως που παρακινούν τους Αμερικανούς να επιλέξουν τη βροχερή πρωτεύουσα της Μεγάλης Βρετανίας;

Σύμφωνα με το μεσιτικό γραφείο η ενδυνάμωση του δολαρίου μπορεί επίσης να έπαιξε ρόλο, καθώς οι αγοραστές απολαμβάνουν 38% έκπτωση στις προνομιούχες περιοχές του Λονδίνου σε σχέση με μια δεκαετία πριν, ενώ τυχαίνει και η μέση τιμή των κατοικιών στις περιοχές αυτές να έχει μειωθεί κατά 1,1% τους τελευταίους μήνες.

Παράλληλα, σύμφωνα με δικηγόρο που επικαλούνται οι Times, το αξιόπιστο νομοθετικό πλαίσιο της χώρας είναι ένας ακόμα παράγοντας που προσελκύει Αμερικανούς και δεν τους στέλνει σε χώρες που μπορεί να μοιάζουν πιο ελκυστικές, όπως η Ιταλία, η Πορτογαλία, η Ισπανία και το Ντουμπάι.

Οι άμεσα ενδιαφερόμενοι για τις απολαβές των υπερ-πλουσίων, όπως ο επικεφαλής της βρετανικής έρευνας αγοράς για την Knight Frank, Τομ Μπιλ, ανησυχεί ωστόσο ότι οι πολιτικές της νέας κυβέρνησης ίσως χαλάσουν αυτόν τον συνδυασμό.

«Νομίζω ότι είναι ατυχής συγκυρία να αντικαταστήσουμε την πολιτική της χώρας σε ό,τι αφορά τους κατοίκους που έχουν τη φορολογική τους έδρα στο εξωτερικό με κάτι λιγότερο ανταγωνιστικό» ανέφερε, ενώ πρόσθεσε ότι η υπουργός Οικονομικών Ρέιτσελ Ριβς θα πρέπει να είναι πιο επιεικής στον Εαρινό Προϋπολογισμό και στα μηνύματα που θα δώσει στους ξένους επενδυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ειρήνη Σκλήβα: 29 χρόνια μετά τον τίτλο της «Μις Κόσμος» ‑ Η ζωή της και οι σπάνιες φωτογραφίες

Tabloid 23.11.2025
Η Ειρήνη Σκλήβα είναι η μοναδική Ελληνίδα που κέρδισε τον εν λόγω τίτλο

Θυμάσαι τις Las Ketchup; Δες τες 22 χρόνια μετά την τεράστια επιτυχία του Asereje

Tabloid 23.11.2025
Οι αδερφές Lucia, Pilar και Lola έχουν αλλάξει πολύ

Η Πολίνα Πορίζκοβα ποζάρει με εσώρουχα στο Instagram: «Να αγκαλιάσετε την ατελή πλευρά σας»

Social Χτες
Οι ατέλειές μας είναι αυτές που μας κάνουν τέλειους και αυθεντικούς, έγραψε σε ανάρτησή της το 60χρονο πρώην μοντέλο

Η Κόρτνεϊ Καρντάσιαν έδειξε πώς ήταν το 1999

Social Χτες
Η 46χρονη τηλεπερσόνα έκανε μια αναδρομή στο παρελθόν, δημοσιεύοντας φωτογραφίες στα social media

Νικόλ Σέρζινγκερ: Οι σeξι πόζες με λευκό μπικίνι σε εξωτική παραλία

Tabloid Χτες
Αυτά είναι μερικά από τα αγαπημένα μου πράγματα, έγραψε η 47χρονη τραγουδίστρια στην ανάρτησή της

Από τον Heath Ledger στον άντρα των ονείρων της: Όλοι οι έρωτες της Michelle Williams

Celebrity Stories Χτες
Μυστικά ραντεβού, ραγισμένες καρδιές και γάμοι που δεν είδε κανείς να έρχονται - η Michelle Williams είχε πάντα ένα ρομάντζο για τίτλο!

Χάρης Βαφειάς: «Μας κόλλησαν ναρκωτικά κάτω από πλοίο στο Μεξικό – Χάσαμε ένα σκασμό λεφτά»

Tabloid Προχτές
Ο Χάρης Βαφειάς περιέγραψε άγνωστες στιγμές από τις «περιπέτειές» του στη ναυτιλία