E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Donald Dashers: Σταρ του Χόλιγουντ και πάμπλουτοι Αμερικανοί «δραπετεύουν» στο Λονδίνο για να… σωθούν από τον Τραμπ

Κορυφαία επιλογή το Νότινγκ Χιλ

Δημοσίευση 12/3/2025 | 21:43

Donald Dashers: Σταρ του Χόλιγουντ και πάμπλουτοι Αμερικανοί «δραπετεύουν» στο Λονδίνο για να… σωθούν από τον Τραμπ

«Donald Dashers» ονομάζει η Deutsche Welle τους διάσημους ή/και πάμπλουτους Αμερικανούς, που εγκαταλείπουν τις ΗΠΑ προκειμένου να «σωθούν» από τη θητεία Τραμπ, μετά τις τελευταίες αμερικανικές εκλογές.

Τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης δεν άργησαν να το κάνουν είδηση, καθώς καταγράφεται αύξηση 40% των αμερικανικών αιτήσεων για βρετανική υπηκοότητα μέσα σε 12 μήνες.

Δεν είναι μικρό το ποσοστό, ιδιαιτέρως σε μια χρονική στιγμή που το Ηνωμένο Βασίλειο ανησυχούσε ιδιαίτερα για την έξοδο των πλούσιων κατοίκων του μετά το Brexit. Άρα, μπορούμε να πούμε ότι είναι μία σχέση win – win. Οι αριθμοί είναι συγκεκριμένοι. Σύμφωνα με έρευνα του γνωστού μεσιτικού γραφείου Knight Frank, κατά τη διάρκεια των τελευταίων τριών μηνών του 2024 οι Αμερικανοί αντιπροσώπευαν το 11,6% των ξένων αγοραστών στο κεντρικό Λονδίνο, ενώ ξεπέρασαν τους αντίστοιχους αγοραστές από την Κίνα, οι οποίοι βρίσκονταν στο 8,1%.

Αντλώντας μάλιστα κάποιος επίσημα στοιχεία από το Βρετανικό υπουργείο Εσωτερικών, θα δει ότι για το 2024, 6.131 Αμερικανοί έκαναν αιτήσεις για βρετανική υπηκοότητα, αριθμός - ρεκόρ για την καταγραφή. Μόλις το 2023 ο αριθμός αυτός ήταν στους 4.881.

Τομ Φορντ, Ράιαν Γκόσλινγκ και Εύα Μέντες είναι πια κάτοικοι Λονδίνου
Ανάμεσα σε αυτούς τους αγοραστές βρίσκονται επιφανή ονόματα, όπως ο Αμερικανός σχεδιαστής Τομ Φορντ, ο οποίος ξόδεψε σχεδόν 80 εκατομμύρια λίρες για να αγοράσει μια έπαυλη στην περιοχή Τσέλσι του δυτικού Λονδίνου το περασμένο Νοέμβριο. Αλλά και οι ηθοποιοί Ράιαν Γκόσλινγκ και Εύα Μέντες. Οι δυο τους αποφάσισαν να αγοράσουν σπίτι στο διάσημο Νότινγκ Χιλ, το οποίο αναδεικνύεται κορυφαία επιλογή για όσους Αμερικανούς επιλέγουν να διασχίσουν τον Ατλαντικό.

Η επιστροφή Τραμπ στον Λευκό Οίκο θεωρείται βασικός παράγοντας της μετανάστευσης των πλουσίων.

Ποιοι είναι οι λόγοι όμως που παρακινούν τους Αμερικανούς να επιλέξουν τη βροχερή πρωτεύουσα της Μεγάλης Βρετανίας;

Σύμφωνα με το μεσιτικό γραφείο η ενδυνάμωση του δολαρίου μπορεί επίσης να έπαιξε ρόλο, καθώς οι αγοραστές απολαμβάνουν 38% έκπτωση στις προνομιούχες περιοχές του Λονδίνου σε σχέση με μια δεκαετία πριν, ενώ τυχαίνει και η μέση τιμή των κατοικιών στις περιοχές αυτές να έχει μειωθεί κατά 1,1% τους τελευταίους μήνες.

Παράλληλα, σύμφωνα με δικηγόρο που επικαλούνται οι Times, το αξιόπιστο νομοθετικό πλαίσιο της χώρας είναι ένας ακόμα παράγοντας που προσελκύει Αμερικανούς και δεν τους στέλνει σε χώρες που μπορεί να μοιάζουν πιο ελκυστικές, όπως η Ιταλία, η Πορτογαλία, η Ισπανία και το Ντουμπάι.

Οι άμεσα ενδιαφερόμενοι για τις απολαβές των υπερ-πλουσίων, όπως ο επικεφαλής της βρετανικής έρευνας αγοράς για την Knight Frank, Τομ Μπιλ, ανησυχεί ωστόσο ότι οι πολιτικές της νέας κυβέρνησης ίσως χαλάσουν αυτόν τον συνδυασμό.

«Νομίζω ότι είναι ατυχής συγκυρία να αντικαταστήσουμε την πολιτική της χώρας σε ό,τι αφορά τους κατοίκους που έχουν τη φορολογική τους έδρα στο εξωτερικό με κάτι λιγότερο ανταγωνιστικό» ανέφερε, ενώ πρόσθεσε ότι η υπουργός Οικονομικών Ρέιτσελ Ριβς θα πρέπει να είναι πιο επιεικής στον Εαρινό Προϋπολογισμό και στα μηνύματα που θα δώσει στους ξένους επενδυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η Ντούα Λίπα παντρεύτηκε τον εκλεκτό της καρδιάς της Κάλουμ Τέρνερ στο Λονδίνο, βίντεο και φωτογραφίες

E-Daily 3.Left 31.05.2026
Η διάσημη τραγουδίστρια κι ο ηθοποιός πραγματοποίησαν πολιτικό γάμο στη βρετανική πρωτεύουσα λίγο πριν τις επίσημες τριήμερες εκδηλώσεις για τον θρησκευτικό τους γάμο στη Σικελία

Νικόλας Ράπτης: Ο Δημήτρης Ουγγαρέζος είχε πει σε διευθυντή προγράμματος στο ραδιόφωνο ότι δεν κάνω για τη δουλειά

E-Daily 3.Left 31.05.2026
Ο ραδιοφωνικός παραγωγός ανέτρεξε στα πρώτα του βήματα στον χώρο

Σάκης Ρουβάς: Έκανε γυμναστική με... κίνητρο τα «μακαρόνια με κιμά»

E-Daily 3.Left 31.05.2026
Ο τραγουδιστής μοιράστηκε στο TikTok στιγμιότυπα από την προπόνησή του

Κατερίνα Καινούργιου: Ταξίδι με τον Παναγιώτη Κουτσουμπή και την κόρη τους

E-Daily 3.Left 31.05.2026
Η οικογενειακή απόδραση για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος

Γιάννης Αντετοκούνμπο: «Πουλούσα ρολόγια στην Αθήνα, τώρα έχω συλλογή με το όνομά μου»

E-Daily 3.Left 31.05.2026
Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο μίλησε για τη διαδρομή του από τους δρόμους της Αθήνας μέχρι την κορυφή του NBA και τους Μιλγουόκι Μπακς.

Η μακροβιότερη αεροσυνοδός στον κόσμο αποσύρεται έπειτα από 67 χρόνια πτήσεων ‑«Αυτή ήταν η ζωή μου»

E-Daily 3.Left 31.05.2026
Έζησε την εξέλιξη της αεροπορίας από την πρώτη θέση και έγινε σύμβολο ενός επαγγέλματος που άλλαξε όσο λίγα τα τελευταία 60 χρόνια

Μαρία Αντωνά για Γιώργο Λιάγκα: «Μου λέει `θέλω να σου πω κάτι αλλά μπορεί να μην είναι κατάλληλη η στιγμή και το μέρος`»

E-Daily 3.Left 31.05.2026
Η Μαρία Αντωνά προχώρησε σε μια συγκινητική εξομολόγηση μέσα από την εκπομπή «Σαββατοκύριακο Παρέα» για το πώς την προσέγγισε ο Γιώργος Λιάγκας και έγιναν ζευγάρι

Μαρία Καρυστιανού: «Η κόρη μου θα συμφωνούσε στην απόφαση μου να κάνω κόμμα»

E-Daily 3.Left 31.05.2026
Μια αποκαλυπτική συνέντευξη παραχώρησε η Μαρία Καρυστιανού στην εκπομπή Χαμογέλα και Πάλι! και τον Νίκο Συρίγο.

Βίκυ Κάβουρα – Γιώργος Τζαβέλλας: Παντρεύτηκαν δυο ημέρες πριν τη βάφτιση της κόρης τους υπό άκρα μυστικότητα

E-Daily 3.Left 31.05.2026
Ένα υπέροχο πάρτι διοργάνωσαν χθες Σάββατο 30 Μαΐου η Βίκυ Κάβουρα και ο Γιώργος Τζαβέλλας για να γιορτάσουν την βάφτιση της μονάκριβης κόρης τους αλλά και… τον γάμο τους!

Αμαλία Κωστοπούλου και Τζέικ Μέντγουελ: Οι πρώτες φωτογραφίες από τον παραμυθένιο γάμο τους

E-Daily 3.Left 31.05.2026
Το ζευγάρι ενώθηκε με τα ιερά δεσμά του γάμου στη Μεσσηνία παρουσία 350 καλεσμένων

Αγνώριστη η Κόνι Μεταξά: Η μεγάλη αλλαγή που έκανε στην εμφάνισή της

E-Daily 3.Left 31.05.2026
H Κόνι Μεταξά έχει αποδείξει στο παρελθόν ότι δεν της αρέσει να μένει στάσιμη σε ένα look και απολαμβάνει να κάνει αλλαγές στην εμφάνισή της προκειμένου να δοκιμάζει διάφορα στυλ

Αμαλία Κωστοπούλου ‑ Jake Medwell: Παντρεύτηκαν στην Πύλο!

E-Daily 3.Left 31.05.2026
Τον εκλεκτό της καρδιάς της, Τζέικ Μέντγουελ, παντρεύτηκε χθες η Αμαλία Κωστοπούλου