E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ξέσπασε η Σταματίνα Τσιμτσιλή: «Δεν είναι Τέχνη να προσβάλλεις την Παναγία!»

Τη δική της τοποθέτηση για το επίμαχο περιστατικό με τον βουλευτή της Νίκης στην Εθνική Πινακοθήκη έκανε το πρωί της Τρίτης

Δημοσίευση 11/3/2025 | 10:06

Ξέσπασε η Σταματίνα Τσιμτσιλή: «Δεν είναι Τέχνη να προσβάλλεις την Παναγία!»

«Θεωρώ απαράδεκτο που εν έτει 2025 η Εθνική Πινακοθήκη φιλοξενεί τέτοια έργα με τα χρήματα των Ελλήνων Χριστιανών Ορθόδοξων φορολογούμενων. Είναι ντροπή!»

Τη δική της τοποθέτηση για το επίμαχο περιστατικό με τον βουλευτή της Νίκης στην Εθνική Πινακοθήκη έκανε το πρωί της Τρίτης (11/3) η Σταματίνα Τσιμτσιλή. Η οικοδέσποινα του Happy Day καταδίκασε τους βανδαλισμούς του Νίκου Παπαδόπουλου σε έργα τέχνης, διαχώρισε ωστόσο τη θέση της σχετικά με το εάν τα θρησκευτικά σύμβολα πρέπει να γίνονται αντικείμενα Τέχνης.

«Δεν σας κρύβω ότι για μένα η άλλη άποψη δεν ακούστηκε δυναμικά. Αναφέρομαι στον Βουλευτή της Νίκης, που βανδάλισε τα έργα στην Εθνική Πινακοθήκη και εννοείται ότι είναι καταδικαστέα η επίθεση και λάθος να παίρνεις τον νόμο στα χέρια σου. Από την άλλη, όμως, θεωρώ απαράδεκτα αυτά τα έργα τέχνης. Δεν νομίζω ότι είναι Τέχνη να προσβάλλεις την Παναγία, τους Αγίους και να βαφτίζεις τέχνη κάτι τέτοιο», ανέφερε χαρακτηριστικά η Σταματίνα Τσιμτσιλή.

«Θεωρώ ότι τα θρησκευτικά σύμβολα πρέπει να μένουν εκτός τέχνης. Όταν μιλάμε για τέτοιες φιγούρες και τέτοιες καρικατούρες και μιλάμε για την Παναγία. Δεν θέλω να παρεξηγηθώ κακώς μπήκε και τα βανδάλισε, είναι καταδικαστέα η επίθεση αλλά θεωρώ πώς μέσα από την γραφικότητά του να δείξει τον εαυτό του και την πραγματική του άποψη», υπογράμμισε η παρουσιάστρια του Alpha.

Λίγη ώρα μετά, η Σταματίνα Τσιμτσιλή επανήλθε στο θέμα, τονίζοντας για ακόμη μια φορά: «Νιώθω ότι ο κύριος Παπαδόπουλος μέσα από την καταδικαστέα πράξη του αδίκησε την ουσιαστική του άποψη, ότι δηλαδή αυτό το πράγμα δεν είναι Τέχνη και πως τα ιερά σύμβολα της θρησκείας μας θα πρέπει να μένουν μακριά από τέτοια βλάσφημα έργα».

«Θεωρώ απαράδεκτο που εν έτει 2025 η Εθνική Πινακοθήκη φιλοξενεί τέτοια έργα με τα χρήματα των Ελλήνων Χριστιανών Ορθόδοξων φορολογούμενων. Είναι ντροπή! Δεν ξέρω ποιος έδωσε το πράσινο φως και θα πρέπει να λογοδοτήσει. Καταδικάζω την επίθεση, δεν παίρνουμε τον νόμο στα χέρια μας αλλά από την άλλη το να προσβάλλουμε την Παναγία μας είναι κάτι απαράδεκτο!», κατέληξε στην τοποθέτησή της η Σταματίνα Τσιμτσιλή.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Μικ Σουμάχερ: Επίσημη εμφάνιση με τη σύντροφό του Κλάρα Ράμος στο Indy 500

E-Daily 3.Left 27.05.2026
Το ζευγάρι ποζάρει αγκαλιασμένο επιβεβαιώνοντας τη σχέση του, με τον οργανισμό του αγώνα να αναρτά κοινή φωτογραφία στα social media

Σπάνιο «ουράνιο τόξο της φωτιάς» εμφανίστηκε στον ουρανό του Νιου Τζέρσεϊ, δείτε βίντεο

E-Daily 3.Left 27.05.2026
Τα χρώματά του μπορούν να ενταθούν σε έντονα κόκκινα και πορτοκαλί που μιμούνται φλόγες στον ουρανό - δίνοντάς του το παρατσούκλι «ουράνιο τόξο της φωτιάς»

Viral αγγελία στην Κίνα: Ζητούνταν εργαζόμενοι για βοσκή 3.000 προβάτων

E-Daily 3.Left 27.05.2026
Οι υποψήφιοι ήταν κατά πλειοψηφία γεννημένοι τη δεκαετία του 1990

Η Ευγενία Σαμαρά φόρεσε το μπικίνι της και έκανε βουτιά στον Ατλαντικό: «Έγινε κι αυτό», δείτε φωτογραφίες

E-Daily 3.Left 27.05.2026
«Ρε παιδιά, μια βουτιά στον Aτλαντικό δεν είχα κάνει!» έγραψε η Ευγενία Σαμαρά στο Instagram

Γιώργος Λιάγκας: Το ξέσπασμα κατά της Κουτσελίνη και όλη η αποκάλυψη για το μπάτζετ του «Πρωινού»

E-Daily 3.Left 27.05.2026
Όσα είπε ο Γιώργος Λιάγκας, το πρωινό της Τετάρτης…

Αντωνά για Λιάγκα: «Τον αγάπησα από την πρώτη στιγμή» – Η γνωριμία, η διαφορά ηλικίας, το ενδεχόμενο ενός παιδιού

E-Daily 3.Left 27.05.2026
Η Μαρία Αντωνά βρέθηκε καλεσμένη στο πλατό της εκπομπής, Super Κατερίνα στον ALPHA, σήμερα Τετάρτη 27/5

ΣΚΑΪ: Η ώρα της Λένας Φλυτζάνη – Αμεσες αλλαγές στο κεντρικό δελτίο

E-Daily 3.Left 27.05.2026
Οι εξελίξεις τρέχουν στο κανάλι του Φαλήρου…

Δανάη Μπάρκα: Αποκάλυψε τον πραγματικό λόγο που αποχώρησε από την παράσταση των Ρέππα – Παπαθανασίου

E-Daily 3.Left 27.05.2026
Η Δανάη Μπάρκα βρέθηκε στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία, όπου η Ελένη Φουρέιρα παρουσίασε τη νέα της συνεργασία μαγιό Eleni Foureira + MEYIA

«Να φύγετε, να πάτε αλλού» – Το επικό σημείωμα σε κάδο απορριμμάτων στα Χανιά

E-Daily 3.Left 27.05.2026
«Όποιος πετάει σκουπίδια έξω από τον κάδο, να αλλάξει πόλη και να ξαναπάει δημοτικό», τονίζει ο πολίτης

Χαμός στο Χ μετά το «ΕΛΑΣ» του Τσίπρα

E-Daily 3.Left 27.05.2026
«Το δικό μας domain σε άλλους νοικιάστηκε – Τι χρονιά έχουμε»

Έδωσε μάχη για 20 ολόκληρα λεπτά: 14χρονος πήγε για ψάρεμα και έβγαλε «τέρας» 65 κιλών ‑ Βίντεο

E-Daily 3.Left 27.05.2026
Το ψάρι των 65 κιλών έκανε τον 14χρονο να ξεσπάσει σε δάκρυα μόλις βγήκε στην όχθη