E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ντόναλντ Τραμπ: Πόσα χρήματα έχουν χάσει μέχρι τώρα οι δισεκατομμυριούχοι που πήγαν στην ορκωμοσία του

Η Ευρώπη τους γυρνάει την πλάτη

Δημοσίευση 11/3/2025 | 08:39

Ντόναλντ Τραμπ: Πόσα χρήματα έχουν χάσει μέχρι τώρα οι δισεκατομμυριούχοι που πήγαν στην ορκωμοσία του

20 Ιανουαρίου 2025. Ο Ντόναλντ Τραμπ ορκίζεται ως ο 47ος πρόεδρος των ΗΠΑ. Στην τελετή ορκωμοσίας δίνει το σύνθημα… Μερικοί από τους πλουσιότερους ανθρώπους του πλανήτη στέκονται στο πλάι του, σε μία κίνηση επίδειξης και όχι μόνο. Στην «πρώτη γραμμή» των δισεκατομμυριούχων, φυσικά, ο Έλον Μασκ.

Οι δισεκατομμυριούχοι που ήταν παρόντες στην τελετή ορκωμοσίας του Ντόναλντ Τραμπ – συμπεριλαμβανομένων του Έλον Μασκ, του Τζεφ Μπέζος και του Μαρκ Ζάκερμπεργκ – δεν ήταν ποτέ πλουσιότεροι, με μεγάλα κέρδη από τα χρηματιστήρια.

Ωστόσο, σήμερα και συγκεκριμένα επτά εβδομάδες αργότερα, τα πράγματα φαίνεται να είναι διαφορετικά.

Η έναρξη της δεύτερης θητείας του Τραμπ έφερε μία μεγάλη ανατροπή για πολλούς από αυτούς τους δισεκατομμυριούχους που κάθονται πίσω από τον Ντόναλντ Τραμπ στη Ροτόντα του Καπιτωλίου, με πέντε να έχουν χάσει συνολικά 210 δισεκατομμύρια δολάρια σε πλούτο, σύμφωνα με το Δείκτη Δισεκατομμυριούχων του Bloomberg.

Η περίοδος μεταξύ της επανεκλογής του Ντόναλτ Τραμπ και της ορκωμοσίας του ήταν ευνοϊκή για τους δισεκατομμυριούχους της Wall Street, με τον δείκτη S&P 500 να καταγράφει αλλεπάλληλα ρεκόρ. Οι επενδυτές είχαν στοιχηματίσει ότι η πολιτική του Ντόναλντ Τραμπ θα ωφελούσε τις αγορές, οδηγώντας σε εκτίναξη των μετοχών και των κρυπτονομισμάτων.

Ο Έλον Μασκ είδε τη μετοχή της Tesla να διπλασιάζεται, ενώ ο Μπερνάρ Αρνό έγινε κατά 12 δισ. δολάρια πλουσιότερος λόγω της αύξησης της αξίας της LVMH. Το Meta του Ζάκερμπεργκ – που είχε κόψει κάθε δεσμό με τον Τραμπ το 2021- σημείωσε άνοδο 9% πριν από την έναρξη της νέας θητείας του προέδρου.

Ο Έλον Μασκ έχασε 148 δισ. δολάρια

Η περιουσία του CEO της Tesla και στενός συνεργάτης του Ντόναλντ Τραμπ, είχε φτάσει στο ιστορικό υψηλό των 486 δισ. δολαρίων τον Δεκέμβριο. Ωστόσο, οι μετοχές της Tesla έχουν χάσει όλα τα κέρδη τους μετά τις εκλογές, με τις πωλήσεις της στην Ευρώπη να σημειώνουν πτώση 70% και τις αποστολές στην Κίνα να μειώνονται κατά 49% τον Φεβρουάριο.

Ο Τζεφ Μπέζος: Μείον 29 δισ. δολάρια

Ο ιδρυτής της Amazon, που είχε συγκρουστεί με τον Τραμπ στην πρώτη του θητεία, έδειξε πιο συμφιλιωτική στάση αυτή τη φορά. Παρά τη δωρεά 1 εκατ. δολαρίων στο ταμείο της ορκωμοσίας, οι μετοχές της Amazon έχουν υποχωρήσει 14% από τις 17 Ιανουαρίου.

Σεργκέι Μπριν έχασε 22 δισ. δολάρια

Ο συνιδρυτής της Google είχε αντιταχθεί στην πολιτική του Τραμπ για τη μετανάστευση το 2017, αλλά μετά την επανεκλογή του προέδρου, δείπνησε μαζί του στο Mar-a-Lago. Παρ’ όλα αυτά, η Alphabet είδε τη μετοχή της να πέφτει 7% μετά από απογοητευτικά οικονομικά αποτελέσματα.

Μαρκ Ζούκερμπεργκ: Μείον 5 δισ. δολάρια

Η Meta ήταν ο νικητής μεταξύ των κορυφαίων μετοχών τεχνολογίας Magnificent Seven στις αρχές του τρέχοντος έτους. Παρόλο που ο όμιλος εταιρειών που τροφοδότησε μεγάλο μέρος των κερδών του S&P 500 τα τελευταία χρόνια είχε σταθεροποιηθεί, η Meta αυξήθηκε κατά 19% από τα μέσα Ιανουαρίου έως τα μέσα Φεβρουαρίου. Από τότε, όμως, έχει χάσει όλα αυτά τα κέρδη. Ο δείκτης Magnificent Seven υποχώρησε 21% από το υψηλό του στα μέσα Δεκεμβρίου.

Μπερνάρ Αρνό: Μείον 5 δισ. δολάρια

Ο επικεφαλής του ομίλου LVMH, που διατηρεί φιλικές σχέσεις με τον Ντόναλντ Τραμπ εδώ και δεκαετίες, επωφελήθηκε από τη γενική ευφορία μετά τις εκλογές. Ωστόσο, η πιθανότητα επιβολής δασμών 10%-20% σε ευρωπαϊκά προϊόντα πολυτελείας δημιουργεί έντονη αβεβαιότητα για τον κλάδο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πανελλήνιες 2025: Ανακοινώθηκαν οι βαθμολογίες – Πού θα δείτε τα αποτελέσματα

Ελλάδα 26.06.2025
Αναρτήθηκαν από το υπουργείο Παιδείας οι βαθμολογίες των Πανελληνίων 2025, βάζοντας τέλος στην αγωνία δεκάδων χιλιάδων υποψηφίων

Εκατοντάδες αναφορές για προβλήματα στο πάγκρεας μετά από ενέσεις για απώλεια βάρους στη Βρετανία

Κόσμος 26.06.2025
400 περιστατικά οξείας παγκρεατίτιδας στο Ηνωμένο Βασίλειο - Οι ανακοινώνεις των εταιρειών για τα Mounjaro και Ozempic

Ηγουμενίτσα: Συγκρούστηκαν πλοία στο λιμάνι

Ελλάδα 26.06.2025
Η πρόσκρουση σημειώθηκε υπό αδιευκρίνιστες και δεν υπάρχουν αναφορές για κάποιον τραυματία

ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2025: Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί στο κέντρο της Αθήνας

Ελλάδα 26.06.2025
ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2025: Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί στο κέντρο της Αθήνας

Χαλκιδική: Πνίγηκε 20χρονος τουρίστας στην παραλία Χανιώτης

Ελλάδα 26.06.2025
Παρά τις προσπάθειες ανάνηψης από ναυαγοσώστριa

Πέθανε ο αγαπημένος σκηνοθέτης της τηλεόρασης, Ερρίκος Αναγνωστόπουλος

Πολιτισμός 26.06.2025
Ήταν ο σκηνοθέτης των «Αέρινων Σιωπών» και των «Φιλοδοξιών»

Πανελλήνιες 2025: Έφτασε η ώρα της κρίσης ‑ Σήμερα τα αποτελέσματα

Ελλάδα 26.06.2025
Έφτασε η ώρα για τις βαθμολογίες των Πανελληνίων

Φόροι και εισφορές «τρώνε» τα εισοδήματα σχεδόν έξι μηνών

Οικονομία 26.06.2025
Δουλεύουμε 175 ημέρες το χρόνο για τις υποχρεώσεις μας στο κράτος

Kαύσωνας: Στους 41 βαθμούς η θερμοκρασία

Καιρός 26.06.2025
Αύριο Παρασκευή αναμένεται νέα άνοδος της θερμοκρασίας

Ανήσυχοι οι παραγωγοί καρπουζιών: Μεγάλα τα προβλήματα στις εξαγωγές

Ελλάδα 26.06.2025
Ηλεία, Αχαΐα και Μεσσηνία σε απόγνωση

Όταν η Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας «γράφει» εξαντλητικά ωράρια

Ελλάδα 26.06.2025
7ήμερη απασχόληση χωρίς ρεπό και μη τήρηση του 11ωρου ανάπαυσης

Πάνω από 3.000 σελίδες η δικογραφία για ΟΠΕΚΕΠΕ ‑ Περιλαμβάνει συνομιλίες στελεχών με βουλευτές

Ελλάδα 26.06.2025
Βουλευτές ζητούσαν εξυπηρετήσεις για ψηφοφόρους