E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Επεισόδιο έξω από την Πινακοθήκη ‑ Παράνομη κράτηση του βουλευτή Παπαδόπουλου καταγγέλλει ο δικηγόρος του

«Ποιος είσαι εσύ, Δικαιοσύνη; Γιατί τον κρατάς;»

Δημοσίευση 10/3/2025 | 17:14

Επεισόδιο έξω από την Πινακοθήκη ‑ Παράνομη κράτηση του βουλευτή Παπαδόπουλου καταγγέλλει ο δικηγόρος του

O δικηγόρος του Νίκου Παπαδόπουλου, Παύλος Σαράκης, ζητά την άμεση απελευθέρωσή του, φωνάζοντας ότι είναι παράνομη η κράτησή του στην Εθνική Πινακοθήκη, μετά το άγριο επεισόδιο με πρωταγωνιστή τον βουλευτή της Νίκης να σπάει τζάμια και προθήκες σε έξαλλη κατάσταση, διαμαρτυρόμενος για έκθεση την οποία χαρακτήριζε βλάσφημη.

«Είναι πρωτοφανές τόσο για τα χρονικά της Δημοκρατίας όσο και για την ποινική δικαιοσύνη η παράνομη κράτηση ενός βουλευτή εντός της Εθνικής Πινακοθήκης. Δεν υφίσταται καμία δίωξη, έπρεπε να αφεθεί ελεύθερος. Και έρχομαι εδώ για να αναζητήσω ποιοι είναι εκείνοι οι οποίοι τον κρατούν στην Εθνική Πινακοθήκη. Η Εθνική Πινακοθήκη δεν είναι ούτε αστυνομικό τμήμα, δεν είναι κανένας χώρος όπου μπορεί να κρατηθεί ένας βουλευτής. Ο βουλευτής έχει ασυλία. Η ασυλία του δεν ισχύει μόνο στις περιπτώσεις κακουργηματικής δίωξης. Δεν γνωρίζουμε αν του έχει ασκηθεί οποιαδήποτε δίωξη. Κατά συνέπεια, η κράτησή του εδώ και πέντε ώρες εντός της Εθνικής Πινακοθήκης είναι παράνομη και άκρως αντιδημοκρατική πράξη» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Σαράκης.

Ο βουλευτής έως αυτή την ώρα έχει συλληφθεί. Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, η αστυνομία αναμένεται οδηγία από τον εισαγγελέα για το αν η πράξη του βουλευτή επισύρει κακουργηματική ή πλημμεληματική κατηγορία. Στην περίπτωση τέλεσης αυτόφωρου κακουργήματος ο βουλευτής συλλαμβάνεται χωρίς να υπόκειται σε ειδική δωσιδικία και να χρειάζεται άρση της βουλευτικής του ασυλίας. Αν η πράξη του χαρακτηριστεί πλημμέλημα, τότε θα αφεθεί ελεύθερος, θα σχηματισθεί δικογραφία που θα πάει στη βουλή για να αποφασίσει την άρση της ασυλίας του. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, αναμένεται η εκτίμηση των ειδικών της Πινακοθήκης για την έκταση των ζημιών, την αξία των εκθεμάτων που βανδαλίστηκαν προκειμένου να προσδιοριστεί και η ποινική απαξία της πράξης του βουλευτή της Νίκης.


Ένταση έξω από την Εθνική Πινακοθήκη για την κράτησή του

Ο ανεξάρτητος βουλευτής και δικηγόρος Παύλος Σαράκης, μαζί με τον βουλευτή της Νίκης Νίκο Βρεττό, είχαν έναν έντονο διάλογο με τον εκπρόσωπο της Πινακοθήκης.

Ο Νίκος Βρεττός φώναζε «είμαι βουλευτής και θέλω να μου πεις ποιος είσαι εσύ; θέλω να δω τον συνάδελφό μου. Ποιοι είστε εσείς που τον κρατάτε».

Ο Παύλος Σαράκης έλεγε: «Ποιος είσαι εσύ, είσαι δικαιοσύνη, γιατί τον κρατάς; Γιατί τον κρατάς; Ποιος εισαγγελέας τον κρατάει. Όνομα, το όνομά του. Με ποιανού εισαγγελέα εντολή τον κρατάτε; Είναι τραμπούκος; Ποιος είσαι εσύ; ».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Κύκλωμα λαθρεμπορίας καυσίμων: Πάνω από 3 εκατ. το κέρδος ‑ Πείραζαν τις αντλίες με... πασιέντζα

Ελλάδα 04.09.2025
Για την υπόθεση συνελήφθησαν συνολικά 22 άτομα και σφραγίστηκαν 8 πρατήρια υγρών καυσίμων

Τραγωδία στην Θεσσαλονίκη: Ανδρας έπεσε από μπαλκόνι και σκοτώθηκε

Ελλάδα 04.09.2025
Πληροφορίες αναφέρουν πως πρόκειται για άνδρα ηλικίας 80 ετών

Πατήσια: Σοκάρει η τραγωδία με την 34χρονη που γέννησε και πέθανε μαζί με το νεογνό της ‑ Ήταν κατά των γιατρών

Ελλάδα 04.09.2025
Νέες πληροφορίες στο «φως» για τη συγκλονιστική τραγωδία στα Πατήσια την Τετάρτη

Πορτογαλία: Σοκάρουν οι μαρτυρίες για τον εκτροχιασμό του τελεφερίκ στη Λισαβόνα

Κόσμος 04.09.2025
Τουλάχιστον 15 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην Πορτογαλία μετά το τραγικό δυστύχημα με τον εκτροχιασμό τελεφερίκ στη Λισαβόνα

Αλόννησος: Δίμετρο φίδι «πήγε για καφέ» σε beach bar

Ελλάδα 04.09.2025
Οι θαμώνες δεν φάνηκε να ενοχλούνται από την παρουσία του

Αυξημένες εισφορές για χιλιάδες ελεύθερους επαγγελματίες

Οικονομία 04.09.2025
Ο «νέος δείκτης μισθών», που ετοιμάζεται θα αντικαταστήσει τον «δείκτη τιμών καταναλωτή»

Πακέτο ΔΕΘ: Στα 1,7 δισ. ευρώ ο λογαριασμός των νέων μόνιμων μέτρων στήριξης

Πολιτική 04.09.2025
Ο «πήχης» τοποθετήθηκε υψηλότερα

Τραγωδία στην Πορτογαλία: Τουλάχιστον 15 νεκροί από τον εκτροχιασμό του ιστορικού τελεφερίκ Γκλόρια στη Λισαβόνα

Κόσμος Χτες
Το τελεφερίκ συνδέει τις περιοχές Restauradores και Príncipe Real στη Λισαβόνα

Η «βασίλισσα της κεταμίνης» δήλωσε ένοχη για πέντε κατηγορίες στην υπόθεση του Μάθιου Πέρι

Κόσμος Χτες
Οι εισαγγελείς χαρακτήρισαν το σπίτι της στη Λος Αντζελες ως «εμπορικό κέντρο πώλησης ναρκωτικών»