E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Πύρρος Δήμας: Η σύζυγός μου πριν πεθάνει μου είχε πει ότι ήμουν μικρός και έπρεπε να φτιάξω τη ζωή μου

Τα παιδιά με κράτησαν ζωντανό, όρθιο, εξομολογήθηκε

Δημοσίευση 10/3/2025 | 09:10

Πύρρος Δήμας: Η σύζυγός μου πριν πεθάνει μου είχε πει ότι ήμουν μικρός και έπρεπε να φτιάξω τη ζωή μου

Η απώλεια της πρώτης του συζύγου, Αναστασίας ο τρόπος με τον οποίο διαχειρίστηκε το πένθος του, αλλά και ο ρατσισμός που βίωσε, όταν ήρθε από τη Βόρεια Ήπειρο στην Ελλάδα, ήταν μερικά από τα θέματα για τα οποία μίλησε ο Πύρρος Δήμας σε μια εφ' όλης της ύλης συνέντευξη που έδωσε στην εκπομπή «ΤΕΤ-Α-ΤΕΤ» την Κυριακή 9 Μαρτίου.

Ο χρυσός ολυμπιονίκης αναφέρθηκε στη μάχη της με τον καρκίνο, στην αντοχή της και στις τελευταίες στιγμές τους μαζί. Ο Πύρρος Δήμας εξήγησε πόσο δύσκολη ήταν για εκείνον η απώλεια της συζύγου του, επισήμανε τον ρόλο των παιδιών του, που τον στήριξαν, ενώ εξομολογήθηκε πως μετά τον θάνατό της, ακολούθησε η μάχη του με τη βουλιμία. Στην ίδια συνέντευξη, ο Ολυμπιονίκης στάθηκε ιδιαίτερα στις προκαταλήψεις που αντιμετώπισε ως Βορειοηπειρώτης στην Ελλάδα και στο πώς η επιτυχία του στους Ολυμπιακούς Αγώνες άλλαξε τις αντιλήψεις του κόσμου.

Ο Πύρρος Δήμας περιέγραψε τη γνωριμία του με την πρώτη του σύζυγο και τόνισε το πόσο τον στήριξε στην καριέρα του. Όπως είπε:«Είχαμε γνωριστεί το 1992. Οι γονείς της ήταν από τον Λιτόχωρο, γνωριστήκαμε σε μια συνέντευξη και από τότε ήμασταν αχώριστοι. Δεν ξέρω αν πέρασα όλα τα στάδια του πένθους. Αυτό που ξέρω είναι ότι είναι δύσκολο. Όταν έχεις χάσει το άλλο σου μισό, μπορεί να έχω πάρει 4 Ολυμπιακά μετάλλια, αν δεν ήταν δίπλα μου δεν θα είχα πάρει ούτε 1. Με στήριξε και ήταν αφανής ήρωας. Ένας άνθρωπος που είχε τόσο καλή καρδιά αλλά δεν σου χάιδευε τα αυτιά».

Ο χρυσός Ολυμπιονίκης μίλησε για τις δύσκολες στιγμές που πέρασαν, όσο η πρώτη του σύζυγος έδινε τη μάχη της με τον καρκίνο. Ειδικότερα, ανέφερε: «Η Αναστασία μας προετοίμασε, 3μιση χρόνια περάσαμε δύσκολα. Άντεξε σε μια αρρώστια που οι γιατροί έλεγαν 6 μήνες και άντεξε 3μιση χρόνια. Είχε έρθει Αμερική, είχαμε πάει σε γιατρούς εκεί, μας είχαν δει. Ήταν καλά, είχα κουραστεί να την κυνηγάω στα μαγαζιά. Ήταν ένας άνθρωπος που της άρεσαν τα ταξίδια και αυτό της πρόσφερα το τελευταίο διάστημα. Μέχρι που υποτροπίασε και σήκωσαν τα χέρια ψηλά. Ήμουν δίπλα της όταν έφυγε. Ευτυχώς, και οι Αμερικάνοι μου είπαν φεύγεις, πας Ελλάδα, όσο χρειαστεί. Με στήριξαν τόσο πολύ από την Ομοσπονδία όλο το διάστημα».

Πύρρος Δήμας: Η σύζυγός μου πριν πεθάνει μου είχε πει ότι ήμουν μικρός και έπρεπε να φτιάξω τη ζωή μου

Όπως εξήγησε ο Πύρρος Δήμας, το μοναδικό της άγχος που θα έφευγε από τη ζωή ήταν ο μικρός τους γιος. «Το μόνο άγχος της Αναστασίας ήταν ο μικρός, οι άλλοι είχαν πάρει τον δρόμο τους. Μου είχε πει ότι ήμουν μικρός και έπρεπε να φτιάξω τη ζωή μου. Η Μαρία και ο Νικόλας ήταν σπίτι και ζορίστηκαν με όλο αυτό που πέρασαν. Ο Βίκτωρας που ήταν πιο δεμένος, ήρθε με το μυαλό να στηρίξει και όταν είδε την κατάσταση μου είπε “δεν μπορώ” και έφυγε. Είναι πράγματα που δεν μπορούμε να τα διαχειριστούμε. Θυμάμαι και κολλητούς φίλους που απομακρύνθηκαν για κάποιο διάστημα γιατί δεν ήταν εύκολο», είπε χαρακτηριστικά.

Την περίοδο του πένθους τα παιδιά του ήταν εκείνα που τον βοήθησαν να αντιμετωπίσει την απώλεια της συζύγου του. «Τα παιδιά με κράτησαν ζωντανό, όρθιο. Όταν αρρώστησε η Αναστασία ήμουν 95 κιλά και όταν την έχασα ήμουν 120. Υπάρχουν άνθρωποι που χάνουν κιλά και εγώ έπαθα νευρική βουλιμία γιατί με ηρεμούσε, με έκανε καλά. Ήταν πολύ δύσκολο. Όλα θέλουν τον χρόνο τους, σιγά σιγά να τα χωνεύουμε μέσα μας αλλά δεν παύει ποτέ ότι τους ανθρώπους μας τους αγαπάμε και τους σκεφτόμαστε», εξομολογήθηκε.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης, ο Πύρρος Δήμας αναφέρθηκε στις ρατσιστικές συμπεριφορές που ως Βορειοηπειρώτης δέχτηκε με την άφιξή του στην Ελλάδα. Συγκεκριμένα, εξήγησε: «Στη Νέα Σμύρνη ξεκίνησαν να μπαίνουν οι πρώτες πόρτες ασφαλείας. Έμπαινα στο σούπερ μάρκετ και έλεγαν όλοι “πρόσεξέ τον αυτόν”. Με πείραζε πάρα πολύ και θυμάμαι ότι έμπαινα στα λεωφορεία και κρατιόμουν και με τα δύο χέρια για να μην φοβόντουσαν τις τσέπες τους. Είχαν ανοίξει τα σύνορα και οι φυλακές και είχαν έρθει τότε εδώ πολύ επικίνδυνοι άνθρωποι και λογικό ήταν ο κόσμος να φοβάται. Και πάνω με τα ξερά έπαιρνε και τα χλωρά, ο λαός δεν τα λέει τυχαία. Μας έπαιρνε η μπάλα όλους μας μέχρι που ήρθε η Βαρκελώνη, πήρα το μετάλλιο και άλλαξαν όχι μόνο προς εμένα αλλά και στους συμπατριώτες μας. Λες ότι είσαι Έλληνες από τη Βόρεια Ήπειρο και σου λένε ότι είναι Αλβανία».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Γέννησε η Αννα Κορακάκη – Οι πρώτες φωτογραφίες με τη νεογέννητη κόρη της

Tabloid 08.02.2026
«Γεννήθηκε η αγάπη αυτή, που ξεπερνάει όλες τις λέξεις», εξομολογήθηκε η χρυσή Ολυμπιονίκης για τον ερχομό του πρώτου της παιδιού

Μάχη για την κληρονομιά €200 εκατ. του Καρλ Λάγκερφελντ: Τη διεκδικεί άγνωστος, τι θα ακολουθήσει

Tabloid 08.02.2026
Επτά χρόνια μετά τον θάνατο του Καρλ Λάγκερφελντ, μια δικαστική προσφυγή απειλεί να ανατρέψει τα τελευταία του σχέδια για το ποιοι θα κληρονομήσουν την περιουσία του

Έλενα Τοπαλίδου: Υποδύομαι τον Σατανά στη νέα ταινία του Νίκολας Κέιτζ

Tabloid 08.02.2026
Όπως φανέρωσε η γνωστή ηθοποιός, δεν φοβάται τις αντιδράσεις

Ιωάννα Τούνη: Στην Έρημο με τον σύντροφό της – «Ήθελα να έρθω σαν τρελή σε αυτό το ξενοδοχείο!»

Tabloid 08.02.2026
Και το μαγευτικό ταξίδι - έκπληξη με τον σύντροφο της για τον ένα χρόνο σχέσης δεν έχει τελειωμό!

Κοκλώνης για Καινούργιου: «Για μένα ήταν αδερφή! Σε άλλες συνθήκες θα ήμουν εκεί στο μαιευτήριο»

Tabloid 08.02.2026
Κάποτε ήταν αχώριστοι ο ένας από τον άλλον, αλλά τον τελευταίο ένα χρόνο η σχέση τους έχει «παγώσει»

Αποχώρησε από την εκπομπή η Ναταλία Γερμανού: «Σας ζητώ συγγνώμη, είμαι χάλια»

Tabloid 08.02.2026
Η παρουσιάστρια ενημέρωσε το κοινό και τους συνεργάτες της ότι τις τελευταίες ημέρες ταλαιπωρείται από έντονες ημικρανίες

Γιάννης Στάνκογλου: «Δεν μ` αρέσει ο Σμαραγδής σαν σκηνοθέτης»

Tabloid 08.02.2026
Ο ηθοποιός σχολίασε τον ντόρο που προκλήθηκε γύρω από την ταινία «Καποδίστριας» αλλά και στη χρηματοδότηση της παραγωγής

Μελίνα Νικολαΐδη: Έγινε 22 χρονών ‑ Η εντυπωσιακή τούρτα που έσβησε δίπλα στη Δέσποινα Βανδή

Tabloid 08.02.2026
Γενέθλια έχει σήμερα η Μελίνα Νικολαΐδη και φυσικά το γιόρτασε όπως ακριβώς ήθελε

Super Bowl 2026: Οι καλλιτέχνες που θα τραγουδήσουν στη μεγάλη αθλητική βραδιά των ΗΠΑ

Tabloid 08.02.2026
Ο Bad Bunny θα αναλάβει το σόου του ημιχρόνου - Ποιος θα τραγουδήσει τον εθνικό ύμνο των ΗΠΑ;

Ο Γιώργος Χρανιώτης αποκαλύπτει «Από τις σειρές έχω βγάλει… 821.326 ευρώ!»

Tabloid 08.02.2026
Όσα αποκάλυψε στη νέα του συνέντευξη

Σίσσυ Χρηστίδου: Η ατάκα της όταν έμαθε πως σήμερα είναι Παγκόσμια Ημέρα γάμου

Tabloid 08.02.2026
Μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε ο Δημήτρης Πανόπουλος στην Αφροδίτη Γραμμέλη για την εκπομπή «Σαββατοκύριακο παρέα»