E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Φορολογικές δηλώσεις: Ξεκινά η υποβολή τους ‑ Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουμε

Σύμφωνα με το νέο νομοθετικό πλαίσιο η διορία που είχαν οι φορείς του δημοσίου να αποστείλουν τα στοιχεία προς την ΑΑΔΕ έληξε στις 28 Φεβρουαρίου

Δημοσίευση 4/3/2025 | 12:29

Φορολογικές δηλώσεις: Ξεκινά η υποβολή τους ‑ Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουμε

Το σύνολο των υπόχρεων φορέων του δημοσίου απέστειλαν εμπρόθεσμα τα φορολογικά στοιχεία τους στην ΑΑΔΕ, τα οποία είναι απαραίτητα για την ομαλή έναρξη της διαδικασίας υποβολής των φορολογικών δηλώσεων στις 17 Μαρτίου.

Σύμφωνα με το νέο νομοθετικό πλαίσιο η διορία που είχαν οι φορείς του δημοσίου να αποστείλουν τα στοιχεία προς την ΑΑΔΕ έληξε στις 28 Φεβρουαρίου.

Συγκεκριμένα, όλα τα υπουργεία, και το σύνολο των εποπτευόμενων φορέων, οι δήμοι, περιφέρειες, τα πανεπιστήμια και ερευνητικά κέντρα, εμπορικά επιμελητήρια, Ανεξάρτητες Αρχές κλπ έχουν ήδη αποστείλει στην ΑΑΔΕ τα απαραίτητα φορολογικά στοιχεία.

Υπενθυμίζεται πως από φέτος ισχύει συγκεκριμένο και προκαθορισμένο χρονικό πλαίσιο υποβολής των φορολογικών δηλώσεων με σαφή χρονοδιαγράμματα και υποχρεώσεις για τους φορείς και τα ευθυνόμενα πρόσωπα, αλλά και πρόστιμα για όσους δεν αποστέλλουν εμπρόθεσμα τα στοιχεία ή τα αποστέλλουν με μεγάλο αριθμό ανακριβών στοιχείων.

Με αυτόν τον τρόπο, η Πολιτεία στοχεύει να αντιμετωπίσει στην πράξη παθογένειες, γραφειοκρατικές αγκυλώσεις και ζητήματα που προέκυπταν με εκκρεμότητες, εντάσεις, παρατάσεις, αναβολές και καθυστερήσεις που ταλαιπωρούν διαχρονικά τους πολίτες και τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Το επόμενο βήμα είναι να ανοίξει και σύμφωνα με το προκαθορισμένο πλέον χρονοδιάγραμμα, η πλατφόρμα υποβολής στις 17/3. Το νέο θεσμικό πλαίσιο προβλέπει πως κάθε έτος στις 15/3 ξεκινάει η διαδικασία, όμως επειδή φέτος είναι Σάββατο, αυτό θα γίνει την αμέσως επόμενη εργάσιμη ημέρα δηλαδή την Δευτέρα 17/3.

Ο υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Χρίστος Δήμας δήλωσε τα εξής: «Η Πολιτεία πλέον λειτουργεί οργανωμένα και συντονισμένα και συνεπώς για πρώτη φορά, 17 μέρες πριν ανοίξει η πλατφόρμα υποβολής φορολογικών δηλώσεων, η ΑΑΔΕ έχει ήδη στη διάθεση της όλα τα απαραίτητα φορολογικά στοιχεία από το σύνολο των 1250 φορέων του δημοσίου. Με αυτόν τον τρόπο διασφαλίζουμε πως φέτος η διαδικασία των φορολογικών δηλώσεων θα κυλήσει πιο ομαλά, σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Ο στόχος μας είναι ο εξορθολογισμός και το νοικοκύρεμα της διαδικασίας υποβολής των φορολογικών δηλώσεων προς όφελος των πολιτών και των επιχειρήσεων».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ο Λευκός Πύργος το πρώτο ελληνικό μνημείο στους «Θησαυρούς της Ευρωπαϊκής Κινηματογραφικής Κληρονομιάς»

Ελλάδα Χτες
Με τη διάκριση για τον Λευκό Πύργο, επιβεβαιώνει η σχέση της Θεσσαλονίκης με την έβδομη τέχνη

Παναθηναϊκός, Αταμάν για Λεσόρ: «Θα αποφασίσει με την ομάδα τι θεραπεία ή χειρουργείο θα κάνει»

Αθλητικά Νέα Χτες
Ο Εργκίν Αταμαν αποκάλυψε το ενδεχόμενο ο Ματίας Λεσόρ να χρειαστεί κι άλλο χειρουργείο

Παιδοψυχολόγοι μεταβαίνουν στα Βορίζια – «Τα παιδιά δεν πρέπει να κουβαλούν τη βεντέτα»

Ελλάδα Χτες
Στα Βορίζια αναμένεται να βρεθεί ειδική διεπιστημονική επιτροπή, με στόχο την ψυχολογική στήριξη των κατοίκων και κυρίως των παιδιών

Shutdown και πείνα στις ΗΠΑ: Σε καθεστώς αβεβαιότητας εκατομμύρια Αμερικανοί – «Πράσινο φως» στον Τραμπ να παγώσει τα κουπόνια τροφίμων

Κόσμος Χτες
Συνεχίζεται η δημοσιονομική παράλυση της χώρας - Πάνω από 1.000 πτήσεις ακυρώθηκαν

Κυνική παραδοχή Μελόνι: «Με την δεξιά στην κυβέρνηση, δεν θα εγκριθεί ποτέ ειδικός φόρος για τις μεγάλες περιουσίες»

Κόσμος Χτες
Η Τζόρτζια Μελόνι δεν δίστασε να παραδεχθεί δημοσίως ότι με τη δεξιά στην κυβέρνηση φόρος στις μεγάλες περιουσίες δεν πρόκειται να επιβληθεί ποτέ

Τέμπη: Με τους συγγενείς των θυμάτων στα έδρανα η δίκη στις 3/3 – Απορρίφθηκε αίτημα του κράτους να αποβληθούν

Ελλάδα Χτες
Ένταση επικράτησε στη δίκη για τα Τέμπη και την αμαρτωλή σύμβαση 717 με κατηγορούμενους δύο ελεγκτές της Αρχής Διαφάνειας καθώς το Νομικό Συμβούλιο του κράτους βρέθηκε στα έδρανα της υπεράσπισης

Ηλεκτρονικό μπλόκο σε καπνό και αλκοόλ για ανηλίκους – Τι αλλάζει στα κέντρα ψυχαγωγίας

Ελλάδα Χτες
Δημήτρης Παπαστεργίου: Η προστασία των παιδιών είναι ζήτημα ευθύνης και τεχνολογίας

Έφοδοι της ΕΛΑΣ σε οίκους ανοχής στην Αθήνα‑ Συνελήφθησαν 15 γυναίκες

Ελλάδα Χτες
Κινούνται οι διαδικασίες σφράγισης και επανασφράγισης των συγκεκριμένων οίκων ανοχής

«Με βασάνιζαν επτά φορές τη μέρα για 20 λεπτά»: Ισραηλινός όμηρος περιγράφει τη φρίκη που έζησε δύο χρόνια στη Γάζα

Κόσμος Χτες
«Μου έβαλαν πέτρες στα αφτιά και μου έκλεισαν τα μάτια για εβδομάδες» λέει ο 21χρονος Ρομ Μπρασλάβσκι που βίωσε ακραία ψυχολογική και σωματική κακοποίηση

Σοκ στην Πάτρα: Χειροπέδες σε 40χρονο εκπαιδευτικό για πορνογραφία ανηλίκων

Ελλάδα Χτες
Έδειξε γυμνές φωτογραφίες των παιδιών του σε μαθήτρια