E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Φορολογικές δηλώσεις: Ξεκινά η υποβολή τους ‑ Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουμε

Σύμφωνα με το νέο νομοθετικό πλαίσιο η διορία που είχαν οι φορείς του δημοσίου να αποστείλουν τα στοιχεία προς την ΑΑΔΕ έληξε στις 28 Φεβρουαρίου

Δημοσίευση 4/3/2025 | 12:29

Φορολογικές δηλώσεις: Ξεκινά η υποβολή τους ‑ Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουμε

Το σύνολο των υπόχρεων φορέων του δημοσίου απέστειλαν εμπρόθεσμα τα φορολογικά στοιχεία τους στην ΑΑΔΕ, τα οποία είναι απαραίτητα για την ομαλή έναρξη της διαδικασίας υποβολής των φορολογικών δηλώσεων στις 17 Μαρτίου.

Σύμφωνα με το νέο νομοθετικό πλαίσιο η διορία που είχαν οι φορείς του δημοσίου να αποστείλουν τα στοιχεία προς την ΑΑΔΕ έληξε στις 28 Φεβρουαρίου.

Συγκεκριμένα, όλα τα υπουργεία, και το σύνολο των εποπτευόμενων φορέων, οι δήμοι, περιφέρειες, τα πανεπιστήμια και ερευνητικά κέντρα, εμπορικά επιμελητήρια, Ανεξάρτητες Αρχές κλπ έχουν ήδη αποστείλει στην ΑΑΔΕ τα απαραίτητα φορολογικά στοιχεία.

Υπενθυμίζεται πως από φέτος ισχύει συγκεκριμένο και προκαθορισμένο χρονικό πλαίσιο υποβολής των φορολογικών δηλώσεων με σαφή χρονοδιαγράμματα και υποχρεώσεις για τους φορείς και τα ευθυνόμενα πρόσωπα, αλλά και πρόστιμα για όσους δεν αποστέλλουν εμπρόθεσμα τα στοιχεία ή τα αποστέλλουν με μεγάλο αριθμό ανακριβών στοιχείων.

Με αυτόν τον τρόπο, η Πολιτεία στοχεύει να αντιμετωπίσει στην πράξη παθογένειες, γραφειοκρατικές αγκυλώσεις και ζητήματα που προέκυπταν με εκκρεμότητες, εντάσεις, παρατάσεις, αναβολές και καθυστερήσεις που ταλαιπωρούν διαχρονικά τους πολίτες και τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Το επόμενο βήμα είναι να ανοίξει και σύμφωνα με το προκαθορισμένο πλέον χρονοδιάγραμμα, η πλατφόρμα υποβολής στις 17/3. Το νέο θεσμικό πλαίσιο προβλέπει πως κάθε έτος στις 15/3 ξεκινάει η διαδικασία, όμως επειδή φέτος είναι Σάββατο, αυτό θα γίνει την αμέσως επόμενη εργάσιμη ημέρα δηλαδή την Δευτέρα 17/3.

Ο υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Χρίστος Δήμας δήλωσε τα εξής: «Η Πολιτεία πλέον λειτουργεί οργανωμένα και συντονισμένα και συνεπώς για πρώτη φορά, 17 μέρες πριν ανοίξει η πλατφόρμα υποβολής φορολογικών δηλώσεων, η ΑΑΔΕ έχει ήδη στη διάθεση της όλα τα απαραίτητα φορολογικά στοιχεία από το σύνολο των 1250 φορέων του δημοσίου. Με αυτόν τον τρόπο διασφαλίζουμε πως φέτος η διαδικασία των φορολογικών δηλώσεων θα κυλήσει πιο ομαλά, σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Ο στόχος μας είναι ο εξορθολογισμός και το νοικοκύρεμα της διαδικασίας υποβολής των φορολογικών δηλώσεων προς όφελος των πολιτών και των επιχειρήσεων».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Καλλιθέα: Σε κρίσιμη κατάσταση το 2 ετών κοριτσάκι που έπεσε στο σιντριβάνι

Ελλάδα 09.02.2026
Έμεινε επί ώρα χωρίς τις αισθήσεις του, όμως οι γιατροί κατόρθωσαν να το επαναφέρουν

Η γυναίκα – «σκιά» πίσω από τον σμήναρχο κατάσκοπο των Κινέζων ‑ Το δεύτερο κινητό με το κρυπτογραφημένο λογισμικό

Ελλάδα Χτες
Οι αρχές εκτιμούν ότι εκείνη είναι η στρατολόγος του Έλληνα σμήναρχου κατασκόπου, που συνελήφθη και θα οδηγηθεί ενώπιον της στρατιωτικής δικαιοσύνης την Τρίτη

Ιράν: Σε επτά χρόνια φυλάκιση καταδικάστηκε η Νομπελίστρια Ειρήνης Ναργκίς Μοχαμαντί

Κόσμος Χτες
Η απόφαση εκδόθηκε λίγες ημέρες αφού η Μοχαμαντί ξεκίνησε απεργία πείνας

Μαρέβα Γκραμπόφσκι: Στο ΚΑΤ μετά από ατύχημα – Χειρουργήθηκε στα χέρια

Ελλάδα Χτες
Είναι καλά στην υγεία της και αναρρώνει στο νοσοκομείο έχοντας δίπλα της τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη

«Κάναμε σοβαρό λάθος»: Η σύζυγος του Νόαμ Τσόμσκι απολογείται για τις επαφές με τον Έπσταϊν

Κόσμος Χτες
Η Βαλέρια Τσόμσκι εξηγεί πώς ο Έπσταϊν απέκτησε πρόσβαση στο περιβάλλον του φιλοσόφου

Έρχονται αλλαγές για τα ακαθάριστα οικόπεδα ‑ Τι θα ισχύει με νέα ρύθμιση

Ελλάδα Χτες
Πόσο είναι τα πρόστιμα, σύμφωνα με το νομοσχέδιο που ονομάζεται «Ενεργή Μάχη» και δίνει έμφαση στην αναδιαμόρφωση

Η ατζέντα του ραντεβού Μητσοτάκη ‑ Ερντογάν στην Αγκυρα – Υφαλοκρηπίδα, ΑΟΖ, Ιράν και Ουκρανία

Ελλάδα Χτες
Με στόχο τη διατήρηση και ενίσχυση ανοιχτών διαύλων επικοινωνίας μεταβαίνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην Αγκυρα

Ομηρία 30 ωρών, απειλές και λύτρα σε crypto: Πέντε συλλήψεις στη Γαλλία για την απαγωγή δικαστικού

Κόσμος Χτες
Η 35χρονη και η μητέρα της κατάφεραν να απελευθερωθούν μόνες τους και να ζητήσουν βοήθεια

Πώς η ΕΥΠ «ξεκλείδωσε» την υπόθεση κατασκοπείας του σμηνάρχου

Ελλάδα Χτες
Πώς λειτουργούσε το σύστημα επικοινωνίας του 54χρονου σμηνάρχου και τι δείχνουν τα ψηφιακά ίχνη που εντόπισαν οι αρχές

Αγιος Δημήτριος: Κινηματογραφική καταδίωξη με κλεμμένο αυτοκίνητο που μπούκαρε σε ίντερνετ καφέ

Ελλάδα Χτες
Ο οδηγός του ΙΧ έχασε τον έλεγχο του οχήματος στην οδό Ιωάννου Μεταξά και προσέκρουσε σε πρόσοψη ίντερνετ καφέ, χωρίς ευτυχώς να σημειωθεί κάποιος τραυματισμός