E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Βίντεο με χωρισμό αδερφών ομήρων δημοσίευσε η Χαμάς

Για κτηνώδη προπαγάνδα μιλά το Ισραήλ

Δημοσίευση 1/3/2025 | 19:27

Βίντεο με χωρισμό αδερφών ομήρων δημοσίευσε η Χαμάς

Βίντεο με Ισραηλινούς ομήρους που κρατούνται στη Λωρίδα της Γάζας έδωσε στη δημοσιότητα η ένοπλη πτέρυγα της Χαμάς, οι Ταξιαρχίες Εζεντίμ αλ Κασάμ, ενώ το μέλλον της εκεχειρίας παραμένει αβέβαιο.

Το βίντεο, το οποίο το Γαλλικό Πρακτορείο δεν μπόρεσε να εξακριβώσει αμέσως την αυθεντικότητά του, δείχνει τρεις ανθρώπους με τα πρόσωπά τους να φαίνονται. Στο τέλος του βίντεο, ένα μήνυμα προειδοποιεί ότι «μόνο μια συμφωνία κατάπαυσης του πυρός θα τους φέρει πίσω ζωντανούς».

Σύμφωνα με τους Times of Israel, το βίντεο δείχνει τα δύο αδέρφια, Iair και Eitan Horn να αγκαλιάζονται πριν την απελευθέρωση του πρώτου τον περασμένο μήνα.

«Είμαι πολύ χαρούμενος που ο αδελφός μου θα απελευθερωθεί αύριο, αλλά δεν είναι καθόλου λογικό να χωρίζονται οικογένειες», λέει ο Eitan στο βίντεο.

«Βγάλτε τους όλους έξω και σταματήστε να (χωρίζετε) οικογένειες και μην καταστρέφετε άλλο τις ζωές μας», προσθέτει, πριν κλάψει στον ώμο του μεγαλύτερου αδελφού του Iair.


Ο Iair Horn είχε απελευθερωθεί μαζί με τον Dekel Chen και τον Sasha Troufanov στις 15 Φεβρουαρίου, στο πλαίσιο της πρώτης φάσης της συμφωνίας για τους ομήρους.

«Το Ισραήλ δεν θα τρομοκρατηθεί»

Το κράτος του Ισραήλ «δεν θα τρομοκρατηθεί από την προπαγάνδα της Χαμάς», απάντησε το γραφείο του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου μετά τη δημοσίευση του βίντεο.

«Η τρομοκρατική οργάνωση Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα άλλο ένα κτηνώδες προπαγανδιστικό βίντεο σήμερα, στο οποίο οι όμηροι μας αναγκάζονται να διαβάσουν είναι κείμενο, κάτι που αποσκοπεί σε ψυχολογικό πόλεμο», τόνισε το πρωθυπουργικό ισραηλινό γραφείο. «Θα συνεχίσουμε να ενεργούμε ακούραστα για να φέρουμε πίσω όλους τους ομήρους μας και να επιτύχουμε όλους τους πολεμικούς στόχους του Ισραήλ», συνέχισε η ανακοίνωση.

Η πρώτη φάση της εκεχειρίας μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας ολοκληρώθηκε σήμερα, αλλά οι διαπραγματεύσεις για το επόμενο στάδιο, κατά το οποίο προβλέπεται να τερματιστεί οριστικά ο πόλεμος, δεν έχουν ακόμη καταλήξει σε κάποιο αποτέλεσμα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Φωτιά: Συνελήφθη ιερέας για εμπρησμό από πρόθεση στο Μαρκοπούλο

Ελλάδα 18.09.2025
Ο ιερέας υποστήριξε, πως προσπάθησε να κάψει εκκλησιαστικά έγγραφα

Παναθηναϊκός: Ανακοίνωσε ως προπονητή τον Χρήστο Κόντη

Αθλητικά Νέα 18.09.2025
Η ανακοίνωση των «πράσινων»

«Κλείδωσε» η συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν την Τρίτη

Πολιτική 18.09.2025
Ο Έλληνας πρωθυπουργός και ο Τούρκος πρόεδρος αναμένεται να συναντηθούν στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ

Αλβανία: Εκτός ελέγχου η κατάσταση στη Βουλή για την πρώτη Al υπουργό

Κόσμος 18.09.2025
Η ένταση κλιμακώθηκε, καθώς βουλευτές της αντιπολίτευσης χτυπούσαν τα έδρανα

Κάρπαθος: Ηλεκτροπληξία υπέστη ανήλικος σε επιβατικό πλοίο ‑ Εσπευσμένα στο νοσοκομείο

Ελλάδα 18.09.2025
Ηλεκτροπληξία για παιδί που άγγιξε προβολέα πλοίου στην Κάρπαθο.

Συναγερμός για την αρπαγή 5χρονου από την Αθήνα

Ελλάδα 18.09.2025
Το παιδί το άρπαξε η μητέρα του και εξαφανίσθηκαν - Η ανακοίνωση του «Χαμόγελου του Παιδιού»

Η Τουρκία απειλεί την Κύπρο: «Οι εξοπλισμοί από το Ισραήλ ενέχουν επικίνδυνες συνέπειες»

Ελλάδα 18.09.2025
Σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου Anadolu, το τουρκικό υπουργείο Αμυνας δήλωσε ότι «η Αγκυρα παρακολουθεί στενά τις αναφορές για προμήθεια αντιαεροπορικού συστήματος από το Ισραήλ στην Ελληνοκυπριακή Διοίκηση».

Βίντεο‑ντοκουμέντο από το τροχαίο δυστύχημα στη Θεσσαλονίκη

Ελλάδα 18.09.2025
Η στιγμή που ο 29χρονος μοτοσικλετιστής συγκρούεται με την νταλίκα

Η γερμανική κυβέρνηση μοιράζει χρήματα που δεν έχει, παραδέχεται ο Μερτς

Κόσμος 18.09.2025
Κρίσιμη η μεταρρύθμιση των συντάξεων