E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Λαμία: Πάνω από 10.000 διαδηλωτές για τα Τέμπη

Σε κατάληψη προχώρησαν και οι μαθητές των Λυκείων της Λαμίας από νωρίς το πρωί και σε ομάδες κατευθύνθηκαν στην κεντρική πλατεία της πόλης

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 28/2/2025 | 12:55

Λαμία: Πάνω από 10.000 διαδηλωτές για τα Τέμπη

Δεν έχει ιστορικό προηγούμενο η συγκέντρωση που εξελίσσεται σήμερα στη Λαμία καθώς εκτός από την κεντρική πλατεία Πάρκου της Λαμίας, οι διαδηλωτές είχαν καλύψει και την ευρύτερη περιοχή αλλά και τους γύρω δρόμους.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της αστυνομίας, οι διαδηλωτές είναι πάνω από 8.000, ενώ σύμφωνα με τους οργανωτές, ξεπερνούσαν τις 10.000.

Νέοι, οικογένειες με τα παιδιά τους, από νωρίς το πρωί κατευθύνονταν στο κέντρο της Λαμίας για να διαδηλώσουν για τα δύο χρόνια που συμπληρώνονται σήμερα από την τραγωδία στα Τέμπη όπου 57 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους.

Είναι χαρακτηριστικό ότι από την κεντρική πλατεία της Λαμίας συγκροτήθηκε διαδήλωση μέσα από τους κεντρικούς δρόμους για να καταλήξει στο σιδηροδρομικό σταθμό της πόλης.

Σε κατάληψη προχώρησαν οι μαθητές των Λυκείων της Λαμίας από νωρίς το πρωί και σε ομάδες κατευθύνθηκαν στην κεντρική πλατεία της πόλης. Οι καταλήψεις των σχολείων τόσο μέσα στη Λαμία όσο και περιφερειακά δημιούργησαν ένα domino με συνέπεια κανένα σχεδόν σχολείο να μη λειτουργεί σε συνδυασμό των καταλήψεων αλλά και από της απεργίας των εκπαιδευτικών.

Νέκρωσε και η αγορά της Λαμίας από νωρίς χθες το πρωί καθώς το σύνολο των καταστημάτων του εμπορικού κέντρου παρέμεινει κλειστό έχοντας αναρτήσει τη σχετική αφίσα στις προθήκες τους, υπακούοντας στο κάλεσμα του Εμπορικού Συλλόγου της πόλης.

Λίγο μετά τις 10 το πρωί ακινητοποιήθηκαν τα ταξί στο χώρο της Έκθεσης στη Λαμία στο πλαίσιο της τρίωρης στάσης εργασίας τους. Οι οδηγοί των ταξί πραγματοποίησαν πορεία στο κεντρικούς δρόμους και ακινητοποίησαν τα οχήματά τους στο κέντρο της πόλης.

Εκτός από τη Λαμία, συγκεντρώσεις οργανώθηκαν σε Αταλάντη, Μαλεσίνα, Λιβανάτες, Αμφίκλεια, Ελάτεια, Κάτω Τιθορέα, Καμένα Βούρλα, Μώλο, Μακρακώμη, Σπερχειάδα, Δομοκό και Στυλίδα.

Χωρίς ιστορικό προηγούμενο η συγκέντρωση πολιτών και στο κέντρο της Λιβαδειάς. Άνθρωποι όλων των ηλικιών συμμετέχουν στο συλλαλητήριο για τη μαύρη επέτειο της τραγωδίας των Τεμπών. Δυναμικό παρών δίνουν οι αγρότες με τα τρακτέρ τους.

Στη Θήβα, η κεντρική πλατεία έχει πλημμυρίσει από κόσμο που διαμαρτύρεται για το δυστύχημα των Τεμπών. Η συγκέντρωση αυτή είναι η μεγαλύτερη που έχει πραγματοποιηθεί στη Θήβα τις τελευταίες δεκαετίες.

Στη Χαλκίδα, πλήθος κόσμου έχει μαζευτεί στην κεντρική πλατεία αλλά και η πλατεία πίσω από τα δικαστήρια της Χαλκίδας βουλιάζει ήδη από κόσμο. Παρά την βροχή, ο κόσμος δεν έφυγε. Άνοιξε τις ομπρέλες του, αποφασισμένος να παραμείνει μέχρι το τέλος.

Το Εργατικό Κέντρο Εύβοιας και τα Σωματεία με καθημερινές αποφάσεις, Γενικές Συνελεύσεις, συσκέψεις δίνουν τη μάχη ώστε να φτάσει το απεργιακό μήνυμα παντού, να μη δουλέψει κανένας στις 28 Φεβρουαρίου. Μαζικές συσκέψεις Σωματείων και Φορέων σε Χαλκίδα, Μαντούδι και Αλιβέρι, Λουτρά Αιδηψού, Ιστιαία, ενώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι από τη Χαλκίδα έφυγαν νωρίτερα λεωφορεία για να μεταβούν στις μεγάλες συγκεντρώσεις στο κέντρο της Αθήνας.

Στην Κύμη, παρά τον βροχερό καιρό, πλήθος κόσμου με ομπρέλες στα χέρια του, συμμετέχει στη συγκέντρωση για τους 57 συνανθρώπους μας που έχασαν τη ζωή τους στα Τέμπη, ενώ και στο Αλιβέρι πλήθος κόσμου παρά τη βροχή έχει κατακλύσει το κέντρο του Αλιβερίου αυτή την ώρα κρατώντας πανό με συνθήματα για τα Τέμπη.

Πηγή: Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Αγίου Πνεύματος 2025: Ποιοι δουλεύουν και πώς αμείβονται ‑ Για ποιους είναι αργία

Ελλάδα Χτες
Η εορτή του Αγίου Πνεύματος θεωρείται αργία, σύμφωνα με ειδικές διατάξεις των οικείων συλλογικών συμβάσεων ή άλλων αποφάσεων, για τις συγκεκριμένες κατηγορίες μισθωτών

Γάζα: To Madleen απαντά στο Ισραήλ ‑ «Δεν τρομοκρατούμαστε, είμαστε σε ειρηνικό, άοπλο σκάφος»

Κόσμος Χτες
«Αναμένουμε επίθεση, επικοινωνήστε με τα υπουργεία εξωτερικών των πολιτών που είναι στο πλοίο, απαιτήστε να προστατέψουν τους πολίτες τους – τώρα» γράφουν

Φωτιά στην Ύδρα ‑ Τοξικός καπνός στον αέρα

Ελλάδα Χτες
Καίει στον χώρο εναπόθεσης απορριμμάτων

Δημήτρης Γιαννακόπουλος για Φουρνιέ: «Ο κάθε αθλητής μπορεί να κάνει ό,τι χειρονομία θέλει και να μην τιμωρείται;»

Αθλητικά Νέα Χτες
«Οι αποφάσεις αυτές βοηθάνε; Εγώ νομίζω δε βοηθάνε» σχολίασε ο ισχυρός άνδρας της ΚΑΕ Παναθηναϊκός

Καιρός: Εκτοξεύεται στους 38 βαθμούς ο υδράργυρος τη Δευτέρα

Καιρός Χτες
Από την Τρίτη θα υποχωρήσει η ζέστη

Πλοίο «Madleen»: Με εντολή Ισραήλ εμποδίζεται να φτάσει στη Γάζα

Κόσμος Χτες
Ανάμεσα στους επιβάτες του και η Γκρέτα Τούνμπεργκ

Ο Τραμπ συγχαίρει την Εθνοφρουρά μετά από δύο ημέρες βίας στο Λος Αντζελες

Κόσμος Χτες
«Δε θα ανεχτούμε τις πορείες της Αριστεράς» το μήνυμα του Τραμπ, ο οποίος επιτέθηκε και στη δήμαρχο λέγοντας πως είναι «ανίκανη»

Εννέα γυναίκες κατά του Τζάρεντ Λέτο ‑ Οι κατηγορίες

Κόσμος Χτες
Σύμφωνα με τις καταγγελίες, ο Τζάρεντ Λέτο φέρεται να φλέρταρε με ανήλικες, να έκανε σeξoυαλικά υπονοούμενα και να προέβη σε ακατάλληλες πράξεις

Ανακάλυψη ‑ ορόσημο: Βρέθηκε το μεγαλύτερο κοίτασμα χαλκού, χρυσού και αργύρου των τελευταίων 30 ετών

Κόσμος Χτες
Η είδηση προκαλεί ήδη έντονο ενδιαφέρον από τη διεθνή κοινότητα, τόσο επιστημονικά όσο και οικονομικά