E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Το έδειξε στην κάμερα και «ράγισε» καρδιές ο πατέρας της 19χρονης που σκοτώθηκε στα Τέμπη: «Έχουν στεγνώσει, αλλά ακόμα μυρίζουν »

Όσα είπε ο πατέρας της Αναστασίας Παπαγγελή

Δημοσίευση 27/2/2025 | 20:55

Το έδειξε στην κάμερα και «ράγισε» καρδιές ο πατέρας της 19χρονης που σκοτώθηκε στα Τέμπη: «Έχουν στεγνώσει, αλλά ακόμα μυρίζουν »

Δύο χρόνια μετά την τραγωδία στα Τέμπη, ο Ηλίας Παπαγγελής, πατέρας της 19χρονης Αναστασίας, μίλησε για τη βαθιά οδύνη που βιώνει από την απώλεια της κόρης του. Σε συνέντευξή του στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» και τον Γιώργο Παπαδάκη, περιέγραψε το αβάσταχτο πένθος, την ανάγκη για απόδοση δικαιοσύνης και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η οικογένειά του.

Η συγκλονιστική περιγραφή της απώλειας

Η Αναστασία Παπαγγελή ταξίδευε με το τρένο και καθόταν στη θέση 12 του τρίτου βαγονιού, το οποίο καταπλακώθηκε κατά τη σύγκρουση. Ο πατέρας της, εμφανώς συγκινημένος, μίλησε για το ανείπωτο βάρος της απώλειας, τονίζοντας: «Ο πόνος είναι βουνό, είναι τεράστιος, η οδύνη… Καθημερινά και κάθε δευτερόλεπτο και κάθε στιγμή τη σκεφτόμαστε, αλλά θέλουμε να πιστεύουμε ότι είναι μαζί μας και ότι εμείς δεν την βλέπουμε αλλά εκείνη μας βλέπει. Με αυτή τη φιλοσοφία προχωράμε γιατί πρέπει να προχωρήσουμε, γιατί μεγαλώνω τέσσερα παιδιά μαζί με την Αναστασία».

Σε μια ιδιαίτερα φορτισμένη στιγμή, ο πατέρας της Αναστασίας έδειξε στην κάμερα ένα από τα παπούτσια της κόρης του, το οποίο διατηρεί ακόμα τη μυρωδιά από τα υλικά που βρέθηκαν στο σημείο της τραγωδίας. «Αυτό είναι το παπουτσάκι της, το οποίο ακόμα μυρίζει αυτή την παράξενη ουσία. Δεν περιμένω κανένα πόρισμα. Όταν άνοιξα τη σακούλα ήταν σαν να έφερα μια χούφτα οινόπνευμα και βενζίνη μαζί στο πρόσωπό μου. Ήταν μούσκεμα. Τώρα έχουν στεγνώσει, αλλά ακόμα μυρίζουν», ανέφερε, υπογραμμίζοντας τις τραγικές συνθήκες που επικράτησαν εκείνο το βράδυ.

Η ανάγκη για δικαιοσύνη και τα προγραμματισμένα συλλαλητήρια

Ο Ηλίας Παπαγγελής αναφέρθηκε και στα συλλαλητήρια που έχουν προγραμματιστεί για τις 28 Φεβρουαρίου, με αφορμή την επέτειο της τραγωδίας. Ξεκαθάρισε ότι οι οικογένειες των θυμάτων δεν επιδιώκουν πολιτική εκμετάλλευση ή αποσταθεροποίηση, αλλά απαιτούν ταχύτερη απόδοση δικαιοσύνης.

«Εμείς δε θέλουμε αποσταθεροποίηση, δε θέλουμε να γίνουμε κυβέρνηση, δε θέλουμε να γίνουμε αντιπολίτευση, δε θέλουμε να γίνουμε μέλη κομμάτων. Θέλουμε η Δικαιοσύνη να λειτουργήσει με πιο γρήγορους ρυθμούς», δήλωσε χαρακτηριστικά, εκφράζοντας την αγωνία όλων των οικογενειών που περιμένουν απαντήσεις και δικαίωση.

Η μαρτυρία του πατέρα της Αναστασίας Παπαγγελή αποτελεί μια ακόμα υπενθύμιση της τραγωδίας που συγκλόνισε τη χώρα, αλλά και της ανάγκης για ουσιαστικές αλλαγές, ώστε παρόμοια γεγονότα να μην επαναληφθούν.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Οι celebrities που τα έφτιαξαν όσο ήταν ακόμη και οι δυο σε σχέσεις

Tabloid 01.05.2025
Ο Nicolas Cage και η Lisa Marie Presley είχαν μια έντονη σχέση

Ο Λάκης Γαβαλάς κατά της Eurovision: «Δεν μου αρέσει που είναι συνδεδεμένη με τους ΛΟΑΤΚΙ»

TV Buzz Χτες
Ο διάσημος σχεδιαστής μόδας τόνισε πως η μουσική θα έπρεπε να παραμένει στο επίκεντρο, χωρίς πολιτικούς συμβολισμούς ή κοινωνικά μηνύματα

«Σπάει» τη σιωπή της η αστυνομικός με τη χλιδάτη ζωή σε Μύκονο και Ντουμπάι: «Έχω διασυρθεί πανελληνίως χωρίς λόγο»

Tabloid Χτες
«Δεν ξέρω πως ξεκίνησε όλο αυτό, ποιος το έχει κάνει και για ποιο λόγο»

Eurovision: Αυτό το πρόσωπο ‑ έκπληξη θα ανακοινώσει το 12άρι της Ελλάδας

Media Χτες
Όλα είναι έτοιμα για την ελληνική συμμετοχή στη Eurovision

Η Αμάλ Αλαμουντίν κινδυνεύει με απαγόρευση εισόδου στις ΗΠΑ

Tabloid Χτες
Λόγω συνεργασίας της με το ΔΠΔ

Ο Φίλιππος Μπεκιάρης αποκάλυψε πώς θα ξοδέψει τις 100.000 ευρώ που κέρδισε στον «Εκατομμυριούχο»

TV Buzz Χτες
Δεν σκεφτόμουν τα χρήματα, είχα τη διάθεση να παίξω, είπε ο 26χρονος απόφοιτος της Νομικής Σχολής

Γιώργος Παπαδάκης: «Ήταν η μεγάλη και μοναδική απάτη που κάναμε σε αυτή την εκπομπή»

Media Χτες
«Στην πρώτη-πρώτη εκπομπή, στις 28 Απριλίου του 1992...»