E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Κυριάκος Μητσοτάκης: Το δράμα των Τεμπών πρέπει να ενώνει την κοινωνία μας

Όποιος το επιθυμεί, ας καταθέσει πρόταση δυσπιστίας προς την κυβέρνηση. Στη δημοκρατία, αδιέξοδα δεν υπάρχουν, τόνισε ο πρωθυπουργός

Δημοσίευση 26/2/2025 | 12:25

Κυριάκος Μητσοτάκης: Το δράμα των Τεμπών πρέπει να ενώνει την κοινωνία μας

Για εθνικό δράμα έκανε λόγο ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στο μήνυμά του στο υπουργικό συμβούλιο, με αφορμή τις κινητοποιήσεις για τη συμπλήρωση δύο ετών από το δυστύχημα στα Τέμπη.

Ο κ. Μητσοτάκης μίλησε για «κοινό αίτημα, της αλήθειας και της δικαιοσύνης» αλλά και για «αίτημα και σύγκρουσης με λάθη, χρόνιες ανεπάρκειες και αδυναμίες του κρατικού μηχανισμού», για τα οποία κατεβαίνουν οι διαδηλωτές στον δρόμο, την Παρασκευή. Το δράμα των Τεμπών πρέπει να ενώνει την κοινωνία μας, είπε.

Οι συγγενείς των θυμάτων συμμετέχουν στο συλλαλητήριο για να ζητήσουν «το αυτονόητο μήνυμα, να λάμψει η αλήθεια», είπε ο πρωθυπουργός και συμπλήρωσε: «Σίγουρα στο συλλαλητήριο θα παραστούν και κάποιοι που θα διαδηλώσουν εναντίον της κυβέρνησης. Εμείς όμως θα προστατεύσουμε το δικαίωμα όλων στο συνέρχεσθαι και γι' αυτό θα βρίσκεται εκεί η ελληνική αστυνομία».

Στη συνέχεια ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην πολιτική εκμετάλλευση της τραγωδίας των Τεμπών, όπως είπε, τονίζοντας πως πολλοί προσπαθούν να μετατρέψουν το συλλογικό πένθος σε φθηνό κομματικό σύμπτωμα, ενώ γίνεται απόπειρα συγκεκριμένων κύκλων να μεταβάλλουν το κλίμα συγκίνησης σε αποσταθεροποίηση. Όσοι οραματίζονται την ημέρα εκείνη ως απόπειρα βίαιης ανατροπής της κυβέρνησης, θα μας βρουν απέναντι, είπε ο πρωθυπουργός.

Σε λίγες ημέρες θα βρεθούμε στη Βουλή και θα συζητήσουμε εναλλακτικές προτάσεις, εάν υπάρχουν, είπε ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης και συνέχισε: Όποιος το επιθυμεί, ας καταθέσει πρόταση δυσπιστίας προς την κυβέρνηση. Στη δημοκρατία, αδιέξοδα δεν υπάρχουν και αυτό θα αποδειχθεί ακόμη μία φορά.

Σε αυτό το κλίμα διχασμού και μεγάλης έντασης που έχει διαμορφωθεί, πρέπει να θυμόμαστε πως είμαστε εδώ για να ενώνουμε και τους διαδηλωτές και όλους όσοι θα διαμαρτυρηθούν από όπου και αν βρίσκονται, πρόσθεσε.

Όπως κάναμε το Μάτι εφαλτήριο για να χτίσουμε αξιόλογη πολιτική προστασία, έτσι να γίνουν και τα Τέμπη για τις μεταφορές, κατέληξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

χχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Αγίου Πνεύματος 2025: Ποιοι δουλεύουν και πώς αμείβονται ‑ Για ποιους είναι αργία

Ελλάδα Χτες
Η εορτή του Αγίου Πνεύματος θεωρείται αργία, σύμφωνα με ειδικές διατάξεις των οικείων συλλογικών συμβάσεων ή άλλων αποφάσεων, για τις συγκεκριμένες κατηγορίες μισθωτών

Γάζα: To Madleen απαντά στο Ισραήλ ‑ «Δεν τρομοκρατούμαστε, είμαστε σε ειρηνικό, άοπλο σκάφος»

Κόσμος Χτες
«Αναμένουμε επίθεση, επικοινωνήστε με τα υπουργεία εξωτερικών των πολιτών που είναι στο πλοίο, απαιτήστε να προστατέψουν τους πολίτες τους – τώρα» γράφουν

Φωτιά στην Ύδρα ‑ Τοξικός καπνός στον αέρα

Ελλάδα Χτες
Καίει στον χώρο εναπόθεσης απορριμμάτων

Δημήτρης Γιαννακόπουλος για Φουρνιέ: «Ο κάθε αθλητής μπορεί να κάνει ό,τι χειρονομία θέλει και να μην τιμωρείται;»

Αθλητικά Νέα Χτες
«Οι αποφάσεις αυτές βοηθάνε; Εγώ νομίζω δε βοηθάνε» σχολίασε ο ισχυρός άνδρας της ΚΑΕ Παναθηναϊκός

Καιρός: Εκτοξεύεται στους 38 βαθμούς ο υδράργυρος τη Δευτέρα

Καιρός Χτες
Από την Τρίτη θα υποχωρήσει η ζέστη

Πλοίο «Madleen»: Με εντολή Ισραήλ εμποδίζεται να φτάσει στη Γάζα

Κόσμος Χτες
Ανάμεσα στους επιβάτες του και η Γκρέτα Τούνμπεργκ

Ο Τραμπ συγχαίρει την Εθνοφρουρά μετά από δύο ημέρες βίας στο Λος Αντζελες

Κόσμος Χτες
«Δε θα ανεχτούμε τις πορείες της Αριστεράς» το μήνυμα του Τραμπ, ο οποίος επιτέθηκε και στη δήμαρχο λέγοντας πως είναι «ανίκανη»

Εννέα γυναίκες κατά του Τζάρεντ Λέτο ‑ Οι κατηγορίες

Κόσμος Χτες
Σύμφωνα με τις καταγγελίες, ο Τζάρεντ Λέτο φέρεται να φλέρταρε με ανήλικες, να έκανε σeξoυαλικά υπονοούμενα και να προέβη σε ακατάλληλες πράξεις

Ανακάλυψη ‑ ορόσημο: Βρέθηκε το μεγαλύτερο κοίτασμα χαλκού, χρυσού και αργύρου των τελευταίων 30 ετών

Κόσμος Χτες
Η είδηση προκαλεί ήδη έντονο ενδιαφέρον από τη διεθνή κοινότητα, τόσο επιστημονικά όσο και οικονομικά