E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Η ανακοίνωση των συγγενών των θυμάτων στο Μάτι, για το συλλαλητήριο της Παρασκευής

«Δεν θα ήταν σωστό να παρευρεθούμε οργανωμένα στα συλλαλητήρια»

Δημοσίευση 24/2/2025 | 17:46

Η ανακοίνωση των συγγενών των θυμάτων στο Μάτι, για το συλλαλητήριο της Παρασκευής

Την απόλυτη συμπαράστασή του στους συγγενείς των θυμάτων της τραγωδίας στα Τέμπη εκφράζει ο Σύλλογος Συγγενών θανόντων και εγκαυματιών στην πυρκαγιά της 23ης Ιουλίου 2018 στο Μάτι, διευκρινίζοντας πάντως ότι δεν θα υπάρξει οργανωμένη παρουσία στα συλλαλητήρια της Παρασκευής.

Σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος εύχεται «να αποκαλυφθεί η αλήθεια και να δικαιωθούν τα θύματα, ώστε να μην ακολουθηθεί η πορεία που επελέγη για το δικό μας έγκλημα».

«Η πόλωση, ωστόσο, που έχει δημιουργηθεί τις τελευταίες ημέρες, μας κάνει να θεωρούμε πως δεν θα ήταν σωστό, τη δεδομένη στιγμή, να παρευρεθούμε οργανωμένα στα συλλαλητήρια της 28/2, για να αποκλειστούν συνειρμοί και υπόνοιες καπηλείας της χρονικής συγκυρίας. Τον δέοντα σεβασμό ζητούμε να επιδείξουν και όσοι, επικαλούμενοι τους 104+ θανόντες και 57 εγκαυματίες μας, καλούν κατοίκους των πληγεισών περιοχών από τη φονική πυρκαγιά του 2018, να συμμετέχουν στη συγκέντρωση», τονίζεται στην ανακοίνωση.

Οι συγγενείς υπενθυμίζουν ότι η μαύρη επέτειος της τραγωδίας των Τεμπών συμπίπτει με την εκπνοή της δίκης σε δεύτερο βαθμό στο Εφετείο. «Αυτές τις ημέρες οφείλουμε να είμαστε επικεντρωμένοι στις απολογίες των 3 τελευταίων κατηγορουμένων και την πρόταση της Εισαγγελέως που ακολουθεί. Αγώνες, που δίνονται, από την πρώτη στιγμή, όχι μόνο για να χαρακτηριστεί ως κακούργημα το έγκλημα (και όχι πλημμέλημα), αλλά και στην επικοινωνιακή λαίλαπα που εντέχνως καλλιεργήθηκε, ότι «φταίμε που καήκαμε», χωρίς να υπάρχει ουσιαστική κάλυψη από ΜΜΕ, όπως και σε άλλες αντίστοιχες υποθέσεις που εκκρεμούν, ενώ δεν επικοινωνείται η συγκάλυψη του εγκλήματος!», εξηγούν.

«Είμαστε δίπλα σε κάθε γονιό που έχασε το παιδί του, σε κάθε συγγενή που έχασε τον άνθρωπό του, σε κάθε τραυματία που βίωσε και θα βιώνει την τραγική ημέρα. Συνεχίζουμε να μαχόμαστε για την απόδειξη της αλήθειας και την απόδοση δικαιοσύνης σε κάθε έγκλημα που τα αίτια του ανάγονται στις χρόνιες παθογένειες του κράτους μας, μην επιτρέποντας και καταδικάζοντας κάθε προσπάθεια συγκάλυψης ή αποπροσανατολισμού από την αλήθεια», αναφέρουν τα μέλη του Συλλόγου.

«Συμπαραστεκόμαστε σε όσους αγωνίζονται για τη δικαίωση των θυμάτων τους, έστω και αν ο δικός μας δρόμος μέχρι σήμερα υπήρξε μοναχικός και δύσκολος. Αναγνωρίζοντας, ότι δεν μπορούμε να ελέγξουμε καμία άλλη παράμετρο, παρακολουθούμε όσα εκτυλίσσονται γύρω μας και προσπαθούμε να ενεργούμε προς τους κοινούς σκοπούς μας χωρίς να παίρνουμε άλλη θέση πέραν αυτής που θεωρούμε ότι αρμόζει, με ΣΕΒΑΣΜΟ και ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΟΤΗΤΑ στη μνήμη των θυμάτων που χάθηκαν, των θυμάτων που παλεύουν ακόμη, και προς όλους», καταλήγει ο Σύλλογος.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Συλλόγου Συγγενών θανόντων και εγκαυματιών

Τα μέλη του Συλλόγου μας, με αφορμή τη 2η επέτειο από το έγκλημα στα Τέμπη, εκφράζουμε, για ακόμη μία φορά, την απόλυτη συμπαράστασή μας στους συγγενείς των νεκρών και στους τραυματίες, ευχόμενοι, ολόψυχα, να αποκαλυφθεί η αλήθεια και να δικαιωθούν τα θύματα, ώστε να μην ακολουθηθεί η πορεία που επελέγη για το δικό μας έγκλημα.

Η πόλωση, ωστόσο, που έχει δημιουργηθεί τις τελευταίες ημέρες, μας κάνει να θεωρούμε πως δεν θα ήταν σωστό, τη δεδομένη στιγμή, να παρευρεθούμε οργανωμένα στα συλλαλητήρια της 28/2, για να αποκλειστούν συνειρμοί και υπόνοιες καπηλείας της χρονικής συγκυρίας.
Τον δέοντα σεβασμό ζητούμε να επιδείξουν και όσοι, επικαλούμενοι τους 104+ θανόντες και 57 εγκαυματίες μας, καλούν κατοίκους των πληγεισών περιοχών από τη φονική πυρκαγιά του 2018, να συμμετέχουν στη συγκέντρωση.

Η μαύρη επέτειος για την τραγική απώλεια 57 αθώων ψυχών, συμπίπτει με την εκπνοή της Δίκης σε Β΄Βαθμό στο Εφετείο Αθηνών, που σηματοδοτεί για εμάς την κορύφωση, σε μεγάλο βαθμό, των επίμονων αγώνων μας για δικαίωση των 104+ θανόντων και 57 εγκαυματιών μας, καθώς αυτές τις ημέρες οφείλουμε να είμαστε επικεντρωμένοι στις απολογίες των 3 τελευταίων κατηγορουμένων και την πρόταση της Εισαγγελέως που ακολουθεί. Αγώνες, που δίνονται, από την πρώτη στιγμή, όχι μόνο για να χαρακτηριστεί ως κακούργημα το έγκλημα (και όχι πλημμέλημα), αλλά και στην επικοινωνιακή λαίλαπα που εντέχνως καλλιεργήθηκε, ότι «φταίμε που καήκαμε», χωρίς να υπάρχει ουσιαστική κάλυψη από ΜΜΕ, όπως και σε άλλες αντίστοιχες υποθέσεις που εκκρεμούν, ενώ δεν επικοινωνείται η συγκάλυψη του εγκλήματος!

Η στάση μας, 7 χρόνια σχεδόν, είναι γνωστή σε όλους. Είμαστε δίπλα σε κάθε γονιό που έχασε το παιδί του, σε κάθε συγγενή που έχασε τον άνθρωπό του, σε κάθε τραυματία που βίωσε και θα βιώνει την τραγική ημέρα. Συνεχίζουμε να μαχόμαστε για την απόδειξη της αλήθειας και την απόδοση δικαιοσύνης σε κάθε έγκλημα που τα αίτια του ανάγονται στις χρόνιες παθογένειες του κράτους μας, μην επιτρέποντας και καταδικάζοντας κάθε προσπάθεια συγκάλυψης ή αποπροσανατολισμού από την αλήθεια.

Συμπαραστεκόμαστε σε όσους αγωνίζονται για τη δικαίωση των θυμάτων τους, έστω και αν ο δικός μας δρόμος μέχρι σήμερα υπήρξε μοναχικός και δύσκολος. Αναγνωρίζοντας, ότι δεν μπορούμε να ελέγξουμε καμία άλλη παράμετρο, παρακολουθούμε όσα εκτυλίσσονται γύρω μας και προσπαθούμε να ενεργούμε προς τους κοινούς σκοπούς μας χωρίς να παίρνουμε άλλη θέση πέραν αυτής που θεωρούμε ότι αρμόζει, με ΣΕΒΑΣΜΟ και ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΟΤΗΤΑ στη μνήμη των θυμάτων που χάθηκαν, των θυμάτων που παλεύουν ακόμη, και προς όλους.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Μαλαισία: Τουλάχιστον 15 νεκροί σε σύγκρουση λεωφορείου με IX

Κόσμος 09.06.2025
Το λεωφορείο μετέφερε συνολικά 44 επιβάτες, εκ των οποίων οι 42 φοιτητές

Συνελήφθη οδηγός ταξί, ο οποίος ζήτησε τα... μαλλιοκέφαλά του για κούρσα προς το λιμάνι του Πειραιά

Ελλάδα 09.06.2025
Εν μέσω ελέγχων για παραβατική συμπεριφορά, η Τροχαία εντόπισε 51χρονο οδηγό ταξί να υπερχρεώνει επιβάτες για διαδρομή προς το λιμάνι του Πειραιά.

Ο Ολυμπιακός στην κορυφή: Εικόνες από την αποθέωση των πρωταθλητών στο ΣΕΦ – Κόκκινο πάρτι σε όλο τον Πειραιά

Αθλητικά Νέα 09.06.2025
Ο Μπαρτζώκας, ο Παπανικολάου, οι Αγγελόπουλοι και η φανέλα του Φαλ

Θερινές εκπτώσεις 2025: Πότε ξεκινούν και ποια Κυριακή θα είναι ανοικτά τα καταστήματα

Ελλάδα 09.06.2025
Θερινές εκπτώσεις 2025: Πότε ξεκινούν και ποια Κυριακή θα είναι ανοικτά τα καταστήματα

Δραματικό βίντεο από βύθιση σκάφους με τουρίστες στο Μπαλί ‑ Έσπασαν τα παράθυρα, βούτηξαν στο νερό για να σωθούν

Κόσμος 09.06.2025
Το σκάφος άρχισε να παίρνει νερά, αφού το χτύπησε ένα μεγάλο κύμα - «Πανικός και τρόμος» λένε επιβάτες

Ισραήλ: Ο στρατός κατέλαβε το ιστιοφόρο Madleen ‑ Οι επιβαίνοντες θα γυρίσουν στις πατρίδες τους

Κόσμος 09.06.2025
«Όλοι οι επιβάτες του «selfie yacht» είναι ασφαλείς και σώοι. Τους δόθηκαν σάντουιτς και νερό. To σόου τελείωσε»

Σκηνές χάους στο Λος Αντζελες: Διαδηλωτές καίνε αυτοκίνητα, η Εθνοφρουρά απαντά με πλαστικές σφαίρες, σε ετοιμότητα 500 πεζοναύτες

Κόσμος 09.06.2025
Ο κυβερνήτης της Καλιφόρνια κατηγόρησε τον Τραμπ για την κρίση που έχει δημιουργηθεί - «Πρέπει να παραιτηθεί» έγραψε

Αγίου Πνεύματος 2025: Ποιοι δουλεύουν και πώς αμείβονται ‑ Για ποιους είναι αργία

Ελλάδα Χτες
Η εορτή του Αγίου Πνεύματος θεωρείται αργία, σύμφωνα με ειδικές διατάξεις των οικείων συλλογικών συμβάσεων ή άλλων αποφάσεων, για τις συγκεκριμένες κατηγορίες μισθωτών

Γάζα: To Madleen απαντά στο Ισραήλ ‑ «Δεν τρομοκρατούμαστε, είμαστε σε ειρηνικό, άοπλο σκάφος»

Κόσμος Χτες
«Αναμένουμε επίθεση, επικοινωνήστε με τα υπουργεία εξωτερικών των πολιτών που είναι στο πλοίο, απαιτήστε να προστατέψουν τους πολίτες τους – τώρα» γράφουν

Φωτιά στην Ύδρα ‑ Τοξικός καπνός στον αέρα

Ελλάδα Χτες
Καίει στον χώρο εναπόθεσης απορριμμάτων

Δημήτρης Γιαννακόπουλος για Φουρνιέ: «Ο κάθε αθλητής μπορεί να κάνει ό,τι χειρονομία θέλει και να μην τιμωρείται;»

Αθλητικά Νέα Χτες
«Οι αποφάσεις αυτές βοηθάνε; Εγώ νομίζω δε βοηθάνε» σχολίασε ο ισχυρός άνδρας της ΚΑΕ Παναθηναϊκός