E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Τραγωδία στο Περού: Ανεβαίνει ο αριθμός των θυμάτων από κατάρρευση στέγης σε εμπορικό κέντρο

Ο υπουργός Αμυνας του Περού Ουάλτερ Αστουδίγιο έκανε λόγο για έξι νεκρούς και άλλους 78 τραυματίες, μετέδωσε το δημόσιο πρακτορείο ειδήσεων Andina

Δημοσίευση 23/2/2025 | 10:10

Τραγωδία στο Περού: Ανεβαίνει ο αριθμός των θυμάτων από κατάρρευση στέγης σε εμπορικό κέντρο

Ανεβαίνει ο αριθμός των θυμάτων στο Περού, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό, αφού τελικά τουλάχιστον έξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 78 τραυματίστηκαν όταν κατέρρευσε οροφή σε υπαίθριο χώρο εστίασης μέσα σε εμπορικό κέντρο στο Περού προχθές Παρασκευή.

Το δυστύχημα έγινε στο εμπορικό κέντρο Ρεάλ Πλάσα, στην Τρουχίγιο (βορειοδυτικά), την τρίτη σε πληθυσμό πόλη της χώρας, περίπου 500 χιλιόμετρα βόρεια από την πρωτεύουσα Λίμα.

Ο υπουργός Άμυνας Ουάλτερ Αστουδίγιο έκανε λόγο για έξι νεκρούς και άλλους 78 τραυματίες, μετέδωσε το δημόσιο πρακτορείο ειδήσεων Andina.

Από τους τραυματίες, 48 εισήχθησαν σε νοσοκομεία και τρεις βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση, πρόσθεσε.

Αρχικά, το υπουργείο Εσωτερικών έκανε λόγο για τρεις νεκρούς μέσω X.

Από την πλευρά του ο Ανίβαλ Μορίγιο, υγειονομικός αξιωματούχος στην περιοχή, διευκρίνισε πως στους τραυματίες συγκαταλέγονται τουλάχιστον «δέκα παιδιά».

Δεκάδες οικογένειες βρίσκονταν στον χώρο εστίασης του Ρεάλ Πλάσα τη στιγμή της κατάρρευσης της οροφής, σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ.

Επιτόπου, συνεχίζονταν χθες οι επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης, με τη συμμετοχή εκατό και πλέον πυροσβεστών και αστυνομικών.

«Είμαι εδώ, βοήθεια!», κραύγαζε ένα από τα θύματα, σύμφωνα με βίντεο που μεταφορτώθηκε στο Facebook.

Οι αρχές δεν έχουν ακόμη δώσει κάποια εξήγηση για τα αίτια του δυστυχήματος στο εμπορικό κέντρο, που παραμένει κλειστό μετά την τραγωδία.

Σύμφωνα με την Γκάρλετ Ροδρίγες, διευθύντρια της επιχείρησης στο Ρεάλ Πλάσα, η οροφή του χώρου εστίασης είχε εγκατασταθεί το 2017 και πέρασε επιτυχώς επιθεώρηση τον περασμένο Σεπτέμβριο.

«Φροντίζουμε όλες οι δομές» να συμμορφώνονται στους κανονισμούς σε ισχύ, διαβεβαίωσε μιλώντας στον Τύπο έξω από το εμπορικό κέντρο.

Το περιφερειακό κέντρο επιχειρήσεων για την αντιμετώπιση καταστάσεων έκτακτης ανάγκης ανέφερε ότι το δυστύχημα έγινε στις 20:41 την Παρασκευή (τοπική ώρα· στις 03:41 το Σάββατο ώρα Ελλάδας), αλλά δεν αναφέρθηκε στις αρχές παρά περίπου μισή ώρα αργότερα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τέξας: Νεαρή κρεμάστηκε από δέντρο για να γλιτώσει από τις φονικές πλημμύρες

Κόσμος 07.07.2025
«Είναι ένα πραγματικό θαύμα, δεν υπάρχει άλλος τρόπος να το εξηγήσουμε» ανέφερε ο άνδρας που την άκουσε να φωνάζει και ειδοποίησε τις αρχές

Πέρασε στην Ελλάδα η φωτιά που ξέσπασε στην Αλβανία ‑ Καίει σε ορεινή δύσβατη περιοχή

Ελλάδα 07.07.2025
Στο σημείο επιχειρούν 15 πυροσβέστες με 3 οχήματα

Επίδομα 100 ευρώ ‑ Αυτοί είναι οι δικαιούχοι

Οικονομία 07.07.2025
Ποιοι εργαζόμενοι μπορούν να λάβουν το επίδομα των 100 ευρώ

Πανσέληνος Ιουλίου 2025: Πότε θα δούμε το «Φεγγάρι του Κόκκινου Ελαφιού»

Ελλάδα 07.07.2025
Η Πανσέληνος του Ελαφιού, όπως αποκαλείται παραδοσιακά η πανσέληνος του Ιουλίου, θα κορυφωθεί στις 10 Ιουλίου 2025

Το υπόμνημα Καραμανλή στην Προανακριτική για τα Τέμπη ‑ Αρνείται κάθε αξιόποινη πράξη

Ελλάδα 07.07.2025
Ζητάει την παραπομπή του στο δικαστικό συμβούλιο - Δείτε το υπόμνημα

Ξεκινά η υποβολή του μηχανογραφικού δελτίου: Πότε ολοκληρώνεται η προθεσμία

Ελλάδα 07.07.2025
Γενικές πληροφορίες για τους υποψηφίους

Ακρίβεια: «Πικρή» γεύση στα καλοκαιρινά φρούτα λόγω τιμής – Αυτό είναι το πιο «τσιμπημένο»

Οικονομία 07.07.2025
Τα καλοκαιρινά φρούτα είναι από τις μεγαλύτερες απολαύσεις αυτής της εποχής, ωστόσο, τείνουν να γίνουν κι αυτά… είδος πολυτελείας

Χρέη στην εφορία: Πάνω από 3,5 δισ. ευρώ οι απλήρωτοι φόροι το πρώτο πεντάμηνο του 2025

Οικονομία 07.07.2025
Σταγόνα στον ωκεανό των ληξιπρόθεσμων οφειλών οι ρυθμίσεις χρεών

Θηλιά στις επιχειρήσεις το ενεργειακό κόστος ‑ Πού φτάνει η τιμή του ρεύματος

Ελλάδα 07.07.2025
Οι ελληνικές επιχειρήσεις πληρώνουν κατά 50% υψηλότερη τιμή ρεύματος σε σχέση με τον μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Καύσωνας: Ποιες περιοχές θα «ψηθούν»

Καιρός 07.07.2025
Τι πρέπει να προσέχουν οι πολίτες

Ευέλικτο ωράριο: Πώς θα λειτουργήσει σε εστίαση και εμπόριο

Ελλάδα 07.07.2025
Τι προβλέπει το νέο εργασιακο νομοσχέδιο