E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Κακοκαιρία Coral: Στην «κατάψυξη» η χώρα – Ξεκινούν οι πιο κρύες ημέρες του φετινού χειμώνα

Που θα χιονίσει

Δημοσίευση 21/2/2025 | 07:19

Κακοκαιρία Coral: Στην «κατάψυξη» η χώρα – Ξεκινούν οι πιο κρύες ημέρες του φετινού χειμώνα

Το επικαιροποιημένο Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού της ΕΜΥ, αναφέρει πως η επιδείνωση του καιρού που έχει ξεκινήσει από την Τετάρτη και θα διαρκέσει μέχρι και την ερχόμενη Δευτέρα στη χώρα μας και την ευρύτερη περιοχή της νοτιοανατολικής Ευρώπης - ανατολικής Μεσογείου, με έντονο κύμα ψύχους, φέρει την ονομασία Coral.

Η πτώση της θερμοκρασίας θα είναι βαθμιαία, συνολικά της τάξεως των 8 με 10 βαθμών Κελσίου στη βόρεια και την ανατολική Ελλάδα, με τις χαμηλότερες θερμοκρασίες να καταγράφονται το Σαββατοκύριακο.

Θα επικρατήσουν θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο εντάσεως 7 και τοπικά 8 μποφόρ, ενώ παράλληλα θα υπάρξουν δύο διαταραχές που θα επηρεάσουν με χιονοπτώσεις, κατά κανόνα ασθενείς, κυρίως τα βόρεια, τα κεντρικά και ανατολικά ηπειρωτικά καθώς και τα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη.

Α. Παρακάτω αναλύεται η πρώτη διαταραχή ως προς τις προβλεπόμενες θερμοκρασίες και τις χιονοπτώσεις.

ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ :

Την Παρασκευή (21-02-25)

α) Στη Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του βορείου Αιγαίου από -07 (μείον 7) έως 05 με 07 βαθμούς Κελσίου.


β) Στη Θεσσαλία, την κεντρική και ανατολική Στερεά, την ανατολική Πελοπόννησο και την Εύβοια από -02 (μείον 2) έως 07 με 09 βαθμούς Κελσίου.

ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΙΣ:

Την Παρασκευή (21-02-25)

α) Στη Μακεδονία (κυρίως στην κεντρική), τη Θεσσαλία, στην κεντρική και ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), την ανατολική Πελοπόννησο, την Εύβοια και τα νησιά του βορείου και του κεντρικού Αιγαίου, στα ορεινά, τα ημιορεινά και τοπικά σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο.

β) Στα ορεινά και ημιορεινά της Κρήτης.

Β. Η δεύτερη διαταραχή, η οποία με τα σημερινά δεδομένα διέρχεται από τη χώρα μας το Σαββατοκύριακο και την ερχόμενη Δευτέρα, θα αναλυθεί τις επόμενες ημέρες.

Ο καιρός σήμερα

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, για σήμερα Παρασκευή, στη Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την κεντρική και ανατολική Στερεά, την ανατολική Πελοπόννησο, την Εύβοια, το Αιγαίο (πλην των Δωδεκανήσων) και την Κρήτη προβλέπονται νεφώσεις με βροχή ή χιονόνερο. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες.
Ασθενείς χιονοπτώσεις στη Μακεδονία (κυρίως την κεντρική), τη Θεσσαλία, την κεντρική και ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), την ανατολική Πελοπόννησο, την Εύβοια και πρόσκαιρα στα νησιά του βορείου Αιγαίου, στα ορεινά, τα ημιορεινά και τοπικά σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο, καθώς και στα ορεινά και ημιορεινά της Κρήτης.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 5, τοπικά έως 6 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6, στο Αιγαίο 7 και στα νότια τοπικά 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση και θα παραμείνει σε χαμηλότερα για την εποχή επίπεδα. Συγκεκριμένα, στα βόρεια θα φτάσει τους 05 με 07 βαθμούς, στα κεντρικά τους 07 με 09 βαθμούς, στα δυτικά τους 10 με 12 και τοπικά τους 13 βαθμούς και στη νότια νησιωτική χώρα τους 09 με 11 και τοπικά τους 12 βαθμούς Κελσίου.

Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα κεντρικά και τα βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Κολυδάς: Πότε και πού θα χιονίσει - Πώς κινείται η ψυχρή μάζα

Σε νέα ανάρτηση σχετικά με τον καιρό προέβη εκ νέου ο διευθυντής της ΕΜΥ, Θοδωρής Κολυδάς και αναφέρει μεταξύ άλλων ότι το Σάββατο υπάρχει μια διαφοροποίηση καθώς προβλέπονται χαμηλότερες τιμές θερμοκρασίας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Βγήκε από το νοσοκομείο ο 14χρονος που του είχε καρφωθεί καμάκι από ψαροντούφεκο στο κρανίο

Ελλάδα 20.06.2025
Ήταν τυχερός γιατί για χιλιοστά το τραύμα δεν απέβη μοιραίο

Η ακριβότερη μεταγραφή στην ιστορία της Premier League: Η Λίβερπουλ «πυροδότησε» τη βόμβα του καλοκαιριού

Αθλητικά Νέα 20.06.2025
Ο 22χρονος Γερμανός μεσοεπιθετικός μετακομίζει από τη Λεβερκούζεν στο Λίβερπουλ, με τους «ρεντς» να πληρώνουν 150 εκατομμύρια ευρώ για να τον κάνουν δικό τους

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Ιράν ‑ Ευρωπαίων ΥΠΕΞ στη Γενεύη: «Η περιφερειακή κλιμάκωση δεν ωφελεί κανέναν»

Κόσμος 20.06.2025
«Ήμασταν σαφείς, το Ιράν δεν μπορεί να έχει πυρηνικά όπλα» ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών Ντέιβιντ Λάμι

Θεσσαλονίκη: Γuμνοί ποδηλάτες «ξεχύθηκαν» στους δρόμους

Ελλάδα 20.06.2025
Ξεκίνησε η 18η Διεθνής Γυμνή Ποδηλατοδρομία

«Της είπα `σ’ αγαπώ` και τότε μας χτύπησε»: Μεθυσμένος οδηγός τη σκότωσε λίγες εβδομάδες πριν από τον γάμο της

Κόσμος 20.06.2025
Το ζευγάρι ήταν μαζί επί τρία χρόνια και ετοιμαζόταν να παντρευτεί στις 31 Μαΐου

Πούτιν: «Ανησυχώ για Γ` Παγκόσμιο Πόλεμο»

Κόσμος 20.06.2025
Τι είπε για Ουκρανία, Ιράν, Ισραήλ

Σεισμός 4,6 Ρίχτερ αναστάτωσε τους κατοίκους της Αμοργού

Ελλάδα 20.06.2025
13 Χλμ. ΝΝΔ της Αρκεσίνης Αμοργού

Πετράλωνα: Τι λένε όσοι είδαν την 16χρονη Αιμιλία μετά την εξαφάνιση

Ελλάδα 20.06.2025
Τα ίχνη της 16χρονης χάθηκαν το απόγευμα της Δευτέρας (16/6) όταν ξεκίνησε με την παρέα της από τα Κάτω Πατήσια για μια βόλτα

Bloomberg: Το Ιράν «παρακολουθεί» το Ισραήλ χακάροντας κάμερες ασφαλείας

Κόσμος 20.06.2025
Ο πόλεμος στον κυβερνοχώρο εντείνεται παράλληλα με τις επιθέσεις Ισραήλ-Ιράν – Συναγερμός για τα κενά ασφαλείας στις κάμερες παρακολούθησης

Έδωσαν τα χέρια Παρί Σεν Ζερμέν και Κέβιν Ντουράντ

Αθλητικά Νέα 20.06.2025
Ανοίγει τον δρόμο για την επέκταση του NBA στην Ευρώπη