E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Η μυστική συνταγή για τις πιο τραγανές και νόστιμες τηγανητές πατάτες

Θέλει τρόπο για να γίνουν πραγματικά, τέλειες

Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ Δημοσίευση 20/2/2025 | 00:18

Η μυστική συνταγή για τις πιο τραγανές και νόστιμες τηγανητές πατάτες
Φωτογραφία από Dzenina Lukac

Οι τηγανητές πατάτες είναι ένα από τα πιο αγαπημένα και απλά πιάτα, αλλά για να γίνουν τέλειες χρειάζονται κάποιες μικρές «μυστικές» τεχνικές.

Εδώ είναι μερικά tips για να τις φτιάξεις σαν επαγγελματίας:

Επιλογή πατάτας: Οι πατάτες με υψηλή περιεκτικότητα σε άμυλο είναι οι καλύτερες για τηγάνισμα. Η ποικιλία «Νεύρο» ή «Αγγλική» είναι ιδανικές γιατί παραμένουν τραγανές εξωτερικά και μαλακές εσωτερικά.

Κόψιμο: Κόβουμε τις πατάτες σε λεπτές φέτες ή λωρίδες, ανάλογα με την προτίμησή μας. Βεβαιώσου ότι το μέγεθος είναι ομοιόμορφο, έτσι ώστε να τηγανίζονται ομοιόμορφα.

Μουλιάζουμε τις πατάτες: Πριν τις τηγανίσουμε, είναι καλό να τις μουλιάσουμε για 30 λεπτά σε νερό. Αυτό βοηθά να απομακρυνθεί το περιττό άμυλο και να γίνουν πιο τραγανές.

Στέγνωμα: Μετά το μουλιάσμα, στραγγίζουμε καλά τις πατάτες και τις σκουπίζουμε με μια πετσέτα κουζίνας για να αφαιρέσουμε την υγρασία. Αν τις τηγανίσουμε με υγρασία, θα γίνουν μαλακές και δεν θα τραγανίσουν.

Διπλό τηγάνισμα

Η μυστική συνταγή για τις πιο τραγανές πατάτες είναι το διπλό τηγάνισμα:

  • Πρώτο τηγάνισμα: Τηγανίζουμε τις πατάτες σε χαμηλή θερμοκρασία (160°C) για 3-4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν αλλά χωρίς να πάρουν χρώμα.
  • Δεύτερο τηγάνισμα: Ανυψώνουμε τη θερμοκρασία (180°C) και τις τηγανίζουμε ξανά για 2-3 λεπτά μέχρι να γίνουν χρυσαφένιες και τραγανές.
  • Αλάτισμα: Αλάτι βάζουμε πάντα αμέσως μετά το τηγάνισμα, όσο οι πατάτες είναι ζεστές, ώστε το αλάτι να κολλήσει καλύτερα.

Λάδι

Χρησιμοποίησε φυτικό λάδι με υψηλή θερμοκρασία καπνίσματος, όπως ηλιέλαιο ή φοινικέλαιο, για να αποφύγεις να μυρίσει το λάδι κατά τη διάρκεια του τηγανίσματος.

Αρώματα και μπαχαρικά

Αν θέλεις να δώσεις έξτρα γεύση, μπορείς να προσθέσεις ρίγανη, σκόρδο σε σκόνη ή πάπρικα, μετά το τηγάνισμα.

Ακολουθώντας αυτά τα μυστικά, οι τηγανητές πατάτες σου θα γίνουν ακριβώς όπως αυτές που απολαμβάνεις στα καλύτερα εστιατόρια!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Το ελληνικό χωριό του «Αρχοντα των Δαχτυλιδιών» υπάρχει – και δεν ξέρει κανένας πού είναι!

Ταξίδια 16.06.2025
Δες το «μυστικό» χωριό με τα γεφύρια, τα ποτάμια και τα σπήλαια-όνειρο

Βαριά πόδια το καλοκαίρι; Το λάθος που κάνουμε χωρίς να το ξέρουμε

Body+Mind 16.06.2025
Οι γιατροί αποκαλύπτουν το απλό κόλπο που δουλεύει

6 κινήσεις που πρέπει να κάνετε πριν βάλετε μπρος το κλιματιστικό

Σπίτι 16.06.2025
Γιατί η σωστή προετοιμασία δεν αφορά μόνο τη δροσιά, αλλά και την υγεία και το πορτοφόλι σας

Αυτό το φόρεμα της Σταματίνας Τσιμτσιλή είναι fashion goals και έμπνευση για τα καλοκαιρινά μας looks

Style Χτες
Καλοκαιρινό αέρα έφερε στο Instagram η Σταματίνα Τσιμτσιλή

7 καλοκαιρινά λουλούδια για εσένα που δεν έχεις ήλιο στο μπαλκόνι σου

Σπίτι Χτες
Θέλεις να έχεις όμορφα φυτά αλλά δεν έχεις πολύ ήλιο στο μπαλκόνι σου; Βάλε αυτά τα φυτά που αναπτύσσονται καλύτερα στη σκιά!