E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Η μυστική συνταγή για τις πιο τραγανές και νόστιμες τηγανητές πατάτες

Θέλει τρόπο για να γίνουν πραγματικά, τέλειες

Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ Δημοσίευση 20/2/2025 | 00:18

Η μυστική συνταγή για τις πιο τραγανές και νόστιμες τηγανητές πατάτες
Φωτογραφία από Dzenina Lukac

Οι τηγανητές πατάτες είναι ένα από τα πιο αγαπημένα και απλά πιάτα, αλλά για να γίνουν τέλειες χρειάζονται κάποιες μικρές «μυστικές» τεχνικές.

Εδώ είναι μερικά tips για να τις φτιάξεις σαν επαγγελματίας:

Επιλογή πατάτας: Οι πατάτες με υψηλή περιεκτικότητα σε άμυλο είναι οι καλύτερες για τηγάνισμα. Η ποικιλία «Νεύρο» ή «Αγγλική» είναι ιδανικές γιατί παραμένουν τραγανές εξωτερικά και μαλακές εσωτερικά.

Κόψιμο: Κόβουμε τις πατάτες σε λεπτές φέτες ή λωρίδες, ανάλογα με την προτίμησή μας. Βεβαιώσου ότι το μέγεθος είναι ομοιόμορφο, έτσι ώστε να τηγανίζονται ομοιόμορφα.

Μουλιάζουμε τις πατάτες: Πριν τις τηγανίσουμε, είναι καλό να τις μουλιάσουμε για 30 λεπτά σε νερό. Αυτό βοηθά να απομακρυνθεί το περιττό άμυλο και να γίνουν πιο τραγανές.

Στέγνωμα: Μετά το μουλιάσμα, στραγγίζουμε καλά τις πατάτες και τις σκουπίζουμε με μια πετσέτα κουζίνας για να αφαιρέσουμε την υγρασία. Αν τις τηγανίσουμε με υγρασία, θα γίνουν μαλακές και δεν θα τραγανίσουν.

Διπλό τηγάνισμα

Η μυστική συνταγή για τις πιο τραγανές πατάτες είναι το διπλό τηγάνισμα:

  • Πρώτο τηγάνισμα: Τηγανίζουμε τις πατάτες σε χαμηλή θερμοκρασία (160°C) για 3-4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν αλλά χωρίς να πάρουν χρώμα.
  • Δεύτερο τηγάνισμα: Ανυψώνουμε τη θερμοκρασία (180°C) και τις τηγανίζουμε ξανά για 2-3 λεπτά μέχρι να γίνουν χρυσαφένιες και τραγανές.
  • Αλάτισμα: Αλάτι βάζουμε πάντα αμέσως μετά το τηγάνισμα, όσο οι πατάτες είναι ζεστές, ώστε το αλάτι να κολλήσει καλύτερα.

Λάδι

Χρησιμοποίησε φυτικό λάδι με υψηλή θερμοκρασία καπνίσματος, όπως ηλιέλαιο ή φοινικέλαιο, για να αποφύγεις να μυρίσει το λάδι κατά τη διάρκεια του τηγανίσματος.

Αρώματα και μπαχαρικά

Αν θέλεις να δώσεις έξτρα γεύση, μπορείς να προσθέσεις ρίγανη, σκόρδο σε σκόνη ή πάπρικα, μετά το τηγάνισμα.

Ακολουθώντας αυτά τα μυστικά, οι τηγανητές πατάτες σου θα γίνουν ακριβώς όπως αυτές που απολαμβάνεις στα καλύτερα εστιατόρια!

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πώς επηρεάζει ο ύπνος τη σεξουαλική ζωή;

Body+Mind 01.05.2025
Είναι πολύ πιο αλληλένδετα απ` όσο φανταζόμαστε

Το μυστικό της αιώνιας νεότητας κρύβεται σε αυτή την πρωτεΐνη

Body+Mind 01.05.2025
Ένα «κουμπί» για τη γήρανση ανακάλυψαν Ιάπωνες επιστήμονες

7 παραδεισένια μέρη στην Αττική για σύντομες αποδράσεις

Ταξίδια 01.05.2025
Θα σε φέρουν πιο κοντά στη φύση και την ιστορία της περιοχής

Κάνει τελικά καλό στον οργανισμό σου η διαλειμματική νηστεία;

Body+Mind 01.05.2025
Tι συμβαίνει στο σώμα σου όταν αφήνεις πολλές ώρες ανάμεσα στα γεύματα;

Tα sneakers που έχουν απογειωθεί στα trends

Style 01.05.2025
Μήπως τα έχει πάρει το μάτι σου;

Το μυστικό της Τζένης Μελιτά για γυμνασμένο σώμα θέλει μόλις 30 λεπτά

Body+Mind 01.05.2025
Ακόμα κι όταν οι επαγγελματικές της υποχρεώσεις αυξάνονται, δεν παραμελεί τη φυσική της κατάσταση

Τι πρέπει να προσέξουμε όταν αγοράζουμε φυτά από ανθοκομικές εκθέσεις

Σπίτι 01.05.2025
Όλα τα tips για να αγοράζεις πάντα τα καλύτερα φυτά!

Πώς να φτιάξεις εύκολα το δικό σου πρωτομαγιάτικο στεφάνι

Σπίτι 01.05.2025
Ο πιο ωραίος τρόπος για να νιώσεις από κοντά την πανέμορφη ανοιξιάτικη φύση!

Watery Nails: Το trend που θα κλέψει τις εντυπώσεις το καλοκαίρι

Body+Mind Χτες
Η τάση που θυμίζει κυματισμούς, σταγόνες νερού και τη διάφανη λάμψη της θάλασσας

30 ιδέες για να «πιάσεις το Μάη» ‑ ένα βήμα από την Αθήνα

Ταξίδια Χτες
Ανοιξιάτικες αποδράσεις για κάθε γούστο – με φόντο παπαρούνες, ανθισμένες πλαγιές και ελληνική ομορφιά