E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Φρίκη στις ΗΠΑ: Μητέρα εγκατέλειψε τα παιδιά της για 4 χρόνια – Βρέθηκαν σε άθλιες συνθήκες γεμάτα βρωμιά και ακαθαρσίες

Αυτό που αντίκρισαν οι αστυνομικοί ήταν ανατριχιαστικό

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 19/2/2025 | 11:20

Φρίκη στις ΗΠΑ: Μητέρα εγκατέλειψε τα παιδιά της για 4 χρόνια – Βρέθηκαν σε άθλιες συνθήκες γεμάτα βρωμιά και ακαθαρσίες

Σοκαριστική υπόθεση κακοποίησης παιδιών αποκαλύφθηκε στο Μίσιγκαν, όπου τρία ανήλικα αδέλφια βρέθηκαν να ζουν σε συνθήκες απόλυτης εξαθλίωσης, εγκαταλελειμμένα από τη μητέρα τους εδώ και τουλάχιστον τέσσερα χρόνια.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της New York Post, το σπίτι όπου διέμεναν ήταν γεμάτο μούχλα, σκουπίδια και ανθρώπινα απόβλητα, ενώ τα παιδιά επιβίωναν χωρίς σαπούνι ή χαρτί υγείας, σύμφωνα με τις αρχές.

Η 34χρονη μητέρα, της οποίας το όνομα δεν αποκαλύφθηκε επειδή συμπίπτει με αυτό ενός εκ των παιδιών της, συνελήφθη την Παρασκευή, όπως ανακοίνωσε το γραφείο του Σερίφη της Κομητείας Όκλαντ.

Οι συνθήκες διαβίωσης στο σπίτι-εφιάλτη στην πόλη Pontiac προκαλούν αποτροπιασμό. Ανθρώπινα απόβλητα, μούχλα και σκουπίδια ύψους έως και 1,2 μέτρων είχαν κατακλύσει κάθε γωνιά του νοικιασμένου ακινήτου, όπου τα παιδιά ζούσαν απομονωμένα. Σύμφωνα με την κατάθεση του 15χρονου γιου στις αρχές, εκείνος και οι δύο αδελφές του, ηλικίας 12 και 13 ετών, ζούσαν εντελώς μόνοι από το 2020 ή το 2021.

Οι αρχές έφτασαν στο σπίτι έπειτα από αίτημα του ιδιοκτήτη, ο οποίος ανησύχησε καθώς δεν είχε καμία επαφή με τη μητέρα από τον Δεκέμβριο και δεν είχε λάβει ενοίκιο από τον Οκτώβριο. Αυτό που αντίκρισαν οι αστυνομικοί ήταν ανατριχιαστικό: «Σε ορισμένα δωμάτια, τα σκουπίδια σχημάτιζαν στοίβες ύψους ενός μέτρου, ενώ παντού υπήρχαν μούχλα και ανθρώπινα απόβλητα. Η τουαλέτα είχε ξεχειλίσει και περιττώματα είχαν γεμίσει την μπανιέρα», ανέφερε η ανακοίνωση του σερίφη.

Τα παιδιά, τα οποία εντοπίστηκαν με βρόμικα ρούχα και μπερδεμένα μαλλιά, δεν είχαν βασικά είδη προσωπικής υγιεινής. Σύμφωνα με τις αρχές, δεν γνώριζαν καν πώς να χρησιμοποιούν σαπούνι ή να τραβούν το καζανάκι. Τα νύχια τους ήταν τόσο μακριά που δυσκολεύονταν ακόμα και να περπατήσουν. Επιπλέον, δεν πήγαιναν σχολείο εδώ και χρόνια. Αντί για μαθήματα, περνούσαν τις ημέρες τους βλέποντας τηλεόραση και παίζοντας βιντεοπαιχνίδια, ενώ οι δύο αδελφές φαίνεται πως είχαν να βγουν από το σπίτι εδώ και πολύ καιρό.

Όσον αφορά τις συνθήκες διαβίωσής τους, το αγόρι κοιμόταν σε ένα στρώμα στο πάτωμα, ενώ οι δύο αδελφές του κοιμόντουσαν πάνω σε κουτιά από πίτσα. Η κατάσταση του σπιτιού ήταν τόσο άθλια που οι ειδικοί της εγκληματολογικής υπηρεσίας χρειάστηκε να φορέσουν προστατευτικές στολές για να επεξεργαστούν τον χώρο.

Ο σερίφης Michael Bouchard χαρακτήρισε το περιστατικό ως «κακοποίηση στο χειρότερο δυνατό επίπεδο» και διαβεβαίωσε ότι η μητέρα θα λογοδοτήσει για τις πράξεις της. «Αυτές οι συνθήκες θα ήταν απαράδεκτες ακόμα και για ένα ζώο, πόσο μάλλον για τρία μικρά παιδιά», δήλωσε.

Παρόλο που η μητέρα είχε περιορισμένη επαφή με τον γιο της, οι δύο κόρες της δεν είχαν καμία επικοινωνία μαζί της εδώ και χρόνια. «Οι επιπτώσεις αυτής της κακοποίησης είναι τεράστιες και πρέπει να αναγνωριστούν», πρόσθεσε ο σερίφης. Η μητέρα εντοπίστηκε σε διαφορετική τοποθεσία και συνελήφθη χωρίς αντίσταση. Δήλωσε στις αρχές ότι ο πατέρας των παιδιών δεν συμμετείχε στη ζωή τους.

Αμέσως μετά την αποκάλυψη της υπόθεσης, το γραφείο του σερίφη έκανε δημόσια έκκληση για δωρεές σε ρούχα και σχολικά είδη για τα παιδιά. Μάλιστα, σε νεότερη ανακοίνωση ανέφεραν ότι πλέον ζητούν μόνο εκπαιδευτικά υλικά και χρηματική βοήθεια για την υποστήριξη του μέλλοντος των παιδιών. Γείτονες δήλωσαν στους αστυνομικούς ότι δεν γνώριζαν πως υπήρχαν παιδιά στο σπίτι, καθώς δεν τα είχαν δει ποτέ να βγαίνουν έξω. Το μόνο που είχαν παρατηρήσει ήταν τη μητέρα, η οποία εμφανιζόταν περιστασιακά για να αφήσει αντικείμενα.

Τα παιδιά μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο για ιατρικές εξετάσεις και πλέον βρίσκονται υπό τη φροντίδα συγγενικών τους προσώπων.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τη συνάντησε στο Tinder, τον μαχαίρωσε, τον λήστεψε και έβαλε φωτιά στο σπίτι του

Κόσμος 26.06.2025
Mε πολλαπλές μαχαιριές και έγκαυμα στο χέρι νοσηλεύεται ο 71χρονος που έπεσε θύμα της 51χρονης

Σοκ στον Βύρωνα: Γνωστή ηθοποιός επιτέθηκε με κατσαβίδι σε 30χρονο

Ελλάδα 26.06.2025
Απίστευτο περιστατικό με πρωταγωνίστρια γνωστή ηθοποιό

Λαμία: Είχε λίστα με ονόματα για να δολοφονήσει ο 42χρονος ‑ Ποια ήταν τα 5 άτομα που θα σκότωνε

Ελλάδα 26.06.2025
Μανιασμένος για... αίμα ήταν ο 42χρονος που δολοφόνησε επιχειρηματία στο κέντρο της Λαμίας

Φωτιά στην Παλαιά Φώκαια: Απανωτά μηνύματα 112 και καμένα σπίτια

Ελλάδα 26.06.2025
Σε ετοιμότητα σκάφη του Λιμενικού για την παροχή συνδρομής

Στο «κόκκινο» η κίνηση το κέντρο της Αθήνας λόγω του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2025 ‑ Έκλεισαν Β. Όλγας, Β.Κωνσταντίνου και Αρδηττού

Ελλάδα 26.06.2025
Η εκκίνηση θα γίνει στις 17:45 το απόγευμα στην Πλατεία του Παναθηναϊκού Σταδίου, ενώ η Υπερειδική Διαδρομή στον χώρο του Ζαππείου

Βρετανία: Αρχισε το αμφιλεγόμενο έργο για τη δημιουργία τεχνητού ανθρώπινου DNA

Tech + Science 26.06.2025
Ξεκίνησαν οι εργασίες σε ένα αμφιλεγόμενο σχέδιο για τη δημιουργία των δομικών στοιχείων της ανθρώπινης ζωής από το μηδέν, κάτι που θεωρείται παγκόσμια πρωτοτυπία, σύμφωνα με το BBC

Κίνα: Σχεδόν 6 εκατομμύρια γάιδαροι σφάζονται κάθε χρόνο για το δέρμα τους

Κόσμος 26.06.2025
Η ζήτηση για το παραδοσιακό φάρμαγκο «ejiao», που χρησιμοποιείται για την τόνωση της γονιμότητας και τη βελτίωση της κυκλοφορίας του αίματος, πίσω από τις εκατόμβες νεκρών γαϊδάρων

Λονδίνο: Αιματηρό επεισόδιο έξω από σταθμό μετρό ‑ Τρεις στο νοσοκομείο μετά από επίθεση με μαχαίρι

Ελλάδα 26.06.2025
Σκηνές χάους εκτυλίχθηκαν κοντά στο σταθμό του μετρό του Λονδίνου Willesden Green - Δύο 21χρονοι και ένας 20χρονος μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο

Πανελλήνιες 2025: Ανακοινώθηκαν οι βαθμολογίες – Πού θα δείτε τα αποτελέσματα

Ελλάδα 26.06.2025
Αναρτήθηκαν από το υπουργείο Παιδείας οι βαθμολογίες των Πανελληνίων 2025, βάζοντας τέλος στην αγωνία δεκάδων χιλιάδων υποψηφίων