E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

«Εγώ είμαι η Μαντλίν Μακάν»: Βρέθηκε η μικρή Μαντλίν; Ραγδαία εξέλιξη στην υπόθεση

Νέο σοκ στην εξαφάνιση της Μαντλίν 18 χρόνια μετά

Δημοσίευση 18/2/2025 | 21:15

«Εγώ είμαι η Μαντλίν Μακάν»: Βρέθηκε η μικρή Μαντλίν; Ραγδαία εξέλιξη στην υπόθεση

Μια γυναίκα από την Πολωνία επανάφερε τον ισχυρισμό ότι είναι η Μαντλίν ΜακΚαν. Η Julia Wandelt, η οποία είναι επίσης γνωστή ως Julia Wendell ή Julia Faustyna, δήλωσε ότι νέα αποτελέσματα από τεστ DNA «ενισχύουν σημαντικά» την εκδοχή της ότι έχει συγγενικές σχέσεις με τον πατέρα του αγνοούμενου βρετανικού κοριτσιού, Τζέρι Μακάν.

Η 23χρονη τράβηξε την παγκόσμια προσοχή το 2023, όταν δημιούργησε τον λογαριασμό «@IamMadeleineMcCann» στο Instagram, όπου αμφισβητούσε την ταυτότητά της και ισχυριζόταν πως είναι η 3χρονη που εξαφανίστηκε κατά τη διάρκεια οικογενειακών διακοπών στην Πορτογαλία το 2007.

Ωστόσο, η υπόθεσή της αμφισβητήθηκε τον Απρίλιο του 2023, όταν πραγματοποιήθηκε μια εξέταση DNA που έδειξε ότι δεν ήταν η εξαφανισμένη κόρη της Κέιτ και του Τζέρι Μακάν.

Η ανάλυση του 2023 αποκάλυψε ότι είχε πολωνικές, λιθουανικές και ρουμανικές ρίζες, καταρρίπτοντας τις θεωρίες που την ήθελαν να είναι η Μαντλίν. Αργότερα, ζήτησε συγγνώμη από την Κέιτ και τον Τζέρι για την ταλαιπωρία που προκάλεσε.

Παρ’ όλα αυτά, η Βάντελτ επανήλθε στο Instagram νωρίτερα αυτό το μήνα με νέο λογαριασμό, @amijuliawandelt, όπου ανήρτησε νέα αποτελέσματα DNA που ισχυρίζεται ότι εξετάστηκαν από έναν «παγκόσμιο ειδικό» στον τομέα.

Η Βάντελτ ανέφερε ότι ο ειδικός, του οποίου το όνομα δεν αποκάλυψε, είπε πως το DNA της ταίριαζε με ορισμένα από τα κύρια χαρακτηριστικά του νηπίου, όπως τα μάτια, τα δόντια και τη φωνή.

Σε μια σειρά δημοσιεύσεων στην πλατφόρμα, όπου αναφερόταν στην Κέιτ και τον Τζέρι Μακάν ως «γονείς μου», η Βάντελτ υποστήριξε ότι «τα πραγματικά αποτελέσματα του DNA της δείχνουν ότι είμαι εν μέρει Βρετανίδα και εν μέρει Ιρλανδή».

Πρόσθεσε ότι τα γενετικά στοιχεία «υποδεικνύουν έντονα ότι ο Τζέρι Μακάν θα μπορούσε να είναι ο βιολογικός πατέρας της Τζούλια Βάντελτ».

Οι Μακάν, από την πλευρά τους, έχουν «αρνηθεί» να συμμετάσχουν στις εξετάσεις.

Η Πολωνή δήλωσε ότι η «πηγή» της φέρεται να ανέλυσε «τρίχες που βρέθηκαν στο πάτωμα του τόπου του εγκλήματος στην Πορτογαλία» και «σάλιο που συλλέχθηκε από το πάπλωμα του κρεβατιού στον τόπο του εγκλήματος», με αποτέλεσμα να προκύψει ταύτιση 69,23%, όπως ισχυρίζεται.

«Τα γενετικά στοιχεία υποστηρίζουν έντονα ότι ο Τζέρι Μακάν θα μπορούσε να είναι ο βιολογικός πατέρας της Τζούλια Βάντελτ, καθώς τα δεδομένα ευθυγραμμίζονται απόλυτα με μια σχέση γονέα-παιδιού», ανέφερε «Εάν αυτή η ανάλυση είναι ακριβής και προέρχεται σωστά από τα δείγματα DNA τους, η σχέση μεταξύ του McCann και τηςΤζούλια Βάντελτ είναι βιολογικά σύμφωνη με αυτή ενός πατέρα και μιας κόρης».

Η Τζούλια Βάντελτ είχε προσπαθήσει στο παρελθόν να αποδείξει ότι είναι το αγνοούμενο κορίτσι, υποβάλλοντας δείγματα για τρεις διαφορετικές εγκληματολογικές αναλύσεις προκειμένου να αναλύσουν το DNA της, καθώς και ένα γενετικό τεστ τύπου 23andMe για να εξετάσει την καταγωγή της.

Στα κοινωνικά δίκτυα, επιχείρησε να τεκμηριώσει την υπόθεσή της αναδεικνύοντας τις φυσικές ομοιότητες που έχει με τη Μαντλίν.

Επίσης, εμφανίστηκε στην εκπομπή «Dr Phil», όπου επανέλαβε τις δηλώσεις της και αντέτεινε τους ισχυρισμούς των βιολογικών της γονέων ότι είχε κλέψει το πιστοποιητικό γέννησης και φωτογραφίες από την παιδική της ηλικία για να αποκρύψει την πραγματική της ταυτότητα.

Ο εκπρόσωπος της Τζούλια Βάντελτ, Surjit Singh Clair, δήλωσε ότι είναι αποφασισμένη να ζητήσει από τους McCanns και τους Πολωνούς γονείς της να συμμετάσχουν σε τεστ DNA.«Παρά τις ενδείξεις ότι έχει συγγένεια με τον Τζέρι Μακάν, ούτε εκείνος ούτε η Κέητ θα κάνουν τεστ DNA», δήλωσε ο Clair στο πρακτορείο.

«Η αστυνομία αρνήθηκε να οργανώσει ένα τεστ DNA αφού άκουσε ότι η Τζούλια ήταν Πολωνή στο BBC, αλλά ακόμη και αν ήταν απλώς «μια τυχαία Πολωνή» πώς μπορούν να εξηγήσουν ότι το DNA της συνδέεται με τη σκηνή του εγκλήματος;».

«Έχουν ξοδέψει 39,7 εκατομμύρια δολάρια για αυτή την έρευνα και τώρα δεν θέλουν να ξοδέψουν 119 δολάρια για ένα τεστ DNA, παρόλο που εκείνη προσφέρθηκε να το πληρώσει».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Θρίλερ με τον θάνατο 2 αδελφών από πυρκαγιά σε σπίτι στο Χόλιγουντ ‑ Ύποπτος κατά συρροή εμπρηστής

Κόσμος 12.03.2026
Ο καθ`υποψίαν δράστης κατηγορείται για δύο ανθρωποκτονίες και 11 κατηγορίες κακουργηματικού εμπρησμού - Φέρεται να έβαλε άλλες δέκα φωτιές στο Χόλιγουντ

Αναστάσιος Γκόνης: Πέθανε ο πρώην βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας

Ελλάδα 12.03.2026
«Η οικογένεια της Νέας Δημοκρατίας αποχαιρετά με σεβασμό τον πρώην Βουλευτή Επικρατείας και Επίτιμο Πρόεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου» αναφέρει η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας

Φρίκη στην Τουρκία: Σκότωσε την κόρη του και δήλωσε την εξαφάνισή της στις Αρχές

Κόσμος 12.03.2026
Δύο ημέρες μετά την υποτιθέμενη εξαφάνιση της 13χρονης κόρης του, έβαλε τέλος στη ζωή του

Τραμπ: «Όταν οι τιμές του πετρελαίου αυξάνονται, βγάζουμε πολλά χρήματα»

Κόσμος 12.03.2026
«Μόνο μερικές εβδομάδες θα διαρκέσει η αναστάτωση στις αγορές»

Ανησυχία για τον Παντς με το λούτρινο αρκουδάκι: Τον εκπαιδεύουν με καψόνια οι κυρίαρχες μαϊμούδες

Κόσμος 12.03.2026
Κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο βίντεο που δείχνουν να τον κυνηγούν

Η φρεγάτα «Ψαρά» φέρεται να αναχαίτισε σμήνος drones στην Κύπρο

Ελλάδα 12.03.2026
Χωρίς να εκτοξεύσει ούτε έναν αναχαιτιστικό πύραυλο

Tραμπ: Οι ΗΠΑ κερδίζουν από το πετρέλαιο, αλλά δεν θα αφήσω το Ιράν να αποκτήσει πυρηνικά

Κόσμος 12.03.2026
Οι Ηνωμένες Πολιτείες αποτελούν μακράν τον μεγαλύτερο παραγωγό πετρελαίου παγκοσμίως

Λαριτζανί: Αν ο Τραμπ κόψει το ρεύμα στο Ιράν σε μια ώρα, θα το κόψουμε σε όλη τη Μέση Ανατολή σε μισή

Κόσμος 12.03.2026
«Το σκοτάδι θα γινόταν μια κατάλληλη ευκαιρία για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των Αμερικανών στρατιωτών που διέφυγαν στην περιοχή»

Εκτός ελέγχου η κατάσταση στη Μέση Ανατολή: «Θα γεμίσουμε τον Περσικό Κόλπο με το αίμα των εισβολέων» λέει το Ιράν

Κόσμος 12.03.2026
Η ένταση στον Περσικό Κόλπο αυξάνεται, με το Ιράν να απειλεί ανοιχτά τις ΗΠΑ για τα νησιά του