E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ελον Μασκ: Δίνει 1 δισ. στη Wikipedia για να κάνει το όνομά της Dickipedia

Μία παλιά υπόθεση ξανά στο προσκήνιο - Πώς προέκυψε η κόντρα τους

Δημοσίευση 18/2/2025 | 11:57

Ελον Μασκ: Δίνει 1 δισ. στη Wikipedia για να κάνει το όνομά της Dickipedia

O Ελον Μασκ έχει εδώ και πολύ καιρό κόντρα με τη Wikipedia, με τον πλουσιότερο άνθρωπο του κόσμου να καλεί ακόμα και σε μποϊκοτάζ εναντίον της στα τέλη Ιανουαρίου. Τώρα, ο Μασκ υπενθύμισε την προσφορά του 1 δισ. δολαρίων στον ιστότοπο για να αλλάξει το όνομά του.

Το 2023, ο Έλον Μασκ πρότεινε στη Wikipedia να της δώσει 1 δισεκατομμύριο δολάρια (περίπου €946 εκατομμύρια) για να αλλάξει το όνομά της, σε Dickipedia (η μετάφραση είναι υβριστική ουσιαστικά προς τη Wikipedia). Σήμερα, ο στενός πλέον συνεργάτης του Ντόναλντ Τραμπ υπενθύμισε ότι η πρότασή του εξακολουθεί να ισχύει. «Η πρότασή μου ακόμα ισχύει. Εμπρός, κάντε το…».

Η διαμάχη του Μασκ με τη Wikipedia πηγαίνει αρκετά πίσω και η τελευταία αφορμή για κόντρα ήταν κάποιες αλλαγές που έγιναν στη σελίδα του στην αγγλική έκδοση της Wikipedia. Εκεί γράφτηκε ότι κατά την ομιλία του στην ορκωμοσία του Ντόναλντ Τραμπ ο Μασκ «άπλωσε το δεξί του χέρι, εμφατικά, σε γωνία προς τα πάνω, με την παλάμη προς τα κάτω και τα δάχτυλα ενωμένα. Στη συνέχεια επανέλαβε τη χειρονομία στο πλήθος πίσω του». Μια χειρονομία που συγκρίθηκε με «ναζιστικό χαιρετισμό, αλλά ο ίδιος αρνήθηκε οποιαδήποτε σχέση», έγραφε η σελίδα του.

Ο συνιδρυτής της εγκυκλοπαίδειας Τζίμι Γουέιλς απάντησε την ίδια ημέρα: «Υπάρχει κάτι που θεωρείτε ανακριβές σε αυτή την περιγραφή; Είναι αλήθεια ότι κάνατε τη χειρονομία (δύο φορές) και ότι οι άνθρωποι τη σύγκριναν με ναζιστικό χαιρετισμό (πολλοί άνθρωποι) και είναι αλήθεια ότι αρνηθήκατε ότι είχε κάποιο νόημα. Αυτό δεν είναι προπαγάνδα. Αυτό είναι γεγονός. Κάθε στοιχείο του».

Στα τέλη Δεκεμβρίου του 2024, στο X, είχε ήδη καλέσει τους ακολούθους του να μη δωρίσουν χρήματα στην εγκυκλοπαίδεια, που τότε βρισκόταν στη μέση της εκστρατείας συγκέντρωσης χρημάτων, για να διαμαρτυρηθεί για μια υποτιθέμενη αριστερή διολίσθηση του ιστότοπου, που περιγράφεται ως «Wokepedia». Η πηγή αυτού του ευφυολογήματος ήταν ένα μήνυμα από έναν λογαριασμό της αμερικανικής σκληρής δεξιάς που ισχυριζόταν, ύστερα από μια λανθασμένη ανάγνωση των οικονομικών καταστάσεων του Wikimedia Foundation, ότι αφιερώνει 50 εκατομμύρια δολάρια ετησίως σε έργα «ποικιλομορφίας και ενσωμάτωσης», τα οποία ο Μασκ και οι Αμερικανοί Ρεπουμπλικάνοι μισούν. Στην πραγματικότητα, το ποσό αυτό χρηματοδοτεί κυρίως την ανάπτυξη της εγκυκλοπαίδειας, τους μισθούς των δικηγόρων και τα μέτρα κυβερνοασφάλειας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η Ντακότα Τζόνσον έκανε σέξι φωτογράφιση χωρίς εσώρουχα για διαφημιστική καμπάνια

Tabloid 10.03.2026
Τα πιο σέξι ρούχα είναι αυτά που σε κάνουν να νιώθεις καλά με το σώμα σου, ανέφερε η ηθοποιός

Κανείς δεν το περίμενε: Η καλλονή Έστερ Εξπόζιτο σε τρυφερά τετ α τετ με σούπερ σταρ της μπάλας

Tabloid Χτες
Παπαράτσι τους «τσάκωσαν» μαζί: Το νέο καυτό ζευγάρι που συζητά όλος ο πλανήτης

Καινούργιου για Χριστοπούλου: «Έπαθα σοκ με αυτό που είπε, πόσο βαθιά μισογυνιστικό σχόλιο»

Tabloid Χτες
Όσα είπε η Κατερίνα Καινούργιου για την Έλενα Χριστοπούλου και το σχόλιό της στο Real View

Ηλιάνα Παπαγεωργίου: «Θέλω να παντρευτώ μέσα στο 2026 γιατί περνάνε τα χρόνια»

Tabloid Χτες
Την Ηλιάνα Παπαγεωργίου συνάντησε η κάμερα της εκπομπής «Το Πρωινό» και ο Γρηγόρης Μπάκας στο αεροδρόμιο

Τζέσικα Αλμπα: Ρομαντικό ταξίδι στο Μεξικό με τον Ντάνι Ραμίρεζ

Tabloid Χτες
Η σχέση της Αλμπα με τον Ραμίρεζ έγινε γνωστή το καλοκαίρι του 2025, μετά τον χωρισμό της από τον σύζυγό της Κας Γουόρεν

Παντρεύεται διάσημος Έλληνας τραγουδιστής: Ήρθε η ώρα, έγραψε

Tabloid Χτες
Ο τραγουδιστής και η Γαλάτεια Βασιλειάδη έχουν αποκτήσει μαζί δύο παιδιά