E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ελον Μασκ: Δίνει 1 δισ. στη Wikipedia για να κάνει το όνομά της Dickipedia

Μία παλιά υπόθεση ξανά στο προσκήνιο - Πώς προέκυψε η κόντρα τους

Δημοσίευση 18/2/2025 | 11:57

Ελον Μασκ: Δίνει 1 δισ. στη Wikipedia για να κάνει το όνομά της Dickipedia

O Ελον Μασκ έχει εδώ και πολύ καιρό κόντρα με τη Wikipedia, με τον πλουσιότερο άνθρωπο του κόσμου να καλεί ακόμα και σε μποϊκοτάζ εναντίον της στα τέλη Ιανουαρίου. Τώρα, ο Μασκ υπενθύμισε την προσφορά του 1 δισ. δολαρίων στον ιστότοπο για να αλλάξει το όνομά του.

Το 2023, ο Έλον Μασκ πρότεινε στη Wikipedia να της δώσει 1 δισεκατομμύριο δολάρια (περίπου €946 εκατομμύρια) για να αλλάξει το όνομά της, σε Dickipedia (η μετάφραση είναι υβριστική ουσιαστικά προς τη Wikipedia). Σήμερα, ο στενός πλέον συνεργάτης του Ντόναλντ Τραμπ υπενθύμισε ότι η πρότασή του εξακολουθεί να ισχύει. «Η πρότασή μου ακόμα ισχύει. Εμπρός, κάντε το…».

Η διαμάχη του Μασκ με τη Wikipedia πηγαίνει αρκετά πίσω και η τελευταία αφορμή για κόντρα ήταν κάποιες αλλαγές που έγιναν στη σελίδα του στην αγγλική έκδοση της Wikipedia. Εκεί γράφτηκε ότι κατά την ομιλία του στην ορκωμοσία του Ντόναλντ Τραμπ ο Μασκ «άπλωσε το δεξί του χέρι, εμφατικά, σε γωνία προς τα πάνω, με την παλάμη προς τα κάτω και τα δάχτυλα ενωμένα. Στη συνέχεια επανέλαβε τη χειρονομία στο πλήθος πίσω του». Μια χειρονομία που συγκρίθηκε με «ναζιστικό χαιρετισμό, αλλά ο ίδιος αρνήθηκε οποιαδήποτε σχέση», έγραφε η σελίδα του.

Ο συνιδρυτής της εγκυκλοπαίδειας Τζίμι Γουέιλς απάντησε την ίδια ημέρα: «Υπάρχει κάτι που θεωρείτε ανακριβές σε αυτή την περιγραφή; Είναι αλήθεια ότι κάνατε τη χειρονομία (δύο φορές) και ότι οι άνθρωποι τη σύγκριναν με ναζιστικό χαιρετισμό (πολλοί άνθρωποι) και είναι αλήθεια ότι αρνηθήκατε ότι είχε κάποιο νόημα. Αυτό δεν είναι προπαγάνδα. Αυτό είναι γεγονός. Κάθε στοιχείο του».

Στα τέλη Δεκεμβρίου του 2024, στο X, είχε ήδη καλέσει τους ακολούθους του να μη δωρίσουν χρήματα στην εγκυκλοπαίδεια, που τότε βρισκόταν στη μέση της εκστρατείας συγκέντρωσης χρημάτων, για να διαμαρτυρηθεί για μια υποτιθέμενη αριστερή διολίσθηση του ιστότοπου, που περιγράφεται ως «Wokepedia». Η πηγή αυτού του ευφυολογήματος ήταν ένα μήνυμα από έναν λογαριασμό της αμερικανικής σκληρής δεξιάς που ισχυριζόταν, ύστερα από μια λανθασμένη ανάγνωση των οικονομικών καταστάσεων του Wikimedia Foundation, ότι αφιερώνει 50 εκατομμύρια δολάρια ετησίως σε έργα «ποικιλομορφίας και ενσωμάτωσης», τα οποία ο Μασκ και οι Αμερικανοί Ρεπουμπλικάνοι μισούν. Στην πραγματικότητα, το ποσό αυτό χρηματοδοτεί κυρίως την ανάπτυξη της εγκυκλοπαίδειας, τους μισθούς των δικηγόρων και τα μέτρα κυβερνοασφάλειας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ποια είναι η Αntigoni που μάγεψε τη σκηνή της Eurovision: H διάσημη μαμά και το reality show

E-Daily 3.Left 15.05.2026
Όσα ξέρουμε για την τραγουδίστρια που εκπροσωπεί φέτος την Κύπρο στη Eurovision

Eurovision 2026: Viral βίντεο με τον γιο της εκπροσώπου της Λετονίας να τραγουδά «Ferto»

E-Daily 3.Left Χτες
Μια τρυφερή και απρόσμενη στιγμή από τη Eurovision 2026 κάνει τον γύρο των social media, με τον γιο της εκπροσώπου της Λετονίας να τραγουδά την ελληνική συμμετοχή «Ferto» του Akylas

Britney Spears: Βγήκε για δείπνο με φίλους και προκάλεσε... χάος στο εστιατόριο

E-Daily 3.Left Χτες
Γαβγίσματα, φωνές και ένα... μαχαίρι που προκάλεσε αναστάτωση

Ο ξέφρενος χορός της μητέρας της Antigoni Buxton στην πρόβα λίγο πριν τον Β` ημιτελικό της Eurovision, δείτε βίντεο

E-Daily 3.Left Χτες
Όσο η εκπρόσωπος της Κύπρου τραγουδούσε το «Jalla» στη σκηνή, η Τόνια Buxton χοροπηδούσε απέναντί της και φώναζε για να την ενθαρρύνει

Ιωάννα Μαλέσκου: Η απάντηση για τον Λάμπρο Κωνσταντάρα

E-Daily 3.Left Χτες
«Εγώ δεν άλλαξα τη στάση μου ούτε λεπτό»

Akylas: «Γεννήθηκα σε μια μικρή πόλη στην Ελλάδα, ως queer αγόρι με τόσο bullying»

E-Daily 3.Left Χτες
Μετά την πρόκριση του στον μεγάλο τελικό της Eurovision 2026, αυτό το Σάββατο 16 Μαΐου, ο Akylas παραχώρησε μια νέα συνέντευξη στην Βιέννη

Η «πέτρα του σκανδάλου» για τους Μακρόν δήλωνε: «Γιατί να μένεις με τη γυναίκα σου, αν δεν είσαι πια ερωτευμένος μαζί της;»

E-Daily 3.Left Χτες
«Οι Γάλλοι είναι κολλημένοι με τη μαμά τους», είχε προσθέσει η Ιρανή ηθοποιός, Γκολσιφτέ Φαραχανί

Τζένιφερ Λόπεζ: Κάτι τρέχει με τον συνεργάτη της

E-Daily 3.Left Χτες
Η ατάκα της λατίνας σταρ που έβαλε φωτιά στα σενάρια για καινούριο έρωτα

Eurovision 2026: Το βίντεο του Akylas από τον ημιτελικό ξεπέρασε το 1 εκατ. προβολές σε λιγότερο από 24 ώρες

E-Daily 3.Left Χτες
«Ferto, γατάκια είστε τρελοί, σας αγαπώ πάρα πολύ», σχολίασε ο 27χρονος τραγουδιστής