E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ελον Μασκ: Δίνει 1 δισ. στη Wikipedia για να κάνει το όνομά της Dickipedia

Μία παλιά υπόθεση ξανά στο προσκήνιο - Πώς προέκυψε η κόντρα τους

Δημοσίευση 18/2/2025 | 11:57

Ελον Μασκ: Δίνει 1 δισ. στη Wikipedia για να κάνει το όνομά της Dickipedia

O Ελον Μασκ έχει εδώ και πολύ καιρό κόντρα με τη Wikipedia, με τον πλουσιότερο άνθρωπο του κόσμου να καλεί ακόμα και σε μποϊκοτάζ εναντίον της στα τέλη Ιανουαρίου. Τώρα, ο Μασκ υπενθύμισε την προσφορά του 1 δισ. δολαρίων στον ιστότοπο για να αλλάξει το όνομά του.

Το 2023, ο Έλον Μασκ πρότεινε στη Wikipedia να της δώσει 1 δισεκατομμύριο δολάρια (περίπου €946 εκατομμύρια) για να αλλάξει το όνομά της, σε Dickipedia (η μετάφραση είναι υβριστική ουσιαστικά προς τη Wikipedia). Σήμερα, ο στενός πλέον συνεργάτης του Ντόναλντ Τραμπ υπενθύμισε ότι η πρότασή του εξακολουθεί να ισχύει. «Η πρότασή μου ακόμα ισχύει. Εμπρός, κάντε το…».

Η διαμάχη του Μασκ με τη Wikipedia πηγαίνει αρκετά πίσω και η τελευταία αφορμή για κόντρα ήταν κάποιες αλλαγές που έγιναν στη σελίδα του στην αγγλική έκδοση της Wikipedia. Εκεί γράφτηκε ότι κατά την ομιλία του στην ορκωμοσία του Ντόναλντ Τραμπ ο Μασκ «άπλωσε το δεξί του χέρι, εμφατικά, σε γωνία προς τα πάνω, με την παλάμη προς τα κάτω και τα δάχτυλα ενωμένα. Στη συνέχεια επανέλαβε τη χειρονομία στο πλήθος πίσω του». Μια χειρονομία που συγκρίθηκε με «ναζιστικό χαιρετισμό, αλλά ο ίδιος αρνήθηκε οποιαδήποτε σχέση», έγραφε η σελίδα του.

Ο συνιδρυτής της εγκυκλοπαίδειας Τζίμι Γουέιλς απάντησε την ίδια ημέρα: «Υπάρχει κάτι που θεωρείτε ανακριβές σε αυτή την περιγραφή; Είναι αλήθεια ότι κάνατε τη χειρονομία (δύο φορές) και ότι οι άνθρωποι τη σύγκριναν με ναζιστικό χαιρετισμό (πολλοί άνθρωποι) και είναι αλήθεια ότι αρνηθήκατε ότι είχε κάποιο νόημα. Αυτό δεν είναι προπαγάνδα. Αυτό είναι γεγονός. Κάθε στοιχείο του».

Στα τέλη Δεκεμβρίου του 2024, στο X, είχε ήδη καλέσει τους ακολούθους του να μη δωρίσουν χρήματα στην εγκυκλοπαίδεια, που τότε βρισκόταν στη μέση της εκστρατείας συγκέντρωσης χρημάτων, για να διαμαρτυρηθεί για μια υποτιθέμενη αριστερή διολίσθηση του ιστότοπου, που περιγράφεται ως «Wokepedia». Η πηγή αυτού του ευφυολογήματος ήταν ένα μήνυμα από έναν λογαριασμό της αμερικανικής σκληρής δεξιάς που ισχυριζόταν, ύστερα από μια λανθασμένη ανάγνωση των οικονομικών καταστάσεων του Wikimedia Foundation, ότι αφιερώνει 50 εκατομμύρια δολάρια ετησίως σε έργα «ποικιλομορφίας και ενσωμάτωσης», τα οποία ο Μασκ και οι Αμερικανοί Ρεπουμπλικάνοι μισούν. Στην πραγματικότητα, το ποσό αυτό χρηματοδοτεί κυρίως την ανάπτυξη της εγκυκλοπαίδειας, τους μισθούς των δικηγόρων και τα μέτρα κυβερνοασφάλειας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Από παιδί‑θαύμα της τηλεόρασης σε διανομέας της Amazon – Η νέα ζωή του Danny Pintauro

E-Daily 3.Left 27.06.2026
Ο μικρός πρωταγωνιστής του «Who`s the Boss?» δουλεύει σήμερα σε 5 δουλειές για να τα βγάλει πέρα

Ντούα Λίπα και Κάλουμ Τέρνερ: Τα στιγμιότυπα από τον μήνα του μέλιτος στην Ιταλία

E-Daily 3.Left Χτες
Μετά τον γάμο του στη Σικελία το ζευγάρι παρέμεινε για μερικές ακόμη μέρες στη χώρα

Τίτλοι τέλους για το Στούντιο 4: Η ανακοίνωση του Θανάση Αναγνωστόπουλου και της Νάνσυς Ζαμπέτογλου

E-Daily 3.Left Χτες
Οι πληροφορίες αναφέρουν πως με τη νέα σεζόν οι δύο παρουσιαστές θα βρίσκονται στον ΣΚΑΙ.

«Σας αγαπώ, γεια σας και χαρά σας»: Δείτε πώς αποχαιρέτησε η Φαίη Σκορδά το κοινό στην τελευταία της εκπομπή στο Mega

E-Daily 3.Left Χτες
Η εκπομπή ολοκληρώθηκε μετά από δύο σεζόν για οικονομικούς λόγους - Η παρουσιάστρια αποχώρησε από το κανάλι με τον σύντροφό της Αλέξανδρο Αθανασιάδη

Η Εύα Λονγκόρια εντυπωσιάζει στα 51 της με αποκαλυπτικό λευκό μαγιό σε παραλία της Ισπανίας

E-Daily 3.Left Χτες
Η 51χρονη σταρ απαθανατίστηκε στην παραλία με μικροσκοπικό μπικίνι και μαγνήτισε τα βλέμματα με την καλλίγραμμη σιλουέτα της

Η Ανδρομάχη ποζάρει με μαγιό της σε παραλία: Το καταφύγιό μου, γράφει

E-Daily 3.Left Χτες
Η τραγουδίστρια δημοσίευσε φωτογραφίες και βίντεο από τη θάλασσα

Βασίλης Μπισμπίκης: Ξεφτιλίζομαι και δεν θα αλλάξει μέχρι να πεθάνω

E-Daily 3.Left Χτες
Ο ηθοποιός μίλησε για την αναγνωρισιμότητα ως «αναγκαίο κακό» της δουλειάς του, ενώ παράλληλα εξέφρασε τους λόγους που αγαπάει την τραγουδίστρια και σύντροφό του

Στα δικαστήρια ο Μάρκος Σεφερλής με τον κουμπάρο του

E-Daily 3.Left Χτες
Την προηγούμενη φορά που κατέθετα με έπιασαν τα κλάματα, είπε ο ηθοποιός

Στη Μύκονο το υπερπολυτελές καταμαράν των 46 εκατ. ευρώ που μαγνητίζει τα βλέμματα

E-Daily 3.Left Χτες
Το εντυπωσιακό «This is it» αγκυροβόλησε στα νερά του νησιού

Η Μπέλα Χαντίντ ανέβασε φωτογραφία που κλαίει, η εξομολόγηση για την υποτροπή της νόσου Lyme από την οποία πάσχει

E-Daily 3.Left Χτες
Δεν νομίζω ότι υπάρχει ούτε ένα εγκεφαλικό κύτταρο που να λειτουργεί και τα δύο τελευταία τσακώνονται μεταξύ τους, έγραψε το μοντέλο