E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

«Πυρά» Κωνσταντοπούλου κατά Κανέλλη: Έρχεται στη Βουλή από τη βίλα της κάθε έξι μήνες, είναι γνωστό πότε ξεκίνησε την καριέρα της

«Το ΚΚΕ έχει ευθύνες στη συγκάλυψη»

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 17/2/2025 | 17:34

«Πυρά» Κωνσταντοπούλου κατά Κανέλλη: Έρχεται στη Βουλή από τη βίλα της κάθε έξι μήνες, είναι γνωστό πότε ξεκίνησε την καριέρα της

«Πυρά» κατά της βουλευτή του ΚΚΕ, Λιάνα Κανέλλη, με αφορμή την άνευ προηγουμένου κόντρα μεταξύ τους, η οποία έλαβε χώρα την περασμένη εβδομάδα, εξαπέλυσε μέσω του Παραπολιτικά 90,1 και της εκπομπής «Μπρα ντε φερ» με τον Δημήτρη Τάκη και τη Χριστίνα Κοραή, η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Χαρακτηριστικά είπε ότι «η κ. Κανέλλη είναι γνωστό πότε ξεκίνησε την καριέρα της, είναι γνωστό και που κατατασσόταν, κάνοντας καριέρα. Η κ. Κανέλλη είναι ένα πρόσωπο το οποίο δεν δικαιούται να τσαλαπατάει με αυτό τον τρόπο υποστάσεις και αγώνες. Τη δική μου αγωνιστικότητα και τη δική μου παρουσία δεν την χαρίζω σε καμία κυρία Κανέλλη, η οποία από τη βίλα της χωρίς να πατάει η Βουλή γιατί στη Βουλή έρχεται μια φορά το τρίμηνο ή το εξάμηνο και δεν ξανάρχεται… Δεν χαρίζω σε κανένα τέτοιο πρόσωπο το οποίο επί δεκαετίες εισπράττει αντιμισθίες και δεν εμφανίζεται το δικαίωμα να αμφισβητεί και να συκοφαντεί τους δικούς μου αγώνες».

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου συνέχισε σχολιάζοντας τη λεκτική επίθεση που δέχτηκε στη Βουλή. Όπως είπε: «Είναι τρομακτικό να ακούς μέσα στη Βουλή από βουλευτή του ΚΚΕ το “τι λες κυρά μου, τι ξέρεις εσύ από αγώνες, δεν έχεις φάει ούτε ένα χαστούκι”. Αυτή η ανακύκλωση της λεκτικής βίας η οποίας προσκαλεί και στη σωματική βία γιατί έπρεπε να έχω φάει χαστούκια για να μπορώ να μιλάω… Αν είναι δυνατόν να είναι αυτή η προσέγγιση των αγώνων!».

Αναφερόμενη στη δήλωση της Ραλλίας Χρηστίδου, η Ζωή Κωνσταντοπούλου είπε: «Ευχαριστώ την Ραλλία που αυθόρμητα τοποθετήθηκε, έχει τύχει και εγώ να την υπερασπιστώ μέσα στη Βουλή, γιατί έχει υποστεί και εκείνη σεξιστικές συμπεριφορές. Είναι πολύ σημαντικό να καταδικάζουμε αυτές τις συμπεριφορές και να τις σταματάμε».

Και πρόσθεσε: «Από τις αρχές του Ιουλίου του 2023 έστειλα επίσημη επιστολή και στον κ.Μητσοτάκη και στον κ. Τασούλα να σταματήσουν οι σεξιστικές και κακοποιητικές εκδηλώσεις μέσα στη Βουλή. Δεν κάνανε τίποτε. Τώρα βλέπουμε από την πλευρά του ΚΚΕ που είναι ακόμα χειρότερο ένα κόμμα της αντιπολίτευσης που επικαλείται αγώνες, αορίστως, γιατί η επίκληση αγώνων δεν είναι το να κουνάς το δάχτυλο σε όποιον αγωνίζεται και να του λες οι αγώνες σου δεν είναι καλοί».

Συμπλήρωσε δε ότι «αυτή τη στιγμή γίνεται μια τεράστια προσπάθεια για δικαιοσύνη από τους γονείς, από την κοινωνία και το ΚΚΕ για λόγους ανεξήγητους έχει βοηθήσει να συγκαλυφθούν πράγματα. Ήταν παροιμιώδης ο τρόπος με τον οποίο ο κ. Λαμπρούλης έβαλε σε φάκελο τις καταθέσεις φωτιά από την κρυμμένη δικογραφία για το έγκλημα των Τεμπών που εγώ κατέθεσα στα πρακτικά και έτσι ουσιαστικά τις «μπάζωσε». Το ΚΚΕ θα πρέπει να εξηγήσει αυτή τη στάση του και λέω ξεκάθαρα ότι αυτοί που είναι μέσα στη Βουλή αυτή τη στιγμή εκ μέρους του ΚΚΕ πρέπει να δώσουν εξηγήσεις τι ακριβώς κάνουνε. Εγώ θεωρώ ότι κάποιοι τύποι βολεμένοι εδώ και δεκαετίες οι οποίοι είναι στη Βουλή εδώ και δεκαετίες και δεν έχουν να επιδείξουν στη Βουλή τι κάνουν δεκαετίες, αυτή τη στιγμή προσφέρουν μια πολύτιμη υπηρεσία στη σύστημα».

Ερωτηθείσα γιατί προέκυψε αυτή η επίθεση του ΚΚΕ προς το πρόσωπό της, η πρόεδρος της «Πλεύσης Ελευθερίας» είπε: «Σε όλη μου την πορεία τη δημόσια που ήταν πάντα ορατή, δεν υπάρχει μέρα που να “αγνοείται η τύχη μου”. Δεν μπορούμε να πούμε το ίδιο και για τους βουλευτές του ΚΚΕ που δεν είναι μέσα στη Βουλή. Είναι άδεια τα έδρανα του ΚΚΕ μονίμως. Δεν υπάρχει μέρα που να μην είμαι στις επάλξεις, στο πεδίο, αγωνιζόμενη. Η δική αγωνιστική προσέγγιση στα πράγματα δεν αλλάζει, κίνητρο μου είναι πάντα η υπεράσπιση του δικαίου και των ανθρώπων που το έχουν ανάγκη αν αυτό βρίσκει αντανάκλαση και απήχηση στην κοινωνία είναι γιατί η κοινωνία διψάει για δικαιοσύνη. Το να ενοχλείται ένα κόμμα το οποίο θεωρεί ότι του ανήκει η ιστορία, του ανήκουν οι αγώνες, ότι του ανήκει η πολιτική διαχείριση δεν ξέρω τι ακριβώς, αυτό το αίσθημα ιδιοκτησίας που είναι αναντίστοιχο με οποιαδήποτε κομμουνιστική προσέγγιση πάντως αυτό δεν μπορεί να έχει σχέση με τις απαιτήσεις της κοινωνίας από όλους τους εκπροσώπους της».

Τέλος, η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας είπε: «Εδώ και πολλούς μήνες καλώ όλους τους αρχηγούς επίμονα να έχουμε συνεργασία και συνεννόηση γιατί αυτή είναι η δική μας υποχρέωση προς την κοινωνία. Έχω μιλήσει με όλους τους κοινοβουλευτικούς αρχηγούς πλην των Σπαρτιατών».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Κώστας Αχ. Καραμανλής για άρση ασυλίας: «Απολύτως αβάσιμα όσα μου προσάπτονται, κρίνομαι γιατί φέρω συγκεκριμένο επώνυμο»

E-Daily 2.TopNews 22.04.2026
Ο βουλευτής της ΝΔ δήλωσε ότι δεν τέλεσε «καμία απολύτως αξιόποινη πράξη» και ανακοίνωσε πως δεν θα είναι εκ νέου υποψήφιος στις επόμενες εκλογές

Πασίγνωστη influencer αποδείχθηκε ότι ήταν AI ‑ 22χρονος φοιτητής Ιατρικής πίσω από την απάτη

E-Daily 2.TopNews 22.04.2026
Μετά τις αποκαλύψεις κατέβηκαν οι λογαριασμοί της σε Instagram και Facebook - «Δεν νιώθω ότι εξαπατούσα τον κόσμο» λέει ο 22χρονος

Εγκρίθηκε δάνειο ύψους 90 δισ. ευρώ προς την Ουκρανία από την ΕΕ

E-Daily 2.TopNews 22.04.2026
Αναμένεται να ολοκληρωθούν τυπικά αύριο το απόγευμα, όπως ανέφερε εκπρόσωπος της Κυπριακής Προεδρίας

Πέθανε ο σπουδαίος θεατράνθρωπος Στέφανος Ληναίος

E-Daily 2.TopNews 22.04.2026
Μια ζωή στο θέατρο, την τέχνη και τον δημόσιο λόγο

Τρία φορτηγά πλοία δέχτηκαν πυρά στο Στενό του Ορμούζ σήμερα, ανάμεσά τους και το ελληνόκτητο «Epaminondas»

E-Daily 2.TopNews 22.04.2026
Ιρανικό πρακτορείο μετέδωσε ότι πλοίο «αγνόησε τις προειδοποιήσεις των ιρανικών στρατιωτικών δυνάμεων»

Νέα μέτρα: Πόσο αυξάνεται το επίδομα στους συνταξιούχους και ποιοι το δικαιούνται

E-Daily 2.TopNews 22.04.2026
Η αύξηση του επιδόματος στους συνταξιούχους είναι ανάμεσα στα 8 νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν

Το Ελ Σαλβαδόρ διεξήγαγε μαζική δίκη για 486 φερόμενα μέλη της διαβόητης συμμορίας MS‑13

Κόσμος 22.04.2026
Οι κατηγορίες αφορούν πάνω από 47.000 εγκλήματα, ανάμεσά τους και ανθρωποκτονίες

Τα 8 μέτρα στήριξης που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός

E-Daily 2.TopNews 22.04.2026
«Η κυβέρνηση επιστρέφει το πλεόνασμα στην κοινωνία»

Αδωνις Γεωργιάδης: Το ρουσφέτι δεν πρέπει να έχει ποινικές κυρώσεις

E-Daily 2.TopNews 22.04.2026
«Αυτοί είναι οι ΠΑΣΟΚοι μια ζωή οι ίδιοι, ψεύτες και υποκριτές. Δεν ντρέπονται;».

«Δεν με προσκάλεσε στο δωμάτιο»: Τι λέει ο σύντροφος της Μυρτώς για την επικοινωνία τους το βράδυ του θανάτου της

E-Daily 2.TopNews 22.04.2026
«Αφού την άφησα με την Ολίβια, γιατί εγώ πήγα σπίτι να πάρω ένα powerbank»