E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

«Πυρά» Κωνσταντοπούλου κατά Κανέλλη: Έρχεται στη Βουλή από τη βίλα της κάθε έξι μήνες, είναι γνωστό πότε ξεκίνησε την καριέρα της

«Το ΚΚΕ έχει ευθύνες στη συγκάλυψη»

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 17/2/2025 | 17:34

«Πυρά» Κωνσταντοπούλου κατά Κανέλλη: Έρχεται στη Βουλή από τη βίλα της κάθε έξι μήνες, είναι γνωστό πότε ξεκίνησε την καριέρα της

«Πυρά» κατά της βουλευτή του ΚΚΕ, Λιάνα Κανέλλη, με αφορμή την άνευ προηγουμένου κόντρα μεταξύ τους, η οποία έλαβε χώρα την περασμένη εβδομάδα, εξαπέλυσε μέσω του Παραπολιτικά 90,1 και της εκπομπής «Μπρα ντε φερ» με τον Δημήτρη Τάκη και τη Χριστίνα Κοραή, η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Χαρακτηριστικά είπε ότι «η κ. Κανέλλη είναι γνωστό πότε ξεκίνησε την καριέρα της, είναι γνωστό και που κατατασσόταν, κάνοντας καριέρα. Η κ. Κανέλλη είναι ένα πρόσωπο το οποίο δεν δικαιούται να τσαλαπατάει με αυτό τον τρόπο υποστάσεις και αγώνες. Τη δική μου αγωνιστικότητα και τη δική μου παρουσία δεν την χαρίζω σε καμία κυρία Κανέλλη, η οποία από τη βίλα της χωρίς να πατάει η Βουλή γιατί στη Βουλή έρχεται μια φορά το τρίμηνο ή το εξάμηνο και δεν ξανάρχεται… Δεν χαρίζω σε κανένα τέτοιο πρόσωπο το οποίο επί δεκαετίες εισπράττει αντιμισθίες και δεν εμφανίζεται το δικαίωμα να αμφισβητεί και να συκοφαντεί τους δικούς μου αγώνες».

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου συνέχισε σχολιάζοντας τη λεκτική επίθεση που δέχτηκε στη Βουλή. Όπως είπε: «Είναι τρομακτικό να ακούς μέσα στη Βουλή από βουλευτή του ΚΚΕ το “τι λες κυρά μου, τι ξέρεις εσύ από αγώνες, δεν έχεις φάει ούτε ένα χαστούκι”. Αυτή η ανακύκλωση της λεκτικής βίας η οποίας προσκαλεί και στη σωματική βία γιατί έπρεπε να έχω φάει χαστούκια για να μπορώ να μιλάω… Αν είναι δυνατόν να είναι αυτή η προσέγγιση των αγώνων!».

Αναφερόμενη στη δήλωση της Ραλλίας Χρηστίδου, η Ζωή Κωνσταντοπούλου είπε: «Ευχαριστώ την Ραλλία που αυθόρμητα τοποθετήθηκε, έχει τύχει και εγώ να την υπερασπιστώ μέσα στη Βουλή, γιατί έχει υποστεί και εκείνη σεξιστικές συμπεριφορές. Είναι πολύ σημαντικό να καταδικάζουμε αυτές τις συμπεριφορές και να τις σταματάμε».

Και πρόσθεσε: «Από τις αρχές του Ιουλίου του 2023 έστειλα επίσημη επιστολή και στον κ.Μητσοτάκη και στον κ. Τασούλα να σταματήσουν οι σεξιστικές και κακοποιητικές εκδηλώσεις μέσα στη Βουλή. Δεν κάνανε τίποτε. Τώρα βλέπουμε από την πλευρά του ΚΚΕ που είναι ακόμα χειρότερο ένα κόμμα της αντιπολίτευσης που επικαλείται αγώνες, αορίστως, γιατί η επίκληση αγώνων δεν είναι το να κουνάς το δάχτυλο σε όποιον αγωνίζεται και να του λες οι αγώνες σου δεν είναι καλοί».

Συμπλήρωσε δε ότι «αυτή τη στιγμή γίνεται μια τεράστια προσπάθεια για δικαιοσύνη από τους γονείς, από την κοινωνία και το ΚΚΕ για λόγους ανεξήγητους έχει βοηθήσει να συγκαλυφθούν πράγματα. Ήταν παροιμιώδης ο τρόπος με τον οποίο ο κ. Λαμπρούλης έβαλε σε φάκελο τις καταθέσεις φωτιά από την κρυμμένη δικογραφία για το έγκλημα των Τεμπών που εγώ κατέθεσα στα πρακτικά και έτσι ουσιαστικά τις «μπάζωσε». Το ΚΚΕ θα πρέπει να εξηγήσει αυτή τη στάση του και λέω ξεκάθαρα ότι αυτοί που είναι μέσα στη Βουλή αυτή τη στιγμή εκ μέρους του ΚΚΕ πρέπει να δώσουν εξηγήσεις τι ακριβώς κάνουνε. Εγώ θεωρώ ότι κάποιοι τύποι βολεμένοι εδώ και δεκαετίες οι οποίοι είναι στη Βουλή εδώ και δεκαετίες και δεν έχουν να επιδείξουν στη Βουλή τι κάνουν δεκαετίες, αυτή τη στιγμή προσφέρουν μια πολύτιμη υπηρεσία στη σύστημα».

Ερωτηθείσα γιατί προέκυψε αυτή η επίθεση του ΚΚΕ προς το πρόσωπό της, η πρόεδρος της «Πλεύσης Ελευθερίας» είπε: «Σε όλη μου την πορεία τη δημόσια που ήταν πάντα ορατή, δεν υπάρχει μέρα που να “αγνοείται η τύχη μου”. Δεν μπορούμε να πούμε το ίδιο και για τους βουλευτές του ΚΚΕ που δεν είναι μέσα στη Βουλή. Είναι άδεια τα έδρανα του ΚΚΕ μονίμως. Δεν υπάρχει μέρα που να μην είμαι στις επάλξεις, στο πεδίο, αγωνιζόμενη. Η δική αγωνιστική προσέγγιση στα πράγματα δεν αλλάζει, κίνητρο μου είναι πάντα η υπεράσπιση του δικαίου και των ανθρώπων που το έχουν ανάγκη αν αυτό βρίσκει αντανάκλαση και απήχηση στην κοινωνία είναι γιατί η κοινωνία διψάει για δικαιοσύνη. Το να ενοχλείται ένα κόμμα το οποίο θεωρεί ότι του ανήκει η ιστορία, του ανήκουν οι αγώνες, ότι του ανήκει η πολιτική διαχείριση δεν ξέρω τι ακριβώς, αυτό το αίσθημα ιδιοκτησίας που είναι αναντίστοιχο με οποιαδήποτε κομμουνιστική προσέγγιση πάντως αυτό δεν μπορεί να έχει σχέση με τις απαιτήσεις της κοινωνίας από όλους τους εκπροσώπους της».

Τέλος, η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας είπε: «Εδώ και πολλούς μήνες καλώ όλους τους αρχηγούς επίμονα να έχουμε συνεργασία και συνεννόηση γιατί αυτή είναι η δική μας υποχρέωση προς την κοινωνία. Έχω μιλήσει με όλους τους κοινοβουλευτικούς αρχηγούς πλην των Σπαρτιατών».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Βόλος: Τετραετής φυλάκιση για 53χρονο που επιχείρησε να βγάλει τα μάτια του αδερφού του

E-Daily 2.TopNews 06.06.2026
Είχε εμφανιστεί στο δικαστήριο ξυπόλυτος, φορώντας μόνο ένα πουκάμισο και το εσώρουχό του

Σομαλία: Η Τουρκία έβαλε στο μάτι τα «χρυσά» αποθέματα ουρανίου

E-Daily 2.TopNews 06.06.2026
Η Αγκυρα επεκτείνει την επιρροή της στην Αφρική

Νέοι οδηγοί και επικίνδυνες συμπεριφορές: Τι αποκαλύπτει νέα ευρωπαϊκή έρευνα για την Ελλάδα

E-Daily 2.TopNews 06.06.2026
Στοιχεία που προβληματίζουν: οι νέοι Έλληνες οδηγοί ξεχωρίζουν αρνητικά σε κινητό, ζώνη ασφαλείας και αλκοόλ

Η Ουκρανία ζητάει συγγνώμη για το θαλάσσιο drone στη Λευκάδα

E-Daily 2.TopNews 06.06.2026
«Ήταν αποτέλεσμα των συνθηκών που προκάλεσε η συνεχιζόμενη ρωσική επιθετικότητα κατά της Ουκρανίας»

Τραγωδία στη Σαχάρα: 49 νεκροί από δίψα σε ακινητοποιημένο φορτηγό στο Νίγηρα

E-Daily 2.TopNews Χτες
Δύο άνδρες κατάφεραν να επιβιώσουν αφού περπάτησαν περισσότερο από 50 χιλιόμετρα μέχρι να βρουν πηγή νερού και ειδοποίησουν τις αρχές

Τραγικό τέλος στις έρευνες για την 11χρονη Λιανά στη Γαλλία: Αναγνωρίστηκε η σορός της

E-Daily 2.TopNews Χτες
Τα ίχνη της είχαν χαθεί από την περασμένη Παρασκευή - Έρευνα για απαγωγή, παράνομη κράτηση και δολοφονία ανήλικης

Η ομιλία του Αντώνη Σαμαρά στην Κρήτη


LIVE Πολιτική Χτες
Μεγάλο ερώτημα εάν θα ανακοινώσει το νέο του κόμμα

Πέθανε ο Γιώργος Σουφλιάς σε ηλικία 85 ετών

E-Daily 2.TopNews Χτες
Επί σειρά ετών κορυφαίος υπουργός των κυβερνήσεων της ΝΔ και διεκδικητής της ηγεσίας της το 1996 έναντι του Μιλτιάδη Έβερτ και το 1997 έναντι του Κώστα Καραμανλή

Γήπεδο μπιτς βόλεϊ έγινε η πλατεία Αριστοτέλους

E-Daily 3.Left Χτες
Η Αριστοτέλους μετατρέπεται για όγδοη φορά σε σύγχρονη αθλητική εγκατάσταση, προσελκύοντας κατοίκους και επισκέπτες που παρακολουθούν από κοντά τους αγώνες

Οι αστροναύτες επέστρεψαν στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό μετά τις επισκευές για τη διαρροή αέρα

Κόσμος Χτες
Όπως έγινε γνωστό, διορθώθηκε η μία από τις δύο διαρροές

Τα βίντεο ντοκουμέντο από τον άγριο ξυλοδαρμό στην Καλλιθέα – Τα χτυπήματα στο κεφάλι με ρόπαλο του μπέιζμπολ

E-Daily 2.TopNews Χτες
Οι εικόνες από το σημείο δείχνουν τον νεαρό αιμόφυρτο, με τραύματα στο πρόσωπο και το κεφάλι

Πολλαπλό Βιβλίο: Πότε ολοκληρώνεται η διαδικασία επιλογής ‑ Τι ισχύει για Δημοτικά, Γυμνάσια, Λύκεια

E-Daily 2.TopNews Χτες
Η απόφαση (ΦΕΚ) για τη διαδικασία επιλογής των βιβλίων για το Σχολικό Έτος 2027 - 2028