E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

«Πυρά» Κωνσταντοπούλου κατά Κανέλλη: Έρχεται στη Βουλή από τη βίλα της κάθε έξι μήνες, είναι γνωστό πότε ξεκίνησε την καριέρα της

«Το ΚΚΕ έχει ευθύνες στη συγκάλυψη»

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 17/2/2025 | 17:34

«Πυρά» Κωνσταντοπούλου κατά Κανέλλη: Έρχεται στη Βουλή από τη βίλα της κάθε έξι μήνες, είναι γνωστό πότε ξεκίνησε την καριέρα της

«Πυρά» κατά της βουλευτή του ΚΚΕ, Λιάνα Κανέλλη, με αφορμή την άνευ προηγουμένου κόντρα μεταξύ τους, η οποία έλαβε χώρα την περασμένη εβδομάδα, εξαπέλυσε μέσω του Παραπολιτικά 90,1 και της εκπομπής «Μπρα ντε φερ» με τον Δημήτρη Τάκη και τη Χριστίνα Κοραή, η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Χαρακτηριστικά είπε ότι «η κ. Κανέλλη είναι γνωστό πότε ξεκίνησε την καριέρα της, είναι γνωστό και που κατατασσόταν, κάνοντας καριέρα. Η κ. Κανέλλη είναι ένα πρόσωπο το οποίο δεν δικαιούται να τσαλαπατάει με αυτό τον τρόπο υποστάσεις και αγώνες. Τη δική μου αγωνιστικότητα και τη δική μου παρουσία δεν την χαρίζω σε καμία κυρία Κανέλλη, η οποία από τη βίλα της χωρίς να πατάει η Βουλή γιατί στη Βουλή έρχεται μια φορά το τρίμηνο ή το εξάμηνο και δεν ξανάρχεται… Δεν χαρίζω σε κανένα τέτοιο πρόσωπο το οποίο επί δεκαετίες εισπράττει αντιμισθίες και δεν εμφανίζεται το δικαίωμα να αμφισβητεί και να συκοφαντεί τους δικούς μου αγώνες».

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου συνέχισε σχολιάζοντας τη λεκτική επίθεση που δέχτηκε στη Βουλή. Όπως είπε: «Είναι τρομακτικό να ακούς μέσα στη Βουλή από βουλευτή του ΚΚΕ το “τι λες κυρά μου, τι ξέρεις εσύ από αγώνες, δεν έχεις φάει ούτε ένα χαστούκι”. Αυτή η ανακύκλωση της λεκτικής βίας η οποίας προσκαλεί και στη σωματική βία γιατί έπρεπε να έχω φάει χαστούκια για να μπορώ να μιλάω… Αν είναι δυνατόν να είναι αυτή η προσέγγιση των αγώνων!».

Αναφερόμενη στη δήλωση της Ραλλίας Χρηστίδου, η Ζωή Κωνσταντοπούλου είπε: «Ευχαριστώ την Ραλλία που αυθόρμητα τοποθετήθηκε, έχει τύχει και εγώ να την υπερασπιστώ μέσα στη Βουλή, γιατί έχει υποστεί και εκείνη σεξιστικές συμπεριφορές. Είναι πολύ σημαντικό να καταδικάζουμε αυτές τις συμπεριφορές και να τις σταματάμε».

Και πρόσθεσε: «Από τις αρχές του Ιουλίου του 2023 έστειλα επίσημη επιστολή και στον κ.Μητσοτάκη και στον κ. Τασούλα να σταματήσουν οι σεξιστικές και κακοποιητικές εκδηλώσεις μέσα στη Βουλή. Δεν κάνανε τίποτε. Τώρα βλέπουμε από την πλευρά του ΚΚΕ που είναι ακόμα χειρότερο ένα κόμμα της αντιπολίτευσης που επικαλείται αγώνες, αορίστως, γιατί η επίκληση αγώνων δεν είναι το να κουνάς το δάχτυλο σε όποιον αγωνίζεται και να του λες οι αγώνες σου δεν είναι καλοί».

Συμπλήρωσε δε ότι «αυτή τη στιγμή γίνεται μια τεράστια προσπάθεια για δικαιοσύνη από τους γονείς, από την κοινωνία και το ΚΚΕ για λόγους ανεξήγητους έχει βοηθήσει να συγκαλυφθούν πράγματα. Ήταν παροιμιώδης ο τρόπος με τον οποίο ο κ. Λαμπρούλης έβαλε σε φάκελο τις καταθέσεις φωτιά από την κρυμμένη δικογραφία για το έγκλημα των Τεμπών που εγώ κατέθεσα στα πρακτικά και έτσι ουσιαστικά τις «μπάζωσε». Το ΚΚΕ θα πρέπει να εξηγήσει αυτή τη στάση του και λέω ξεκάθαρα ότι αυτοί που είναι μέσα στη Βουλή αυτή τη στιγμή εκ μέρους του ΚΚΕ πρέπει να δώσουν εξηγήσεις τι ακριβώς κάνουνε. Εγώ θεωρώ ότι κάποιοι τύποι βολεμένοι εδώ και δεκαετίες οι οποίοι είναι στη Βουλή εδώ και δεκαετίες και δεν έχουν να επιδείξουν στη Βουλή τι κάνουν δεκαετίες, αυτή τη στιγμή προσφέρουν μια πολύτιμη υπηρεσία στη σύστημα».

Ερωτηθείσα γιατί προέκυψε αυτή η επίθεση του ΚΚΕ προς το πρόσωπό της, η πρόεδρος της «Πλεύσης Ελευθερίας» είπε: «Σε όλη μου την πορεία τη δημόσια που ήταν πάντα ορατή, δεν υπάρχει μέρα που να “αγνοείται η τύχη μου”. Δεν μπορούμε να πούμε το ίδιο και για τους βουλευτές του ΚΚΕ που δεν είναι μέσα στη Βουλή. Είναι άδεια τα έδρανα του ΚΚΕ μονίμως. Δεν υπάρχει μέρα που να μην είμαι στις επάλξεις, στο πεδίο, αγωνιζόμενη. Η δική αγωνιστική προσέγγιση στα πράγματα δεν αλλάζει, κίνητρο μου είναι πάντα η υπεράσπιση του δικαίου και των ανθρώπων που το έχουν ανάγκη αν αυτό βρίσκει αντανάκλαση και απήχηση στην κοινωνία είναι γιατί η κοινωνία διψάει για δικαιοσύνη. Το να ενοχλείται ένα κόμμα το οποίο θεωρεί ότι του ανήκει η ιστορία, του ανήκουν οι αγώνες, ότι του ανήκει η πολιτική διαχείριση δεν ξέρω τι ακριβώς, αυτό το αίσθημα ιδιοκτησίας που είναι αναντίστοιχο με οποιαδήποτε κομμουνιστική προσέγγιση πάντως αυτό δεν μπορεί να έχει σχέση με τις απαιτήσεις της κοινωνίας από όλους τους εκπροσώπους της».

Τέλος, η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας είπε: «Εδώ και πολλούς μήνες καλώ όλους τους αρχηγούς επίμονα να έχουμε συνεργασία και συνεννόηση γιατί αυτή είναι η δική μας υποχρέωση προς την κοινωνία. Έχω μιλήσει με όλους τους κοινοβουλευτικούς αρχηγούς πλην των Σπαρτιατών».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Σέρρες: Από την πρώτη ημέρα της εξαφάνισής του ήταν νεκρός ο πυροσβέστης – Τι έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση

Ελλάδα Χτες
Η κηδεία του 45χρονου πυροσβέστη θα γίνει αύριο το μεσημέρι - Έκκληση της οικογένειας μέσω δικηγόρου να σταματήσουν οι ανυπόστατοι ισχυρισμοί και οι εικασίες για τα αίτια θανάτου

Διπλώματα οδήγησης: Τέλος εποχής στη χρήση τους – Οι αλλαγές

Ελλάδα Χτες
Μέχρι πότε θα πρέπει να γίνει η αντικατάστασή τους

Ο πρόεδρος της Κολομβίας έτοιμος να «πάρει τα όπλα» μετά τις απειλές Τραμπ

Κόσμος Χτες
O Τραμπ έχει χαρακτηρίσει τον κολομβιανό πρόεδρο «άρρωστο άνθρωπο», κατηγορώντας τον ότι «φτιάχνει κοκαΐνη και την πουλά στις Ηνωμένες Πολιτείες»

Μαδούρο: «Είμαι αθώος» – Στις 17 Μαρτίου θα συνεχιστεί η ακροαματική διαδικασία στη Νέα Υόρκη

Ελλάδα Χτες
Αθώοι δήλωσαν ο Νικολάς Μαδούρο και η Σίλια Φλόρες. Η ακροαματική διαδικασία ολοκληρώθηκε και θα παρουσιαστούν ξανά στο δικαστήριο στις 17 Μαρτίου. Σε εξέλιξη η συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για τη Βενεζουέλα

Την Πέμπτη η κηδεία του Γιώργου Παπαδάκη στη Ριτσώνα

Ελλάδα Χτες
Αντί στεφάνων, η οικογένεια παρακαλεί όσους το επιθυμούν να τιμήσουν τη μνήμη του με δωρεά σε οργανισμούς

Η Μαρία Σάκκαρη έστειλε την Ελλάδα στα προημιτελικά του United Cup

Αθλητικά Νέα Χτες
Επόμενη σειρά αγώνων με την Ελβετία την Τετάρτη για μια θέση στα ημιτελικά

Δανία: «Ο Τραμπ μιλάει σοβαρά όταν λέει ότι θέλει να καταλάβει τη Γροιλανδία»

Κόσμος Χτες
Η πρωθυπουργός της Δανίας λέει ότι ο Τραμπ είναι σοβαρός ως προς την επιθυμία του να αναλάβει τον έλεγχο της Γροιλανδίας

Βίντεο από το ρεσάλτο των φινλανδικών ειδικών δυνάμεων

Κόσμος Χτες
Στις εικόνες φαίνεται ένα ελικόπτερο να πλησιάζει το πλοίο και ένοπλοι άνδρες να κατεβαίνουν στο κατάστρωμα με σκοινί

Κόκκινος Συναγερμός για 5 Περιφέρειες λόγω Σφοδρής Κακοκαιρίας – Έκτακτο Δελτίο της ΕΜΥ

Καιρός Χτες
Σε κινητοποίηση Πολιτικής Προστασίας Δυτική Ελλάδα, Ήπειρος, Ιόνιο, Πελοπόννησος, Ανατολική Μακεδονία & Θράκη

«Παγώνουν» τα περιουσιακά στοιχεία του Μαδούρο στην Ελβετία

Κόσμος Χτες
Το μέτρο, που τίθεται άμεσα σε ισχύ και θα εφαρμοστεί για τέσσερα χρόνια, έχει στόχο να αποτρέψει εκροή παράνομων ενδεχομένως περιουσιακών στοιχείων

The Times: O Χαμενεΐ ετοιμάζει σχέδιο διαφυγής στη Μόσχα

Κόσμος Χτες
Το σχέδιο αυτό θα μπορούσε να ενεργοποιηθεί εφόσον διαπιστωθεί ότι ο στρατός και οι δυνάμεις ασφαλείας λιποτακτούν ή αρνούνται να εφαρμόσουν εντολές του

Κακλαμάνης: Η συγκλονιστική αποκάλυψη για τον Παπαδάκη – «Αυτό δεν το ήξερε ούτε η οικογένειά του»

Κόσμος Χτες
«Αυτό πρέπει να το πω, ακόμα κι αν τώρα τρώει το μουστάκι του από την τσαντίλα του»