E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ιμάμογλου: Αποκλεισμό από την πολιτική και ποινή φυλάκισης έως 4 χρόνια ζητά ο εισαγγελέας

Κατηγορείται για επηρεασμό μάρτυρα

Δημοσίευση 17/2/2025 | 14:17

Ιμάμογλου: Αποκλεισμό από την πολιτική και ποινή φυλάκισης έως 4 χρόνια ζητά ο εισαγγελέας

Αντιμέτωπος με νέα δίωξη βρίσκεται ο δήμαρχος Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου, καθώς η Εισαγγελία της πόλης κατέθεσε κατηγορητήριο εις βάρος του, προτείνοντας ποινή φυλάκισης από 2 έως 4 έτη για απόπειρα επηρεασμού εμπειρογνώμονα μάρτυρα. Παράλληλα, ζητείται και ο αποκλεισμός από την ενεργό πολιτική.

Το κατηγορητήριο αφορά δηλώσεις που έκανε ο Ιμάμογλου σε συνέντευξη Τύπου στις 27 Ιανουαρίου, όπου κατονόμασε τον εμπειρογνώμονα Σ.Β., ο οποίος συμμετείχε σε δικαστικές έρευνες για υποθέσεις διαφθοράς που αφορούν δημοτικές επιχειρήσεις. Ο Ιμάμογλου ισχυρίστηκε ότι ο εμπειρογνώμονας είχε επιλεγεί σκοπίμως για να ενοχοποιήσει τον ίδιο και τη διοίκηση του δήμου, προκαλώντας εισαγγελική έρευνα.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, μετά τις δηλώσεις του δημάρχου ακολούθησε εκστρατεία δυσφήμισης του εμπειρογνώμονα σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης και μέσα ενημέρωσης. Ο ίδιος αρνήθηκε κάθε εμπλοκή σε παρατυπίες και τόνισε ότι έχει διατελέσει εμπειρογνώμονας και σε υποθέσεις άλλων πολιτικών κομμάτων πέραν του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP), στο οποίο ανήκει ο Ιμάμογλου.

Οι εισαγγελικές αρχές τον κατηγορούν ότι επιχείρησε να δημιουργήσει αμφιβολίες για την αμεροληψία του δικαστικού σώματος και του εμπειρογνώμονα, επηρεάζοντας τη διαδικασία των ερευνών. Το δικαστήριο καλείται τώρα να αποφασίσει αν θα προχωρήσει η υπόθεση και θα οριστεί δικάσιμος.

Σε ξεχωριστό κατηγορητήριο, η Εισαγγελία ζητά ποινές φυλάκισης έως 14 έτη για πέντε εργαζομένους του αντιπολιτευόμενου τηλεοπτικού σταθμού Halk TV, οι οποίοι φέρονται να κατέγραψαν παράνομα τηλεφωνική συνομιλία του Σ.Β. και να δημοσιοποίησαν τα όσα ειπώθηκαν χωρίς τη συγκατάθεσή του.

Η δίωξη κατά του Ιμάμογλου εντείνει την πολιτική αντιπαράθεση στην Τουρκία. Το CHP κατηγορεί τον εισαγγελέα ότι λειτουργεί προς όφελος του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και τονίζει ότι οι δικαστικές διώξεις κατά του δημάρχου και άλλων στελεχών του κόμματος είναι πολιτικά υποκινούμενες.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τραγωδία στην Εγνατία Οδό: Σκηνές αρχαίας τραγωδίας στο Νοσοκομείο Ιωαννίνων

Ελλάδα 28.03.2026
Υπάλληλος της Εγνατίας και γυναίκα συνοδηγός έχασαν τη ζωή τους σε αλυσιδωτό τροχαίο κοντά στη σήραγγα της Δωδώνης

Μαρινέλλα: Τα αθάνατα τραγούδια που χάρισε στον ελληνικό κινηματογράφο ‑ δείτε βίντεο

Ελλάδα 28.03.2026
Από το «Ανοιξε πέτρα» ως το «Δώσ` μου τ` αθάνατο νερό», η φωνή της σημάδεψε τις μεγαλύτερες ταινίες της εποχής

Πέθανε η μεγάλη τραγουδίστρια Μαρινέλλα

Ελλάδα 28.03.2026
Η «μεγάλη κυρία του λαϊκού τραγουδιού» άφησε την τελευταία της πνοή, έπειτα από μήνες νοσηλείας μετά το εγκεφαλικό επεισόδιο που υπέστη επί σκηνής στο Ηρώδειο

Τραγωδία στην Εγνατία Οδό: Δύο νεκροί σε διπλό τροχαίο ‑ Θύμα και ο υπάλληλος που έσπευσε σε βοήθεια

Ελλάδα 28.03.2026
Ο οδηγός ΙΧ σκοτώθηκε μετά από σύγκρουση με νταλίκα, ενώ λίγο αργότερα υπάλληλος του παραχωρησιούχου παρασύρθηκε από διερχόμενο όχημα

Ισχυρή κακοκαιρία την Τετάρτη: 7 περιοχές σε επιφυλακή με καταιγίδες, 10 μποφόρ και πλημμυρικό κίνδυνο

Καιρός 28.03.2026
Δύο σενάρια για την πορεία του βαρομετρικού χαμηλού - το πιο δύσκολο «χτυπά» Αττική, Πελοπόννησο και Θεσσαλία

Ανασύρθηκε η σορός του 34χρονου δύτη από το «Πηγάδι του Διαβόλου» στα Λιμανάκια Βουλιαγμένης

Ελλάδα 28.03.2026
Επτά εξειδικευμένοι σπηλαιοδύτες ολοκλήρωσαν το Σάββατο την επιχείρηση ανάσυρσης, ενώ από νωρίς το πρωί βρέθηκε στην περιοχή η οικογένεια του άτυχου δύτη.

Κλείνει στις 14:00 ο σταθμός Μετρό Σύνταγμα λόγω αντιπολεμικού συλλαλητηρίου

Ελλάδα 28.03.2026
Με εντολή της ΕΛ.ΑΣ. ο σταθμός των Γραμμών 2 και 3 κλείνει μία ώρα πριν τη συγκέντρωση που είναι προγραμματισμένη για τις 15:00 στην πλατεία Συντάγματος.

Βρετανία: Αφγανός μετανάστης καταδικάστηκε σε 15 χρόνια για βιασμό 12χρονης που έπαιζε στις κούνιες

Κόσμος 28.03.2026
Ο 23χρονος Αχμάντ Μουλαχίλ συνέλαβε και βίασε την ανήλικη στο Νιούνιτον, μόλις τέσσερις μήνες μετά την άφιξή του στο Ηνωμένο Βασίλειο ως αιτών άσυλο.

Βρέφος Πύργου: «Το δάγκωναν τα ξαδέρφια του, έπεσε από το καρότσι» – Οι δικαιολογίες της 18χρονης μητέρας

Ελλάδα 28.03.2026
Ο διοικητής του νοσοκομείου Πύργου αποκάλυψε τους ισχυρισμούς της μητέρας, ενώ οι γιατροί διαπίστωσαν από την πρώτη στιγμή ότι «κάτι περίεργο συνέβαινε».

Συναγερμός για iPhone και iPad: Διέρρευσαν προηγμένα εργαλεία hacking – Τι πρέπει να κάνετε τώρα

Tech + Science 28.03.2026
Τα εργαλεία Coruna και DarkSword κυκλοφορούν ελεύθερα στο διαδίκτυο, αυξάνοντας τον κίνδυνο στοχευμένων επιθέσεων ακόμα και από λιγότερο έμπειρους χάκερ.

Κακοκαιρία Deborah: Πού θα χτυπήσουν οι ισχυρές καταιγίδες – Συναγερμός για 5 περιοχές

Καιρός 28.03.2026
Θράκη, βόρειο και ανατολικό Αιγαίο, Κρήτη, νότιες Κυκλάδες και Δωδεκάνησα στο επίκεντρο των έντονων φαινομένων - νέα κακοκαιρία αναμένεται από την 1η Απριλίου.

Νοέλια Καστίγιο: Τρεις βιασμοί, παραπληγία και ευθανασία στα 25 – «Θέλω να σταματήσω να υποφέρω»

Κόσμος 28.03.2026
Η 25χρονη Ισπανίδα επέλεξε να φύγει από τη ζωή μόνη της σε κέντρο της Βαρκελώνης, ζητώντας από την οικογένειά της να αποχωρήσει πριν της χορηγηθεί η θανατηφόρα ένεση.