E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Δωρεάν στέγαση έκτακτης ανάγκης στην Αθήνα για 200 οικογένειες από τις σεισμόπληκτες Κυκλάδες

Oι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να καλούν στον αριθμό έκτακτης ανάγκης 1595

Δημοσίευση 17/2/2025 | 11:15

Δωρεάν στέγαση έκτακτης ανάγκης στην Αθήνα για 200 οικογένειες από τις σεισμόπληκτες Κυκλάδες

Ο Δήμος Αθηναίων, σε συνεργασία με τη μη κερδοσκοπική οργάνωση Airbnb.org, που ιδρύθηκε από την Airbnb, θα παρέχει στέγη σε κατοίκους της Σαντορίνης, της Αμοργού, της Ανάφης και της Ίου, οι οποίοι αναζητούν προσωρινή διαμονή στην Αθήνα λόγω της έντονης σεισμικής δραστηριότητας στα νησιά τους.

Όπως ανακοινώθηκε από τη δημοτική Αρχή, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να καλούν στον αριθμό έκτακτης ανάγκης 1595 (χρέωση ανάλογα με τον πάροχο), ο δήμος θα συγκεντρώνει τα αιτήματα για προσωρινή στέγαση, θα τους παρέχει πληροφόρηση για τη διαδικασία έκτακτης στέγασης και θα τους βοηθά να βρουν κατάλυμα μέσω της Airbnb.org. Οι διαμονές είναι εντελώς δωρεάν και χρηματοδοτούνται από την Airbnb.org και τους υποστηρικτές της. Ισχύουν αποκλειστικά για κρατήσεις που γίνονται μέσω της συγκεκριμένης διαδικασίας και δεν καλύπτουν δαπάνες από κρατήσεις που γίνονται ανεξάρτητα από τους πληγέντες.

Οι οικογένειες που πληρούν τις προϋποθέσεις θα λαμβάνουν ένα μήνυμα μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από την Airbnb.org για τις μονάδες πίστωσης στέγασης (housing credits) και θα μπορούν να τις χρησιμοποιούν για να κλείνουν δωρεάν διαμονή, αρχικά για δέκα ημέρες, σε διαθέσιμα καταλύματα της Airbnb. Καθώς η κατάσταση εξελίσσεται, τα συμβαλλόμενα μέρη θα αξιολογούν από κοινού τα επόμενα βήματα στήριξης προς τους κατοίκους των Κυκλάδων.

«Συντονισμένα, γρήγορα και αποτελεσματικά, ανταποκρινόμαστε στις ανάγκες των σεισμόπληκτων συμπολιτών μας από τις Κυκλάδες», δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας, και πρόσθεσε: «Από την πρώτη στιγμή, ανοίξαμε τις παιδικές κατασκηνώσεις του Δήμου Αθηναίων στον Άγιο Ανδρέα, όπου φιλοξενούμε ήδη 130 άτομα. Τώρα συνεχίζουμε με μια ακόμη πολύ σημαντική πρωτοβουλία, μία κίνηση αλληλεγγύης. Συνεργαζόμαστε με τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό Airbnb.org για τη δωρεάν διαμονή 200 οικογενειών σε Airbnb καταλύματα στην Αθήνα. Τους ευχαριστώ θερμά που ανταποκρίθηκαν άμεσα στο κάλεσμά μας. Είμαστε πάντα εδώ, βοηθάμε έμπρακτα τους συνανθρώπους μας που δοκιμάζονται από τις σεισμικές δονήσεις».

Όπως αναφέρει ο δήμος Αθηναίων, «όσοι επιθυμούν να προσφέρουν δωρεάν ή μειωμένου κόστους φιλοξενία στους σεισμόπληκτους μπορούν να επισκεφθούν το Airbnb.org για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την εγγραφή ως οικοδεσπότες».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

«Οι Ευρωπαίοι να αναλάβουμε μεγαλύτερη ευθύνη για την ασφάλειά μας»

E-Daily 2.TopNews 02.05.2026
Η πρώτη αντίδραση του Βερολίνου για την απόσυρση Αμερικανών στρατιωτών από Τραμπ

Τραμπ για Ιράν: Έχουμε ήδη κερδίσει, θέλω μεγαλύτερη νίκη

E-Daily 2.TopNews 02.05.2026
Οι τιμές των καυσίμων θα πέσουν σαν πέτρα

Χαμός στη Σερβία: Ο Κάλινιτς του Ερυθρού Αστέρα έκανε λαβή ελληνορωμαϊκής σε αντίπαλο

E-Daily 2.TopNews 02.05.2026
Ακολούθησε απόλυτο χάος, με τον αγώνα να διακόπτεται για τουλάχιστον δέκα λεπτά, ενώ ο φόργουορντ των «ερυθρόλευκων» ήρθε σε αντιπαράθεση και με άλλους παίκτες

Η πιο κρύα Πρωτομαγιά εδώ και 70 χρόνια στη χώρα ‑ Αφησε... πίσω 1944 και 1987

E-Daily 2.TopNews 02.05.2026
Μια ασυνήθιστη Πρωτομαγιά, με βοριάδες, βροχοπτώσεις και πτώση της θερμοκρασίας υποδέχθηκαν πολλές περιοχές της χώρας

Με 80.000 κενές θέσεις η σεζόν σε εστίαση, τουρισμό ‑ Σε ποιες χώρες ψάχνουν δουλειά

E-Daily 2.TopNews 02.05.2026
Οι αιτήσεις επαναπρόσληψης μέσω των σωματείων ήταν φέτος μειωμένες κατά 25%

Ποιες περιοχές σήμερα θα δουν βροχές και καταιγίδες

E-Daily 2.TopNews 02.05.2026
Αναλυτική πρόγνωση της ΕΜΥ ανά περιοχή

Αποσύρει ο Τραμπ 5.000 στρατιώτες από τη Γερμανία

E-Daily 2.TopNews 02.05.2026
Ποιες θα είναι οι συνέπειες για την ευρωπαϊκή ασφάλεια και ποιο το κόστος για τις ΗΠΑ

Νέες αποκαλύψεις για τον 89χρονο πιστολέρο: «Πίστευε ότι του έχουν κάνει μάγια»

Ελλάδα 02.05.2026
Αίτηση αποφυλάκισης από τον δικηγόρο του

Ρήγμα στις σχέσεις ΗΠΑ – ΕΕ: Ο Τραμπ πυροδοτεί ξανά εμπορική κρίση με δασμούς 25%

Οικονομία 02.05.2026
«Θα διατηρήσουμε ανοιχτές τις επιλογές μας για την προστασία των συμφερόντων της ΕΕ», απαντά η Κομισιόν