E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Δωρεάν στέγαση έκτακτης ανάγκης στην Αθήνα για 200 οικογένειες από τις σεισμόπληκτες Κυκλάδες

Oι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να καλούν στον αριθμό έκτακτης ανάγκης 1595

Δημοσίευση 17/2/2025 | 11:15

Δωρεάν στέγαση έκτακτης ανάγκης στην Αθήνα για 200 οικογένειες από τις σεισμόπληκτες Κυκλάδες

Ο Δήμος Αθηναίων, σε συνεργασία με τη μη κερδοσκοπική οργάνωση Airbnb.org, που ιδρύθηκε από την Airbnb, θα παρέχει στέγη σε κατοίκους της Σαντορίνης, της Αμοργού, της Ανάφης και της Ίου, οι οποίοι αναζητούν προσωρινή διαμονή στην Αθήνα λόγω της έντονης σεισμικής δραστηριότητας στα νησιά τους.

Όπως ανακοινώθηκε από τη δημοτική Αρχή, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να καλούν στον αριθμό έκτακτης ανάγκης 1595 (χρέωση ανάλογα με τον πάροχο), ο δήμος θα συγκεντρώνει τα αιτήματα για προσωρινή στέγαση, θα τους παρέχει πληροφόρηση για τη διαδικασία έκτακτης στέγασης και θα τους βοηθά να βρουν κατάλυμα μέσω της Airbnb.org. Οι διαμονές είναι εντελώς δωρεάν και χρηματοδοτούνται από την Airbnb.org και τους υποστηρικτές της. Ισχύουν αποκλειστικά για κρατήσεις που γίνονται μέσω της συγκεκριμένης διαδικασίας και δεν καλύπτουν δαπάνες από κρατήσεις που γίνονται ανεξάρτητα από τους πληγέντες.

Οι οικογένειες που πληρούν τις προϋποθέσεις θα λαμβάνουν ένα μήνυμα μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από την Airbnb.org για τις μονάδες πίστωσης στέγασης (housing credits) και θα μπορούν να τις χρησιμοποιούν για να κλείνουν δωρεάν διαμονή, αρχικά για δέκα ημέρες, σε διαθέσιμα καταλύματα της Airbnb. Καθώς η κατάσταση εξελίσσεται, τα συμβαλλόμενα μέρη θα αξιολογούν από κοινού τα επόμενα βήματα στήριξης προς τους κατοίκους των Κυκλάδων.

«Συντονισμένα, γρήγορα και αποτελεσματικά, ανταποκρινόμαστε στις ανάγκες των σεισμόπληκτων συμπολιτών μας από τις Κυκλάδες», δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας, και πρόσθεσε: «Από την πρώτη στιγμή, ανοίξαμε τις παιδικές κατασκηνώσεις του Δήμου Αθηναίων στον Άγιο Ανδρέα, όπου φιλοξενούμε ήδη 130 άτομα. Τώρα συνεχίζουμε με μια ακόμη πολύ σημαντική πρωτοβουλία, μία κίνηση αλληλεγγύης. Συνεργαζόμαστε με τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό Airbnb.org για τη δωρεάν διαμονή 200 οικογενειών σε Airbnb καταλύματα στην Αθήνα. Τους ευχαριστώ θερμά που ανταποκρίθηκαν άμεσα στο κάλεσμά μας. Είμαστε πάντα εδώ, βοηθάμε έμπρακτα τους συνανθρώπους μας που δοκιμάζονται από τις σεισμικές δονήσεις».

Όπως αναφέρει ο δήμος Αθηναίων, «όσοι επιθυμούν να προσφέρουν δωρεάν ή μειωμένου κόστους φιλοξενία στους σεισμόπληκτους μπορούν να επισκεφθούν το Airbnb.org για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την εγγραφή ως οικοδεσπότες».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πρωτομαγιά: Τι μέρα «πέφτει» φέτος ‑ Οι υπόλοιπες αργίες του 2026

Ελλάδα 18.04.2026
Τα επόμενα τριήμερα και οι ευκαιρίες για αποδράσεις μετά το Πάσχα

Καιρός: Προειδοποίηση Αρναούτογλου για σημαντική αλλαγή ‑ Πότε ξεκινά

Καιρός 18.04.2026
Συνεχίζεται η αστάθεια του καιρού με τον έμπειρο προγνώστη να προειδοποιεί για αλλαγή μέσα στην εβδομάδα

Ξεσπά για την υπόθεση Λαζαρίδη η καθαρίστρια που πλαστογράφησε το απολυτήριό της

Ελλάδα 18.04.2026
Οι πληγές του παρελθόντος φαίνεται να μην έχουν επουλωθεί πλήρως για την 60χρονη σήμερα γυναίκα

Αγρια επίθεση σε διαιτητή στη Ρόδο: Παίκτης σε τουρνουά μπάσκετ τον γρονθοκόπησε μετά από τεχνική ποινή

Αθλητικά Νέα 18.04.2026
Μήνυση και έντονες αντιδράσεις για το περιστατικό βίας

Οι Γερμανοί ετοιμάζουν νέο αντάρτικο στην Ευρώπη

Auto + Moto 18.04.2026
Τι ζητούν για τους κινητήρες βενζίνης και diesel

Μυστήριο με τον θάνατο 49χρονου στο Ηράκλειο

Ελλάδα 18.04.2026
Η τελευταία διαδρομή και τα ερωτήματα των αρχών

Παραιτήθηκε ο Μακάριος Λαζαρίδης

Πολιτική 18.04.2026
Υπέβαλε την παραίτησή του από τη θέση του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης

«Ζυγώνει η ώρα», γράφει ο Αλέξης Τσίπρας, επιβεβαιώνοντας ότι επιταχύνονται οι διαδικασίες για το νέο κόμμα

Πολιτική 18.04.2026
Σε άρθρο του υπό τον τίτλο Ωρα Ευθύνης, στην Εφημερίδα των Συντακτών, ο πρώην πρωθυπουργός χαρακτηρίζει ζωτική ανάγκη «μια νέα ισχυρή κυβερνώσα Αριστερά»

Νέο σοκ στην παγκόσμια οικονομία: Οι Φρουροί της Επανάστασης ανακοίνωσαν ότι έκλεισαν ξανά τα Στενά του Ορμούζ

Κόσμος 18.04.2026
Το Ιράν αναφέρει ότι κλείνουν λόγω του συνεχιζόμενου αποκλεισμού των ιρανικών λιμανιών από τις ΗΠΑ

Ο Τραμπ σόκαρε τον Νετανιάχου: Το Ισραήλ ζήτησε εξηγήσεις

Κόσμος 18.04.2026
Το αυστηρό ύφος της ανάρτησης Τραμπ για την εκεχειρία στον Λίβανο και η «απαγόρευση» που φέρεται να επιβάλει στο Ισραήλ, αιφνιδίασε Νετανιάχου και συνεργάτες

Τιμές καυσίμων: Ανάσα μετά τη «βουτιά» του πετρελαίου ‑ Πότε θα φανεί η μείωση στις αντλίες

Οικονομία 18.04.2026
Γιατί παραμένουν υψηλές οι τιμές στα πρατήρια