E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Κρούσμα μηνιγγίτιδας στον Πύργο: «Έσβησε» μέσα σε λίγες ώρες η 56χρονη

Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ στην Ηλεία

Δημοσίευση 16/2/2025 | 20:35

Κρούσμα μηνιγγίτιδας στον Πύργο: «Έσβησε» μέσα σε λίγες ώρες η 56χρονη

Σε κεραυνοβόλο μηνιγγίτιδα οφείλεται ο θάνατος της 56χρονης, που έφυγε από τη ζωή το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου, έπειτα από σύντομη νοσηλεία στο νοσοκομείο του Πύργου.

Σύμφωνα με πληροφορίες η λοίμωξη επιβεβαιώθηκε στα εργαστήρια του γενικού νοσοκομείου Ηλείας, του πανεπιστημιακού γενικού νοσοκομείου Πατρών, καθώς του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας.

Ωστόσο, ακόμα δεν έχει διαπιστωθεί ο τύπος της μηνιγγίτιδας, κάτι που θα γίνει γνωστό από την περαιτέρω εργαστηριακή ανάλυση. Παράλληλα, οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι σήμερα στην Ηλεία αναμένεται να βρεθεί κλιμάκιο του ΕΟΔΥ.

Η 56χρονη που εργαζόταν ως τραπεζική υπάλληλος σε υποκατάστημα του Πύργου, μετέβη νωρίς το πρωί του περασμένου Σαββάτου στο τμήμα επειγόντων περιστατικών του Γ.Ν. Ηλείας. Τα συμπτώματα που είχε εμφανίσει ήταν χαμηλός πυρετός (δέκατα), ρίγη, ζαλάδα, διάρροια, ενώ είχε καταναλώσει παρακεταμόλη. Όμως, η επιδείνωση της κατάστασης της υγείας της ήταν ραγδαία, παρά το γεγονός ότι της χορηγήθηκε από τους θεράποντες ιατρούς αγωγή.

Πιο συγκεκριμένα, εμφάνισε πολύ σύντομα υψηλό πυρετό στη μία ώρα νοσηλείας της, ενώ μετά από περίπου τρεις ώρες κρίθηκε απαραίτητη η διασωλήνωσή της στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Δυστυχώς, λίγες ώρες μετά την εισαγωγή της στο νοσοκομείο, η 56χρονη κατέληξε, παρά τις προσπάθειες των γιατρών να την κρατήσουν στη ζωή.

Σε δήλωσή του στην εφ. «Πατρίς» ο διοικητής του γενικού νοσοκομείου Ηλείας Σπύρος Πολίτης ανέφερε: «παρουσίασε ένα εξανθηματικό φαινόμενο και εμείς βρισκόμασταν σε συνεχή επικοινωνία με τον καθηγητή Μάρκο Μαραγκό και την επίκουρη καθηγήτρια Μαρία Λαγκαδινού, οι οποίοι είδαν το υλικό που τους αποστείλαμε με τα εξανθήματα και κατάλαβαν ότι επρόκειτο για μηνιγγίτιδα και ας μην ήταν ακόμα ταυτοποιημένη εργαστηριακά. Για αυτό κινητοποιηθήκαμε ιδιαίτερα άμεσα μόλις τέθηκε η υποψία της μηνιγγίτιδας. Εμείς επικοινωνήσαμε άμεσα με τη διοίκηση της τράπεζας στην οποία εργαζόταν και παράλληλα χορηγήσαμε χημειοπροφύλαξη στο ιατρικό και νοσηλευτικό μας προσωπικό, αλλά και στο ΕΚΑΒ. Το ίδιο υποδείξαμε και για τους συναδέλφους της αποθανούσης».

Σύμφωνα με τον κ. Πολίτη, στάλθηκαν δείγματα από το νοσοκομείο και στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Πάτρας και στο ΕΟΔΥ, τα οποία ήταν ταυτόσημα μεταξύ τους και έτσι εξακριβώθηκε ότι πρόκειται περί μηνιγγίτιδας.

«Από τα ευρήματα που διαθέτουμε μέσω των εξετάσεων που έγιναν, τόσο στο νοσοκομείο του Πύργου, όσο και στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών, βρέθηκε ότι είναι μηνιγγιτιδόκοκκος. Άρα, πρόκειται για μια πολύ σοβαρή λοίμωξη από το παθογόνο αυτό. Το θέμα είναι ότι μερικές φορές αυτό το παθογόνο μπορεί να προκαλέσει σοβαρή λοίμωξη χωρίς να έχει κάνει τυπική μηνιγγίτιδα, με αποτέλεσμα να μην έχει ο ασθενής τα κλασσικά συμπτώματα και να διαφύγει. Αυτό που θέλει προσοχή είναι όταν έχει κανείς πολύ υψηλό πυρετό και εξάνθημα, καλό είναι να πηγαίνει στο γιατρό του, γιατί μπορεί να βρίσκεται στην αρχή της νόσου και θέλει γρήγορη αντιμετώπιση. Στην περίπτωση αυτή δεν υπήρχε η τυπική εικόνα μηνιγγίτιδας, αλλά βρέθηκε το μικρόβιο στο αίμα και είχε αρχίσει να πηγαίνει και στο κεντρικό νευρικό σύστημα. Και είχε πολύ γρήγορη εξέλιξη. Μοιάζει πάρα πολύ με το πρόσφατο περιστατικό με τον φοιτητή. Οι γιατροί στον Πύργο το προσπάθησαν, τη διασωλήνωσαν στην εντατική, όμως η κατάσταση ήταν πολύ βαριά και κατέληξε», ανέφερε χαρακτηριστικά.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ο κυβερνήτης της Καλιφόρνια καλεί τον Τραμπ να αποζημιώσει τους Αμερικανούς μετά την ακύρωση των δασμών

Κόσμος 20.02.2026
Κάθε δολάριο που αφαιρέθηκε παράνομα πρέπει να καταβληθεί αμέσως, με τους τόκους. Να επιστρέψεις τα χρήματα» τόνισε ο Γκάβιν Νιούσομ

Κακοκαιρία: Ξεκίνησε η μπόρα στην Αττική

Καιρός 20.02.2026
Βροχές και καταιγίδες σε πολλές περιοχές

Έκπτωτος πρίγκιπας Αντριου: Οι λόγοι που ο Ουίλιαμ μπορεί να αισθάνεται «απελευθερωμένος» με την σύλληψη του θείου του

Κόσμος 20.02.2026
Το παρασκήνιο της ρήξης ανάμεσα στον πρίγκιπα της Ουαλίας και τον Αντριου, η «σιδηρά» στάση του βασιλιά Καρόλου και η επόμενη μέρα για τη βρετανική μοναρχία

Δασμοί Τραμπ: Ελπίδες για παγκόσμια οικονομική «ανάσα» μετά το «άκυρο» του Ανώτατου Δικαστηρίου στις ΗΠΑ

Οικονομία 20.02.2026
Το Ανώτατο Δικαστήριο έκρινε ότι οι γενικευμένοι δασμοί δεν είχαν νόμιμη βάση, ανοίγοντας δρόμο για ανατροπή στο εμπορικό κόστος και για επιστροφές δασμών εκατοντάδων δισ. δολαρίων

Βίντεο‑ντοκουμέντο από το φονικό στον Δομοκό δείχνει αρχιφύλακα και εκτελεστή πριν και μετά το έγκλημα

Ελλάδα 20.02.2026
Το βιντεοληπτικό υλικό που εξετάζουν οι Αρχές για τη δολοφονία στις Φυλακές Δομοκού

Δημοσιογράφος της DW συνελήφθη στην Τουρκία για «προσβολή κατά του προέδρου»

Κόσμος 20.02.2026
Ποιος είναι ο Alican Uludağ - Τον συνέλαβαν 30 αστυνομικοί, μεταδίδει η Deutsche Welle

Σε εξέλιξη η έξοδος των εκδρομέων της Καθαράς Δευτέρας: Μποτιλιαρισμένος ο Κηφισός, 30λεπτες καθυστερήσεις στην Αττική Οδό

Ελλάδα 20.02.2026
Ουρές χιλιομέτρων στην Αθηνών - Λαμίας στο ύψος της Υλίκης - Πληρότητες 100% στα δρομολόγια για Πάτρα από τα ΚΤΕΛ Κηφισού

Ισχυρό πλήγμα στον Τραμπ: Το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ ακυρώνει δασμούς του

Κόσμος 20.02.2026
Το γεγονός προκαλεί εντύπωση, καθώς πέρυσι το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ τάχθηκε επανειλημμένα υπέρ του Προέδρου σε μια σειρά έκτακτων αποφάσεων για τη μετανάστευση, την απόλυση των επικεφαλής ανεξάρτητων οργανισμών και τις βαθιές περικοπές στις κρατικές δαπάνες.

Όλγα Κεφαλογιάννη: Απέσυρε την αγωγή εις βάρος του Μίνου Μάτσα για την επιμέλεια των παιδιών

Πολιτική 20.02.2026
Η Υπουργός Τουρισμού παραιτήθηκε από τη δικαστική διεκδίκηση της επιμέλειας που είχε καταθέσει τον Ιανουάριο

Καισαριανή: Η πρώτη δήλωση του Βέλγου συλλέκτη για τις φωτογραφίες: «Ανακουφισμένος που τελείωσαν όλα»

Ελλάδα 20.02.2026
Ανέφερε ότι υπάρχει λύση στο τραπέζι με τις ελληνικές αρχές σχετικά με τις φωτογραφίες

Πέθανε η δημοσιογράφος Ντέπυ Νικολοπούλου – Παπαβησσαρίωνος

Ελλάδα 20.02.2026
Την Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου στις 11:30 η κηδεία της Ντέπυς Νικολοπούλου – Παπαβησσαρίωνος

ΗΠΑ: Αεροδρόμιο θα πάρει το όνομα του Ντόναλντ Τραμπ

Κόσμος 20.02.2026
Μετονομάζεται σε «Ντόναλντ Τραμπ» το αεροδρόμιο του Παλμ Μπιτς μετά από έγκριση των αρχών της Φλόριντα