E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Κρούσμα μηνιγγίτιδας στον Πύργο: «Έσβησε» μέσα σε λίγες ώρες η 56χρονη

Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ στην Ηλεία

Δημοσίευση 16/2/2025 | 20:35

Κρούσμα μηνιγγίτιδας στον Πύργο: «Έσβησε» μέσα σε λίγες ώρες η 56χρονη

Σε κεραυνοβόλο μηνιγγίτιδα οφείλεται ο θάνατος της 56χρονης, που έφυγε από τη ζωή το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου, έπειτα από σύντομη νοσηλεία στο νοσοκομείο του Πύργου.

Σύμφωνα με πληροφορίες η λοίμωξη επιβεβαιώθηκε στα εργαστήρια του γενικού νοσοκομείου Ηλείας, του πανεπιστημιακού γενικού νοσοκομείου Πατρών, καθώς του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας.

Ωστόσο, ακόμα δεν έχει διαπιστωθεί ο τύπος της μηνιγγίτιδας, κάτι που θα γίνει γνωστό από την περαιτέρω εργαστηριακή ανάλυση. Παράλληλα, οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι σήμερα στην Ηλεία αναμένεται να βρεθεί κλιμάκιο του ΕΟΔΥ.

Η 56χρονη που εργαζόταν ως τραπεζική υπάλληλος σε υποκατάστημα του Πύργου, μετέβη νωρίς το πρωί του περασμένου Σαββάτου στο τμήμα επειγόντων περιστατικών του Γ.Ν. Ηλείας. Τα συμπτώματα που είχε εμφανίσει ήταν χαμηλός πυρετός (δέκατα), ρίγη, ζαλάδα, διάρροια, ενώ είχε καταναλώσει παρακεταμόλη. Όμως, η επιδείνωση της κατάστασης της υγείας της ήταν ραγδαία, παρά το γεγονός ότι της χορηγήθηκε από τους θεράποντες ιατρούς αγωγή.

Πιο συγκεκριμένα, εμφάνισε πολύ σύντομα υψηλό πυρετό στη μία ώρα νοσηλείας της, ενώ μετά από περίπου τρεις ώρες κρίθηκε απαραίτητη η διασωλήνωσή της στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Δυστυχώς, λίγες ώρες μετά την εισαγωγή της στο νοσοκομείο, η 56χρονη κατέληξε, παρά τις προσπάθειες των γιατρών να την κρατήσουν στη ζωή.

Σε δήλωσή του στην εφ. «Πατρίς» ο διοικητής του γενικού νοσοκομείου Ηλείας Σπύρος Πολίτης ανέφερε: «παρουσίασε ένα εξανθηματικό φαινόμενο και εμείς βρισκόμασταν σε συνεχή επικοινωνία με τον καθηγητή Μάρκο Μαραγκό και την επίκουρη καθηγήτρια Μαρία Λαγκαδινού, οι οποίοι είδαν το υλικό που τους αποστείλαμε με τα εξανθήματα και κατάλαβαν ότι επρόκειτο για μηνιγγίτιδα και ας μην ήταν ακόμα ταυτοποιημένη εργαστηριακά. Για αυτό κινητοποιηθήκαμε ιδιαίτερα άμεσα μόλις τέθηκε η υποψία της μηνιγγίτιδας. Εμείς επικοινωνήσαμε άμεσα με τη διοίκηση της τράπεζας στην οποία εργαζόταν και παράλληλα χορηγήσαμε χημειοπροφύλαξη στο ιατρικό και νοσηλευτικό μας προσωπικό, αλλά και στο ΕΚΑΒ. Το ίδιο υποδείξαμε και για τους συναδέλφους της αποθανούσης».

Σύμφωνα με τον κ. Πολίτη, στάλθηκαν δείγματα από το νοσοκομείο και στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Πάτρας και στο ΕΟΔΥ, τα οποία ήταν ταυτόσημα μεταξύ τους και έτσι εξακριβώθηκε ότι πρόκειται περί μηνιγγίτιδας.

«Από τα ευρήματα που διαθέτουμε μέσω των εξετάσεων που έγιναν, τόσο στο νοσοκομείο του Πύργου, όσο και στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών, βρέθηκε ότι είναι μηνιγγιτιδόκοκκος. Άρα, πρόκειται για μια πολύ σοβαρή λοίμωξη από το παθογόνο αυτό. Το θέμα είναι ότι μερικές φορές αυτό το παθογόνο μπορεί να προκαλέσει σοβαρή λοίμωξη χωρίς να έχει κάνει τυπική μηνιγγίτιδα, με αποτέλεσμα να μην έχει ο ασθενής τα κλασσικά συμπτώματα και να διαφύγει. Αυτό που θέλει προσοχή είναι όταν έχει κανείς πολύ υψηλό πυρετό και εξάνθημα, καλό είναι να πηγαίνει στο γιατρό του, γιατί μπορεί να βρίσκεται στην αρχή της νόσου και θέλει γρήγορη αντιμετώπιση. Στην περίπτωση αυτή δεν υπήρχε η τυπική εικόνα μηνιγγίτιδας, αλλά βρέθηκε το μικρόβιο στο αίμα και είχε αρχίσει να πηγαίνει και στο κεντρικό νευρικό σύστημα. Και είχε πολύ γρήγορη εξέλιξη. Μοιάζει πάρα πολύ με το πρόσφατο περιστατικό με τον φοιτητή. Οι γιατροί στον Πύργο το προσπάθησαν, τη διασωλήνωσαν στην εντατική, όμως η κατάσταση ήταν πολύ βαριά και κατέληξε», ανέφερε χαρακτηριστικά.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

«Ναυάγησε» η συνάντηση των αγροτών με τον πρωθυπουργό – Καταγγέλλουν την κυβέρνηση για απόπειρα διάσπασης

Ελλάδα Χτες
«Παγώνει» ο διάλογος με ευθύνη της κυβέρνησης – Η στρατηγική των δύο ραντεβού δυναμίτισε το κλίμα, μιλούν για πολιτικό παιχνίδι με τα μπλόκα

Θεσσαλονίκη: Εισαγγελική παρέμβαση για τον τραυματισμό γυναίκας από πτώση οροφής

Ελλάδα Χτες
Δικογραφία για παραβίαση κανόνων οικοδομικής και κοινώς επικίνδυνη βλάβη – Έλεγχοι σε όλα τα καταστήματα εστίασης

Fast track πόρισμα ζητά η κυβέρνηση για το μπλακ άουτ στο FIR

Ελλάδα Χτες
Σοβαρά ερωτήματα για τη βιασύνη της κυβέρνησης και την επιλογή να μη συμμετάσχει ο ΕΟΔΑΣΑΑΜ στη διερεύνηση

Μαρία Καρυστιανού: «Δεν θα ανεχθώ όποιον στηλιτεύει τον αγώνα μου» – Επιβεβαιώνει τη συμμετοχή της στις εκλογές

Ελλάδα Χτες
Η πρόεδρος του συλλόγου «Τέμπη 2023» δηλώνει έτοιμη να παραιτηθεί αν της ζητηθεί, απαντά στις εσωτερικές αντιδράσεις και επιβεβαιώνει τη δημιουργία πολιτικού κινήματος.

Μαρινάκης: Στόχος μετά τη συνάντηση με Μητσοτάκη να αρθούν τα μπλόκα – «Δεν λειτουργούμε με τελεσίγραφα»

Ελλάδα Χτες
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ξεκαθαρίζει ότι ο διάλογος με τους αγρότες θα γίνει χωρίς όρους και πιέσεις, με στόχο την αποκλιμάκωση των κινητοποιήσεων και την αποκατάσταση της κυκλοφορίας στους δρόμους.

Σέρρες: «Δεν τον σκότωσα εγώ» επιμένει ο 16χρονος

Ελλάδα Χτες
Εμπλοκή δεύτερου ατόμου εξετάζουν οι Αρχές

Πέθανε ο θηλυκός χιμπατζής Ai σε ηλικία 49 ετών

Κόσμος Χτες
Χαρακτηρίστηκε «ιδιοφυΐα» λόγω υψηλού IQ

Βόλος: Θρίλερ με θάνατο βρέφους λίγο πριν τη γέννα ‑ Στο εδώλιο ο γιατρός

Ελλάδα Χτες
Ο γιατρός αρνείται οποιαδήποτε αμέλεια, υποστηρίζοντας ότι ακολούθησε όλα τα προβλεπόμενα ιατρικά πρωτόκολλα και προέβη σε όλες τις ενέργειες που όφειλε

Αγρια επίθεση καρχαρία σε γυναίκα στη Βραζιλία: «Ήξερα ότι με είχε δαγκώσει», δείτε βίντεο

Κόσμος Χτες
Η επίθεση καταγράφηκε καρέ καρέ από υποβρύχια κάμερα με το θύμα τελικά να γλιτώνει με αρκετά ράμματα

Πιερία: Ξεκίνησε η δίκη της 34χρονης που σκότωσε κι έθαψε στην αυλή του σπιτιού της τον 58χρονο σύντροφό της

Ελλάδα Χτες
Για πέντε μήνες η 34χρονη προσποιούνταν πως τον αναζητούσε εναγωνίως, δίνοντας συνεντεύξεις σε τηλεοπτικές εκπομπές - Κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση, τελεσθείσα σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.

Αγριος ελέφαντας σε αμόκ στην Ινδία: 20 νεκροί σε εννέα ημέρες, μεταξύ τους πατέρας με παιδιά 6 και 8 ετών

Κόσμος Χτες
Οι περισσότεροι θάνατοι συνέβησαν τη νύχτα, όταν οι κάτοικοι φυλάσσουν το ρύζι στα χωράφια και τις αποθήκες

Πρεμιέρα για τις χειμερινές εκπτώσεις, ποιες Κυριακές θα είναι ανοιχτά τα καταστήματα

Ελλάδα Χτες
Eμπορικοί σύλλογοι και ενώσεις καταναλωτών υπενθυμίζουν ότι οι εκπτώσεις πρέπει να είναι διαφανείς και αληθείς, με την αρχική και τη μειωμένη τιμή να αναγράφονται ξεκάθαρα στις ετικέτες, ώστε οι αγορές να είναι ασφαλείς και συμφέρουσες για όλους