E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ακης Τσελέντης για Σαντορίνη: «Ποιον δουλεύετε βρε άθλιοι;» είπε για την παράνομη δόμηση

«Αυτή η εξόφθαλμη παρανομία ξεκίνησε πολύ πιο πριν από την έναρξη της σεισμικότητας!»

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 15/2/2025 | 17:42

Ακης Τσελέντης για Σαντορίνη: «Ποιον δουλεύετε βρε άθλιοι;» είπε για την παράνομη δόμηση

Ο σεισμολόγος Άκης Τσελέντης προχώρησε σε καταγγελίες σχετικά με την παράνομη δόμηση στη Σαντορίνη, προκαλώντας έντονο προβληματισμό για την κατάσταση στο νησί, όπου παρατηρείται αυξημένη σεισμική δραστηριότητα.

Όπως σημείωσε σε ανάρτησή του στα social media, πολλοί κάτοικοι έχουν ήδη εγκαταλείψει το νησί υπό τον φόβο μεγαλύτερου σεισμού. Ο κ. Τσελέντης επεσήμανε ότι καταγράφονται αυθαίρετες επεκτάσεις σε περιοχές όπου απαγορεύεται οποιαδήποτε παρέμβαση, περιγράφοντας τη δραστηριότητα αυτή ως προκλητική και επικίνδυνη.

«Σαντορίνη: Σκάβουν προκλητικά την ασταθή θηραϊκή γη εκεί όπου δεν επιτρέπεται», ανέφερε χαρακτηριστικά. Οι καταγγελίες έρχονται ενώ συνεχίζεται η σεισμική δραστηριότητα στην υποθαλάσσια περιοχή της Ανύδρου, όπου από τις 26 Ιανουαρίου έχουν καταγραφεί δεκάδες χιλιάδες σεισμοί.

Ο γνωστός σεισμολόγος κατηγόρησε εργολάβους που διεκπεραιώνουν αυθαίρετες κατασκευές, μιλώντας για «ομερτά» και οικονομικό όφελος εις βάρος της ασφάλειας των κατοίκων. Σημείωσε ότι η «εξόφθαλμη παρανομία» είχε ξεκινήσει πολύ πριν την έναρξη της σεισμικότητας.

Κλείνοντας την ανάρτησή του, ο κ. Τσελέντης εξέφρασε αγανάκτηση για την αδράνεια των αρμόδιων αρχών, ρωτώντας: «Ποιον δουλεύετε βρε άθλιοι; Διερωτώμαι μέχρι πού θα φτάσει αυτή η ασυδοσία. Ο Δήμος τι κάνει; Κρατά το φανό της διαπλοκής;».

Ολόκληρη η ανάρτηση του Άκη Τσελέντη:

«ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ

«Σαντορίνη: «Σκάβουν προκλητικά την ασταθή θηραϊκή γη εκεί όπου δεν επιτρέπεται»

Παράνομη δόμηση κάτω από τη μύτη (ή το ποιο πιθανό πάνω) των Αρχών που ποιούν την νήσσα. Η ιδιαίτερη μορφολογία της περιοχής επιτρέπει διακριτικότητα στις παραβάσεις, αφετέρου επικρατεί μια «ομερτά» στους εργολάβους που αναλαμβάνουν τη διεκπεραίωση αυθαίρετων επεκτάσεων έχοντας επιπλέον οικονομικό όφελος.

Η φωτογραφία δείχνει την έκταση των υπόσκαφων εργασιών στην Καλντέρα της Σαντορίνης, καθώς και την παρουσία των οικοδομικών εργαλείων που αφέθηκαν στο σημείο μέχρι νεωτέρας, εν μέσω της σεισμικής δραστηριότητας
«Τα μεροκάματα σε αυτές τις περιπτώσεις είναι διπλάσια και τα μπετά πάνε συχνά 600-700 ευρώ το κυβικό, ενώ σε μια ισόπεδη κατασκευή θα ήταν μέχρι 400».

Όταν η λαιμαργία του ανθρώπου για κέρδος τον τυφλώνει και δεν βλέπει ότι ζει ή επενδύει σε ένα περιβάλλον εντός του οποίου υπάρχουν δύο ενεργά ηφαίστεια και ένα σεισμικό ρήγμα παραπέρα, που το 1956 έδωσε σεισμό 7,7 R με τσουνάμι 25 μ.
Το ποιο τραγικό όμως είναι ότι η πολεοδομία όταν της ετέθη το θέμα απάντησε (βλ. Επιστολή της) ότι λόγω της σεισμικότητας δεν μπορεί να προβεί σε ελέγχους ενώ αυτή η εξόφθαλμη παρανομία ξεκίνησε πολύ πιο πριν από την έναρξη της σεισμικότητας!

Άκης Τσελέντης για Σαντορίνη: «Ποιον δουλεύετε βρε άθλιοι;» είπε για την παράνομη δόμηση


Ποιον δουλεύετε βρε άθλιοι; Διερωτώμαι μέχρι πού θα φτάσει αυτή η ασυδοσία. Ο Δήμος τι κάνει; Κρατά το φανό της διαπλοκής;

αἰδώς Ἀργεῖοι»

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ένοχοι η μητέρα και ο πρώην σύντροφός της για τον θάνατο του 3χρονου Αγγελου στην Κρήτη

E-Daily 2.TopNews 30.06.2026
Ένοχοι με κύρια κατηγορία αυτή της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση κατά συναυτουργία - Το δικαστήριο αθώωσε τον βιολογικό πατέρα του Αγγελου

Μουντιάλ 2026: Η συγκλονιστική ιστορία ζωής του ήρωα της Παραγουάης Ορλάντο Γκιλ

E-Daily 3.Left 30.06.2026
Η οικογένεια του Γκιλ αντιμετώπισε σοβαρές δυσκολίες, καθώς ο γιος του γεννήθηκε άρρωστος και εκείνος πούλησε όλα του τα υπάρχοντα για να καλύψει τα έξοδα νοσηλείας

Μυτιλήνη: Νεκρός στη θάλασσα βρέθηκε ο παπα‑Στρατής του Μανταμάδου

E-Daily 2.TopNews 30.06.2026
Την τελευταία του πνοή άφησε ο Πρωτοπρεσβύτερος του πανελλήνια γνωστού προσκυνήματος των Παμμεγίστων Ταξιαρχών στο Μανταμάδο, Ευστράτιος Δήσσος.

Θεσσαλονίκη: Σε 20χρονη τρανς γυναίκα ανήκει η σορός που βρέθηκε σε φωταγωγό εμπορικού κέντρου

E-Daily 2.TopNews 30.06.2026
Από τη μέχρι στιγμής έρευνα δεν διαφαίνονται ίχνη εγκληματικής ενέργειας

Εντυπωσιακό άλμα φάλαινας στην Ικαρία ‑ Το σπάνιο στιγμιότυπο που κατέγραψαν οι επιστήμονες

E-Daily 2.TopNews 30.06.2026
Το σπάνιο στιγμιότυπο δημοσίευσε το Ινστιτούτο Θαλάσσιας Προστασίας «Αρχιπέλαγος»

Μύκονος: Συνελήφθη 31χρονος για διακίνηση ναρκωτικών – Κατασχέθηκαν κοκαΐνη, ροζ κοκαΐνη και κάνναβη

Ελλάδα 30.06.2026
Στη σύλληψη ενός 31χρονου αλλοδαπού προχώρησαν το απόγευμα της Δευτέρας οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Αστυνομίας Μυκόνου, στο πλαίσιο στοχευμένης επιχείρησης για την καταπολέμηση της διακίνησης ναρκωτικών στο νησί.

Μάρω Κοντού: Τα νεότερα για την υγεία της

E-Daily 2.TopNews 30.06.2026
Η ηθοποιός συμπληρώνει δύο εβδομάδες νοσηλείας

Πτώμα εντοπίστηκε σε φεγγίτη εμπορικού κέντρου στη Θεσσαλονίκη

E-Daily 2.TopNews 30.06.2026
Ερευνώνται όλα τα ενδεχόμενα σχετικά με τις συνθήκες θανάτου

Καιρός: Μεγάλη προσοχή τις επόμενες ημέρες εφιστά ο Μαρουσάκης ‑ Έρχεται κύμα καταιγίδων

E-Daily 2.TopNews 30.06.2026
Περιορισμένη αστάθεια σήμερα με έντονη έξαρση προς το τέλος της εβδομάδας

«Κρατούσε τη γυναίκα από το λαιμό, εκείνη έκανε νόημα για βοήθεια»: Πώς ο αστυνομικός πυροβόλησε τη σύζυγό του στη Λεμεσό

E-Daily 2.TopNews 30.06.2026
«Φύγε, θα σε πυροβολήσω» είπε ο δράστης στον άνδρα που προσπάθησε να παρέμβει

Ντέιβι Τσέις: To AIDS ήταν η αιτία θανάτου της «Σαμάρα» του The Ring

E-Daily 3.Left 30.06.2026
Στην ιατροδικαστική έκθεση αναφέρεται επίσης ως σημαντικός επιβαρυντικός παράγοντας η χρόνια χρήση πολλαπλών ναρκωτικών ουσιών