E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Θρίλερ με εξαφάνιση εισοδηματία από τη Γλυφάδα: Το τεράστιο ποσό που σήκωσε από την τράπεζα και η γυναίκα ‑ μυστήριο

Η τύχη του 62χρονου Μανώλη Δράικου

Δημοσίευση 15/2/2025 | 09:44

Θρίλερ με εξαφάνιση εισοδηματία από τη Γλυφάδα: Το τεράστιο ποσό που σήκωσε από την τράπεζα και η γυναίκα ‑ μυστήριο

Η τύχη του 62χρονου Μανώλη Δράικου αγνοείται από τις 7 Ιανουαρίου - Η πώληση ακινήτου, τα 700.000 ευρώ και τα αντικείμενα μεγάλης αξίας στο σπίτι του που έκαναν φτερά

Μυστήριο εξακολουθεί να καλύπτει την εξαφάνιση του 62χρονου Μανώλη Δράικου η τύχη του οποίου αγνοείται από τις 7 Ιανουαρίου. Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα το αυτοκίνητό του άνδρα είχε εγκαταλειφθεί στη Λιοσίων, στην περιοχή του Σταθμού Λαρίσης, ενώ τα κλειδιά βρίσκονταν πάνω στη μηχανή. Στο εσωτερικό του οχήματος βρέθηκε και το κινητό του τηλέφωνο.

Το συγκεκριμένο σημείο, σύμφωνα με το «Φως στο Τούνελ» που ανέδειξε την υπόθεση, στη συμβολή των οδών Καρδίτσης και Αλμυρού, είναι ένα σκοτεινό ερημικό δρομάκι, χωρίς κάμερες ή καταστήματα.

Μιλώντας στην κάμερα της εκπομπής, κάτοικος της περιοχής, ισχυρίστηκε ότι έβλεπε για τουλάχιστον 20 ημέρες το άγνωστο σε εκείνον μαύρο Audi στην περιοχή. Παρατήρησε πως ένα από τα τζάμια του ήταν σπασμένο και μέσα υπήρχαν ανακατεμένα χαρτιά. Δεν είδε όμως ποτέ τον ιδιοκτήτη του ή ποιος το έφερε στο σημείο. Όπως δήλωσαν κι άλλοι μάρτυρες στην αρχή δεν έδωσαν σημασία γιατί πολύ κοντά λειτουργεί φανοποιείο και θεώρησαν ότι επρόκειτο για αυτοκίνητο κάποιου πελάτη.

«Στο σπίτι τα αντικείμενα αξίας έκαναν φτερά…»

Ο αδερφός του, μίλησε για ένα μεγάλο χρηματικό ποσό, περίπου 700.000 ευρώ που είχε, πιθανότατα στο σπίτι του, μετά από πώληση ακινήτου. Όταν κατάφερε να μπει στο διαμέρισμα, βρέθηκε μπροστά σε μια σκηνή που θυμίζει κινηματογραφικό θρίλερ: άδεια δωμάτια, πολύτιμοι πίνακες και οικογενειακά κειμήλια χαμένα, το καταγραφικό από τις 48 (!) κάμερες ασφαλείας εξαφανισμένο. Στα έπιπλα υπήρχαν περίεργα ίχνη, ενώ ένα τασάκι με γόπες δημιουργεί ακόμα περισσότερα ερωτήματα - ο Μανώλης δεν κάπνιζε…

«Στο σπίτι τα αντικείμενα αξίας έκαναν φτερά…»


«Στις 24 Ιανουαρίου μου τηλεφώνησε ένας κύριος και με ενημέρωσε ότι ο αδελφός μου είχε εξαφανιστεί και ότι ένοικοι στην πολυκατοικία διαμαρτύρονται για δυσοσμία στο διαμέρισμα του. Από την Αστυνομία στη Γλυφάδα μου είπαν ότι από τις 7 Ιανουαρίου έχει βρεθεί εγκαταλελειμμένο το αυτοκίνητό του κοντά στη Λιοσίων », λέει χαρακτηριστικά.

Όπως αναφέρει ο αδερφός του είναι ασθενής και σε αυτό οφείλεται και η υπερπροστασία των γονιών τους που του είχαν δώσει διάφορα ακίνητα για να μπορεί να ζει αξιοπρεπώς. «Πήγαινε κάθε μέρα στην τράπεζα και σήκωνε 20 χιλιάδες. Πιθανολογώ ότι αυτά τα χρήματα ήταν στο σπίτι. Για να μπούμε μέσα κάλεσα την Πυροσβεστική. Δεν ήταν παραβιασμένη καμία πόρτα. Πιθανολογώ ότι κάποιος μπήκε με κλειδιά. Αυτό το συνδυάζω και με το γεγονός ότι βρέθηκε το αυτοκίνητό του με τα κλειδιά πάνω στη μηχανή και το κινητό μέσα. Ζήτησα να έρθει και η σήμανση γιατί πάνω στα έπιπλα υπήρχαν ίχνη».

«Ήταν λάθος που σήκωσε όλα του τα χρήματα και τα είχε στο σπίτι…»

«Το τελευταίο διάστημα στο σπίτι μπαινόβγαινε και μια κοπέλα ρουμανικής καταγωγής που του καθάριζε. Δεν ξέρω αλήθεια η αστυνομία τι κάνει…», καταλήγει. Ο δικηγόρος του αγνοούμενου, Στάθης Κωνσταντόπουλος, αποκάλυψε στο «Τούνελ» πως ο 62χρονος μιλούσε ανοιχτά για τα χρήματά του, παρά τις προειδοποιήσεις του.

«Ο άνθρωπος αυτός ήταν μόνος του, δεν είχε οικογένεια, ούτε φίλους. Είχε εμένα δικηγόρο και είχαμε μία τυπική, επαγγελματική σχέση, τίποτα παραπάνω. Τελευταίο μήνυμα μου έστειλε μέσω Viber την παραμονή της Πρωτοχρονιάς για να μου ευχηθεί. Από εκεί και πέρα δεν είχαμε καμία άλλη επαφή. Την επόμενη εβδομάδα μετά τα Φώτα, με πήρε το πρωί τηλέφωνο ο νοικάρης του στη Γλυφάδα και μου είπε πως πήγαν δύο αστυνομικοί από εκεί και τον αναζητούσαν», ανέφερε χαρακτηριστικά ο δικηγόρος του.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο, αν και ο ίδιος τον είχε προειδοποιήσει να μην πειράξει τα λεφτά από την τράπεζα, ο αγνοούμενος επέμενε να τα «σηκώσει». «Κάποιος τον είδε από την τράπεζα. Τέτοιο ποσό δε “σηκώνεται” σε μία μέρα. Προφανώς πήγε αρκετές φορές. Δεν είναι ότι μπήκαν στο σπίτι όταν έλειπε αυτός, γιατί δεν υπήρξε καμία παραβίαση. Μπήκαν με κλειδιά».

«Μου είχε πει για μια Στέλλα από την Βαρυπόμπη…»


«Γνωριζόμαστε από το 1985 με την οικογένεια. Από τον Μανώλη δέχθηκα ένα μήνυμα την Πρωτοχρονιά ή την άλλη μέρα για χρόνια πολλά, τον πήρα την μεθεπόμενη και δεν απάντησε ποτέ. Στις 18 νομίζω με πήρε ο αδερφός του και με ενημέρωσε ότι έχει εξαφανισθεί. Γνωρίζω και το λόγο βέβαια. Διαλαλούσε παντού ότι είχε πουλήσει το ακίνητο του εργοστασίου και είχε εισπράξει πολλά χρήματα. Από το 2014 που πέθανε ο πατέρας του, καμάρωνε ότι ήταν ιδιοκτήτης εργοστασίου στην Πέτρου Ράλλη. Στην αρχή ξεκίνησε με τιμή 1.200.000 και μετά κατέληξε στις 700.000 -800.000. Όταν έγινε η αγοραπωλησία σταμάτησε να παίρνει τηλέφωνο, επανήλθε το φθινόπωρο και μου είπε για την πώληση. Μου είχε αναφέρει ότι ήθελε να φτιάξει μια πόρτα με 5.000 ευρώ για να βάλει τα χρήματα μέσα στο σπίτι, δεν τα ήθελε στην τράπεζα», αναφέρει η φίλη.

«Λυπήθηκα όταν έμαθα για την εξάφανισή του αλλά φοβάμαι ότι το τέλος του θα είναι πολύ δραματικό. Ούτε φίλους είχε, ούτε λεφτά, ούτε χάρηκε τη ζωή που θα μπορούσε να κάνει με αυτά τα λεφτά».

Η γυναίκα - μυστήριο που τον συνόδευε πριν χαθεί


Το «Φως στο Τούνελ» μίλησε και με ένοικο διαμερίσματος που ανήκει στον αγνοούμενο. Τελευταία φορά τον είχε δει στις 30 Δεκεμβρίου που πήγε να πάρει το ενοίκιο και να κάνουν τα καινούργια συμβόλαια.

«Του έδωσα τα χρήματα που αντιστοιχούν στο ενοίκιο και τα άλλα που μου είχε ζητήσει ως προκαταβολή για να περάσει τις γιορτές γιατί έλεγε ότι δεν είχε χρήματα. Το επόμενο διάστημα όμως έλειπε το αυτοκίνητο του πολλές ημέρες και στις 7 του μήνα ήρθαν από το αστυνομικό τμήμα της Ομόνοιας στη σύντροφο μου και την ρώτησαν αν έχει τηλέφωνα του γιατί είχαν βρει το αυτοκίνητο του σε αυτήν την περιοχή. Την επόμενη μέρα πήρα τον δικηγόρο του γιατί δεν ήξερα κάποιον άλλον να ενημερώσω για όσα έγιναν».
«Μου είχε πει για μια Στέλλα από την Βαρυπόμπη…»

«Την μία μέρα έλεγε άλφα και την άλλη βήτα. Είχε πολλές κάμερες στο διαμέρισμα και κάτω στην είσοδο. Τον Δεκέμβριο είχαν ανέβει αλουμινάδες πάνω και του είχαν κάνει το σπίτι φρούριο», καταλήγει.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Βραβείο Χορν και Βραβείο Μελίνα Μερκούρη: Ανακοινώθηκαν οι νικητές της φετινής σεζόν

E-Daily 3.Left Χτες
Οι δύο σημαντικές διακρίσεις του ελληνικού θεάτρου απονεμήθηκαν φέτος για πρώτη φορά από το Υπουργείο Πολιτισμού

Πέθανε ο αδελφός του Μεβλούτ Τσαβούσογλου – Βρέθηκε πυροβολημένος στο γραφείο του

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ο 52χρονος επιχειρηματίας Αϊντίν Τσαβούσογλου εντοπίστηκε βαριά τραυματισμένος από πυροβόλο όπλο στο πρατήριό του στην Αλάνια και υπέκυψε μετά από δώδεκα μέρες νοσηλείας

ΗΠΑ: Νεκρός από χανταϊό στο Κολοράντο – Αυστηρότεροι έλεγχοι για τον Έμπολα

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ο ενήλικας που πέθανε από χανταϊό δεν σχετίζεται με το ολλανδικό κρουαζιερόπλοιο

ΣΥΡΙΖΑ: Τέλος και η Ελένη Αυλωνίτου ‑ «Θα ξανασυναντηθούμε γρήγορα!»

E-Daily 2.TopNews Χτες
Αποχώρησε από τον ΣΥΡΙΖΑ η Ελένη Αυλωνίτου – «Νέο ξεκίνημα» προαναγγέλλει

Ηράκλειο: Ανδρας έπνιξε αδέσποτη γάτα και την πέταξε σε κάδο

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ο άνδρας επέστρεψε, πήρε το νεκρό ζώο από τον κάδο, το έβαλε σε σακούλα και το πέταξε σε άγνωστο σημείο, όπου το σώμα της γάτας δεν βρέθηκε

Κάλυμνος: Θρίλερ με τον 48χρονο ψαρά που βρέθηκε νεκρός ‑ Ερευνάται δολοφονία μετά από καυγά

E-Daily 2.TopNews Χτες
Στην Κάλυμνο, 47χρονος άνδρας βρέθηκε νεκρός στη θάλασσα μετά από σοβαρό περιστατικό σε αλιευτικό σκάφος όπου επέβαινε με άλλον άνδρα

«Μαχαίρωσέ τον»: Αιματηρή συμπλοκή νεαρών με ματσέτες μέρα μεσημέρι σε πάρκο στο Λονδίνο

E-Daily 2.TopNews Χτες
Εικόνες ωμής βίας καταγράφηκαν μέρα μεσημέρι σε πάρκο του Λονδίνου χθες, σε μια δολοφονική επίθεση που έγινε μπροστά σε δεκάδες οικογένειες με παιδιά που εκείνη την ώρα απολάμβαναν τη βόλτα τους

Πώς δρούσε το κύκλωμα εκβιασμών και παράνομων επιδοτήσεων στην Κρήτη – Θείος και ανιψιοί έδερναν και εκβίαζαν αγρότες

Ελλάδα Χτες
Η σπείρα από τα Βορίζια είχε εισπράξει από παράνομες επιδοτήσεις 586.000 ευρώ ενώ οι ζημιές που προκλήθηκαν σε καλλιέργειες και περιουσίες αγροτών ξεπερνούν τις 200.000 ευρώ

Η Αβάνα προειδοποιεί ότι μια στρατιωτική δράση των ΗΠΑ κατά της χώρας θα προκαλέσει «αιματοχυσία»

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ο Τραμπ χαρακτήρισε τη νήσο υπό κομμουνιστική κυβέρνηση «εξαιρετική απειλή» για την «εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ»

Θεσσαλονίκη: Νεαροί έβρεξαν με νεροπίστολα, έδειραν και βιντεοσκόπησαν 22χρονο

E-Daily 2.TopNews Χτες
Οι νεαροί κατέγραψαν το περιστατικό με κινητά τηλέφωνα και κατηγορείται για παραβίαση νομοθεσίας περί προσωπικών δεδομένων, εξύβριση και πρόκληση απλής σωματικής βλάβης

Τεράστιος αστεροειδής θα περάσει «ξυστά» από τη Γη: Θα πλησιάσει πιο κοντά από το ένα τέταρτο της απόστασης μέχρι τη Σελήνη

Tech + Science Χτες
Δεν υπάρχει καμία πιθανότητα σύγκρουσης με τη Γη τουλάχιστον για τα επόμενα 100 χρόνια