E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Η Μασαχουσέτη ψηφίζει να γίνει καταφύγιο για τα τρανς άτομα εν μέσω των επιθέσεων Τραμπ

Στο στόχαστρο του νέου προέδρου των ΗΠΑ η ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα και συγκεκριμένα τρανς και non - binary άτομα

Δημοσίευση 14/2/2025 | 16:30

Η Μασαχουσέτη ψηφίζει να γίνει καταφύγιο για τα τρανς άτομα εν μέσω των επιθέσεων Τραμπ

Την ώρα που οι επιθέσεις της κυβέρνησης Τραμπ εναντίον των τρανς αυξάνονται, το Γουόρτσεστερ της Μασαχουσέτης ζητά να γίνει πόλη - «καταφύγιό» τους.

Ο οργανισμός «Queer Residents of Worcester and Our Allies» ζήτησε από το δημοτικό συμβούλιο της πόλης - τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της πολιτείας - να γίνουν ένα «καταφύγιο και τόπος ασφάλειας για τα τρανς άτομα». Η κίνηση αυτή έρχεται στον απόηχο των εκτελεστικών διαταγμάτων που υπέγραψε ο Ντόναλντ Τραμπ τις πρώτες εβδομάδες της δεύτερης θητείας του στον Λευκό Οίκο, τα οποία στοχεύουν ευθέως την τρανς κοινότητα.

Ο Τραμπ έχει δηλώσει ότι η επίσημη πολιτική των ΗΠΑ είναι ότι υπάρχουν «μόνο δύο φύλα», και έθεσε σχέδια για την απαγόρευση των τρανς ανδρών και γυναικών στον στρατό. Παράλληλα έχει αποκλείσει μεταξύ άλλων τις τρανς γυναίκες από τα γυναικεία αθλήματα και έχει περιορίσει την υγειονομική περίθαλψη τους.

Ως χαρακτηρισμένη πόλη-άσυλο, το Γουόρτσεστερ δεν θα «συνεργαστεί με ομοσπονδιακές και πολιτειακές πολιτικές που αποσκοπούν στο να βλάψουν τα τρανς και Non - binary άτιμα και θα διασφαλίσει ότι έχουν πρόσβαση στην υγειονομική περίθαλψη, τη στέγαση, την εκπαίδευση και την απασχόληση χωρίς φόβο ή διακρίσεις», αναφέρεται στο αίτημά τους. Το Κάνσας Σίτι στο Μιζούρι, η Ιθάκη στην πολιτεία της Νέας Υόρκης, το Σακραμέντο, το Δυτικό Χόλιγουντ και το Σαν Φρανσίσκο στην Καλιφόρνια, έχουν ήδη χαρακτηριστεί πόλεις - άσυλο.

Το ψήφισμα του Σακραμέντο εγκρίθηκε τον περασμένο Μάρτιο, σημειώνοντας ότι η Καλιφόρνια είναι εδώ και καιρό «ηγέτης» για τα δικαιώματα των τρανς, αλλά ότι πολλές πολιτείες κινούνται προς την αντίθετη κατεύθυνση, οπότε ήταν ζωτικής σημασίας η πόλη να «προνοήσει επαναλαμβάνοντας τη δέσμευσή μας για τα δικαιώματα των τρανς και την ισότιμη προστασία των τρανς ατόμων».

Άλλες πόλεις στις ΗΠΑ έχουν αυτοανακηρυχθεί ευρύτερα σε ΛΟΑΤΚΙ+ καταφύγια, συμπεριλαμβανομένης της Lake Worth Beach, στη Φλόριντα, η οποία δήλωσε τον Σεπτέμβριο του 2023 ότι «τώρα και για πάντα θα θεωρείται ένα ασφαλές μέρος, ένα καταφύγιο, μια φιλόξενη και υποστηρικτική πόλη για τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα και τις οικογένειές τους, για να ζουν με ειρήνη και άνεση».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η Τεχεράνη θα απαντήσει αμέσως αν δεχτεί επίθεση, δηλώνει ο εκπρόσωπος του στρατού

Κόσμος 29.01.2026
Υποστήριξε ότι «πολλές» αμερικανικές βάσεις στην περιοχή βρίσκονται εντός του βεληνεκούς των ιρανικών πυραύλων

Τροχαίο στη Ρουμανία: Σε κλίμα οδύνης η άφιξη των σορών των οπαδών του ΠΑΟΚ στην Τούμπα

Ελλάδα 29.01.2026
Η αυτοκινητοπομπή έφτασε λίγο μετά τις 19:30 στο γήπεδο

Η Γαλλία καταργεί τα «συζυγικά καθήκοντα» στο σeξ

Κόσμος 29.01.2026
Οι υποστηρικτές της νέας ρήτρας ελπίζουν ότι ο νόμος θα συμβάλει στην αποτροπή του συζυγικού βιασμού

Τραμπ: Ο Πούτιν συμφώνησε σε κατάπαυση πυρός μίας εβδομάδας λόγω κρύου

Κόσμος 29.01.2026
«Ζήτησα προσωπικά από τον Πρόεδρο Πούτιν να μην επιτεθεί στο Κίεβο και σε διάφορες πόλεις για μια εβδομάδα»

Απίστευτο περιστατικό σε αγώνα μπάσκετ στο Ντουμπάι: Παίκτης κλωτσούσε τον αντίπαλό του που ήταν πεσμένος στο παρκέ

Αθλητικά Νέα 29.01.2026
Μετά από μία αψιμαχία, ανάμεσα στον Ισμαήλ Ρομέρο και τον Νικ Ντεμούσις, ο δεύτερος έπεσε στο παρκέ, με τον πρώτο να πηγαίνει από πάνω του και να χτυπάει με μίσος

Προσγειώθηκε το C130 με τις σορούς των οπαδών του ΠΑΟΚ

Ελλάδα 29.01.2026
Στο γήπεδο, τόσο φίλαθλοι όσο και οι συγγενείς τους έχουν οργανώσει εκδηλώσεις για να τιμήσουν την μνήμη τους.

Κακοκαιρία: Μήνυμα του 112 στη Ροδόπη – «Παραμείνετε σε ετοιμότητα λόγω πιθανής υπερχείλισης»

Ελλάδα 29.01.2026
Σοβαρά προβλήματα προκαλεί η ισχυρή κακοκαιρία που πλήττει τη Θράκη, με επίκεντρο την Αλεξανδρούπολη

Πόλο: Νέος περίπατος για την Εθνική ομάδα των γυναικών

Αθλητικά Νέα 29.01.2026
Η Ελλάδα «βούλιαξε» τη Γερμανία με 26-5 κάνοντας επίδειξη δύναμης σε ακόμη μία αναμέτρηση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

«Η φωτιά δεν μπόρεσε να κάψει αυτό που ήσουν»: Θρήνος στις κηδείες των τριών θυμάτων της τραγωδίας στην Βιολάντα

Ελλάδα 29.01.2026
Συγγενείς και φίλοι αποχαιρέτισαν την Σταυρούλα Μπουκοβάλα, την Αναστασία Νάσιου και την Αγάπη Μπουνόβα

Στο φως βυθισμένο αυτοκίνητο στο ρέμα Κόρμπι στη Βάρη μετά την κακοκαιρία, δείτε βίντεο

Ελλάδα 29.01.2026
Αναμένεται να αποκαλυφθούν και άλλα αντικείμενα που κατάπιε το ρέμα

Πλημμύρες στον Έβρο από τις έντονες βροχοπτώσεις, εγκλωβίστηκαν μαθητές σε σχολείο

Ελλάδα 29.01.2026
Διακοπές κυκλοφορίας σε Αλεξανδρούπολη και Νίψα – Προειδοποίηση για έντονα φαινόμενα τις επόμενες ημέρες