E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Έγκλημα στο Βελβεντό: Ισόβια χωρίς ελαφρυντικό στον γυναικοκτόνο από το Εφετείο Κοζάνης

Τον Ιανουάριο του 2016 ο Τάσος Τσιουχάρας δολοφόνησε την 37χρονη Ανθή Λινάρδου και έθαψε το πτώμα της σε χωράφι

Δημοσίευση 14/2/2025 | 15:26

Έγκλημα στο Βελβεντό: Ισόβια χωρίς ελαφρυντικό στον γυναικοκτόνο από το Εφετείο Κοζάνης

Ποινή ισόβιας κάθειρξης χωρίς κανένα ελαφρυντικό, επέβαλλε σήμερα το Εφετείο Κοζάνης, στον συζυγοκτόνο της Ανθής Λινάρδου το 2016 στο Βελβεντό Κοζάνης.

Το δικαστήριο ομόφωνα υιοθέτησε την εισαγγελική πρόταση «της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση», καταδικάζοντας τον 49χρονο Τάσο Τσιουχάρα και απορρίπτοντας παράλληλα το αίτημα των ελαφρυντικών που επικαλέστηκε η υπεράσπιση του κατηγορουμένου, όπως της σύννομης ζωής, της μεταμέλειας, και της καλής συμπεριφοράς μετά τη γυναικοκτονία της συζύγου του.

Παράλληλα, απέρριψε επίσης ομόφωνα τη μετατροπή της ισόβιας κάθειρξης σε ποινή 10 ετών, που ζήτησε η υπεράσπιση. Με την τελική ανάγνωση της ποινής, οι συγγενείς της 37 χρονης ξέσπασαν με οργή κατά του κατηγορουμένου και χρειάστηκε παρέμβαση των ανδρών της ΟΠΚΕ για να ηρεμήσουν τα πνεύματα.

Στην απολογία του, ο συζυγοκτόνος ζήτησε συγνώμη από την μητέρα της αδικοχαμένης Ανθής, σημειώνοντας πως έχει μετανιώσει για όλα. «Η σύζυγός μου δήλωσε ότι θέλει να χωρίσει και να πάρει και τα παιδιά στην Αθήνα. Μου είπε ότι η απόφαση της είναι οριστική και το ενδεχόμενο να χάσω τα παιδιά μου με εξόργισε», ανέφερε για τη μοιραία μέρα.

Παράλληλα, υποστήριξε πως είπε στην σύζυγό του πως γνωρίζει όλα τα μηνύματα που αντάλλασσε στο κινητό της με τον παλιό της ερωτικό σύντροφο και ότι θόλωσε το μυαλό του όταν η γυναίκα του τον χτύπησε στο πρόσωπο. Όπως υποστήριξε, τότε την χτύπησε και στην συνέχεια για να μην ακούνε τα παιδιά τις φωνές της έκλεισε το στόμα και την μύτη.

Η πρόεδρος του Μικτού Ορκωτού Εφετείου αλλά και ο Εισαγγελέας της έδρας κατ' επανάληψη ρώτησαν τον κατηγορούμενο, αν, στα 15 λεπτά που διήρκησε η πάλη μέχρι να ξεψυχήσει η γυναίκα του, ο ίδιος αναρωτήθηκε τι κάνει κι εάν πέρασε από το μυαλό του η σκέψη να σταματήσει, με τον ίδιο να αναφέρει ότι δεν είχε την ψυχική ηρεμία να σκεφθεί εκείνη την ώρα κι ότι όλα έγιναν πολύ γρήγορα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τρόμος για δύο 13χρονες: Μιλούσαν με Αιγύπτιους στα social media ‑ Λιπόθυμη από χρήση χασίς η μία!

Ελλάδα Χτες
Απίστευτη τροπή πήρε η γνωριμία δύο νεαρών κοριτσιών μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Καιρός: Απόλυτη ανατροπή από Αρναούτογλου ‑ Από τα χιόνια στους... 18 βαθμούς σε λίγες ώρες

Καιρός Χτες
Μετά την κακοκαιρία εξπρές και τα χιόνια περνάμε σε ανοιξιάτικο καιρό με την έλευση του 2026

Πιλότος «άφησε σημείωμα αυτoκτoνίας» πριν ρίξει το αεροσκάφος σε φράγμα του Έσσεξ

Κόσμος Χτες
Αναφορές θέλουν να έκανε κύκλους πάνω από το σημείο αρκετή ώρα πριν συντριβεί

Χωρίς ρεύμα ο Δήμος Πεντέλης ‑ Αντιδράσεις από τους κατοίκους

Ελλάδα Χτες
Χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα βρίσκονται από το μεσημέρι της παραμονής Πρωτοχρονιάς περιοχές του Δήμου Πεντέλης, πιθανότατα λόγω της κακοκαιρίας

Αστυνομία της Καλιφόρνιας για τον άστεγο ηθοποιό του Nickelodeon, Τάιλορ Τσέις: Του προσφέρεται συνεχώς βοήθεια αλλά την αρνείται

Κόσμος Χτες
«Έχει φτάσει πολύ κοντά στο να την αποδεχτεί, όμως το τελικό βήμα πρέπει να γίνει από τον ίδιο και μέχρι στιγμής έχει αρνηθεί»

Κιριμπάτι: Η νησιωτική χώρα του Ειρηνικού υποδέχθηκε πρώτη το 2026

Κόσμος Χτες
Τα νησιωτικά συμπλέγματα του Ειρηνικού Ωκεανού υποδέχονται ήδη το 2026

Από τον Πάπα Φραγκίσκο στον Ντέιβιντ Λιντς: Οι προσωπικότητες που έφυγαν από τη ζωή το 2025

Κόσμος Χτες
Από θρησκευτικούς ηγέτες με παγκόσμια επιρροή έως εμβληματικούς δημιουργούς της τέχνης και του κινηματογράφου, το 2025 σημαδεύτηκε από την απώλεια μεγάλων προσωπικοτήτων

Επεισοδιακές ληστείες στην Αθήνα: Ανδρας προσποιήθηκε τον αστυνομικό και λήστεψε αλλοδαπό

Ελλάδα Χτες
Τέσσερις ξυλοκόπησαν 23χρονο για το κινητό και τα παπούτσια του

Γεωργιάδης: Τα μπλόκα δεν γίνονται για αγροτικά θέματα αλλά για να πέσει η κυβέρνηση

Ελλάδα Χτες
Ο υπουργός Υγείας υποστηρίζει ότι τα περισσότερα αιτήματα έχουν ικανοποιηθεί και κάνει λόγο για καθαρά πολιτική πράξη με σοβαρές επιπτώσεις στην οικονομία και την κοινωνία