E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Έγκλημα στο Βελβεντό: Ισόβια χωρίς ελαφρυντικό στον γυναικοκτόνο από το Εφετείο Κοζάνης

Τον Ιανουάριο του 2016 ο Τάσος Τσιουχάρας δολοφόνησε την 37χρονη Ανθή Λινάρδου και έθαψε το πτώμα της σε χωράφι

Δημοσίευση 14/2/2025 | 15:26

Έγκλημα στο Βελβεντό: Ισόβια χωρίς ελαφρυντικό στον γυναικοκτόνο από το Εφετείο Κοζάνης

Ποινή ισόβιας κάθειρξης χωρίς κανένα ελαφρυντικό, επέβαλλε σήμερα το Εφετείο Κοζάνης, στον συζυγοκτόνο της Ανθής Λινάρδου το 2016 στο Βελβεντό Κοζάνης.

Το δικαστήριο ομόφωνα υιοθέτησε την εισαγγελική πρόταση «της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση», καταδικάζοντας τον 49χρονο Τάσο Τσιουχάρα και απορρίπτοντας παράλληλα το αίτημα των ελαφρυντικών που επικαλέστηκε η υπεράσπιση του κατηγορουμένου, όπως της σύννομης ζωής, της μεταμέλειας, και της καλής συμπεριφοράς μετά τη γυναικοκτονία της συζύγου του.

Παράλληλα, απέρριψε επίσης ομόφωνα τη μετατροπή της ισόβιας κάθειρξης σε ποινή 10 ετών, που ζήτησε η υπεράσπιση. Με την τελική ανάγνωση της ποινής, οι συγγενείς της 37 χρονης ξέσπασαν με οργή κατά του κατηγορουμένου και χρειάστηκε παρέμβαση των ανδρών της ΟΠΚΕ για να ηρεμήσουν τα πνεύματα.

Στην απολογία του, ο συζυγοκτόνος ζήτησε συγνώμη από την μητέρα της αδικοχαμένης Ανθής, σημειώνοντας πως έχει μετανιώσει για όλα. «Η σύζυγός μου δήλωσε ότι θέλει να χωρίσει και να πάρει και τα παιδιά στην Αθήνα. Μου είπε ότι η απόφαση της είναι οριστική και το ενδεχόμενο να χάσω τα παιδιά μου με εξόργισε», ανέφερε για τη μοιραία μέρα.

Παράλληλα, υποστήριξε πως είπε στην σύζυγό του πως γνωρίζει όλα τα μηνύματα που αντάλλασσε στο κινητό της με τον παλιό της ερωτικό σύντροφο και ότι θόλωσε το μυαλό του όταν η γυναίκα του τον χτύπησε στο πρόσωπο. Όπως υποστήριξε, τότε την χτύπησε και στην συνέχεια για να μην ακούνε τα παιδιά τις φωνές της έκλεισε το στόμα και την μύτη.

Η πρόεδρος του Μικτού Ορκωτού Εφετείου αλλά και ο Εισαγγελέας της έδρας κατ' επανάληψη ρώτησαν τον κατηγορούμενο, αν, στα 15 λεπτά που διήρκησε η πάλη μέχρι να ξεψυχήσει η γυναίκα του, ο ίδιος αναρωτήθηκε τι κάνει κι εάν πέρασε από το μυαλό του η σκέψη να σταματήσει, με τον ίδιο να αναφέρει ότι δεν είχε την ψυχική ηρεμία να σκεφθεί εκείνη την ώρα κι ότι όλα έγιναν πολύ γρήγορα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ιράν: Στρατιωτικό ελικόπτερο έπεσε σε λαϊκή αγορά ‑ Tουλάχιστον τέσσερις νεκροί

Κόσμος 24.02.2026
Πρόκειται για το δεύτερο σοβαρό αεροπορικό δυστύχημα στη χώρα μέσα σε λιγότερο από μία εβδομάδα

Μπραντ Πιτ: Σήμερα η σκηνή με την τεχνητή βροχή στην Ύδρα ‑ Έρχονται γυρίσματα και στη Νέα Μάκρη

Ελλάδα 24.02.2026
Στους ρυθμούς του διάσημου ηθοποιού Μπραντ Πιτ συνεχίζει να βρίσκεται η Ύδρα εκεί που πραγματοποιούνται τα γυρίσματα της χολυγουντιανής ταινίας που πρωταγωνιστεί

Βόλος: Με ιογενή μηνιγγίτιδα μαθητής δημοτικού – Νοσηλεύεται στο νοσοκομείο

Ελλάδα 24.02.2026
Συναγερμός έχει σημάνει στον Βόλο μετά την διάγνωση ενός μαθητή δημοτικού με ιογενή μηνιγγίτιδα

Ηρώδειο: Κλειστό τα επόμενα τρία χρόνια λόγω φθοράς του μνημείου

Ελλάδα 24.02.2026
Προχωρούν οι μελέτες της ολικής αποκατάστασής του

Ιράν: Στρατιωτικό ελικόπτερο κατέπεσε σε αγορά φρούτων, τέσσερις νεκρoί

Ελλάδα 24.02.2026
Νεκροί είναι ο κυβερνήτης και ο συγκυβερνήτης του ελικοπτέρου καθώς και δύο έμποροι

Ζελένσκι: «Ο Πούτιν δεν πέτυχε τους στόχους του – Δεν λύγισε τους Ουκρανούς»

Κόσμος 24.02.2026
Στις 09:00 το πρωί στην Ουκρανία τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή για την επέτειο των 4 ετών από την εισβολή της Ρωσίας.

Καισαριανή: Η συγκινητική ιστορία του Κώστα Ρουσόπουλου που πήρε τη θέση άλλου στο απόσπασμα

Ελλάδα 24.02.2026
Ο Κώστας Ρουσόπουλος φώναξε «παρών» όταν άκουσε το όνομα συγκρατούμενού του που είχε οικογένεια - «Ζήσε εσύ Γιώργη, έχεις οικογένεια και παιδιά, εγώ μόνο τη μάνα μου έχω και τ`αδέρφια»

Ελληνίδα στο Μεξικό περιγράφει την κατάσταση μετά την εξόντωση του «Ελ Μέντσο»: «Ηταν η πρώτη φορά που ένιωσα φόβο»

Κόσμος 24.02.2026
Σε πολλές πόλεις ξέσπασαν επεισόδια με αποκλεισμούς δρόμων και πυρπολήσεις οχημάτων και καταστημάτων

Βίντεο: Γραμματέας λυκείου στις ΗΠΑ ομολογεί με δάκρυα στα μάτια σχέση με μαθητή

Κόσμος 24.02.2026
Ο σύζυγός της κατέθεσε αίτηση διαζυγίου και επιμέλειας των παιδιών, την έπιασε την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου στο κρεβάτι με τον 18χρονο – Η ίδια αρνείται σχέση με 17χρονο που την κατηγορεί

Το χωριό της Ρωσίας που έχασε σχεδόν όλους τους άνδρες του στον πόλεμο στην Ουκρανία

Κόσμος 24.02.2026
Σήμερα συμπληρώνονται 4 χρόνια από την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία